cd  ΑΡΘΡΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2019      

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
       1 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  31   

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΘΕΟΣ ΕΓΓΥΘΕΝ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Έχω ένα φίλο στην Αμερική  εκεί πέρα απο τον Ατλαντικό... Φέρνοντας στον νου  τον φίλο μου ένοιωσα να μηδενίζονται οι αποστάσεις , σαν  να μην υπήρχε ο Ατλαντικός... μόνο μιά σκέψη μακριά!
  Τελικά πρέπει να είχα λάθος , τον Ατλαντικό τον  είχα δει σαν ωκεανό , μάλλον πρόκειται για μιά μικρή κοντινή  λίμνη...
 Έτσι αυτό που μου συμβαίνει ,
είναι ο φίλος μου να  είναι κοντά , να μην  είναι μακρυά...
Είναι όμορφο να το νοιώθω  αυτό όλο και πιο συχνά ...ένας είναι ο τρόπος,  μόνο αν το ζητάω, αν ζητάω να έχω πάντα στο μυαλό μου τον  φίλο  και αδελφό μου.
Και μετά  όλα γίνονται εύκολα ο  φίλος μου σίγουρα θα ρθεί, θα σταθεί δίπλα μου, θα μείνει κοντά μου... 

Ας σκεφθούμε λίγο το  "Θεός εγγύθεν είμαι εγώ, λέγει Κύριος, και ουχί Θεός μακρόθεν;" Ιερ.23:23
Οι αποστάσεις είναι ηλιγγιώδεις ...εκεί στους ουρανούς που κατοικεί ο Θεός και εδώ στη γη που κατοικούμε εμείς .Όμως τι ευδοκεί ο Θεός.
;... Nα συγκαταβαίνει και να θέλει να κατοικεί στου ταπεινού το πνεύμα! Τι  καλή  φιλική διάθεση έχει ο Θεός!Ο ουρανός γίνεται σπίτι μας και μας υποδέχεται όλους η Πατρική καρδιά Του! Θαυμαστός και Αξιύμνητος είναι ο Θεός μας!Και όλα αυτά χάριν του μόνου μεσίτου μεταξύ Θεού και ανθρώπων, του
μονογενούς Υιού, Του Ιησού Χριστού,που έγεινε για μας Σωτήρας και Κύριος και μας συνδέει και συμφιλιώνει με τον Πατέρα Θεό.
"Διότι ούτω λέγει ο Ύψιστος και ο Υπέρτατος, ο κατοικών την αιωνιότητα, του οποίου το όνομα είναι Ο Αγιος· Εγώ κατοικώ εν υψηλοίς και εν αγίω τόπω· και μετά του συντετριμμένου την καρδίαν και του ταπεινού το πνεύμα, διά να ζωοποιώ το πνεύμα των ταπεινών και να ζωοποιώ την καρδίαν των συντετριμμένων." Ψαλμός 57,15

Το θέμα λοιπόν είναι ένα! να Τον ζητάμε,να Τον σκεφτόμαστε ,να  Τον θυμόμαστε  ,να θέλουμε να Του μιλάμε,να Τον ακούμε, έτσι μόνο μπορούμε  να Τον ψηλαφούμε γιατί δεν είναι μακρυά μας, είναι πολύ κοντά μας.
"...διά να ζητώσι τον Κύριον, ίσως δυνηθώσι να ψηλαφήσωσιν αυτόν και να εύρωσιν, αν και δεν είναι μακράν από ενός εκάστου ημών."Πράξεις 17,27
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2012 12:44
 
ΚΑΝΔΗΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΝΔΥΛΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt

Διάβασα ότι η εικόνα " Παναγία η Δοχειάρισσα" που βρίσκεται στη μονή Βατοπεδίου  φρόντιζε λέει τα δοχεία με το λάδι της μονής να είναι πάντα γεμάτα, για να καίνε ασταμάτητα τα κανδήλια της εκκλησίας.

Απίστευτοι αυτοί  οι μοναχοί... Αυτό κι αν είναι θαύμα...
τα κανδήλια να  εξοικονομούν κονδύλια!   
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 13 Αύγουστος 2014 00:14
 
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ-ΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ-ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 17 Ιανουάριος 2011 01:44


Διαβάζουμε στις εφημερίδες: Οδεύει προς παραγραφή το σκάνδαλο Βατοπεδίου!
Δεν μπορεί κανείς να μη  το παραδεχθεί. Πολύ καλά στημένη μεθοδεία αρχών και εξουσιών! Περαιώσεις - Παραγραφές- Παραδόσεις...  κατα την επίφαση και εφεύρεση των ανθρώπων! 

Κανέναν δεν εκπλήσσει η κατάληξη της υπόθεσης... όμως τι ειρωνεία όλοι βλέπουν αλλά κανείς δεν καταλαβαίνει.

Αλήθεια πόσο δύσκολο είναι να δει κανείς; Μόνο η σοφία του Θεού  ανοίγει τα μάτια μας...  "Βλέπετε μη σας εξαπατήση τις διά της φιλοσοφίας και της ματαίας απάτης, κατά την παράδοσιν των ανθρώπων" 

  Θρησκευτικό και πολιτικό κατεστημένο σε συστημική υπόκριση -το ένα χέρι νίβει τ'άλλο και τα δύο πνίγουν το πρόσωπό μας! Σεμνά και ταπεινά , αδιαφανή και αθόρυβα επιτελούν το έργο τους.
 
Kοινοί γήινοι στόχοι εξουσίας, κοινές φιλοδοξίες πλούτου, κοινό κατάντημα. Χώμα είναι, χώμα θέλουν και ... στο χώμα  θα καταλήξουν.

Aποχωρίσου απο το χώμα τους, διαχώρισε τη θέση σου, μη τους ακολουθήσεις, ας τους νεκρούς να θάψουν τους εαυτών νεκρούς.
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 05 Φεβρουάριος 2011 22:26
 
ΑΝΙΕΡΕΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Παρασκευή, 07 Ιανουάριος 2011 01:21

Πολλά είναι τα παράξενα σ’αυτόν τον κόσμο. Ζούμε σ’ ένα κόσμο που όλα κανείς μπορεί να τα περιμένει. Από το πλήθος των περίεργων και των παράξενων που συμβαίνουν καθημερινά, έχουν πάψει πια οι άνθρωποι να παραξενεύονται.
Τίποτε τώρα δεν τους εκπλήσει, όσο και απίστευτο αν φαίνεται. Θα έλεγα μόνο οι πιστοί παραξενεύονται λίγο, αν και ο Λόγος του Θεού έχει προειδοποιήσει για το τι θα συναντήσουν στην πορεία αυτού του κόσμου κάτω από την εξουσία του θεού του, του Διαβόλου.
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 13 Δεκέμβριος 2014 23:13
Περισσότερα...
 
HAPPY NEW FEAR- ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΦΟΒΟΣ;
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
 

alt 

Θα έχετε παρατηρήσει πως     μερικά από τα συνθήματα που γράφονται στους τοίχους είναι πολύ πετυχημένα, πανέξυπνα και απηχούν τις πιο πολλές φορές το κοινό αίσθημα με εντυπωσιακό τρόπο.

Ένα από αυτά είναι αυτό που γράφτηκε πριν μερικά χρόνια τέτοιες μέρες σε τοίχο πολυκατοικίας στην αρχή της Λεωφ. Αλεξάνδρας στην Αθήνα: HAPPY NEW FEAR δηλ. ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΦΟΒΟΣ!

Και αν αυτό γράφτηκε για το 2006 σκεφτείτε τι θα έγραφε ο άγνωστος τοιχογράφος για το νέο μας έτος 2011;

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 03 Ιανουάριος 2015 00:22
Περισσότερα...
 
ΑΛΗΘΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Να γνωρίσεις ΑΥΤΟΝ όπως είναι σήμερα, όχι ως ένα μωρό στη φάτνη
αλλά, ως ΑΥΤΟΝ που έζησε και πέθανε, και πάλι είναι ζωντανός στον θρόνο Του και βασιλεύει στις καρδιές μας.

Να νιώσεις την πραγματική ανάγκη όλων αυτών που γνωρίζουν μόνο τα φανταχτερά στολίδια και τη βιασύνη αυτού του κόσμου, αυτών που γιορτάζουν μόνο μια μέρα και τίποτα περισσότερο, που για αυτούς ΑΥΤΟΣ κοιμάται ακόμα στη Βηθλεέμ!

Για να αγαπήσεις ΑΥΤΟΝ και τον Λόγο Του πάνω από οτιδήποτε άλλο, και με μεγάλη αγάπη,
να θελήσεις να διαλαλήσεις σε όλους τους ανθρώπους παντού  τα νέα της Απολύτρωσης.

Αυτά είναι
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 20 Δεκέμβριος 2015 23:39
 
Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt
Η ολοκλήρωση του έργου του Χριστού γίνεται με την ένδοξη ανάστασή του όταν ο Θεός πατέρας τον ανασταίνει από τον τάφο και του λέει " Υιός μου είσαι συ εγώ σήμερα σε εγέννησα"   Έβρ.5:5

Εδώ βλέπουμε ότι ο Θεός την ανάσταση του Χριστού την ονομάζει γέννηση και αυτή είναι η θαυμαστή νέα δημιουργία του Θεού με πρώτο νέο άνθρωπο ,τον έσχατο Αδάμ, τον αναστημένο Ιησού Χριστό.


Η νέα θαυμαστή αυτή γέννηση του δίνει την αθανασία ,αφού ο θάνατος κατεπόθη και δεν μπορεί πλέον να τον κυριεύσει, του δίδεται το υπέρ πάν όνομα, και έτσι γίνεται ο πρωτότοκος εκ των νεκρών,η απαρχή των κεκοιμημένων, ο Κύριος των κυρίων και Βασιλέας των βασιλέων!


Του Χριστού η μεγαλειώδης προσφορά έγεινε για μας και γέννησε μέσα μας την άφθαρτη ελπίδα της ανάστασης και την ακλόνητη πίστη στην υπόσχεσή του, ότι  πάλι θα ξανάλθει ,όχι όμως στη φάτνη , αλλά ένδοξος Βασιλιάς για να μας πάρει κοντά του στη νέα γη της επαγγελίας , στην βασιλεία των ουρανών Του, στη πόλη την αγία που δημιουργός της είναι ο Θεός , εκεί που η αιώνια δικαιοσύνη κατοικεί!
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 28 Δεκέμβριος 2018 22:48
Περισσότερα...
 
ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Αφιερωμένο το παραπάνω σκιτσάκι του Κυρ  , σ'όλους αυτούς που κόπτονται και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους κατά της διαφθοράς...
Όμως υπάρχει ακόμη λίγος χρόνος για πραγματική μετάνοια και αλλαγή πορείας.Χρειάζεται τόλμη και αρετή και όχι υποκρισία. Για come back σε Εκείνον που αλλάζει τον άνθρωπο πρώτα εσωτερικά και μπορεί να τον σώσει πραγματικά και να του χαρίσει την ελπίδα που δεν καταισχύνει .
Μόνο επιστρέφοντας στον Θεό ο άσωτος θα ξεφύγει απο τα γουρούνια ,τη λάσπη και τα ξυλοκέρατα της ζωής του. Ο  άσωτος άνθρωπος  είναι η αιτία του κακού πάνω στη γη.

                                       φιλ σωτ
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 11 Ιούλιος 2011 15:43
Περισσότερα...
 
ΕΠΙΤΥΜΒΙΟΝ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   


"Πέθανες κι έγινες κι εσύ: ο καλός./

Ο λαμπρός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης./

Τριάντα έξη στέφανα σε συνοδέψανε, τρεις λόγοι αντιπροέδρων,/

εφτά ψηφίσματα για τις υπέροχες υπηρεσίες που πρόσφερες. /

Α, ρε Λαυρέντη, εγώ που μόνο το ‘ξερα, τι κάθαρμα ήσουν,/

τι κάλπικος παράς, μια ολόκληρη ζωή μέσα στο ψέμα./

Κοιμού εν ειρήνη δε θα ‘ρθω την ησυχία σου να ταράξω./

(Εγώ, μια ολόκληρη ζωή μες στη σιωπή θα την εξαγοράσω
πολύ ακριβά, κι όχι με τίμημα το θλιβερό σου το σαρκίο)./

Κοιμού εν ειρήνη. Ως ήσουν πάντα στη ζωή: ο καλός,/

ο λαμπρός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης./
Δεν θα'σαι ο πρώτος ,ούτε δα κιο τελευταίος "

Επιτύμβιον 
ένα ποίημα του Μανώλη
Αναγνωστάκη που περιγράφει  πάντα επίκαιρα  το image του κόσμου που φτιάξαμε, και που δεν τολμούμε να αλλάξουμε γιατί έτσι γινόμαστε αποδεκτοί, έτσι λειτουργούμε, έτσι ζούμε μέχρι να καταθέσουμε το κάλπικο σαρκίο μας. Πεθαίνουμε μέσα στην υποκρισία και τη διαφθορά, την παρακμή και αδικία, την θλιβερή αμετανοησία. Μιά εικονική πραγματικότητα που τη σκηνοθετούμε και  βιώνουμε, την συντηρούμε και την αναπαράγουμε μεταδίδοντάς την  στα παιδιά μας . Όλος ο κόσμος σε μια φαύλη παράσταση απελπισίας και  θανάτου.

Μέσα σ'αυτή τη κατάσταση ο Χριστός μιλάει στον καθένα μας  Εαν δεν μετανοήσουμε και δεν τον δεχθούμε σαν σωτήρα μας, θα πεθάνουμε μέσα στις αμαρτίες μας,και δεν το λέει αυτό για να μας απογοητεύσει αλλά γιατί είναι η μοναδική λύση που έστειλε ο Θεός για μας.
Ο φιλόσοφος Σωκράτης είχε καταλάβει την ανθρώπινη ανεπάρκεια  και είχε προβλέψει ότι μόνο αν  ένας Θεός στείλει κάποιον μπορεί να αλλάξει και σώσει τους ανθρώπους...

Ο Χριστός  ήλθε για να μας πει την αλήθεια, ήλθε να μας βοηθήσει να καταλάβουμε ποιοί είμαστε και που βαδίζουμε,δεν ήλθε για να μας καταδικάσει αλλά για να μας ελευθερώσει απο τον δουλοπάροικο κακό εαυτό μας,να αλλάξει το μυαλό μας,να σκεφτόμαστε και να ζούμε  όπως Εκείνος.
                                         
φιλ σωτ

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 Νοέμβριος 2011 02:10
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 13 από 21
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB