Warning: Memcache::addserver() expects parameter 2 to be long, string given in /home/pinged2/webapps/maranathagr/libraries/joomla/cache/storage/memcache.php on line 84
 ΑΡΘΡΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2019      

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
       1 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  31   

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΤΟ ΕΔΑΦΙΟΝ "ΤΡΕΙΣ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝΤΕΣ ΕΝ ΤΩ ΟΥΡΑΝΩ..." ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Παρασκευή, 31 Ιούλιος 2015 01:05
«Ότι τρεις εισιν οι μαρτυρούντες, το Πνεύμα και το ύδωρ και το αίμα, και οι τρεις εις το εν εισιν». A΄ Ιωάν .κεφ 5:6
Έτσι παραδίδουν το χωρίον απαξάπαντα τα χειρόγραφα του πρωτοτύπου πασών των παραδόσεων, καθώς και οι ανατολικοί εκκλησιαστικοί συγγραφείς ανεξαιρέτως, και αι αρχαίαι μεταφράσεις πλην των λατινικών. Εις το χωρίον αυτό παρενεβλήθη μία μεταγενέστερη προσθήκη ώστε να λάβη την εξής μορφήν. «Ότι τρεις εισιν οι μαρτυρούντες εν τω ουρανώ, ο Πατήρ, ο Λόγος, και το άγιον Πνεύμα, και ούτοι οι τρεις εν εισι∙ και τρεις εισιν οι μαρτυρούντες εν τη γη, το Πνεύμα και το ύδωρ και το αίμα, και οι τρεις εις το έν εισιν».

Το θέμα του χωρίου Α΄Ιωάν 5,7-8, το οποίο περιέχει τριαδολογική ομολογία απουσιάζει στα αρχαία ελληνικά χειρόγραφα,
στις αρχαίες ανατολικές μεταφράσεις, τα πρώτα χειρόγραφα της Βουλγάτας και στους έλληνες και λατίνους εκκλησιαστικούς συγγραφείς πριν από τον 4ο αιώνα. Μόνο τέσσερα μικρογράμματα χειρόγραφα το περιέχουν: ένα του 12ου αι., ένα του 15ου αι. και δύο του 16ου αιώνα...

Το εδάφιο αυτό Α΄Ιωάν.5:7 δεν περιέχεται στα αρχαία κείμενα παραλείπεταικαι ολοσχερώς...και όμως χρησιμοποιείται κατα κόρον απο υποστηρικτές του δόγματος της τριάδας! Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε προσεκτικοί και ακριβείς στις θέσεις μας ως προς την απολυτότητα και μοναδικότητα του Θεού και όχι φυσικά της τριαδικότητας ώστε να είμαστε σαφείς διακηρύσσοντας "ἀλλ’ ἡμῖν εἷς θεὸς ὁ πατήρ, ἐξ οὗ τὰ πάντα καὶ ἡμεῖς εἰς αὐτόν, καὶ εἷς κύριος Ἰησοῦς Χριστός, δι’ οὗ τὰ πάντα καὶ ἡμεῖς δι’ αὐτοῦ."Α΄Κορινθ. 8:6
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 Νοέμβριος 2016 22:37
Περισσότερα...
 
Η ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΗ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 22 Ιούλιος 2015 00:07
Λέγει ο Χριστός προς τους Φαρισαίους : Αλλ' εάν Εγώ διά Πνεύματος Θεού εκβάλλω τα δαιμόνια, άρα έφθασεν εις εσάς η βασιλεία του Θεού...και όστις είπη λόγον κατά του Υιού του ανθρώπου, θέλει συγχωρηθή εις αυτόν· όστις όμως είπη κατά του Πνεύματος του Αγίου, δεν θέλει συγχωρηθή εις αυτόν ούτε εν τούτω τω αιώνι ούτε εν τω μέλλοντι”  Ματθ. 12 :28-32

Ο Κύριος ομιλεί περι ασυγχώρητης αμαρτίας προς τους Φαρισαίους που βλασφημούν το άγιο Πνεύμα του Θεού που είναι στον Κύριο εκείνη τη στιγμή που ομιλεί αλλά και σε όλη Του την ζωή(Πνεύμα Κυρίου του Θεού είναι επ' Εμέ· διότι ο Κύριος Με έχρισε διά να ευαγγελίζωμαι εις τους πτωχούς·) Στην ουσία βλασφημούν τον Θεό που μιλάει μέσω του Χριστού.Δεν εννοεί ο Κύριος κάποιο άλλο πρόσωπο εκτός απο τον Πατέρα Θεό.

Η ασυγχώρητη βλασφημία δεν είναι προς τον Χριστό αλλά προς τον Πατέρα Θεό Τον λαλούντα δια του Χριστού.Τα λόγια του Χριστού δεν ήταν δικά Του αλλά του πέμψαντός Αυτόν Θεού Πατρός. " ο λόγος, τον οποίον ακούετε, δεν είναι ιδικός Μου, αλλά του πέμψαντός με Πατρός" Ιωάν. 14:24

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 22 Ιούλιος 2015 14:44
Περισσότερα...
 
ΤΩΡΑ ΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΠΑΝΤΟΤΕ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Ο Θεός είναι πνεύμα και λατρεύεται μόνο εν πνεύματι και αληθεία.Χωρίς το πνεύμα της Αληθείας δεν υπάρχει αγάπη. Η αγάπη είναι πάντα μετρήσιμη εν έργω και εν κόπω, δεν είναι υπολανθάνουσα λογοτεχνία εν κηρύγμασι.
Δεν μπορείς να θεωρείσαι πνευματικός άνθρωπος δηλαδή άνθρωπος που να έχει το Πνεύμα του Θεού και να μη αγαπάς τον αδελφό σου ,τον κάθε αδελφό σου.Αν η προέκταση της σκέψης σου δεν ξεπερνάει τον εαυτό σου δεν μπορείς να αγγίξεις και να αγγιχθείς απο κανένα.

Πολλοί λένε εδώ ο Χριστός ,εκεί ο Χριστός... μη πάτε να δείτε τον Χριστό σαρκικά γιατί απλά ο Χριστός δεν είναι τώρα εν σαρκί αλλά εν πνεύματι και δεν προσεγγίζεται σαρκικά αλλά πνευματικά. Έρχεται στο μυαλό μου και αναρωτιέμαι γιατί άραγε είπε ο Χριστός μετά την ανάστασή Του στην Μαρία ... “Μη μου άπτου· διότι δεν ανέβην έτι προς τον Πατέρα μου”!

Αυτό το έτι μας βοηθάει ...μοιάζει με προθεσμία ότι η κατάφαση θα υποκαταστήσει την έλλειψη...αν ισχύει το αρνητικό τώρα θα ισχύει και το θετικό του μετά λίγες ημέρες της Πεντηκοστής. Σαν να λέγει δηλ. ότι θα Με αγγίζετε εσείς οι αδελφοί Μου όταν πλέον ανέβω εις τον Πατέρα Μου Θεό... και έτσι θα Με αγγίζετε πλέον,όταν η παρουσία Μου θάναι... όχι όπως τότε δίπλα σας, αλλά εντός σας στο πνεύμα σας ως Κύριος και Παράκλητος προς τον Πατέρα! Διότι έτσι έπρεπε να γίνει ,να ενδοξασθεί ο Χριστός πρώτα για να μπορεί να δωθεί το Πνεύμα Του,ο εν δυνάμει Λόγος του Θεού που κατοικούσε στον Χριστό να χορηγηθεί και στους πιστούς μαθητές Του!

φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 31 Μάρτιος 2018 10:08
Περισσότερα...
 
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΛΑΤΡΕΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 14 Ιούλιος 2015 11:21

Οι ψαλτωδοί στην Παλαιά Διαθήκη ήσαν Ιερείς και ήσαν αρμόδιοι για την πνευματική λατρεία και την δοξολογία, ευχαριστία.
Είναι ανάγκη να υπογραμμίσουμε με εμφαντικό τρόπο ότι οι ψαλτωδοί ήταν ιερείς του Θεού,ειδικοί, επαίοντες εις την μουσική,λειτουργοί του Υψίστου,πιστοί απόλυτα εις την ενδεδειγμένη λατρεία προς τον Θεό. Η λατρεία ήταν ταυτισμένη με την ακριβή τήρηση των εντελλομένων διατάξεων που είχαν δοθεί απο Θεού εις τον Μωυσή και ακολούθως εις τον Ααρών.

Αυτό ισχύει διαχρονικά διότι το έργο του Θεού συνεχίζεται ,οπότε σήμερα οι ιερείς του Υψίστου,εν προκειμένω οι ψαλτωδοί είναι οι πνευματικοί βιογράφοι...

Ο πνευματικός βιογράφος μοιάζει με τον μουσικό ερμηνευτή που έχει χρέος να αποδώσει πιστά το έργο του Θεού για να το ακούσουν όλοι με ευφροσύνη και αγαλίαση. Λυτρώνεται ο μουσικός εκτελεστής όταν απορροφείται η υποκειμενικότητά του απο την πνευματική ιδιοφυία του αγαπημένου του Συνθέτη Δημιουργού! 

Η αναπαράσταση και η αντήχηση του πρωτοτύπου έργου ταυτιζονται όλες σε μία ...στην αφαίρεση της υποκειμενικότητας του εκτελεστή - ερμηνευτή! Τότε η ερμηνεία ταυτίζεται με την ποίηση,όταν το δώσιμο ταυτίζεται με το ληφθέν! Αυτή είναι η πνευματική εντιμότητα του ψαλτωδού,η ιερουργία του, όταν η θυσία της προσφερομένης αίνεσης είναι πλήρης,τέλεια πνευματική έμπνευση του Παντοδυνάμου και όχι δικής του επινοήσεως. 

Τέλειος μουσικός λατρευτικός λόγος προς τον Θεό είναι μόνο ο δικός Του λόγος γι αυτό και ισχύει " τα Σα εκ των Σων προσφέρουμε "
Ιερέας δοξολογών τον Θεό και όχι την θρησκεία του είναι ο ελέω Θεώ οριζόμενος δηλαδή ο εν Αληθεία ανιστάμενος και όχι ελέω θρησκείας αυτοανακηρυσ- σόμενος εν μη αληθεία ανθιστάμενος!

φ.σ


Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 20 Ιούλιος 2015 19:57
Περισσότερα...
 
Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΤΩΧΕΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Παρασκευή, 12 Ιούνιος 2015 13:46

Ο Κοραής έλεγε για όλους τους προγονολάτρες και πατεροκαυχωμένους και πράττοντες ουδέν άξιον προσωπικής ευγένειας ότι είναι οι εκ μνημάτων ευγενείς. Τους πειράζουν τα έξωθεν μνημόνια αλλά όχι τα έσωθεν μνημόσυνα, επειδή τα κόλυβα είναι τα μόνα παράγωγα της αεργίας τους καθόσον απαραίτητα για να εκτρέφουν την ματαιοταυτότητά τους.

Δυστύχημα διαχρονικό η πνευματική πτωχεία των Ελλήνων ήτις είναι η αιτία πάντων των δεινών! Προσπαθούσε ο Κοραής να ευαισθητοποιήσει τον Έλληνα εις την καταπολέμηση της μάστιγας της εκούσιας αργίας που τον παραδέρνει διαχρονικά λέγοντας: "ασυγκρίτως μεγαλυτέρα ελεημοσύνη να κόπτη τις τας αιτίας της πτωχείας, παρά να τρέφη πτωχούς. Η πτωχεία προέρχεται πολλάκις απο εκούσιαν αργίαν,παρά απο τα κοινάς της πατρίδος συμφοράς,αργοί και πτωχοί εκεί μάλιστα ευρίσκονται πολλοί, όπου δεν είναι τέχναι, ουδ'επιστήμαι , όπου δεν βασιλεύουν νόμοι χρηστοί."
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2015 20:40
Περισσότερα...
 
ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 26 Μάιος 2015 21:00

Πρέπει να είσαι εν Χριστώ για να είσαι καινή,νέα κτίση,νέος άνθρωπος, καινούργιος...να μη έχεις καύχηση στον εαυτό σου και σε κάθε τι σαρκικό, παραδοσιακό, θρησκευτικό, κοινωνικό, για να έχεις έλεος και ειρήνη από τον Θεό.

Εν Χριστώ σημαίνει ,μέσα στον Χριστό,κρυμμένοι μέσα στον Χριστό,δεν φαίνεται τίποτα άλλο εκτός απο τον Χριστό και τον Λόγο του. Δεν προεξέχει η στολή μας,η μήτρα μας, το δόγματικό καταστατικό που αν δεν το καρφώσουμε στο σταυρό του Χριστού θα είναι το ανήλεο κατηγορητήριό μας εν εκείνη την ημέρα της έλευσής Του.

Πρέπει να διαρρήξουμε τα ιμάτια του ευσεβοφανούς ανθρωποκεντρι- σμού μας, τα πολυτελή ράκη της γύμνιας μας και να ενδυθούμε τον Χριστό,θυσιάζοντας το ρυπαρό ιμάτιο της αυτοδικαίω- σης που μας ταλανίζει. 

φ.σ


Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 26 Μάιος 2015 22:23
Περισσότερα...
 
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ:Η ΕΘΕΛΟΘΡΗΣΚΗ ΔΙΑΦΥΓΗ ΕΚ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ...
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 15 Απρίλιος 2015 20:28

Είναι καλό να παίρνουμε τη Λογική απόσταση απο την εθελοθρησκεία των ανθρώπων για να μπορούμε να έχουμε θέση και άποψη ορθή και ωφέλιμη δηλαδή να εννοούμε τη Αλήθεια !

Προσωπικά δεν συμετέχω στην εμποροπανήγυρη των θρησκευτικών αθανατοποημέ- νων ψυχών που αφού είναι αθάνατες δεν χρειάζονται να εορτάζουν και να ονομάζουν την Ανάσταση! Ανάσταση νεκρών λέγει το Ευαγγέλιο και όχι ανάσταση σωμάτων...άλλο σώμα πεθαίνει και άλλο σώμα θα αναστηθεί που σημαίνει δεν ανίσταται το ψυχικό σώμα που πεθαίνει, διαλύεται,αναλύεται , αλλά άλλο νέο σώμα-καμία σχέση με το χωμάτινο- το επουράνιο δίδεται απο τον Θεό στην ανάσταση των νεκρών. Περισσότερα επ'αυτού στο άρθρο Μαρανάθα -Ψυχή ζώσα χωρία σώμα δεν υπάρχει"

Ο Χριστός πέθανε,έγινε νεκρός και δεν αναστήθηκε μόνος Του αλλά ο Θεός Του και πατέρας Του, Τον ανέστησε απο τους νεκρούς! Ο Χριστός δεν ζούσε όταν πέθανε...όπως τολμούν να λένε όσοι αθεόφοβα κάνουν προσθαφειρέσεις σχετικά με την φύση Του.Ο Χριστός ήταν όπως άνθρωπος όπως λέγει ξεκάθαρα η Αγία Γραφή σαν και μας παρεκτόε βέβαι αμαρτίας.Έγινε ο Μοναδικός Άγιος Άνθρωπος επι της γης για να πεθάνει υπέρ των αμαρτωλών ανθρώπων! 

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 31 Ιούλιος 2015 19:52
Περισσότερα...
 
ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ Η΄ ΣΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ;ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 14 Απρίλιος 2015 23:47

Όλοι μιλούν για πίστη στην Ανάσταση αλλά με την πιστευτική τους στην αθανασία των ψυχών αναιρούν την δύναμη της Ανάστασης! Ο απ.Παύλος λέγει στον Τιμόθεο :"Νόει αυτά που λέγω" που σημαίνει ότι η Ανάσταση των νεκρών δεν είναι λεκτική φράση αλλά νοηματική ...δηλαδή εκπέμπει επίγνωση πίστης!

Με την αρχαία μυθολογική ευρεσιτεχνία περί ψυχής αθανάτου να έχει εισχωρήσει στο προαύλειο χώρο της νεοσύστατης Εκκλησίας απο τους αυτοπατεροποιημένους σφετεριστές της Αποστολικής διαδοχής επεβλήθη η αλλοίωση νοήματος κοινώς εχάθη η Αλήθεια περί της Ανάστασης των νεκρών,η άπαξ παραδοθείσα πίστη στους αγίους.

Ούτε λίγο,ούτε πολύ προσετέθη υπό της θρησκευτικής εργολαβίας η "αθανασία των ψυχών" ως απαραίτητο προσθετικό ενίσχυμα... στο άγιο θεμέλιο της πίστης που είναι ο Χριστός και η Ανάσταση των νεκρών. Αυτή η προσθετική της εθελοθρησκείας εθεωρήθη απο τους μεταγενεστέρους ως αυθεντία,κάτι για το οποίο εξεζήτησαν μετά λαιμαργίας οι θρησκευόμενοι κατακυριευτές για να διασφαλίσουν την θέση της εξουσιαστικής τους καθέδρας.

φ.σ

 
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 31 Μάρτιος 2018 10:06
Περισσότερα...
 
ΠΟΙΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑΜΕ ΠΙΛΟΤΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ;
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 01 Απρίλιος 2015 23:05


Δεν είναι ένα τραγικό μεμονομένο,αποσπασματικό εξωφρενικό περιστατικό αυτό που συνέβη στις Άλπεις,είναι η τραγική εικόνα τέλους ενός κόσμου που επέλεξε ως μοναδικό της ζωής του ταξείδιον την ματαιότητα των διαλογισμών του,την αυτάρεσκη στα μάτια του εικόνα της πολιτικής και θρησκευτικής του ειδωλοαυταπάτης.Θυσίασε στο βωμό του κοσμοειδώλου του, τον εαυτό του,τα παιδιά του,τα πάντα πρόσφερε ως καύσιμο της αερο-πλάνης, της κατασκευασμένης εφήμερης ευτυχίας του...

Άνοιξε την καταραμένη πόρτα της καρδιάς σου...γιατί την σφάλισες,την έκαμες απαραβίαστη για να γλιτώσεις απο τους δαίμονές σου...αλλά απο τον δικό σου δαίμονα που αλωνίζει μέσα σου ...ποιός θα σε γλιτώσει; Όμως ο Χριστός δεν πρόκειται με βία να παραβιάσει καμιά πόρτα αμπαρωμένη,της ασφαλείας μας το οχύρωμα,κανένα πρωσοπολατρικό του εαυτού μας κιγκλίδωμα αλλά στέκει έξωθεν και κτυπά την πόρτα της λογικής μας...

Αν σταματήσουμε να είμαστε άφρωνες-πλανώντες και πλανώμενοι-πετώντας με τις αέρα πατέρα lines μας και έλθουμε εις εαυτόν θεωρώντας με αισχύνη τα μαδημένα μας φτερά ήδη πεταμένα και μη παραβλέποντας την άπτερη γύμνια της έργο-στασιαστι- κής μας επάρκειας...ναι ίσως τότε την έσχατη στιγμή πατήσουμε το μπουτόν ανοίγματος της καρδιάς μας και αφήσουμε τον Χριστό να μπει στο άσυλό μας για να φέρει σε ισοροπία την πλοήγησή μας και να αναστρέψει έτσι την φρενίτιδα της κατάπτωσής μας.

φ.σ


Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2015 20:41
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 21
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB