cd  ΑΡΘΡΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2019      

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
       1 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  31   

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

alt

Η Ανοιξη είναι χαρά. Η ζωή είναι χαρά. Μια χαρά που κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τον ερχομό της. Που κινείται με τους δικούς της νόμους, τcυς Θεικούς νόμους έξω απο τα πλαίσια της ανθρώπινης σκοπιμότητας.

Η Ανοιξη δεν λογαριάζει ούτε πόλεμο ούτε καταστροφή ούτε πτώχευση, είναι η βασιλική έκφραση μιας Χάρης, της χάρης του Θεού στον αποτυχημένο άνθρωπο.

Χωρίς αυτήν θα βασίλευε εδώ και πολύ καιρό η ανυπαρξία μας.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 10 Απρίλιος 2015 23:06
Περισσότερα...
 
ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
 
 

alt
Μας καλούν κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες ,να σβήσουμε τα φώτα για δήθεν διαμαρτυρία για τη γη ,το περιβάλλον, τη φύση. Δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται άκρως επιδερμική υποκρισία να λέει κάποιος ότι φταίει ο γλόμπος ενώ όλο το σύστημα ,το δίκτυο έχει διαφθαρεί και οι συνδέσεις και οι καλοδιώσεις έχουν σαπίσει.

Η διαφθορά του ανθρώπου έχει προχωρήσει τόσο που έχει μολύνει ακόμα και το  περιβάλλον του.  Ακάθαρτος, πλανήτης, γυμνός, τυφλός και δυστυχισμένος σέρνεται πάνω στη γη και το χειρότερο δεν θέλει να αλλάξει , αλλά χωμένος μέσα στην υποκρισία του , διαλαλεί  ότι είμαι πλούσιος, είμαι καλός , είμαι σοφός, είμαι καλλιτέχνης, είμαι σπουδαίος.
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 09 Ιούνιος 2014 01:35
Περισσότερα...
 
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
 
 

Για μια ώρα το Σάββατο 27/3/2010 εκατομμύρια πολίτες σε όλη τη Γη έσβησαν  τα φώτα συμμετέχοντας στην περιβαλλοντική δραστηριότητα "Ώρα της Γης" για να συνεισφέρουν στη μάχη κατά των κλιματικών αλλαγών.

Η EARTH HOUR, ξεκίνησε ως μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) που καλούσε τους πολίτες του Σίδνεϊ για να σβήσουν τα φώτα τους ένα βράδυ, για μια ώρα. Η ενέργεια αυτή σύντομα μετατράπηκε σε μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως.
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 30 Μάρτιος 2010 22:02
Περισσότερα...
 
΄Ευρωστη Μονή Βουτατοπεδίου !
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
alt

Προσοχή εισέρχεσθε σε χρυσή ζώνη Βούτα-του-πεδίου!

Άγ. Οφσόρ δεν υπάρχει ...είναι σίγουρο;ούτε  Ρασαντέλ  ; όμως είναι πραγματικά ευρηματικό το όνομα, πιθανόν να βγαίνει απο το  ράσα-delete!
Η μονή "Βούτατοπεδίου" είναι θεμελιωμένη σε αξίες ...και τι αξίες  "δομημένες" , Μον-αστικά ακίνητα αξίας εκατομυρίων ευρώ.
Έυρω-στες Μονές με ειδίκευση στα χρυσ-άγια, Αθω-σαυρίζουσες,
εσφιγμένες απο τους θησαυρούς, χρυσοβαλαντωμένες.
Καλά δεν τους έφτανε η ...χρυσή ζώνη η αποκαλούμενη της μητέρας του Χριστού; ενα μέρος απο το καλάμι (αυτό πιθανόν να μη είναι χρυσό)...με το οποίο έδωσαν ξύδι στον Χριστό; ένα τεμάχιο... Τιμίου Ξύλου, το χρυσό  ποτήρι του αυτοκρ. Μανουήλ που κάνει το νερό... φάρμακο,και πλήθος απο ..."θαυματουργές εικόνες";
Η μονή , διαθέτει και ελικοδρόμιο για να μπορούν να προσγειώνονται τα ελικόπτερα των πλούσιων και διάσημων που την επισκέπτονται,
Τύφλα νάχει ο Soros βλέποντας το άγιο όρος! .
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 03 Μάρτιος 2015 01:03
Περισσότερα...
 
ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΟΙ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
alt 
 
 
Οι κοινοί άνθρωποι βεβαίως είναι ματαιότητα, οι άρχοντες ψέμα, στην ζυγαριά όλοι μαζί είναι ελαφρότεροι αυτής της ματαιότητος.
                      Ψαλμ. 62:9

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 19 Ιανουάριος 2015 20:45
Περισσότερα...
 
ΒΛΕΠΕΤΕ H OXI;
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

 
Αν  μας ρωτούσε κάποιος σήμερα «βλέπεις ή όχι;» Φαντάζομαι η πρώτη αντίδρασή μας θα ήταν να τον κοιτάξουμε στην αρχή με απορία και στη συνέχεια χαμογελώντας θα του απαντούσαμε «τι ερώτηση είναι αυτή. Φυσικά και βλέπω, δεν είμαι τυφλός».

  Κάπως έτσι απάντησαν και οι Φαρισαίοι  στον Κύριο όταν τους είπε: «Εγώ διά κρίσιν ήλθον εις τον κόσμον τούτον, διά να βλέπωσιν οι μη βλέποντες και να γείνωσι τυφλοί οι βλέποντες» Ιωάννης 9/θ΄39. Παράξενα λόγια, αλήθεια. Τι είδους κρίση είναι αυτή, να δουν αυτοί που δεν μπορούν και να τυφλωθούν αυτοί που βλέπουν; Γίνονται αυτά σήμερα;

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 06 Σεπτέμβριος 2010 00:12
Περισσότερα...
 
ΚΑΡΝΑΒΑΛ-ΚΑΝΙΒΑΛ!
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
 
alt

Το καρναβάλι θα μπορούσε να λέγεται και κανιβάλι, αφού οι καρναβαλιστές  κανιβαλίζονται με τα πρότυπά και τα παραδείγματα που οι ίδιοι
δημιουργούν, συντηρούν , σέβονται και  προσκυνούν.

  Έτσι για να μη ξεχνιόμαστε στο καρναβάλι της Πάτρας το 2009 απόλαυσε ο όχλος τους ήρωες του Βατοπεδίου ...Ωστόσο κάποιοι θέλησαν να  σταματήσουν την γελοιοποίηση και έτσι  ένας  παπαδίστικος σύλλογος ζήτησε να αποσυρθεί απο το καρναβάλι της Πάτρας ομοίωμα του Εφραίμ επειδή  και καλά ...προσβάλεται το και ο ηγούμενος Εφραίμ! Επικουρικά έστειλαν διαμαρτυρία 20 μονές του αγίου όρους  και ζήτησαν την απόσυρση του άρματος με τον Εφραίμ.

 Το αστείο στην όλη υπόθεση είναι ότι ζήτησαν αν τελικά παρελάσει το άρμα του Εφραίμ  να γραφεί πάνω στο άρμα ότι : " ο Δήμος Πατρέων σέβεται τον ηγούμενο Εφραίμ" ...!

Το δικαστήριο απέριψε την προσφυγή του συλλόγου  και έτσι ο Εφραίμ παρέλασε χωρίς τις πινακίδες ότι ο δήμος Πάτρας τον σέβεται..

Τι κρίμα θα ήταν πολύ ωραίο  και ακόμα πιό διδακτικό θέαμα ο καρνάβαλος του Εφραίμ με τις σεβάσμιες ταμπέλες ...
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 28 Φεβρουάριος 2014 01:07
 
ΚΑHΜΕΝΗ ΑΙΤΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2010 12:21


Δεν ξεκίνησε καλά ο νέος χρόνος. Χιλιάδες ευχές, βεγγαλικά, sms με «χρόνια πολλά»,  μόλις ο ημεροδείκτης έδειξε 2010, φαίνεται πήγαν όλα χαμένα, 


Τίποτε δεν άλλαξε, ο θάνατος βασιλεύει. Στους 200.000 υπολογίζονται οι νεκροί στην Αϊτή από το σεισμό της 12ης Ιανουαρίου.

Περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης, οι τραυματίες, τα ορφανά, οι άστεγοι, οι πεινασμένοι. Μια τραγωδία που κόβει την αναπνοή. 

 
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 12 Μάρτιος 2011 02:30
Περισσότερα...
 
Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Απεκαλύφθη ότι τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας,χρόνια τώρα, ήταν μαγειρεμένα απο τις πολιτικές κουζίνες , γιαλαντζί στοιχεία, κάλπικα,ψεύτικα...και μαζί με τα στατιστικά,κατέρρευσε η αξιοπιστία και η αξιοπρέπεια μιάς ολόκληρης χώρας. 

Αισθάνθηκε κανείς  τίποτα σχετικό με ντροπή, προσβολή, ταπείνωση; Μάλλον  ο ελληνοκεντρισμός μας δεν καταλαβαίνει απο τέτοια, και το προσπερνάμε σαν να μη συνέβη τίποτα.Όμως αναπόδραστα είτε εμείς καταλαβαίνουμε,είτε όχι,  ακούσαμε αναπολόγητοι τη κρίση : τώρα σας  καταλάβαμε ποιοί είσαστε!

Μήπως πρέπει κάποτε, να δούμε τον εαυτό μας και να καταλάβουμε όλοι , ότι δεν μπορεί κανείς ,είτε "μεγάλος" είτε "μικρός" να ξεφύγει απο τη μέρα που όλα θα φανούν και θα βγούν στο φως και μπροστά στη δικαιοκρισία του Θεού θα βρεθούμε είτε το θέλουμε , είτε όχι, για να δώσουμε λόγο για τις πράξεις και τις επιλογές μας.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 31 Δεκέμβριος 2011 19:54
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 15 από 21
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB