cd  ΑΡΘΡΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

         ΑΠΡΙΛΙΟΣ 
 2023       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
 3  5  6 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΒΑΡΟΣ ΣΟΦΙΑΣ ΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 11 Αύγουστος 2015 22:02

ΤΟΝ ΝΟΥ μας μπορεί να τον φαντασθούμε σαν το νερό μιας λίμνης ... που επιτρέπει να διαπερνά ότι είναι βαρύτερο απο αυτό. Δεν πληγώνεται το νερό, γιατί δεν αντιστέκεται, δεν αντιτίθεται...ευνόητο ότι ο αέρας ή όλα τα ελαφριά σαν τον αέρα αντικείμενα δεν έχουν βαρύτητα για να εισέλθουν μέσα στο νερό.

Εδώ τίθεται κατ αρχήν η πρώτη νοηματική πρέκταση:  είναι ανάγκη να διατηρούμε το ειδικό πνευματικό βάρος ώστε κάθε τι ελαφρύτερο να μη μπορεί να εισέλθει.... Γι αυτό πρέπει να μη αντιδρούμε σε σκέψεις , ιδέες με αξιακή βαρύτητα καθόσον αυτά μόνο μπορούν να αποτελέσουν , να στοιχειοθετήσουν το βάθος της σκέψης ,της νόησής μας.

Έτσι πλουτίζει ο βυθός της σκέψης μας, έτσι αποκτά ενεργειακό περιεχόμενο η νόησή μας, με αυτό τον τρόπο αποκτούμε βαθειά κρτική σκέψη δηλαδή εμβαθύνουμε....όταν δεν αντιδρούμε, δεν αντιτιθέμεθα, δεν εμποδίζουμε την είσοδο της σοφίας που διευκολύνεται δια των ανοικτών αισθητηρίων μας.

φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 Αύγουστος 2015 00:58
Περισσότερα...
 
ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ...ΜΟΝΟ ΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟΝ!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 05 Αύγουστος 2015 00:27
Μας βρήκες παραπεταμένους στην άκρη του δρόμου, ανήμπορους, εγκαταλελειμέ- νους, άρρω-στους, καταθλιμμέ- νους, και ήλθες κοντά μας και έσκυψες και μας έδωσες το χέρι Σου και μας είπες στον καθένα μας: Έλα σε σηκώνω,σε ανορθώνω...αν θέλεις μπορείς να με εμπιστευθείς και να με ακολουθήσεις και  δεν θα είσαι πια δούλος χαντακωμένος,αλλά θα σε ελευθερώσω Εγώ απο τα δεσμά της ανελεύθερης ζωής που σε καταπίνει.

 Έλα όπως είσαι...το μόνο που σου ζητάω να πιάσεις το χέρι Μου και να Με αφήσεις να σε σώσω από την εν τάφω ζωή σου και να σου δώσω την ελευθερία που τόσο έχεις ανάγκη. Δεν σου ζητάω τίποτα άλλο,ούτε μετάνοιες,ούτε προσευχές,ούτε γονατίσματα,νηστείες,ασκητικές ασκήσεις , αυτομαστιγώσεις και υποσχέσεις αγιοφροσύνης...
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 05 Αύγουστος 2015 01:28
Περισσότερα...
 
ΣΑΒΒΑΤΟ ΗΜΕΡΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ:THE PAY DAY
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Σάββατο, 01 Αύγουστος 2015 01:15
O Χριστός είπε σε όλο το παρατρεχάμενο πλήθος που Τον αναζητούσε εναγωνίως για να τον κάνουνε βασιλιά τους...γιατί δεν τον ήθελαν για σωτήρα τους αλλά για αρτοποιό υπηρεσίας! Άρτο και θεάματα και μάλιστα τζάμπα...αυτό θέλανε πάντα οι άνθρωποι: τζάμπα βασιλεία και τζάμπα θρησκεία! Ο Χριστός δεν ήλθε να γένει επίγειος βασιλικός αρτοποιητής των τζάμπα-μεν,κοινώς τροφοπαρασκευα- στής των άεργων τζαμπατζίδων και γι αυτό τους είπε καθαρά μη περιμένετε να φάτε άρτο δουλείας απο μένα... "Εργάζεσθε μη διά την τροφήν την φθειρομένην, αλλά διά την τροφήν την μένουσαν εις ζωήν αιώνιον, την οποίαν ο Υιός του ανθρώπου θέλει σας δώσει· διότι τούτον εσφράγισεν ο Πατήρ ο Θεός. Είπον λοιπόν προς αυτόν· Τι να κάμωμεν, διά να εργαζώμεθα τα έργα του Θεού;Απεκρίθη ο Ιησούς και είπε προς αυτούς· Τούτο είναι το έργον του Θεού, να πιστεύσητε εις τούτον, τον οποίον εκείνος απέστειλε." Ιωάν.6:27-29

Tο έργο του Θεού να πιστέψετε σε Εκείνον που ο Θεός απέστειλε. Σήμερα εργάζεται ο Θεός το έργο Του που είναι η σωτηρία μας δια της πίστεως στον Υιό Του. Πως το ξέρουμε αυτό;To ε'ιπε καθαρά ο Κύριος όταν Τον κατέτρεχαν να Τον θανατώσουν επειδή έκαμε καλά του ανθρώπους το Σάββατο...“Και διά τούτο κατέτρεχον τον Ιησούν οι Ιουδαίοι και εζήτουν να θανατώσωσιν αυτόν, διότι έκαμνε ταύτα εν σαββάτω. Ο δε Ιησούς απεκρίθη προς αυτούς· Ο Πατήρ μου εργάζεται έως τώρα, και εγώ εργάζομαι.” Ιωάν 5:16-17

Διερχόμαστε τις ημέρες της εβδομάδας της νέας δημιουργίας του Θεού. Δια του Χριστού έγειναν όλα όσα έγειναν αλλά και δια του Χριστού γίνονται τα νέα κτίσματα που θα μείνουν στον αιώνα. Τα παλιά παρέρχονται, πεθαίνουν,φθείρονται, όσοι παραμένουν εν σαρκί πεθαίνουν, μόνο οι εν πνεύματι Χριστού είναι οι ζώντες υιοί αναστάσεως ,υιοί Θεού. Ετοιμάζεται ο λαός δημιουργείται, συλλέγονται οι δίκαιοι απ' έμπροσθεν της κακίας και ουδείς αντιλαμβάνεται ,όμως το έργο του Θεού συνεχίζεται διαδραστικά εν μέσω των ανθρώπων. Όμως όχι για πάντα...Οι μέρες δεν είναι δικές μας ,είναι του Θεού και πλησιάζει η εβδόμη. Μάλλον είμαστε απόγευμα Παρασκευής αν όχι μεσάνυχτα...Το Σάββατο είναι η κατάπαυσή Του , καλό λίαν το έργο του Θεού.
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 01 Αύγουστος 2015 01:22
Περισσότερα...
 
ΤΟ ΕΔΑΦΙΟΝ "ΤΡΕΙΣ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝΤΕΣ ΕΝ ΤΩ ΟΥΡΑΝΩ..." ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Παρασκευή, 31 Ιούλιος 2015 01:05
«Ότι τρεις εισιν οι μαρτυρούντες, το Πνεύμα και το ύδωρ και το αίμα, και οι τρεις εις το εν εισιν». A΄ Ιωάν .κεφ 5:6
Έτσι παραδίδουν το χωρίον απαξάπαντα τα χειρόγραφα του πρωτοτύπου πασών των παραδόσεων, καθώς και οι ανατολικοί εκκλησιαστικοί συγγραφείς ανεξαιρέτως, και αι αρχαίαι μεταφράσεις πλην των λατινικών. Εις το χωρίον αυτό παρενεβλήθη μία μεταγενέστερη προσθήκη ώστε να λάβη την εξής μορφήν. «Ότι τρεις εισιν οι μαρτυρούντες εν τω ουρανώ, ο Πατήρ, ο Λόγος, και το άγιον Πνεύμα, και ούτοι οι τρεις εν εισι∙ και τρεις εισιν οι μαρτυρούντες εν τη γη, το Πνεύμα και το ύδωρ και το αίμα, και οι τρεις εις το έν εισιν».

Το θέμα του χωρίου Α΄Ιωάν 5,7-8, το οποίο περιέχει τριαδολογική ομολογία απουσιάζει στα αρχαία ελληνικά χειρόγραφα,
στις αρχαίες ανατολικές μεταφράσεις, τα πρώτα χειρόγραφα της Βουλγάτας και στους έλληνες και λατίνους εκκλησιαστικούς συγγραφείς πριν από τον 4ο αιώνα. Μόνο τέσσερα μικρογράμματα χειρόγραφα το περιέχουν: ένα του 12ου αι., ένα του 15ου αι. και δύο του 16ου αιώνα...

Το εδάφιο αυτό Α΄Ιωάν.5:7 δεν περιέχεται στα αρχαία κείμενα παραλείπεταικαι ολοσχερώς...και όμως χρησιμοποιείται κατα κόρον απο υποστηρικτές του δόγματος της τριάδας! Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε προσεκτικοί και ακριβείς στις θέσεις μας ως προς την απολυτότητα και μοναδικότητα του Θεού και όχι φυσικά της τριαδικότητας ώστε να είμαστε σαφείς διακηρύσσοντας "ἀλλ’ ἡμῖν εἷς θεὸς ὁ πατήρ, ἐξ οὗ τὰ πάντα καὶ ἡμεῖς εἰς αὐτόν, καὶ εἷς κύριος Ἰησοῦς Χριστός, δι’ οὗ τὰ πάντα καὶ ἡμεῖς δι’ αὐτοῦ."Α΄Κορινθ. 8:6
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 Νοέμβριος 2016 22:37
Περισσότερα...
 
Η ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΗ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 22 Ιούλιος 2015 00:07
Λέγει ο Χριστός προς τους Φαρισαίους : Αλλ' εάν Εγώ διά Πνεύματος Θεού εκβάλλω τα δαιμόνια, άρα έφθασεν εις εσάς η βασιλεία του Θεού...και όστις είπη λόγον κατά του Υιού του ανθρώπου, θέλει συγχωρηθή εις αυτόν· όστις όμως είπη κατά του Πνεύματος του Αγίου, δεν θέλει συγχωρηθή εις αυτόν ούτε εν τούτω τω αιώνι ούτε εν τω μέλλοντι”  Ματθ. 12 :28-32

Ο Κύριος ομιλεί περι ασυγχώρητης αμαρτίας προς τους Φαρισαίους που βλασφημούν το άγιο Πνεύμα του Θεού που είναι στον Κύριο εκείνη τη στιγμή που ομιλεί αλλά και σε όλη Του την ζωή(Πνεύμα Κυρίου του Θεού είναι επ' Εμέ· διότι ο Κύριος Με έχρισε διά να ευαγγελίζωμαι εις τους πτωχούς·) Στην ουσία βλασφημούν τον Θεό που μιλάει μέσω του Χριστού.Δεν εννοεί ο Κύριος κάποιο άλλο πρόσωπο εκτός απο τον Πατέρα Θεό.

Η ασυγχώρητη βλασφημία δεν είναι προς τον Χριστό αλλά προς τον Πατέρα Θεό Τον λαλούντα δια του Χριστού.Τα λόγια του Χριστού δεν ήταν δικά Του αλλά του πέμψαντός Αυτόν Θεού Πατρός. " ο λόγος, τον οποίον ακούετε, δεν είναι ιδικός Μου, αλλά του πέμψαντός με Πατρός" Ιωάν. 14:24

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 22 Ιούλιος 2015 14:44
Περισσότερα...
 
ΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙ !
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Ο Θεός είναι πνεύμα και λατρεύεται μόνο εν πνεύματι και αληθεία.Χωρίς το πνεύμα της Αληθείας δεν υπάρχει αγάπη. Η αγάπη είναι πάντα μετρήσιμη εν έργω και εν κόπω, δεν είναι υπολανθάνουσα λογοτεχνία εν κηρύγμασι.
Δεν μπορείς να θεωρείσαι πνευματικός άνθρωπος δηλαδή άνθρωπος που να έχει το Πνεύμα του Θεού και να μη αγαπάς τον αδελφό σου ,τον κάθε αδελφό σου.Αν η προέκταση της σκέψης σου δεν ξεπερνάει τον εαυτό σου δεν μπορείς να αγγίξεις και να αγγιχθείς απο κανένα.

Πολλοί λένε εδώ ο Χριστός ,εκεί ο Χριστός... μη πάτε να δείτε τον Χριστό σαρκικά γιατί απλά ο Χριστός δεν είναι τώρα εν σαρκί αλλά εν πνεύματι και δεν προσεγγίζεται σαρκικά αλλά πνευματικά. Έρχεται στο μυαλό μου και αναρωτιέμαι γιατί άραγε είπε ο Χριστός μετά την ανάστασή Του στην Μαρία ... “Μη μου άπτου· διότι δεν ανέβην έτι προς τον Πατέρα μου”!

Αυτό το έτι μας βοηθάει ...μοιάζει με προθεσμία ότι η κατάφαση θα υποκαταστήσει την έλλειψη...αν ισχύει το αρνητικό τώρα θα ισχύει και το θετικό του μετά λίγες ημέρες της Πεντηκοστής. Σαν να λέγει δηλ. ότι θα Με αγγίζετε εσείς οι αδελφοί Μου όταν πλέον ανέβω εις τον Πατέρα Μου Θεό... και έτσι θα Με αγγίζετε πλέον,όταν η παρουσία Μου θάναι... όχι όπως τότε δίπλα σας, αλλά εντός σας στο πνεύμα σας ως Κύριος και Παράκλητος προς τον Πατέρα! Διότι έτσι έπρεπε να γίνει ,να ενδοξασθεί ο Χριστός πρώτα για να μπορεί να δωθεί το Πνεύμα Του,ο εν δυνάμει Λόγος του Θεού που κατοικούσε στον Χριστό να χορηγηθεί και στους πιστούς μαθητές Του!

φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 13 Σεπτέμβριος 2020 00:22
Περισσότερα...
 
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΛΑΤΡΕΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 14 Ιούλιος 2015 11:21

Οι ψαλτωδοί στην Παλαιά Διαθήκη ήσαν Ιερείς και ήσαν αρμόδιοι για την πνευματική λατρεία και την δοξολογία, ευχαριστία.
Είναι ανάγκη να υπογραμμίσουμε με εμφαντικό τρόπο ότι οι ψαλτωδοί ήταν ιερείς του Θεού,ειδικοί, επαίοντες εις την μουσική,λειτουργοί του Υψίστου,πιστοί απόλυτα εις την ενδεδειγμένη λατρεία προς τον Θεό. Η λατρεία ήταν ταυτισμένη με την ακριβή τήρηση των εντελλομένων διατάξεων που είχαν δοθεί απο Θεού εις τον Μωυσή και ακολούθως εις τον Ααρών.

Αυτό ισχύει διαχρονικά διότι το έργο του Θεού συνεχίζεται ,οπότε σήμερα οι ιερείς του Υψίστου,εν προκειμένω οι ψαλτωδοί είναι οι πνευματικοί βιογράφοι...

Ο πνευματικός βιογράφος μοιάζει με τον μουσικό ερμηνευτή που έχει χρέος να αποδώσει πιστά το έργο του Θεού για να το ακούσουν όλοι με ευφροσύνη και αγαλίαση. Λυτρώνεται ο μουσικός εκτελεστής όταν απορροφείται η υποκειμενικότητά του απο την πνευματική ιδιοφυία του αγαπημένου του Συνθέτη Δημιουργού! 

Η αναπαράσταση και η αντήχηση του πρωτοτύπου έργου ταυτιζονται όλες σε μία ...στην αφαίρεση της υποκειμενικότητας του εκτελεστή - ερμηνευτή! Τότε η ερμηνεία ταυτίζεται με την ποίηση,όταν το δώσιμο ταυτίζεται με το ληφθέν! Αυτή είναι η πνευματική εντιμότητα του ψαλτωδού,η ιερουργία του, όταν η θυσία της προσφερομένης αίνεσης είναι πλήρης,τέλεια πνευματική έμπνευση του Παντοδυνάμου και όχι δικής του επινοήσεως. 

Τέλειος μουσικός λατρευτικός λόγος προς τον Θεό είναι μόνο ο δικός Του λόγος γι αυτό και ισχύει " τα Σα εκ των Σων προσφέρουμε "
Ιερέας δοξολογών τον Θεό και όχι την θρησκεία του είναι ο ελέω Θεώ οριζόμενος δηλαδή ο εν Αληθεία ανιστάμενος και όχι ελέω θρησκείας αυτοανακηρυσ- σόμενος εν μη αληθεία ανθιστάμενος!

φ.σ


Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 20 Ιούλιος 2015 19:57
Περισσότερα...
 
Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΤΩΧΕΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Παρασκευή, 12 Ιούνιος 2015 13:46

Ο Κοραής έλεγε για όλους τους προγονολάτρες και πατεροκαυχωμένους και πράττοντες ουδέν άξιον προσωπικής ευγένειας ότι είναι οι εκ μνημάτων ευγενείς. Τους πειράζουν τα έξωθεν μνημόνια αλλά όχι τα έσωθεν μνημόσυνα, επειδή τα κόλυβα είναι τα μόνα παράγωγα της αεργίας τους καθόσον απαραίτητα για να εκτρέφουν την ματαιοταυτότητά τους.

Δυστύχημα διαχρονικό η πνευματική πτωχεία των Ελλήνων ήτις είναι η αιτία πάντων των δεινών! Προσπαθούσε ο Κοραής να ευαισθητοποιήσει τον Έλληνα εις την καταπολέμηση της μάστιγας της εκούσιας αργίας που τον παραδέρνει διαχρονικά λέγοντας: "ασυγκρίτως μεγαλυτέρα ελεημοσύνη να κόπτη τις τας αιτίας της πτωχείας, παρά να τρέφη πτωχούς. Η πτωχεία προέρχεται πολλάκις απο εκούσιαν αργίαν,παρά απο τα κοινάς της πατρίδος συμφοράς,αργοί και πτωχοί εκεί μάλιστα ευρίσκονται πολλοί, όπου δεν είναι τέχναι, ουδ'επιστήμαι , όπου δεν βασιλεύουν νόμοι χρηστοί."
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2015 20:40
Περισσότερα...
 
ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 26 Μάιος 2015 21:00

Πρέπει να είσαι εν Χριστώ για να είσαι καινή,νέα κτίση,νέος άνθρωπος, καινούργιος...να μη έχεις καύχηση στον εαυτό σου και σε κάθε τι σαρκικό, παραδοσιακό, θρησκευτικό, κοινωνικό, για να έχεις έλεος και ειρήνη από τον Θεό.

Εν Χριστώ σημαίνει ,μέσα στον Χριστό,κρυμμένοι μέσα στον Χριστό,δεν φαίνεται τίποτα άλλο εκτός απο τον Χριστό και τον Λόγο του. Δεν προεξέχει η στολή μας,η μήτρα μας, το δόγματικό καταστατικό που αν δεν το καρφώσουμε στο σταυρό του Χριστού θα είναι το ανήλεο κατηγορητήριό μας εν εκείνη την ημέρα της έλευσής Του.

Πρέπει να διαρρήξουμε τα ιμάτια του ευσεβοφανούς ανθρωποκεντρι- σμού μας, τα πολυτελή ράκη της γύμνιας μας και να ενδυθούμε τον Χριστό,θυσιάζοντας το ρυπαρό ιμάτιο της αυτοδικαίω- σης που μας ταλανίζει. 

φ.σ


Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 26 Μάιος 2015 22:23
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 21
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB