cd  ΑΡΘΡΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2019      

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
       1 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  31   

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Χριστούγεννα χωρίς Χριστό
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

Γίνεται Χριστούγεννα χωρίς Bing Crosby;

Παρουσιαστής σε ραδιοφωνικό σταθμό σε περίοδο Χριστουγέννων βάζει μουσικά χριστουγεννιάτικα κομμάτια και σε κάποια στιγμή αναφέρει...δεν μπορώ να φαντασθώ Χριστούγεννα χωρίς Bing Crosby!

Συμβαίνει μιά αυτοματοποίηση  μουσική και όχι μόνο ... μόλις μπαίνει ο Δεκέμβρης σαν να πατάς ένα αόρατο κουμπί και γίνεται ένα christmas event non stop που τελειώνει πάλι αυτομάτως στις 26 του μηνός,όπου εκεί πατάει άλλο κουμπί και μπαίνει το αι βασίλης έρχεται απο την καισαρεία...

Απο τη μιά ακούς το Χριστούγεννα ευτυχισμένα δεν γίνονται χωρίς εσένα...που τσιρίζει μιά στα μεγάφωνα των πολυκαταστημάτων...θα τόπε τόσες φορές που έφυγα τρέχοντας να γλυτώσω , και δεν υπηρχε τρόπος διαφυγής παρά απο την αυτόματη σκάλα...πήγα να παραφρονήσω...λέω σε ένα όροφο πιο κάτω θα μπορώ να είμαι επιτέλους "χωρίς χριστούγεννα και χωρίς  εσένα" ! για να μη σας το παραλέω κατέβηκα 6,7 ορόφους με ένα "χριστουγεννιάτικο χωρίς εσένα" να ηχεί μέσα στα αυτιά συνέχεια μέχρι που άφησα το πολυκατάστημα  χωρίς εμένα...

Τελικά όλοι αυτοί οι δόλιοι που ανεβοκατεβαίνουν τις κυλιόμενες σκάλες των πολυκαταστημάτων γι αυτό πάνε και ξοδεύονται... αφού με τόσες φορές που το ακούνε το πιστεύουν ότι  Χριστούγεννα δεν γίνονται χωρίς τον καθένα τους ως christmas buy animal...

 
Φίλε μου σου φαίνεται παράξενο και αδιανόητο Χριστούγεννα χωρίς Bing Crosby...αλλά και χωρίς εσένα φυσικά δεν γίνεται ...όμως πέρα απο τo comic event εγώ πρέπει να σου πω ότι τα Χριστούγεννά σου   είναι χωρίς Χριστό,κι αυτό είναι tragik event!

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 22 Ιανουάριος 2016 16:59
 
ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 02 Δεκέμβριος 2008 00:06


Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 23 Ιανουάριος 2011 00:50
Περισσότερα...
 
ΕΙΚΟΝΕΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Κυριακή, 30 Νοέμβριος 2008 01:09
 
orthodox pazar

"Τα είδωλα αυτών είναι αργύριον και χρυσίον, έργα χειρών ανθρώπων.
Στόμα έχουσι και δεν λαλούσι, οφθαλμούς έχουσι και δεν βλέπουσιν, ώτα έχουσι και δεν ακούουσι,
μυκτήρας έχουσι και δεν ψηλαφώσι, πόδας έχουσι και δεν περιπατούσιν, ουδέ ομιλούσι δια του λάρυγγος αυτών. Όμοιοι αυτών ας γείνωσιν οι ποιούντες αυτά, Πας ο ελπίζων επ' αυτά"

Ψαλμός 115/ριε'4-8

Σημειώστε ότι ο παπάς στη λειτουργία  ψέλνει το παραπάνω κομάτι θυμιατίζοντας τις εικόνες !
------------------------------------------------
Δεν πρέπει να διαφεύγει το γεγονός ότι δεν υπήρχαν εικόνες τα πρώτα 300 αγνά χρόνια της Χριστιανικής Εκκλησίας. Από τον 4ο αιώνα επικράτησε ο στολισμός πρώτα και η λατρεία μετέπειτα, των εικόνων στους εκκλησιαστικούς χώρους.

 Ήταν αποτέλεσμα της αναγκαστικής μετονομασίας των ειδωλολατρών σε χριστιανούς με το διάταγμα των Μεδιολάνων του λεγομένου μεγάλου Κωνσταντίνου το 313 μ.Χ.
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 02 Φεβρουάριος 2015 22:24
Περισσότερα...
 
ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

Από την ειδική έρευνα που πραγματοποίησε το «Ευρωβαρόμετρο» στα πλαίσια των 25 χρόνων συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και που δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες , συλλέξαμε κάποια στοιχεία που πραγματικά εντυπωσιάζουν. 

Ο βαθμός αξιοπιστίας με την οποία περιβάλλουν οι Έλληνες την Ορθόδοξη Εκκλησία φτάνει το 65% και ισοβαθμεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με άλλα λόγια, περίπου 6 από τους 10 Έλληνες εμπιστεύονται την εκκλησία τους και εκτιμούν τους ιερείς της....Με αυτήν την έρευνα γίνεται φανερή η απόσταση που χωρίζει τις παλαιότερες πομπώδεις μεγαλοστομίες για το ποσοστό -97%- των ορθόδοξων στην πατρίδα μας και την θλιβερή πραγματικότητα.


Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 Ιανουάριος 2011 13:42
Περισσότερα...
 
ΚΟΠΙΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ,ΤΗ ΦΟΥΣΚΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
 
 
“ Υπάρχει κακό θλιβερό, που είδα κάτω απο τον  ήλιο, πλούτος φυλαττόμενος απο αυτόν που τον έχει , προς βλάβην του.
 
Και ο πλούτος εκείνος χάνεται από συμφοράς κακής... Όπως βγήκε απο τη κοιλιά της μητέρας του, γυμνός θα επιστρέψει, φεύγοντας όπως  ήλθε, και δεν θα βαστάζει τίποτα απο τον κόπο του, γιά να έχη στο χέρι του. 

...έρχεται  μιά μαύρη Παρασκευή  ή μαύρη  Δευτέρα , Όλα ήτανε μια μεγάλη φούσκα ! τι έχει μέσα η φούσκα; αέρα... Τι λέει η Γραφή: κοπιάζεις για τον άνεμο, για την φούσκα δηλαδή !
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 17 Απρίλιος 2010 22:01
Περισσότερα...
 
"ΑΓΑΠΗ ΜΗ ΕΧΩΝ, ΟΥΔΕΝ ΕΙΜΙ" άρθρο κατα του θρησκευτικού ρατσισμού
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
 alt

Πόσο μεγάλη τιμή κι αιώνιο βάρος δόξας σ' όλους εκείνους που διάλεξαν να ακολουθήσουν τον Κύριο και μόνο Εκείνον , και μαζί Του να αξιωθούν χάρη της αλήθειας να νοιώσουν τις πληγές και τις οδύνες Του.
 
Δεν ήταν για αυτούς άξιος ο κόσμος... κι ως περικαθάρματα του κόσμου έγιναν , και έλαβαν την απόφαση του θανάτου για να μην έχουν ελπίδα, παρά μόνο στον Θεό που ανασταίνει τους νεκρούς.

Πόσοι άραγε στο πέρασμα του χρόνου,αμέτρητοι,ασυμβίβαστοι, δεν λογάριασαν το οποιοδήποτε κόστος για να είναι πραγματικά μαθητές του Χριστού και μάρτυρες του Ευαγγελίου

Για όλους αυτούς που περιθωριοποιήθηκαν και ένιωσαν τις πληγές του θρησκευτικού ρατσισμού, ας γραφούν αυτές οι σειρές.
Φ.Σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 26 Νοέμβριος 2012 02:39
Περισσότερα...
 
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   


 

Λέξη χιλιοειπωμένη, αφού είναι γνωστό το «όλοι χριστιανοί είμαστε!!!». Από τότε που πρωτακούστηκε, στην Αντιόχεια (Πράξεις 11/ια΄ 26) μέχρι σήμερα, πήρε τόσες μορφές όσες και οι εποχές που πέρασαν. 

Της προστέθηκαν χίλια δυο επίθετα που προσδιόριζαν τη διαφορετικότητα των θέσεων, απόψεων, δογμάτων, κάποια εντελώς αντίθετα μεταξύ τους, καθώς και τη διαφορετικότητα των θεολόγων, θρησκευτικών αλλά και πολιτικών αρχηγών. 

Κομματιάστηκε σε χιλιάδες μικρά ή μεγάλα κομμάτια. Κακοποιήθηκε από φανατικούς, πολεμοχαρείς και ματαιόδοξους ανθρώπους. Την καταχράστηκαν, την πούλησαν, την καπηλεύτηκαν. 

Ωστόσο εξακολουθεί ακόμη και σήμερα, να αποτελεί στην απλή, αγνή της μορφή, το ζητούμενο για κάθε άνθρωπο που αναζητεί το Θεό και μελετά το Λόγο Του.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 09 Μάρτιος 2011 23:04
Περισσότερα...
 
ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
alt
 
Τα σύμβολα των αριθμών επινοήθηκαν από αρχαιοτάτων χρόνων για να μπορέσουν οι άνθρωποι να λειτουργήσουν μεταξύ τους.

Κοιτώντας το λεξικό για ένα γενικό ορισμό που να ερμηνεύει την έννοια τους, αναφέρεται σαν κάτι δύσκολο, αν μη και αδύνατο.
Κι ακόμη πως η έννοια τους πρέπει να θεωρείται ως "πρώτη", δηλαδή ως μία έννοια που δεν ανάγεται σε άλλες απλούστερες.

Όμως πρόθεση μας δεν είναι ούτε η αριθμητική, ούτε η άλγεβρα αλλά να προσπαθήσουμε να καταγράψουμε την πνευματική τους σημασία κάτι ανάλογο δηλαδή με τα γράμματα και τις λέξεις που εκφράζουν με την σημειολογία τους σκέψεις και προεκτάσεις.
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 04 Αύγουστος 2014 21:52
Περισσότερα...
 
ΑΓΙΑΣΜΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 23 Ιούνιος 2008 19:50
 
 


ΑΓΙΑΣΜΟΣ
Το όνομα του Θεού πρέπει να Αγιασθεί, να καθαριστεί,  και αυτό πρέπει να γίνει από εμάς .
Αυτό έκανε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός , αυτό είναι το θέλημά Του, και αυτός είναι και ο δικός μας ρόλος και σκοπός να αποκαταστήσουμε το όνομα του Θεού, να Το κάνουμε γνωστό στους ανθρώπους και να καυχόμαστε σε αυτό:
ότι Τον γνωρίσαμε και Τον δοκιμάσαμε, ότι είναι αγαθός και ζωντανός Θεός , Θεός ελέους και μακροθυμίας.

Ιερεμίας 9:24
 "αλλ' ο καυχώμενος ας καυχάται εις τούτο, ότι εννοεί και γνωρίζει εμέ, ότι εγώ είμαι ο Κύριος, ο ποιών έλεος, κρίσιν και δικαιοσύνην επί της γής· επειδή εις ταύτα ευαρεστούμαι, λέγει Κύριος.
 
απο Δημ Κορονιώτη

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 05 Ιανουάριος 2011 17:40
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 17 από 21
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB