cd  ΑΡΘΡΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2019      

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
       1 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  31   

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΑΤΕ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 20 Μάιος 2008 00:07ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΑΤΕ

Η αιτία που προκάλεσε τον πρώτο φόνο ήταν ο φθόνος. Ο Κάιν φθόνησε τον αδελφό του για την ευμένεια με την οποία Κύριος ο Θεός δέχτηκε την προσφορά του Άβελ, ενώ απέρριψε τη δική του. Ωστόσο παρά τη προειδοποίηση του Θεού, ο Κάιν τυφλωμένος από το φθόνο σκότωσε τον αδελφό του.

Φοβερό συναίσθημα ο φθόνος. Καρπός της αμαρτίας που εξαιτίας της παρακοής του προπάτορά μας μπήκε στην πρώτη οικογένεια και προξένησε τον πρώτο πόνο αποχωρισμού.

Έκτοτε ο ολέθριος αυτός καρπός φυτρώνει συχνότατα ανάμεσα στα αδέλφια, με πολύ οδυνηρά αποτελέσματα. Τα παραδείγματα πλείστα όσα από την Αγία Γραφή, Ισμαήλ - Ισαάκ, Ησάυ - Ιακώβ, τα δέκα αδέλφια με τον Ιωσήφ κ.α.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 26 Απρίλιος 2010 21:55
Περισσότερα...
 
ΝΤΟΠΕΡΜΕΝ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 08 Απρίλιος 2008 17:22

Η Ντόπα πάει σύννεφο. Οι κυβερνήσεις πέφτουν, η ντόπα μένει, και μάλιστα ολυμπιακών προδιαγραφών....

Άθλια εμπορευματοποίηση των πάντων. Παγκόσμιοι Χορηγοί με άφθονο χρήμα ντοπάρουν τους αθλητές με κάθε μέσο για να φανούν και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Πίσω απο τις ετικέτες και τα παχιά λόγια για αρχές, ιδεώδη και πρότυπα, ένας ολόκληρος κόσμος αλλοτριωμένος και δέσμιος των πιό μεγάλων παθών. Πάθος του χρήματος, πάθος του εγωισμού , πάθος του ναρκισσισμού και της πλεονεξίας.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 25 Ιούλιος 2012 21:18
Περισσότερα...
 
ΑΝΑΛΥΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΕΙΝΑΙ
Τρίτη, 08 Απρίλιος 2008 01:21
«ΣΥΝΕΧΟΜΑΙ ΔΕ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ, ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑΝ ΕΧΩΝ ΕΙΣ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝ ΧΡΙΣΤΩ ΕΙΝΑΙ, ΠΟΛΛΩ ΓΑΡ ΜΑΛΛΟΝ ΚΡΕΙΣΣΟΝ. ΤΟ ΔΕ ΕΠΙΜΕΝΕΙΝ ΤΗ ΣΑΡΚΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΕΡΟΝ ΔΙ ΥΜΑΣ»
Φιλιττ. Α: 23-24 (Κριτικό κείμενο NESTLE)

 
Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑ , ΤΟ «ΑΝΑΛΥΣΑΙ» ΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΝΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΩ», ΕΝΝΟΙΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΑΒΑΤΗ (ΛΕΞΙΚΟ ΑΡΧ. ΕΛΛΗΝ. ΓΛΩΣΣΑΣ, Ι. ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΥ) ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΠΙ ΠΛΟΙΩΝ, ΕΠΙ ΑΛΟΓΩΝ ΚΛΠ ΔΗΛΑΔΗ: ΛΥΩ ΤΑ ΣΧΟΙΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΥΜΝΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΠΡΟΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΝΑΧΩΡΩ, ΑΠΟΠΛΕΩ, ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΠΛΟΙΟΥ.

ΣΥΝΕΠΩΣ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΙΣΧΥΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΛΕΞΙΚΟΥ ΠΕΡΙ ΛΥΣΕΩΣ, ΔΙΑΛΥΣΕΩΣ, ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ. ΟΜΙΛΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΟΥ (ΥΠΝΟΥ).
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 07 Αύγουστος 2008 22:47
Περισσότερα...
 
Η ΝΥΦΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ!
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

alt

Η αληθινή ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα ατελιέ νυφικών και η μέλλουσα νύφη καθώς δοκιμάζει τα νυφικά είχε μία απορία βλέποντας τις ουρές των νυφικών να απλώνονται γύρω της και ρωτάει: - αν θέλω να περπατήσω, θα μπορώ η μήπως κινδυνεύω να πέσω ; λέει η πωλήτρια , δεν θα υπάρχει πρόβλημα! Η νύφη τότε λέει : για μπροστά εντάξει , αλλά τι γίνεται , αν θέλω να περπατήσω προς τα πίσω; Η πωλήτρια μάλλον ξαφνιάστηκε με την ερώτηση και απαντά με βεβαιότητα : κοιτάξτε η νύφη δεν πάει ποτέ προς τα πίσω! εκτός εαν ...θέλει να φύγει απο τον γάμο!

Η νύφη δεν πάει ποτέ προς τα πίσω ! αυτή η φράση με έβαλε σε σκέψη...

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 21 Ιούνιος 2014 15:31
Περισσότερα...
 
Ο ΠΛΗΣΙΟΝ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 24 Μάρτιος 2008 23:07
alt
 
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ενάντια στον ρατσισμό...
Θα μπορούσατε να θεωρήσετε πλησίον σας έναν ομοφυλόφιλο, μια πόρνη, έναν ναρκομανή;
Όλους αυτούς που δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά την προσωποποίηση της ανθρώπινης παρακμής και την αθλιότητα της αμαρτίας; Θα προσπερνούσατε βιαστικά τη δυστυχία τους σαν τον Ιερέα και τον Λευίτη της παραβολής, για να προλάβετε το κήρυγμα ή τη συμμελέτη σας; Τι θα κάνατε εάν ξαφνικά, στο δρόμο σας, μπροστά σας, συναντούσατε κάποιον απ’ αυτούς που οι άλλοι περιφρονούν, κατατρέχουν, κλωτσούν; Ο Κύριος είχε χαρακτηριστεί σαν ο φίλος των τελωνών και αμαρτωλών (Λουκ.7/ζ΄ 34), μην το ξεχνάμε.
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 13 Δεκέμβριος 2014 23:14
Περισσότερα...
 
ΤΟ ΟΛΟΝ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   


Ο πλούτος του Όλου μοιάζει με το αχανές σύμπαν και η ανθρώπινη γνώση ένα βέλος που αιωρείται, που περιφέρεται και θαυμάζει, απορεί και εκστασιάζεται και ολοένα ψάχνει τον στόχο του! Ο στόχος του βέλους είναι το Όλο, ένα Όλο όμως που χάνεται στο άπειρο.

 Αυτό που διαθέτουμε τελικά είναι μια διαρκή κίνηση, που τείνει και οδεύει στο σύμπαν με μια ταχύτητα που ορίζεται και συγχρόνως περιορίζεται δραστικά από την ανθρώπινη έλλειψη. Συναρπαστικότητα χωρίς τέλος.

Αυτή η προοδευτική κίνηση της επιστήμης στο δρόμο για τη σοφία, ξετυλίγει μπροστά μας το θαύμα της δημιουργίας που υπάρχει γύρω μας και οδηγεί αναπόφευκτα σε Εκείνον που έπλασε αυτό το όλον!

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2012 12:48
Περισσότερα...
 
ΝΗΣΤΕΥΟΥΜΕ... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ;
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

Διά τι ενηστεύσαμεν, λέγουν, και δεν είδες; εταλαιπωρήσαμεν την ψυχήν μας και δεν εγνώρισας;

Ιδού, εν τη ημέρα της νηστείας σας ευρίσκετε ηδονήν και καταθλίβετε πάντας τους μισθωτούς σας.

Ιδού, νηστεύετε διά δίκας και έριδας και γρονθίζετε ασεβώς·

Μη νηστεύετε, καθώς την σήμερον, διά να ακουσθή άνωθεν η φωνή σας.

Τοιαύτη είναι η νηστεία, την οποίαν εγώ εξέλεξα; να ταλαιπωρή ο άνθρωπος την ψυχήν αυτού μίαν ημέραν; ...

Νηστείαν θέλεις ονομάσει τούτο και ημέραν δεκτήν εις τον Κύριον;

Η νηστεία την οποίαν εγώ εξέλεξα, δεν είναι αύτη; το να λύης τους δεσμούς της κακίας, το να διαλύης τα βαρέα φορτία και το να αφίνης ελευθέρους τους καταδεδυναστευμέ- νους και το να συντρίβης πάντα
ζυγόν;

Ησαίας νη΄,4-6  • Διά τι ενηστεύσαμεν, λέγουσι, και δεν είδες; εταλαιπωρήσαμεν την ψυχήν ημών και δεν εγνώρισας;
  • Ιδού, εν τη ημέρα της νηστείας σας ευρίσκετε ηδονήν και καταθλίβετε πάντας τους μισθωτούς σας. Ιδού, νηστεύετε διά δίκας και έριδας και γρονθίζετε ασεβώς·
  • μη νηστεύετε, καθώς την σήμερον, διά να ακουσθή άνωθεν η φωνή σας.
  • Τοιαύτη είναι η νηστεία, την οποίαν εγώ εξέλεξα; να ταλαιπωρή ο άνθρωπος την ψυχήν αυτού μίαν ημέραν; να κλίνη την κεφαλήν αυτού ως σπάρτον και να υποστρόνη σάκκον και στάκτην εις εαυτόν;
  • νηστείαν θέλεις ονομάσει τούτο και ημέραν δεκτήν εις τον Κύριον;
  • Η νηστεία την οποίαν εγώ εξέλεξα, δεν είναι αύτη; το να λύης τους δεσμούς της κακίας, το να διαλύης τα βαρέα φορτία και το να αφίνης ελευθέρους τους καταδεδυναστευμένους και το να συντρίβης πάντα ζυγόν;
  • Δεν είναι το να διαμοιράζης τον άρτον σου εις τον πεινώντα και να εισάγης εις την οικίαν σου τους αστέγους πτωχούς; όταν βλέπης τον γυμνόν, να ενδύης αυτόν, και να μη κρύπτης σεαυτόν από της σαρκός σου;
  • Τότε το φως σου θέλει εκλάμψει ως η αυγή και η υγιεία σου ταχέως θέλει βλαστήσει· και η δικαιοσύνη σου θέλει προπορεύεσθαι έμπροσθέν σου· η δόξα του Κυρίου θέλει είσθαι η οπισθοφυλακή σου.
  • Τότε θέλεις κράζει και ο Κύριος θέλει αποκρίνεσθαι· θέλεις φωνάζει και εκείνος θέλει λέγει, Ιδού, εγώ. Εάν εκβάλης εκ μέσου σου τον ζυγόν, την ανάτασιν του δακτύλου και τους ματαίους λόγους· και ανοίγης την ψυχήν σου προς τον πεινώντα και ευχαριστής την τεθλιμμένην ψυχήν· τότε το φως σου θέλει ανατέλλει εν τω σκότει και το σκότος σου θέλει είσθαι ως μεσημβρία.


Ησαίας κεφ.νη΄ 3-10

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 Απρίλιος 2014 23:52
 
ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΕΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
alt

Η εποχή των μεταλλάξεων είναι πάντα επίκαιρη και βολική. Απλά οι Ορθόδοξοι μεταλλάσσονται σε πρό και μετά καρναβάλου!

Ορθόδοξοι καρναβαλιστές! ναί, γιατί όχι; Σιγά ; Δεν θα περάσει το καρναβάλι; Δεν θα έρθει η Καθαρή Δευτέρα και η Σαρακοστή ; δεν θα πάμε όλοι μαζί για το Πάσχα;

 Το τέλος μετράει , όλα ορθά και πρίμα. Και ο σκύλος χορτάτος και η πίττα ολόκληρη!

Μπορείς να τα βάλεις με τον όχλο ; Τι να λέμε τώρα , ο όχλος έχει δικαιώματα. Κοιτάξτε: αυτό που ενδιαφέρει , είναι να είναι πάνω απ'όλα ορθόδοξος...
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 28 Φεβρουάριος 2014 01:16
 
Ο ΤΡΙΧΩΤΟΣ ΤΡΑΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 03 Μάρτιος 2008 02:37

Ο ΤΡΙΧΩΤΟΣ ΤΡΑΓΌΣ

"Και ο τριχωτός τράγος είναι ο βασιλεύς της Ελλάδος, και το κέρας το μέγα, το μεταξύ των οφθαλμών αυτού, αυτός είναι ο πρώτος βασιλεύς" Δανιήλ η'21.
Πολύς λόγος, αλλά και αντίλογος έχει προκύψει γύρω από το πρόσωπο που παραβολικά αναφέρεται οτη Αγία Γραφή σαν τριχωτός τράγος ή σαν φτερωτή λεοπάρδαλη (Δαν.ζ'6). Οι προφητείες που διαβάζουμε ιδιαίτερα στο η' κεφάλαιο του βιβλίου του Δανιήλ, θα λέγαμε ότι φωτογραφίζουν με καταπληκτική ακρίβεια την προσωπικότητα του σπουδαίου Μακεδόνα βασιλιά, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τριακόσια περίπου χρόνια νωρίτερα.
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 06 Σεπτέμβριος 2010 00:19
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 18 από 21
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB