cd  ΑΡΘΡΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2019      

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
       1 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  31   

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt
Η χώρα μας οδηγείται και πάλι σε εκλογές. Για πολλοστή φορά ο Ελληνικός λαός καλείται να εκλέξει αυτούς που θα ρυθμίζουν τις τύχες του για την ερχόμενη τετραετία. Ωστόσο η ανικανότητα, η διαφθορά και η υποκρισία των πολιτικών προσώπων έχουν δημιουργήσει στο λαό ένα κλίμα αρνητικό απέναντί τους.
Αντιλαμβανόμενοι λοιπόν την επερχόμενη αποδοκιμασία του κόσμου και προσπαθώντας να προλάβουν την περιφρόνηση του κόσμου με την αποχή του στις εκλογές, βάλθηκαν να τον διεγείρουν με ολοσέλιδες διαφημίσεις στις εφημερίδες και ανάλογες φυσικά τηλεοπτικές, με γλώσσα που δημιουργεί εντυπώσεις του τύπου: «Η ψήφος είναι δικαίωμά μου, είναι η δύναμή μου», «Επηρεάζουμε τις εξελίξεις. Καθορίζουμε το μέλλον μας». Ψέματα, ψέματα. «Να λέτε συνεχώς ψέματα, στο τέλος κάτι θα μείνει», έλεγε ο Γκαίμπελς. Αυτό συμβαίνει κάθε φορά. Λίγες μέρες αργότερα, όταν το κακό θα έχει περιοριστεί, όλοι δυστυχώς θα τρέξουν να χειροκροτήσουν τους επίδοξους σωτήρες τους, ξεχνώντας ότι όλοι αυτοί έχουν τεράστιες ευθύνες για την παλαιότερη αλλά και τωρινή κακοδαιμονία τους. Είναι αποδεδειγμένο ότι ο κόσμος ξεχνά πολύ εύκολα. Το σύνδρομο της λησμοσύνης δεν αποτελεί προνόμιο του λαού Ισραήλ. Εξάλλου αυτός ο λαός σύμφωνα με το Λόγο του Θεού, αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα ολόκληρης στης ανθρωπότητας.
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 19 Ιανουάριος 2015 20:41
Περισσότερα...
 
ΔΑΡΒΙΝΟΣ, ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η ΑΝΤΙΘΕΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ;
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt

Ο Τιμ Μπέρα, επίτ. καθηγ.. Βιο­λογίας του Πανεπιστημίου του Οχάιο και συγ­γραφέας τουυβιβλί
ου «Κάρολος Δαρβίνος - Η επίτομη ιστορία ενός ξεχωριστού ανθρώπου» αναφέρει ότι " ο θάνατος της κόρης του Αννας «εξα­φάνισε κάθε ίχνος χριστιανικής πίστης στην ψυ­χή του».."

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 Ιούλιος 2014 12:17
Περισσότερα...
 
ΙΔΟΥ ΥΔΩΡ...
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 06 Οκτώβριος 2010 22:25

  

Είvαι θαυμάσιo vα υπακούει καvείς σ’έvα Κύριo γεμάτo αγάπη, καταvόηση και καλό μισθαπoδότη, όπως είvαι o Iησoύς Χριστός. Και είναι ένδειξη υπακοής, αγάπης και ανταπόκρισης από την πλευρά του πιστού, η πράξη του Βαπτίσματος

Το Βάπτισμα απoτελεί εvτoλή τoυ Κυρίoυ μας Iησoύ Χριστoύ και αvαφέρεται στo Ευαγγέλιo τoυ Μάρκoυ 16/ις' 15-16 «Πηγαίvετε εις όλov τov κόσμov και κηρύξατε τo ευαγγέλιov εις όληv τηv κτίσιv. Εκείvoς πoυ θα πιστέψει και θα βαπτισθεί, θα σωθεί. Εκείvoς πoυ δεv θα πιστέψει, θα κατακριθεί»

Επίσης τo βάπτισμα διδάχτηκε και εφαρμόστηκε πρώτα από τov ίδιo τov Κύριό μας (Iωάv. 3/γ' 22) και στη συvέχεια εφαρμόστηκε από τoυς μαθητές Τoυ (Iωάv. 4/δ' 1) και απoτέλεσε έκτoτε καθημεριvή πρακτική στη ζωή τωv πρώτωv χρόvωv της Χριστιαvικής Εκκλησίας. 

Τα λόγια τoυ απ. Πέτρoυ υπoγραμμίζoυv τηv σπoυδαιότητα της πράξης, καθoρίζoυv τηv διαδικασία και φωτίζoυv τo απoτέλεσμα, «Μεταvoήσατε και o καθέvας από σας ας βαπτισθεί εις τo όvoμα τoυ Iησoύ Χριστoύ δια τηv συγχώρησιv τωv αμαρτιώv σας και θα λάβετε τo χάρισμα τoυ Αγίoυ Πvεύματoς» Πράξ. 2/β' 37-38.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 27 Οκτώβριος 2010 22:05
Περισσότερα...
 
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt
Στις ημέρες μας περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν ακούμε για ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας μας. Είναι όντως μια δυσάρεστη κατάσταση για την οποία όλοι απευχόμαστε να βρεθούμε γιατί όντως τα αποτελέσματα  θα  είναι δυσάρεστα και ακόμα περισσότερο επίπονα για όλους μας. Τα αίτια είναι λίγο πολύ γνωστά.  
                                       Παν.Κακούρης
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 08 Μάρτιος 2015 01:12
Περισσότερα...
 
ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Παρασκευή, 10 Σεπτέμβριος 2010 00:08

Είναι αλήθεια ότι μέρες τώρα το φετινό καλοκαίρι κάτι περιμέναμε, κάτι όμορφο και ευλογημένο που για δεκαοχτώ χρόνια, κάθε χρόνο, χαιρόμαστε. Ήλθε λίγο αργά φέτος, στο τέλος του καλοκαιριού και η αργοπορία αυτή έκανε την αναμονή πιο έντονη. 

Ο λόγος βέβαια για την Πνευματική Συνάντηση Αγάπης που για 19η χρονιά οργανώθηκε φέτος στους πανέμορφους χώρους της κατασκήνωσης Summer Fun στην περιοχή της Ξυλοκέριζας Κορινθίας.
Το κεντρικό θέμα της συνάντησης φέτος ήταν ένα θέμα που φαίνεται να απασχολεί όλους τους ανθρώπους την εποχή μας. Είναι φανερό ότι όλοι αισθάνονται ότι κάτι μας περιμένει. Κάτι που προκαλεί μια αδιόρατη απειλή. Θέλετε η οικονομική κρίση να είναι η αιτία; η τρομοκρατία, οι φυσικές καταστροφές, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η εξάντληση των φυσικών πόρων; Κάτι από αυτά ή όλα αυτά μαζί κάνουν τους ανθρώπους να αναρωτιώνται: Τι άραγε να μας περιμένει;
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 04 Οκτώβριος 2010 00:38
Περισσότερα...
 
ΚΥΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΩΝ!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
 
 
 Άκουσα στις ειδήσεις  για την απεργία των φορτηγών ΔΧ να μιλάνε  απο  το "σωματείο ο άγιος Χριστόφορος" έμεινα έκπληκτος όταν συνειδητοποίησα ότι  οι φορτηγατζήδες, νταλικέρηδες, βυτιοφορείς κλπ μεταφορείς   έχουν για προστάτη  τον άγιο Χριστόφορο!Και δεν είναι και οι μόνοι,είναι και σωματείο ταξιτζήδων με τέτοιο προστάτη. Έριξα μιά ματιά στο ιντερνετ για λοιπές πληροφορίες και αντιμετώπισα άλλο σοκ  όταν αντίκρυσα  την αγιογραφία/ τοιχογραφία του σε "Βυζαντινό Ναό των Αγ. Αναργύρων στο Αντρώνι Ηλείας.
"Μια από τις τοιχογραφίες της εκκλησίας είναι και ο άγιος σκύλος Αντρωνίου!!! (κυνοκέφαλος Άγιος Χριστόφορος). Αναπαριστά έναν άγιο με κεφάλι κυνηγόσκυλου της περιοχής και σώμα ανθρώπου. Δίπλα του, επίσης, υπάρχει μία άγνωστη στην ορθόδοξη και την καθολική εκκλησία αγιογραφία με το τίτλο «Κυνο-βιάρχης». Φαίνεται ότι ο ναός ήταν αρχαίο εκτροφείο σκύλων, οι οποίοι εξασφαλίζοντας τροφή στους κατοίκους, τους αγιοποίησαν.(!!!) ... ωστόσο το μνημείο έχει χαρακτηριστεί ως βυζαντινή αρχαιότητα.(!!!)
...Στους νεώτερους χρόνους, άρχισε να θεωρείται προστάτης των αυτοκινητιστών, των οδοιπόρων και του Σώματος Εφοδιασμού-Μεταφορών του Στρατού, ενώ είναι και ο πολιούχος της πόλης του Αγρινίου. Η μνήμη του τιμάται στις 9 Μαΐου από την Ορθόδοξη Εκκλησία και στις 25 Ιουλίου από την Καθολική" άντληση πληροφοριών απο Βικιπαιδεία
 Διάβασα επίσης στη Βικιπαιδεία : Με τον όρο θηριομορφισμός ή ζωομορφισμός, εννοείται...  η απεικόνιση θεών ως ζώων ...

Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό αλλά και πολύ αναγκαίο να καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος της ειδωλολατρείας που μπορεί να ζει και να βασιλεύει, χρόνια τώρα, βασισμένο σε ανθρώπινες απατηλές παραδόσεις και όχι στον άγιο Λόγο του Θεού.

 Τελικά με τέτοιο προστάτη άγιο οι φορτηγατζήδες μάλλον θα πρέπει να ήσαν ευχαριστημένοι αφού κανένας μέχρι τώρα δεν  μπορούσε να τους αγγίξει... Πάντως είναι όντως εντυπωσιακή η εμπλοκή της θρησκείας (προστατών-αγίων) στους τίτλους στα διάφορα σωματεία. Είναι ένα ερώτημα. Γιατί άραγε; ...

 Μάταιη θρησκοληψία, κωμικοτραγική,  είναι βολική και λίαν επιθυμητή γιά όλους τους εμπλεκόμενους επιτήδειους: του δούναι, αυτοί που καθοδηγούν, και  του λαβείν, αυτοί που ακολουθούν.
                                            
                   φ.σ

 
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Ιούλιος 2016 23:00
Περισσότερα...
 
ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΘΕΙΚΗ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ;
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

 

alt

 

"Μη προσθέσης στους λόγους Αυτού, μήποτε σε εξελέγξει, και ευρεθείς ψεύτης". Παροιμίες λ΄,6


Η ορολογία της αγίας Γραφής είναι συγκεκριμένη και ικανή να εκφράσει όλη την αποκάλυψη του Θεού προς τους ανθρώπους.

Όλα όσα ο Θεός θέλει να μάθουμε περιλαμβάνονται στον Λόγο Του, που με λόγια απλά παρουσιάζει το μεγαλείο της σωτηρίας μας μέσω του Υιού Του, αλλά και όλη τη θεολογία που πρέπει να γνωρίζουμε και να χρησιμοποιούμε.

Οι θησαυροί της σοφίας και της γνώσης προσφέρονται απλόχερα και χωρίς προσωποληψία σ όλους εκείνους που ζητούν, για να μάθουν.

Εμείς, αν θέλουμε να είμαστε ακολουθητές του Χριστού, μαθητές Του - αλήθεια πόσο μεγάλος είναι ο τίτλος αυτός - είμαστε έτσι όπως μας θέλει
; Γινόμαστε "κατηρτισμένοι ως ο Διδάσκαλός μας"; Λουκάς στ΄, 40.

Η επιμέλεια, η προσοχή και η υπακοή στο γεγραμμένο της αγίας γραφής οριοθετούν το ουσιαστικό περιεχόμενο του τίτλου " Μαθητής Χριστού".

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 26 Νοέμβριος 2012 02:33
Περισσότερα...
 
ΙΕΡΕΜΙΑΣ:ΕΝΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΔΥΟ ΕΠΟΧΕΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt

Ματθ. 16:13-14 «...τίνα με λέγουσιν οι άνθρωποι ότι είμαι εγώ ο Υιός του ανθρώπου; Οι δε είπον, άλλοι μεν Ιωάννην τον Βαπτιστήν άλλοι δε Ηλίαν· και άλλοι Ιερεμίαν ή έναν των Προφητών».
Οι απόψεις των ανθρώπων για το πρόσωπο του Ιησού Χριστού τόσο στην εποχή Του όσο και στην εποχή μας, παραμένουν περίπου ίδιες. Τον αποκάλεσαν προφήτη, διδάσκαλο, τον Μεσσία που έμελλε να σώσει τον λαό Ισραήλ και κάποιοι άλλοι ταύτισαν το Πρόσωπο Του με τον Ιερεμία, έναν προφήτη που έζησε 650 χρόνια πριν την γέννηση του Κυρίου. 
Το ερώτημα που γεννιέται είναι εύλογο: γιατί άραγε αυτή η ταύτιση; Ποιο ήταν το μήνυμα του προφήτη σε σχέση με τα λόγια του Ιησού Χριστού; Ποια τα χαρακτηριστικά της εποχής του Ιερεμία σε σχέση με τη δική μας εποχή;
                                         Σ.Ι.Π
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 Νοέμβριος 2016 23:01
Περισσότερα...
 
ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ ΕΘΝΩΝ ΜΕ ΑΠΟΡΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 20 Μάιος 2010 16:06
alt
Συνοχή εθνών εν απορία             (Λουκάς 21/κα΄25)
H περικοπή, η φράση αυτή είναι μέρος της μεγάλης προφητείας του Κυρίου Ιησού Χριστού· έχει όμως και αυτοτελή την αξία και σημασία της.
Δίνονται οι σημασίες απ’ τις δυο λέξεις που την αποτελούν, «συνοχή» και «απορία».
Συνοχή: αγωνία, στενοχώρια. Απορία: αμηχανία, αδιέξοδο.

Η παντελής αποτυχία της «Κοινωνίας των Εθνών» έγινε πασιφανής από τις πρώτες μέρες της, όταν δεν μπόρεσε να αποτρέψει τις άδικες και παράνομες ενέργειες των ισχυρών εθνών σε βάρος των αδύνατων. Αποτέλεσμα τραγικό, σε 20 μόλις χρόνια 1939-1945, ξέσπασε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος με πολύ χειρότερα και πραγματικά παγκόσμια δεινά και θλίψεις από τον Α΄. Ξανά τα έθνη, ο κόσμος, η ανθρωπότητα βρέθηκαν σε κατάσταση απίστευτης «συνοχής και απορίας», και αποφάσισαν να καταργήσουν την «Κοινωνία των Εθνών» και να την αντικαταστήσουν με τον «Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών», «Ο.Η.Ε.», (United Nations Organization)...
                         απο Τηλ.Χυτήρη
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 15 Μάρτιος 2014 23:24
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 14 από 21
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB