cd  ΑΡΘΡΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ  2020    

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
       1 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29  30  31   

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΣΩΠΑ ΚΙ ΑΚΟΥΣΕ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

alt

Σώπα κι άκουσε για να μάθεις τους θησαυρούς της γνώσης. Η σιωπή είναι το μυστικό κλειδί , που μαζί με την ακοή και την υπακοή , ανοίγουν τις κρυμμένες πόρτες της σοφίας. Πόρτες που δεν ανοίγουν αλλιώς, ότι και να κάνεις.

Όταν  σιωπήσεις , τότε μόνο μπορείς και να ακούσεις και να αντιληφθείς τον καιρό της επίσκεψης!

Τι τραγωδία για τους Εβραίους και όχι μόνο γι' αυτούς . Δεν γνώρισαν τον καιρό της επισκέψεως Εκείνου που περίμεναν- του Μεσσία.

Τους βλέπω στη χάβρα των συναγωγών τους, να φωνάζουν, στο τείχος των δακρύων τους, να κλαίνε και να προσεύχονται. Μάταια όμως... Αυτό που έπρεπε να κάμουν, δεν το έκαμαν, κι ήταν τόσο απλό. Δεν σώπασαν, δεν άκουσαν, δεν πίστεψαν.
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 21 Ιούλιος 2014 11:59
Περισσότερα...
 
ΚΑΤΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΣΙΝ...
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

alt

Εξεύρετε ότι οι άρχοντες των εθνών κατακυριεύουσιν αυτά και οι μεγάλοι κατεξουσιάζουσιν αυτά. Ούτως όμως δεν θέλει είσθαι εν υμίν, αλλ’ όστις θέλη να γείνη μέγας εν υμίν, ας είναι υπηρέτης υμών και όστις θέλη να ήναι πρώτος εν υμίν, ας ήναι δούλος υμώνΚύριος Ιησούς Χριστός (Ματθ. 20/κ΄ 25-27).

Τα συγκλονιστικά γεγονότα στον γειτονικό μας αραβικό κόσμο που εξελίσσονται δραματικά καταδείχνουν την αλήθεια των λόγων του Κυρίου μας. Δεν είναι να απορεί κανείς με όλη αυτή τη βία που εκδηλώνεται από το κατακυριευμένο και καταπιεσμένο πλήθος. Τόσα χρόνια φίμωση, στέρηση, εκμετάλευση από τους άρχοντες, τους μεγάλους δεν είναι δυνατόν να έχει διαφορετική κατάληξη. Την εξουσία αυτού του κόσμου την έχει Διάβολος και κατά συνέπεια δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάτι καλύτερο από αίμα, βία και καταστροφές.

Οι σημερινοί άρχοντες κάποτε ήταν κι αυτοί στην ίδια μοίρα των σημερινών καταπιεσμένων. Με συνθήματα την ελευθερία, την δημοκρατία την ισότητα αποτίναξαν με τη χρήση βίας – δεν φεύγουν αλλιώς - τους τότε δυνάστες τους. Στη συνέχεια βέβαια, ξέχασαν τα συνθήματα και τα ιδανικά της επανάστασής τους και πήραν την θέση των πρώην διεφθαρμένων αρχόντων τους. Και η ιστορία επαναλαμβάνεται χωρίς να σταματά. Το αίμα ρέει και ο απαρχής ανθρωποκτόνος χαίρεται.

π.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 26 Νοέμβριος 2012 02:32
Περισσότερα...
 
97% ...και καρναβάλι πάσης Ελλάδος
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt
Είναι πολλοί οι Έλληνες ...ντυμένοι Ορθόδοξοι; Αν θέλετε μιά απάντηση θα τη βρείτε στις ομιλίες του πρώην  αρχιεπ. Χριστόδουλου που με περισσή καύχηση διεκήρυττε οτι το 97% των Ελλήνων ειναι χριστιανοί ορθόδοξοι, και αυτό βέβαια δεν ήταν καύχηση μόνο του Χριστόδουλου αλλά και όλων των  ταγών της θρησκευτικής άρχουσας τάξης.
Το τι εννοούσε, αυτός μάλλον το γνώριζε καλά, όπως επίσης και την κατάσταση που βρισκόταν και βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία του ορθοδοξεπώνυμου ποιμνίου του...
Καλύτερα να κρατάς μικρό ποσοστό γιατί τα μεγάλα ποσοστά δεν συμφέρουν . Ίσως θάπρεπε να το σκεφθεί καλύτερα και να είχε το θάρρος να κοιτάξει την ουσία,την πραγματικότητα και όχι τις ταυτότητες και τις ταμπέλλες ,θα καταλάβαινε ότι ένα τέτοιο  ποσοστό ανήκει μάλλον σε ανορθόδοξους παρά σε ορθόδοξους.
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 21 Φεβρουάριος 2015 21:00
Περισσότερα...
 
ΘΕΟΣ ΕΓΓΥΘΕΝ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Έχω ένα φίλο στην Αμερική  εκεί πέρα απο τον Ατλαντικό... Φέρνοντας στον νου  τον φίλο μου ένοιωσα να μηδενίζονται οι αποστάσεις , σαν  να μην υπήρχε ο Ατλαντικός... μόνο μιά σκέψη μακριά!
  Τελικά πρέπει να είχα λάθος , τον Ατλαντικό τον  είχα δει σαν ωκεανό , μάλλον πρόκειται για μιά μικρή κοντινή  λίμνη...
 Έτσι αυτό που μου συμβαίνει ,
είναι ο φίλος μου να  είναι κοντά , να μην  είναι μακρυά...
Είναι όμορφο να το νοιώθω  αυτό όλο και πιο συχνά ...ένας είναι ο τρόπος,  μόνο αν το ζητάω, αν ζητάω να έχω πάντα στο μυαλό μου τον  φίλο  και αδελφό μου.
Και μετά  όλα γίνονται εύκολα ο  φίλος μου σίγουρα θα ρθεί, θα σταθεί δίπλα μου, θα μείνει κοντά μου... 

Ας σκεφθούμε λίγο το  "Θεός εγγύθεν είμαι εγώ, λέγει Κύριος, και ουχί Θεός μακρόθεν;" Ιερ.23:23
Οι αποστάσεις είναι ηλιγγιώδεις ...εκεί στους ουρανούς που κατοικεί ο Θεός και εδώ στη γη που κατοικούμε εμείς .Όμως τι ευδοκεί ο Θεός.
;... Nα συγκαταβαίνει και να θέλει να κατοικεί στου ταπεινού το πνεύμα! Τι  καλή  φιλική διάθεση έχει ο Θεός!Ο ουρανός γίνεται σπίτι μας και μας υποδέχεται όλους η Πατρική καρδιά Του! Θαυμαστός και Αξιύμνητος είναι ο Θεός μας!Και όλα αυτά χάριν του μόνου μεσίτου μεταξύ Θεού και ανθρώπων, του
μονογενούς Υιού, Του Ιησού Χριστού,που έγεινε για μας Σωτήρας και Κύριος και μας συνδέει και συμφιλιώνει με τον Πατέρα Θεό.
"Διότι ούτω λέγει ο Ύψιστος και ο Υπέρτατος, ο κατοικών την αιωνιότητα, του οποίου το όνομα είναι Ο Αγιος· Εγώ κατοικώ εν υψηλοίς και εν αγίω τόπω· και μετά του συντετριμμένου την καρδίαν και του ταπεινού το πνεύμα, διά να ζωοποιώ το πνεύμα των ταπεινών και να ζωοποιώ την καρδίαν των συντετριμμένων." Ψαλμός 57,15

Το θέμα λοιπόν είναι ένα! να Τον ζητάμε,να Τον σκεφτόμαστε ,να  Τον θυμόμαστε  ,να θέλουμε να Του μιλάμε,να Τον ακούμε, έτσι μόνο μπορούμε  να Τον ψηλαφούμε γιατί δεν είναι μακρυά μας, είναι πολύ κοντά μας.
"...διά να ζητώσι τον Κύριον, ίσως δυνηθώσι να ψηλαφήσωσιν αυτόν και να εύρωσιν, αν και δεν είναι μακράν από ενός εκάστου ημών."Πράξεις 17,27
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2012 12:44
 
ΚΑΝΔΗΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΝΔΥΛΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt

Διάβασα ότι η εικόνα " Παναγία η Δοχειάρισσα" που βρίσκεται στη μονή Βατοπεδίου  φρόντιζε λέει τα δοχεία με το λάδι της μονής να είναι πάντα γεμάτα, για να καίνε ασταμάτητα τα κανδήλια της εκκλησίας.

Απίστευτοι αυτοί  οι μοναχοί... Αυτό κι αν είναι θαύμα...
τα κανδήλια να  εξοικονομούν κονδύλια!   
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 13 Αύγουστος 2014 00:14
 
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ-ΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ-ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 17 Ιανουάριος 2011 01:44


Διαβάζουμε στις εφημερίδες: Οδεύει προς παραγραφή το σκάνδαλο Βατοπεδίου!
Δεν μπορεί κανείς να μη  το παραδεχθεί. Πολύ καλά στημένη μεθοδεία αρχών και εξουσιών! Περαιώσεις - Παραγραφές- Παραδόσεις...  κατα την επίφαση και εφεύρεση των ανθρώπων! 

Κανέναν δεν εκπλήσσει η κατάληξη της υπόθεσης... όμως τι ειρωνεία όλοι βλέπουν αλλά κανείς δεν καταλαβαίνει.

Αλήθεια πόσο δύσκολο είναι να δει κανείς; Μόνο η σοφία του Θεού  ανοίγει τα μάτια μας...  "Βλέπετε μη σας εξαπατήση τις διά της φιλοσοφίας και της ματαίας απάτης, κατά την παράδοσιν των ανθρώπων" 

  Θρησκευτικό και πολιτικό κατεστημένο σε συστημική υπόκριση -το ένα χέρι νίβει τ'άλλο και τα δύο πνίγουν το πρόσωπό μας! Σεμνά και ταπεινά , αδιαφανή και αθόρυβα επιτελούν το έργο τους.
 
Kοινοί γήινοι στόχοι εξουσίας, κοινές φιλοδοξίες πλούτου, κοινό κατάντημα. Χώμα είναι, χώμα θέλουν και ... στο χώμα  θα καταλήξουν.

Aποχωρίσου απο το χώμα τους, διαχώρισε τη θέση σου, μη τους ακολουθήσεις, ας τους νεκρούς να θάψουν τους εαυτών νεκρούς.
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 05 Φεβρουάριος 2011 22:26
 
ΑΝΙΕΡΕΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Παρασκευή, 07 Ιανουάριος 2011 01:21

Πολλά είναι τα παράξενα σ’αυτόν τον κόσμο. Ζούμε σ’ ένα κόσμο που όλα κανείς μπορεί να τα περιμένει. Από το πλήθος των περίεργων και των παράξενων που συμβαίνουν καθημερινά, έχουν πάψει πια οι άνθρωποι να παραξενεύονται.
Τίποτε τώρα δεν τους εκπλήσει, όσο και απίστευτο αν φαίνεται. Θα έλεγα μόνο οι πιστοί παραξενεύονται λίγο, αν και ο Λόγος του Θεού έχει προειδοποιήσει για το τι θα συναντήσουν στην πορεία αυτού του κόσμου κάτω από την εξουσία του θεού του, του Διαβόλου.
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 13 Δεκέμβριος 2014 23:13
Περισσότερα...
 
HAPPY NEW FEAR- ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΦΟΒΟΣ;
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
 

alt 

Θα έχετε παρατηρήσει πως     μερικά από τα συνθήματα που γράφονται στους τοίχους είναι πολύ πετυχημένα, πανέξυπνα και απηχούν τις πιο πολλές φορές το κοινό αίσθημα με εντυπωσιακό τρόπο.

Ένα από αυτά είναι αυτό που γράφτηκε πριν μερικά χρόνια τέτοιες μέρες σε τοίχο πολυκατοικίας στην αρχή της Λεωφ. Αλεξάνδρας στην Αθήνα: HAPPY NEW FEAR δηλ. ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΦΟΒΟΣ!

Και αν αυτό γράφτηκε για το 2006 σκεφτείτε τι θα έγραφε ο άγνωστος τοιχογράφος για το νέο μας έτος 2011;

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 03 Ιανουάριος 2015 00:22
Περισσότερα...
 
ΑΛΗΘΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Να γνωρίσεις ΑΥΤΟΝ όπως είναι σήμερα, όχι ως ένα μωρό στη φάτνη
αλλά, ως ΑΥΤΟΝ που έζησε και πέθανε, και πάλι είναι ζωντανός στον θρόνο Του και βασιλεύει στις καρδιές μας.

Να νιώσεις την πραγματική ανάγκη όλων αυτών που γνωρίζουν μόνο τα φανταχτερά στολίδια και τη βιασύνη αυτού του κόσμου, αυτών που γιορτάζουν μόνο μια μέρα και τίποτα περισσότερο, που για αυτούς ΑΥΤΟΣ κοιμάται ακόμα στη Βηθλεέμ!

Για να αγαπήσεις ΑΥΤΟΝ και τον Λόγο Του πάνω από οτιδήποτε άλλο, και με μεγάλη αγάπη,
να θελήσεις να διαλαλήσεις σε όλους τους ανθρώπους παντού  τα νέα της Απολύτρωσης.

Αυτά είναι
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 20 Δεκέμβριος 2015 23:39
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 13 από 21
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB