cd  ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

         ΑΠΡΙΛΙΟΣ 
 2023       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
 3  5  6 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΠΟΥΒΛΙΟΣ ΛΕΝΤΟΥΛΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 22 Μάρτιος 2011 23:53

Σχετικά με μιά υποτιθέμενη επιστολή κάποιου επονομαζομένου Πούβλιου Λέντουλου  που φέρεται να ενημερώνει τη Ρωμαική Σύγκλητο για τον Ιησού Χριστό , υπάρχει καταχώριση-πληροφόριση στην ελληνική βικιπαιδεία http://el.wikipedia.org/wiki/Πούβλιος_Λέντουλος και αναδημοσιεύουμε τα παρακάτω:

Πούβλιος Λέντουλος είναι το όνομα που χρησιμοποιήθηκε στην υπογραφή μιας πλαστής επιστολής, στην οποία ο υπογράφων ως κυβερνήτης της Ιερουσαλήμ (φερόμενος ως προκάτοχος του Ποντίου Πιλάτου στη διοίκηση της ρωμαϊκής επαρχίας της Ιουδαίας) ενημερώνει τη ρωμαϊκή Σύγκλητο (ή τον ίδιο τον Αυτοκράτορα) για την περίπτωση του Ιησού Χριστού.

Το όνομα Πούβλιος Λέντουλος (Λατινικά: Publius Lentulus, παραφρασμένο και ως Πουβέλιος Λεόντιος) δανείστηκε από ρωμαϊκή οικογένεια πατρικίων του 1ου αιώνα π.Χ. και δόθηκε σε ένα πλασματικό πρόσωπο, καθώς η επιστολή την οποία υπογράφει είναι πλαστή στο σύνολό της για μια σειρά από λόγους:

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 04 Απρίλιος 2011 01:37
Περισσότερα...
 
ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 22 Μάρτιος 2011 20:15
 

"..στενοχωρια εθνων εν απορια (απορια=αδιεξοδο;)...
οι άνθρωποι θελουσιν αποψυχει εκ του φοβου και προσδοκιας των επερχομενων δεινων εις την οικουμενην ... 
 
 " και δεν θελουσιν εκφυγει, καθως αι ωδυναι εις την εγκυμονουσα "  (ωδυναι=πονοι τοκετου με αυξουσα ενταση και συχνοτητα που καταληγουν στη γεννα).

Ειθε η ημερα του Κυριου η μεγαλη και επιφανης να ειναι πλησιον. Δεν μπορουμε να γνωριζουμε κατα ποσον τα γεγονοτα που με δραματικο τροπο συμβαινουν απο τη χωρα του ανατελοντος ηλιου μεχρι και την Μεσογειο αλλα και η παγκοσμια οικονομικη κριση Ευρωπης - ΗΠΑ ειναι η "αρχη ωδυνων". Γνωριζουμε με βεβαιοτητα οτι "γινεσθε λοιπον ετοιμοι οτι καθ' ην ωραν δε στοχαζεσθε ερχεται ο Υιος του ανθρωπου".

απο Κ. Α
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Απρίλιος 2011 22:20
 
ΚΑΤΕΒΑΡΥΝΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟΝ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Σάββατο, 26 Φεβρουάριος 2011 18:14

Ιωάννης Καποδίστριας, πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος, προς την Δ΄ Εθνοσυνέλευση:

«
Ἐλπίζω ὅτι ὅσοι ἐξ ὑμῶν συμμετάσχουν εἰς την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μετ’ ἐμοῦ ὅτι εἰς τάς παρούσας περιστάσεις, ὅσοι εὑρίσκονται εἰς δημόσια ὑπουργήματα δέν εἶναι δυνατὸν νά λαμβάνουν μισθούς ἀναλόγως μέ τόν βαθμόν τοῦ ὑψηλοῦ ὑπουργήματός των καί μέ τάς ἐκδουλεύσεις των, ἀλλ’ ὅτι οἱ μισθοί οὖτοι πρέπει νά ἀναλογοῦν ἀκριβῶς μέ τά χρηματικά μέσα, τά ὁποῖα ἔχει ἡ Κυβέρνησις εἰς τήν ἐξουσίαν της…

Ἐφ’ ὅσον τὰ ἰδιαίτερα εἰσοδήματά μου ἀρκοῦν διά νά ζήσω, ἀρνοῦμαι νά ἐγγίσω μέχρι καί τοῦ ὀβολοῦ τά δημόσια χρήματα, ἐνῶ εὑρισκόμεθα εἰς τό μέσον ἐρειπίων καὶ ἀνθρώπων βυθισμένων εἰς ἐσχάτην πενίαν
».

Φυσικά, δολοφονήθηκε!

 
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 26 Φεβρουάριος 2011 18:47
Περισσότερα...
 
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Σάββατο, 19 Φεβρουάριος 2011 02:25
alt
Η ζωή του ανθρώπου επάνω στην γη είναι μια ζωή με πολλές θλίψεις και δοκιμασίες.
 Ο άνθρωπος ταλαιπωρείται  με κάθε είδους ταλαιπωρίες ώσπου στο τέλος κάποια ημέρα πεθαίνει, άλλοτε ικανοποιημένος από τα έργα του, άλλοτε με παράπονο για τους άλλους τριγύρω του, αλλά πάντα με την διάθεση πώς αν μπορούσε να ζήσει ακόμα λίγα χρόνια, να είχε δηλαδή μια παράταση ζωής ,πόσο καλύτερα και ωραιότερα θα ήταν.

Αυτό είναι απόλυτα φυσικό και λογικό αν λάβουμε υπ΄όψιν μας πώς ο άνθρωπος δεν φτιάχτηκε για να πεθαίνει αλλά για να ζει.

Ο θάνατος λοιπόν είναι κάτι ξένο και εχθρικό προς αυτόν, και μπορεί μεν να είναι ο κυριότερος εχθρός για τον άνθρωπο αλλά δεν είναι ο μόνος.

 Εχθρικό η μάλλον θανατηφόρο για τον άνθρωπο είναι οτιδήποτε αντίκειται  στην καλή  λειτουργία και βιωσιμότητα του ανθρώπου και δεν αναφέρομαι μόνο σε υλικό αλλά και σε πνευματικό επίπεδο, και εκεί πρέπει να σταθούμε.
Παναγιώτης Κακούρης
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 21 Ιούνιος 2014 15:29
Περισσότερα...
 
ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος 2011 00:12

Ο  Ιησούς : «Σίμων Ιωνά, αγαπάς με;» και ο Πέτρος : «Κύριε, συ εξεύρεις τα πάντα, συ γνωρίζεις ότι σε αγαπώ.» (Ιωάν. 21:17)

Ο Κύριος δεν τον ρωτά περί της αγάπης του προς τη Μεσσιανική Βασιλεία ή προς το λαό του Θεού, αλλά περί της αγάπης του προς αυτόν τον ίδιον.Τον ρωτά για την αγάπη του προς αυτόν, εξετάζει την αγάπη του...

Κανένας δεν μπορεί να αγαπά έναν Λυτρωτή, εάν δεν πιστεύει σ’ αυτόν.
Η αγάπη βασίζεται στην πίστη και αντίστροφα, η πίστη λαμβάνει τη φλόγα της από την αγάπη. Η αγάπη είναι η κινητήρια δύναμη που μεταμορφώνει τον χαρακτήρα, την πορεία του πιστού. (Γαλ. 5:6)
Γιάννης Κοτούλας
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 09 Φεβρουάριος 2011 00:53
Περισσότερα...
 
"THE RELIGION AGAINST VIOLENCE" AN ARTICLE FROM PHILOSOPHER CH.TAYLOR
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 31 Ιανουάριος 2011 01:29


In the article of Canadian philosopher Charles Taylor titledthe religion against the violencethat was published in Italian magazine '' Vita e pensieroand  republished by the grrek  newspaper Eleftherotypia is elected the dark role of the modern social sciences against any intellectual ekzitisis and investigation.

It is remarkable that is shown incredible expedience of total indifference, ignorance but also polemic from side of social sciences and majority of philosophers, historians, sociologists , kosmologists toward the intellectual values.

It characterizes blind and deaf the attitude of social sciences that have been born  secularism (!) toward the spirituality.
In the means of mass communication and common opinion has been created a pretext of smoke and blackout toward anything has of making with the intellectual dimension of person and mainer questions of life.
Taylor underlines that the human existences do live in a space that is fixed thus and differently by critical questions that seek with distress persuasive answers, as it is Who is the meaning of life? Exist better and bad do ways of life? I can be defended founding my personal dignity, from the himself me the self?
Succumbing in the disability of perception of intellectual dimension of human life we bury our selves in the earth of despair and ignorance
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 31 Ιανουάριος 2011 02:12
 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Σάββατο, 29 Ιανουάριος 2011 21:28

Στο άρθρο του καναδού φιλοσόφου Τσαρλς Τέιλορ με τίτλο "Η θρησκεία ενάντια στη βία"  που δημοσιεύτηκε  στο ιταλικό περιοδικό ''Vita e pensiero" και αναδημοσιεύθηκε απο την Ελευθεροτυπία αναδεικνύεται ο σκοτεινός ρόλος των σύγχρονων κοινωνικών επιστημών  έναντι οποιασδήποτε  πνευματικής εκζήτησης και διερεύνησης .

Είναι αξιοσημείωτο ότι καταδεικνύεται απίστευτη σκοπιμότητα ολικής αδιαφορίας, άγνοιας αλλά και πολεμικής απο πλευράς κοινωνικών επιστημών και της πλειονότητας των φιλοσόφων, ιστορικών, κοινονιολόγων, κοσμολόγων  απέναντι στις πνευματικές αξίες.

Χαρακτηρίζει τυφλή και κουφή τη στάση των κοινωνικών επιστημών οι οποίες άλλωστε γεννήθηκαν εκκοσμικευμένες(!)    απέναντι στην πνευματικότητα.
 Στα μέσα μαζικής επικοινωνίας και κοινής γνώμης έχει δημιουργηθεί ένα προπέτασμα καπνού και συσκότισης απέναντι σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τη πνευματική διάσταση του ανθρώπου και των κυριοτέρων ερωτημάτων της ζωής.
Υπογραμίζει ότι οι  ανθρώπινες υπάρξεις ζουν σε ένα χώρο που ορίζεται έτσι κι αλλιώς από κρίσιμα   ερωτήματα που αναζητούν εναγώνια πειστικές απαντήσεις,όπως είναι Ποιο  είναι  το νόημα της ζωής; Υπάρχουν καλύτεροι και χειρότεροι τρόποι ζωής; Μπορώ να υπερασπιστώ  το θεμέλιο της προσωπικής μου αξιοπρέπειας,  από τον ίδιο μου τον εαυτό;;
Υποκύπτοντας στην ανικανότητα αντίληψης της πνευματικής διάστασης της ανθρώπινης ζωής   θάβουμε τους εαυτούς μας στο χώμα της απελπισίας και της άγνοιας. 

βλέπε όλο το άρθρο
http://www.enet.gr
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 31 Ιανουάριος 2011 02:09
 
ΑΓΑΠΗ:ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΨΕΥΤΙΚΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
 
 


Δυστυχώς, οι άνθρωποι δεν ακούν, μα …και δεν θέλουν να ακούν. Δεν βλέπουν, μα και… δεν επιθυμούν, ούτε καν επιδιώκουν να δουν!

Η ψεύτικη αγάπη τους, ενοχλείται απ’ τις οποιεσδήποτε προσπάθειες. Κι έτσι οι άνθρωποι αισθάνονται ενοχλημένοι κι οι ίδιοι! Η ψεύτικη αγάπη, τους απειλεί και τους εκδικείται! Τους απαγορεύει να σκέφτονται!
απο Μαρία Π.
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2011 02:55
Περισσότερα...
 
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΙΒΕΝ ΧΟΚΙΝΓΚ "ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ" ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ INTERN. HERALD TRIBUNE ΩΣ ΓΕΜΑΤΟ ΚΑΚΟΗΧΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 04 Ιανουάριος 2011 00:02
 

alt

Κριτική απο την International Herald Tribune / του Dwight Garner πάνω στο βιβλίο του STEPHEN HAWKING και LEONARD MLODINOW "Το μεγάλο Σχέδιο" The Grand Design εκδ. Bantam Books/Random House, σελ. 198

Ο Στίβεν Χόκινγκ,αναφέρεται σαν καταπληκτικός μαθηματικός αλλά και εξίσου καταπληκτικός πωλητής των βιβλίων του...Το βιβλίο του "Σύντομη ιστορία του χρόνου" πούλησε περι τα 8 εκατ.αντίτυπα. Ο σχολιαστής αναφέρει ότι αυτό οφείλεται εν μέρει στην ιδιαίτερη προσωπική του ιστορία και επισημαίνει το γεγονός της εμφάνισής του με  το αναπηρικό καροτσάκι του και το απόκοσμο πρόσωπό του στο εξώφυλλο του βιβλίου και όχι στο οπισθόφυλλο όπως συνηθίζεται στα βιβλία επιστημονικού περιεχομένου. Επίσης αναφέρει το γεγονός  ότι επιδόθηκε στην εμπορική εκμετάλλευση του Θεού (godmongering) αν και δεν είχε καμία θρησκευτική κλίση στη διάρκεια της καριέρας του. Η σύζυγός του σε αυτοβιογραφικό της πόνημα   τον είχε xαρακτηρίσει ως άθεο-όμως αυτός στο τέλος του  βιβλίου του δεν δίστασε να δηλώσει  ότι η ανακάλυψη μιας ενιαίας κοσμογονικής θεωρίας μπορούσε  να βοηθήσει να καταλάβουμε τον νου του Θεού... Τώρα στο νέο του βιβλίο "Το μεγάλο σχέδιο"  θέλει το Θεό νεκρό...και έχει ήδη δημιουργήσει θόρυβο πάλι χρησιμοποιώντας μια διαφορετική τοποθέτιση ή εμπορική εκμετάλλευση σχετικά με τον Θεό.  Προχωρώντας η έγκριτη εφημερίδα  στον σχολιασμό του νέου του βιβλίου το χαρακτηρίζει απογοητευτικά ισχνό και άκομψο -σαν να εξηγεί τα σύνεφα και τη βροχή σε νήπια-. Δεν διστάζει η εφημερίδα να κατανομάσει το μεγάλο σχέδιο του Χόκινγκ ως βιβλίο που είναι γεμάτο κακόηχες ανοησίες...

Μπορείτε στη συνέχεια να διαβάσετε όλο το άρθρο της
International Herald Tribune που δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή  της 31/12/10-2/1/11
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 21 Ιούνιος 2014 15:28
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 9
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB