cd  ΑΡΘΡΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2019      

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
       1 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  31   

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΑΠΟΓΡΑΦΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 12 Ιούνιος 2011 18:08

 


Καθώς έβλεπα το νεαρό απογραφέα να συμπληρώνει τα έντυπα της απογραφής με τα στοιχεία μου, η σκέψη μου ταξίδεψε στα λόγια του Κυρίου Ιησού προς τους μαθητές Του: “… αλλά χαίρετε μάλλον ότι τα ονόματά σας εγράφησαν εν τοις ουρανοίς” (Λουκ. 10:20). Χαίρετε μάλλον..

Να μια άλλη, όχι γήινη, αλλά Ουράνια απογραφή. Μια απογραφή που προκαλεί έκρηξη χαράς σ’ αυτόν που το όνομά του καταγράφεται εκεί. Επειδή “Ο νικών, ούτος θέλει ενδυθή ιμάτια λευκά, και δεν θέλω εξαλείψει το όνομα αυτού εκ του βιβλίου της ζωής, και θέλω ομολογήσει το όνομα αυτού ενώπιον του Πατρός μου και ενώπιον των αγγέλων αυτού” (Απ. 3:5).

Είναι πολύ μεγάλο προνόμιο να γραφτεί και να παραμείνει το όνομά μας στο Βιβλίο της Ζωής του Ουρανού,

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 22 Ιούνιος 2011 01:20
Περισσότερα...
 
ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
 Ευχαριστούμε για την αγανάκτηση που μας προσφέρουν το θρησκευτικό και πολιτικό σύστημα .Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο συστημάτων,είναι ένα φθαρτό,άδικο,ανίκανο πολίτευμα ενός κόσμου νεκρού και αλλοτριωμένου.Είναι οι δύο πλευρές του ίδιου κάλπικου τρύπιου νομίσματος που μας οδήγησε στην αναξιότητα και την καταστροφή.

Μεταρρύθμιση... και μόνο το άκουσμά της φοβίζει, είναι μιά απαγορευμένη λέξη απο τους καπηλευτές της ελευθερίας και της αλήθειας. Ο Κοραής είχε οραματισθεί ότι μόνο το ευαγγέλιο μπορεί να σώσει την Ελλάδα! Δυστυχώς δεν εισακούσθηκε,πνίγηκε η φωνή του απο τις άναρθρες κραυγές των σκοταδιστών.

Το καθαρό και ανόθευτο ευαγγέλιο είναι το μανιφέστο-η διακήρυξη που μπορεί να μας ζωοποιήσει,να μας ξεσηκώσει, να μας αλλάξει και να μας κάνει καινούργιους ανθρώπους.Να μας κάνει να περπατήσουμε όρθιοι,ν'αλλάξουμε τα πάντα,να τα κάνουμε όλα νέα.
 
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 19 Ιανουάριος 2015 20:38
Περισσότερα...
 
ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2011 22:55
 
 

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οικονομικό, είναι πρωτίστως ηθικό. Δεν έχουμε ανάγκη να υποστούμε οικονομική αναδιάρθρωση. Κάτι πρέπει να κάνουμε όμως,έχουμε ανάγκη να κάνουμε κάτι,ν' άλλάξουμε κάτι.
Μ'αρέσει το σύνθημα " ότι μπορεί να αλλάξει , αρχίζει απο μας " Ναι θα κάνουμε την δική μας αναδιάρθωση όχι την εικονική αλλά την πραγματική. Πρώτα την εσωτερική μας και μετα την πολιτική και θρησκευτική αναδιάρθωση!Ποιοί είναι αυτοί που διεφθάρησαν; το πολιτικό και θρησκευτικό σύστημα! Πως όμως έγεινε αυτό. Δεν γεννήθηκε εν μία νυκτί,δεν ήταν αυτοφυές ,εμείς το σπείραμε,το κατασκευάσαμε ,το γαλουχήσαμε και αυτό έγεινε ένα έκτρωμα που μας αφανίζει,μας τυφλώνει,μας οδηγεί στη καταστροφή.Η αγανάκτηση κάνει καλό στην αναδιάρθρωσή μας. Εμείς τα κατασκευάσαμε ,εμείς και θα τα γκρεμίσουμε!

Κανένας δεν κατάλαβε ότι μάλλον ήλθε η στιγμή να έλθουμε στον εαυτό μας και να δούμε την κατάστασή μας μέσα στη λάσπη. Δεν φταίνε τα γουρούνια που τρώνε τα ξυλοκέρατα που διαλέξαμε για τροφή πάνω στη λαχτάρα μας να ζήσουμε μόνοι μας. Φύγαμε απο την αγάπη του πατέρα μας και διασκορπίσαμε την περιουσία του, ζώντας ασώτως. Όμως ήλθε η ώρα της αυτοκριτικής και της αυτογνωσίας ..
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 02 Ιούνιος 2011 11:48
Περισσότερα...
 
Η ΙΟΥΔΑΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ (66-70 μ.Χ.)
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 25 Μάιος 2011 22:24
alt
Η μεγάλη εβραϊκή εξέγερση του 66 μ.Χ. κατά της ρωμαϊκής κατοχής, ήταν αποτέλεσμα του πάθους για ανεξαρτησία  και της λαϊκής δυσαρέσκειας  που προκάλεσε η κακή διοίκηση και η βαριά φορολογία των τελευταίων Ρωμαίων κυβερνητών της Ιουδαίας.

Μετά από  πόλεμο τεσσάρων ετών η πρωτεύουσα  των Ιουδαίων, Ιερουσαλήμ, πολιορκήθηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς, μαζί με τον περίφημο Ναό του Σολομώντα, τον οποίο είχε κτίσει πάλι ο βασιλιάς Ηρώδης ο Μέγας με την άδεια των Ρωμαίων.

Το γεγονός αυτό υπήρξε αποφασιστικής σημασίας στην  ιστορία του ιουδαϊκού λαού, διότι διέγραψε από τον  χάρτη το εθνικό τους κέντρο και προκάλεσε την μεγάλη Διασπορά.
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 Νοέμβριος 2016 23:06
Περισσότερα...
 
ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΓΑΠΗ - ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt
"Εάν τις είπη ότι αγαπώ τον Θεόν, και μισή τον αδελφόν αυτού, ψεύστης είναι• διότι όστις δεν αγαπά τον αδελφόν αυτού, τον οποίον είδε, τον Θεόν, τον οποίον δεν είδε πως δύναται να αγαπά;  Και ταύτην την εντολήν έχομεν απ' αυτού, όστις αγαπά τον Θεόν, να αγαπά και τον αδελφόν αυτού."Α΄Ιωάν 4:20

"Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους, καθώς εγώ σας ηγάπησα και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους." Ιωάν. 13:34

Απο την ανύπαρκτη αγάπη οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν και πολύ περισσότερο να καταλάβουν , ότι είμαστε μαθητές του Χριστού!Κάτι άλλο είμαστε ,όχι όμως μαθητές Του. Η ανύπαρκτη αγάπη που βιώνουμε είναι στοιχείο αναγνώρισης ότι δεν είμαστε μαθητές Του. Τραγικό να το λέμε αλλά μάλλον έτσι πρέπει να΄ναι. Απεγνωσμένα τότε πρέπει να ψάξουμε να βρούμε,να αρπάξουμε κάτι να ρίξουμε πάνω μας για να καλυφθεί η αισχύνη της γυμνότητάς μας,της κενότητας ,της σαρκικότητάς μας.

Πέφτουμε στο κενό και δεν το έχουμε αντιληφθεί...δεν είμαστε μαθητές Του, τότε τι είμαστε, τι κάνουμε, τι λέμε; Μήπως αιθεροβατούμε λέγοντας λόγια ωραία και μεγάλα, πλάθοντας ονειρικές καταστάσεις …αγνοώντας το αίμα του αδελφού μας που φωνάζει και λέει ότι δεν είμαστε αυτό που θέλει ο Θεός αλλά είμαστε αυτό που θέλουμε εμείς.
 
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 24 Σεπτέμβριος 2013 22:53
Περισσότερα...
 
ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 10 Μάιος 2011 22:52
 
Κομμένα μέλη, πόδια, χέρια, μάτια, αυτιά, σώμα τεμαχισμένο, ημιθανές, ας μη ξεχνάμε την κατάστασή μας, τι κάνουμε γι αυτό; χρειάζεται διόρθωση ;
Μήπως βασιλεύουμε, είμαστε χορτασμένοι, πλουτίσαμε χωρίς τους αδελφούς μας;

Πρέπει να μάθουμε να μη φρονούμε υπέρ ό,τι είναι γεγραμμένον, ώστε «μη επαίρησθε εις υπέρ του ενός κατά του άλλου.»

Κάποιοι ανόητοι διά τον Χριστόν, άλλοι δε φρόνιμοι εν Χριστώ, κάποιοι ασθενείς, άλλοι όμως δυνατοί, μερικοί δοξασμένοι, άλλοι δε άτιμασμένοι. Έως σήμερα και πεινάμε και διψάμε και γυμνητεύουμε και ραπιζόμαστε και περιπλανώμαστε και κοπιάζουμε, εργαζόμενοι με τα ίδία μας τα χέρια, λοιδορούμενοι ευλογούμε, διωκόμενοι υποφέρουμε, βλασφημούμενοι παρακαλούμε, ως περικαθάρματα του κόσμου γείναμε, σκύβαλο πάντων έως της σήμερον.

φ.σ

 
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 10 Μάιος 2011 23:14
Περισσότερα...
 
OTI EINAI NA KANETE ,KANTETO SUBITO...
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Παρασκευή, 29 Απρίλιος 2011 02:42

Η απάτη και τα δήθεν θαύματα τροφοδοτούν χρόνια τώρα τις μεγαλόσχημες Χριστεπώνυμες παγκόσμιες θρησκείες,σαν τον Καθολικισμό και την Ορθοδοξία και είναι τόσο κραυγαλέες που προκαλούν το γέλιο αλλά και την θλίψη για το κατάντημα του ανθρωπάρεσκου ψευδεπίγραφου κατασκευάσματος.
Ολοι θυμόμαστε τις κραυγές του όχλου «Santo Subito», «Αγιος Τώρα!» στην πλατεία του Αγ Πέτρου στην κηδεία του πάπα Ιωάννη Παύλου.

Απ’ ότι ξέραμε μέχρι τώρα είχαν δημιουργηθεί προβλήματα στη διαδικασία της ανακήρυξης του Ιωάννη Παύλου του Β΄ σε άγιο, καθώς δηλώσεις γιατρών που είχαν εξετάσει τη μοναχή Μαρί Σιμόν Πιερ, την οποία υποστηρίζουν ότι είχε θεραπεύσει ο Πάπας με θαύμα από τη νόσο του Πάρκινσον , ανέφεραν ότι έπασχε από άλλο νόσημα....

 
Φαίνεται ότι ξεπεράστηκε το πρόβλημα και το κονκλάβιο αποφάσισε να τελεσθεί η μακαριοποίηση του πάπα, αυτή τη Κυριακή στη Ρώμη.

Όμως απ’ ότι ξέραμε ο Πάπας, έπασχε επίσης από Πάρκινσον... Δηλαδή για να καταλάβουμε , ο Πάπας είχε πάρκινσον και ενώ δεν μπορούσε να κάνει τον εαυτό του καλά ,έκανε την μοναχή καλά...Μάλλον δεν είμαστε καλά,δεν έχουμε μυαλό.
Μήπως πρέπει να δούμε την αρρώστια κατάματα, το σύστημα πάσχει... όλο το κεφάλι είναι άρρωστο και όλη η καρδιά έχει χαυνωθεί•από την άκρη του ποδιού μέχρι το κεφάλι δεν υπάρχει σ’αυτό ακεραιότητα, αλλά τραύματα και μελανίσματα και έλκη που έχουν σαπίσει ...
Τι λέτε ,μπορεί κάποιος να γίνει καλά επιμένοντας στην αφρωσύνη του;
Μωραίνει ο Κύριος..."η μωρία των αφρόνων είναι αποπλάνηση" Παροιμίες 14:8

Και κάτι ακόμα ,έχουν ένα πρόβλημα ακόμη για να γίνει η αγιοποίηση χρειάζονται και ένα δεύτερο θαύμα. Όμως απορώ για τον προβληματισμό τους, δεν είναι δα και κανένα δύσκολο πράγμα το θαύμα...Εδώ ανακηρύσσονται άγιοι, στο θαύμα θα σκαλώσουμε;

Αυτό που έχετε να κάνετε , κάντε το subito…

 
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 29 Απρίλιος 2011 03:10
 
ΕΛΛΙΠΗΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 31 Μάρτιος 2011 17:54


Τα τελευταία καταστροφικά γεγονότα στην Ιαπωνία τα παρακολουθεί με αγωνία ο κόσμος όλος. Ο σεισμός των 9 ρίχτερ και το παλιρροϊκό κύμα που ακολούθησε προκάλεσαν τρομακτικές καταστροφές στα βοριοανατολικά παράλια της χώρας. Πόλεις ολόκληρες ισοπεδόθηκαν, υλικοτεχνική υποδομή και κάθε ανθρώπινη κατασκευή αφανίστηκε. Τα ανθρώπινα θύματα ανέρχονται σε χιλιάδες και οι αγνοούμενοι περισσότεροι. Ο πόνος πολύς, η ελπίδα λιγοστεύει, η θλίψη περισσεύει.

Δεν είναι μόνο η φυσική καταστροφή που έπληξε σκληρά τους ανθρώπους στην περιοχή. Δυστυχώς οι συνέπειες αυτής της καταστροφής απέδειξαν άλλη μια φορά την αφροσύνη του πολιτισμένου κόσμου και την ανικανότητά του να διαχειριστεί με ασφάλεια τις τεράστιες δυνάμεις που βρίσκει στη δημιουργία του Θεού. Προσπαθεί να τιθασεύσει την πυρηνική ενέργεια και να την βάλει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του. Αδυνατεί όμως να αντιμετωπίσει καταστάσεις “ανώτερης βίας”, όπως τις ονομάζει και με αυτόν τον τρόπο τις ομολογεί.

Π.Σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Απρίλιος 2011 22:20
Περισσότερα...
 
Η ΕΙΡΗΝΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt
Έξω απο το κεντρικό κτίριο της γενικής συνέλευσης του  ΟΗΕ στη Ν.Υόρκη υπάρχει ένα γλυπτό  που έχει φιλοτεχνήσει ο Evgeniy Vuchetich, και έχει τίτλο   "Ας σφυρηλατήσουμε τα μαχαίρια  διά υνία". Αποτελεί  δωρεά προς τον ΟΗΕ από την τότε Σοβιετική Ένωση και   πρωτοπαρουσιάστηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1959.
Το χάλκινο άγαλμα αντιπροσωπεύει την εικόνα ενός άνδρα ο οποίος κρατάει ένα σφυρί  στο ένα χέρι, και στο άλλο ένα μαχαίρι που το μετατρέπει σε υνίο, συμβολίζοντας έτσι την επιθυμία για τερματισμό των πολέμων  και τη μετατροπή των όπλων σε δημιουργικά εργαλεία με σκοπό την ειρήνη   ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Στον ΟΗΕ απέξω και όχι μέσα... έχουν γράψει "Ας σφυρηλατήσουμε τα μαχαίρια  διά υνία"! Και δεν είναι μόνο ότι είναι απέξω... αλλά το έχουν γράψει και μισό ! Στέκει έτσι αποκομένο απο την δύναμή του...  Το  έχουν  βίαια αποσπάσει απο  την Βίβλο και συγκεκριμένα απο το βιβλίο του Προφ.Μιχαία κεφ.δ΄εδάφ. 1-3
Ας δούμε όμως τι λέει όλο το κείμενο και σε ποιούς αναφέρετε:

 
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 01 Αύγουστος 2014 22:26
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 12 από 21
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB