cd  ΑΡΘΡΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2019      

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
       1 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  31   

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΕΤΙ ΕΔΩΚΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΖΗΤΗΣΕΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2011 22:36

" Και είπεν ο Θεός προς αυτόν, Επειδή... δεν εζήτησες εις σεαυτόν πολυζωΐα, και δεν εζήτησες εις σεαυτόν πλούτη, και δεν εζήτησες την ζωή των εχθρών σου, αλλ' εζήτησες εις σεαυτόν σύνεση διά να εννοής κρίση, ιδού, έκαμα κατά τους λόγους σου· ιδού, έδωκα εις σε καρδία σοφή και συνετή... έτι δε έδωκα εις σε και ό,τι δεν εζήτησας, και πλούτο και δόξα... και εάν περιπατής εις τας οδούς μου, φυλάττωντας τα διατάγματά μου και τας εντολάς μου... τότε θέλω μακρύνει τας ημέρας σου"     Α΄Βασιλέων 3:11-14
 Όλοι οι άνθρωποι επιζητούν με κάθε τρόπο την πολυζωία, ζητούν τον πλούτο και ζητούν μιά νικηφόρα ζωή! Όμως ο Θεός δεν δίνει τίποτα από αυτά εάν δεν εκζητήσουμε την Βασιλεία Του και την δικαιοσύνη Του , που μας παρουσιάσθηκαν στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Το Ευαγγέλιο ξεκαθαρίζει για να μη ματαιοπονούμε στις μέριμνές μας ..."Ζητείτε πρώτον την Βασιλεία του Θεού και την δικαιοσύνη Αυτού και αυτά όλα θα σας προστεθούν." Ματθ. 6:33

                                             φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 14 Φεβρουάριος 2012 01:28
 
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
 

Ο νόμος του πνεύματος του Χριστού, αυτός είναι ο αληθινός νόμος της ελευθερίας. Δεν υπόκειται και δεν δύναται να υπαχθεί στους νόμους και τους περιορισμούς των ανθρώπων.
Μόνο η σάρκα μας μπορεί να περιορισθεί μέσα σε πλαίσια, όρια, σύνορα, δεσμά, κι αυτό για λίγο... Όμως το Πνεύμα του Χριστού μας, όπου θέλει πνέει και ζωοποιεί και δεν μπορεί να δεσμευθεί από καμία ανθρώπινη διάταξη. Η αγάπη είναι η πεμπτουσία της ελευθερίας, κατ' αυτής δεν υπάρχει νόμος.
                                                           
   φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 24 Ιανουάριος 2014 01:59
 
ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ...Ν'ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΚΕΨΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2011 00:46
alt

"Άρα λοιπόν, αν κανείς ανήκει στο Χριστό, είναι καινούργιο δημιούργημα.
Τα παλιά πέρασαν, τώρα πια έχουν γίνει όλα καινούργια!" Β΄Κορ.5,17       

Έχουμε ανάγκη ο λόγος του Θεού να κατοικεί μέσα μας πλούσια ,να ενεργεί εν δυνάμει,να εμπνέει και να οδηγεί,να κυριαρχεί, να αφαιρεί ότι άχρηστο, παλιό, ψεύτικο, άδικο και να προσθέτει τις αρετές του πνεύματος,ότι καλό,δίκαιο, άγιο και αληθινό.

Όταν αφήσουμε να ενεργήσει ο Λόγος του Θεού μέσα μας, τότε μόνο μπορούμε να βιώσουμε τη νέα αληθινή, άγια και όμορφη ζωή. 


Ήθελα να σας μεταφέρω μιά εμπειρία απο την Αλβανία. Εκεί γνώρισα τον Έντουαρτ, η ιστορία του έχει γυρισθεί και ταινία με τον ομώνυμο τίτλο. Η μετάνοια και επιστροφή ενός δολοφόνου και ληστή, στη χάρη του Χριστού!
                                           φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 09 Ιούνιος 2014 01:32
Περισσότερα...
 
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

“...καίτοι ων Υιός, έμαθε την υπακοήν αφ' όσων έπαθε, και γενόμενος τέλειος, κατεστάθη αίτιος σωτηρίας αιωνίου εις πάντας τους υπακούοντας εις Αυτόν·” Εβρ. 5:8-10
 Τα παθήματα είναι απαραίτητο να μετουσιωθούν σε μαθήματα, δεν πρέπει να μας προσπεράσουν ... Είναι απαραίτητο να σταθούμε στο καθένα απο αυτά που μας συμβαίνουν, και να μάθουμε από τον Χριστό ,να γίνουμε βιωματικοί μαθητές Του.
Κάθε πάθημα που μας συμβαίνει είναι μάθημα... και εξαρτάται απο την διαχείριση που θα κάνουμε ,κατά πόσο είμαστε επιμελείς,εύχρηστοι και υπάκουοι μαθητές .
Μόνο σαν εν δυνάμει μαθητές βιώνουμε στην πράξη την αλλαγή του Πνεύματος του Θεού στη ζωή μας. Αν γεννηθήκαμε κατά πνεύμα από τον Θεό πρέπει και κατά πνεύμα να περπατάμε σαν εκτελεστές του Λόγου και όχι ακροατές επιλήσμονες.
Γεννημένοι απο τον Θεό σημαίνει έχουμε τα χαρακτηριστικά του Πνεύματος του Θεού και διαχειριζόμαστε πνευματικά, τα παθήματα της σάρκας μας
Μόνο αν πειθαρχούμε, ο Θεός δίνει το πνεύμα Του σε μας. 
                                                              φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2012 12:44
Περισσότερα...
 
ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Ας μη νομίσει κανένας ότι γίνεται κάτι παράξενο και αδιαννόητο στη χώρα της ασυνεννοησίας, που κατάντησε ένα κουρέλι,ένα τρύπιο ρυπαρό ιμάτιο.
Αν εμείς που θέλουμε να είμαστε μαθητές του Χριστού, δεν μπορούμε να συγκεντρωθούμε , να συνεννοηθούμε και να ενωθούμε εν αγάπη...τι να περιμένει κανείς από τους θλιβερούς εγκάθετους της ανθρώπινης πολιτικής επινόησης; Οι άρχοντες ,ναί, είναι η επιτομή της ασοφίας, της αγνωσίας Θεού,της μωρίας, ο ορισμός της ανεπάρκειας. Μωραίνει Κύριος ους βούλεται απωλέσαι.
Ο Κύριος παραδίδει λάφυρο τους βουλευτές και μωραίνει τους κριτές.
Όμως εμείς, μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε αν φταίμε κάπου;                                                      φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 05 Ιούλιος 2012 01:00
Περισσότερα...
 
ΝΕΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Σάββατο, 19 Νοέμβριος 2011 20:29

alt

"...εάν εις απέθανεν υπέρ πάντων, άρα οι πάντες απέθανον· και απέθανεν υπέρ πάντων, διά να μη ζώσι πλέον δι' εαυτούς οι ζώντες, αλλά διά τον αποθανόντα και αναστάντα υπέρ αυτών. Ώστε ημείς από του νυν δεν γνωρίζομεν ουδένα κατά σάρκα· αν δε και εγνωρίσαμεν κατά σάρκα τον Χριστόν, αλλά τώρα πλέον δεν γνωρίζομεν. Όθεν εάν τις ήναι εν Χριστώ είναι νέον κτίσμα· τα αρχαία παρήλθον, ιδού, τα πάντα έγειναν νέα".
               Β΄ Κορινθ.5:14-17

Αφού γνωρίσαμε κατά σάρκα τον Χριστό, τώρα πλέον δεν Τον γνωρίζουμε κατά σάρκα αλλά κατά Πνεύμα!Τώρα ο Χριστός είναι πνεύμα ζωοποιούν και διοικεί και κατοικεί στις καρδιές μας δια της πίστεως . Δεν είμαστε πλέον εν σαρκί αλλ΄έν πνεύματι Χριστού. Ιδέτε οποία αγάπη έδωκεν εις ημάς ο Πατήρ ώστε να ονομασθούμε Υιοί Θεού , όντες νέα κτίσματα του αναστημένου και ζώντος εν ημίν Χριστού.
                                                             φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 13 Δεκέμβριος 2014 23:08
 
N.Καζαντζάκης: Η λέξη Θεός και η λέξη Ανήφορος
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

erimos anavasi

  Όσο έγραφα, δυό λέξεις έρχονταν και ξανάρχονταν, έλεγε ο Νίκος Καζαντζάκης.

Η λέξη Θεός και η λέξη Ανήφορος.

Και για ένα ήμουν σε όλη μου τη ζωή βέβαιος: πως ένας δρόμος, ένας μονάχα οδηγάει στο Θεό, ο ανήφορος.

Ποτέ ο κατήφορος, ποτέ ο δρόμος ο στρωτός. Ο ανήφορος μονάχα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2011 20:00
Περισσότερα...
 
ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΝ ΝΑ ΑΚΟΥΝ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΝΑΙ,ΘΕΙΚΑ ΟΧΙ!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Σάββατο, 12 Νοέμβριος 2011 02:44
- Οι Αθηναίοι αρέσκονταν να ακούν νέα πράγματα...όχι για να μάθουν, μη τρελαθούμε, αλλά για να συζητήσουν...πεθαίνανε άλλωστε για συζήτηση και φιλοσοφία.
Νέα παράξενα ακούσματα στα αυτιά τους για κάποιον Ιησού και κάτι άλλο πολύ παράδοξο, ακατανόητο, εντελώς άγνωστο γι αυτούς και την υψηλή σοφία τους.Κάτι σαν τη φράση "...αναστήσας αυτόν εκ νεκρών..." Ανάσταση από τους νεκρούς! Έ μιά στιγμή,πάει πολύ αυτό Παύλε... είναι πολύ περίεργα αυτά που μας λες, δεν τα έχουμε ξανακούσει μεν, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε οποιαδήποτε καινούργιο θέμα αλλά όλα έχουν και τα όρια τους , δεν μπορείς να μας λες για ανάσταση νεκρών,αυτό είναι για μας πέραν πάσης νόησης και προσέγγισης.Και επειδή εμείς τα ξέρουμε όλα πολύ καλά δεν σου επιτρέπουμε να μιλάς,είσαι άξιος της χλεύης μας,της γελοιοποίησης,της απόρριψης,του εξοστρακισμού.Δεν μπορείς να μιλάς για ανάσταση νεκρών,είναι εντελώς αδιανόητο και εξωπραγματικό για μας. Εμείς πιστεύουμε στην αθανασία των ψυχών...
                                     φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 12 Νοέμβριος 2011 02:58
Περισσότερα...
 
Το 6 (έξι) του ανθρώπου και το 7 (επτά) του Θεού
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 03 Νοέμβριος 2011 02:17

Το 7 (επτά), ένας αριθμός που εμφανίζεται συνέχεια στον Λόγο του Θεού και θέλει να εκφράσει την έννοια της τελειότητας, την έννοια του απείρου, την έννοια των Θεϊκών ιδιοτήτων.Τα επτά πνεύματα του Θεού. Η έννοια της συγχώρησης που οριοθετείται με το εβδομηκοντάκις επτά! μας δείχνει το μέτρο της αγάπης του Θεού, που είναι άπειρη.Και βέβαια η έβδομη ημέρα της Δημιουργίας, το Σάββατο Κυρίου του Θεού μας, η ημέρα της κατάπαυσης που είναι σκιά του μέλλοντος, της αιώνιας ημέρας της ερχόμενης βασιλείας των Ουρανών!

Το 6 εκφράζει την έννοια της ανθρώπινης έλλειψης, του ανθρώπινου κατασκευάσματος που υπολείπεται του Θεϊκού. Τα έργα των ανθρώπων που θέλουν να υποκαταστήσουν, να περιφρονήσουν και να πολεμήσουν το έργο του Θεού. Θυμόμαστε την εικόνα του Ναβουχοδονόσωρα ..." Ναβουχοδονόσορ ο βασιλεύς έκαμεν εικόνα χρυσήν, το ύψος αυτής εξήκοντα πηχών και το πλάτος αυτής εξ πηχών· και έστησεν αυτήν ...εν τη επαρχία της Βαβυλώνος".Φωτογραφίζει τον ασεβή άνθρωπο που φθείρει και φθείρεται και αυταπατάται στην πλάνη του. Παρατηρώντας την εξέλιξη του 6 φθάνουμε στο περίφημο (χξς ) η άλλως 666 που προσπαθεί να προσεγγίσει την ομάδα του αριθμού επτά αλλά δραματικά υστερεί και δεν μπορεί να το πλησιάσει. "Εδώ είναι η σοφία· όστις έχει τον νούν, ας λογαριάση τον αριθμόν του θηρίου, διότι είναι αριθμός ανθρώπου· και ο αριθμός αυτού είναι χξς" Αποκ. κεφ.13:18

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 23 Νοέμβριος 2011 03:02
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 11 από 21
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB