cd  ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ  2020    

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
       1 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29  30  31   

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Η ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 18 Ιούνιος 2013 23:07
Τον Θεό ουδείς εχει δει πώποτε-ποτέ απόλυτο.

Εμείς οι άνθρωποι αν δεν έχουμε δει κάποιον και θέλουμε να αναφερθούμε σ'αυτόν,τον σχηματοποιούμε ως οντότητα στον νου μας. Του δίνουμε μιά συγκεκριμένη υπόσταση ,ένα πρόσωπο,μία μορφή. Έχουμε στον νου όχι μόνο το περίγραμμα αλλά και το εννοιολογικό περιεχόμενο, το σύνολο των ιδιοτήτων που περιέχονται και εκπέμπονται απο την προσωπικότητά του.
Αν δεν τον έχουμε δει ,έχουμε την αντίληψη και αδιάσειστη πεποίθηση ότι είναι ένας άνθρωπος όπως οι άλλοι που υπάρχουν και βλέπουμαι γύρω μας,και βέβαια συμμαρτυρεί σ'αυτό και η γνώση της ύπαρξης του εαυτού μας. Του εαυτού μας που είναι συγκεκριμένος, οριοθετημένος,μιά αυτόνομη ύπαρξη ξεχωριστή απο οποιαδήποτε έννοια μάζας,πολλαπλότητας.

Τον Θεό δεν τον έχουμε δει ,αλλά και εξ ορισμού αποκλείεται η πολαπλότητα,  μιάς και η έννοια Θεός είναι ταυτισμένη με την έννοια του Υψίστου,του Θεού του ζώντος αιωνίως,του μόνου Θεού που σαν Αυτόν δεν υπάρχει άλλος. Είναι ο ΩΝ,ο Αιώνιος Ύψιστος Θεός!

Ο Θεός εξ ορισμού αποκλείει την ισότητα τινός μαζί Του. Ο ίδιος ο Χριστός είπε πολύ καθαρά “ο Πατήρ μου μειζων μου εστιν και ουδεις δυναται αρπαζειν εκ της χειρος του Πατρός μου, Εγω και ο Πατήρ εν εσμεν” Η έκφραση του Χριστού δεν είναι δυνατόν να είναι αμφίσημη και να μη συναιρείται,να αντιλέγεται απο τα συμφραζόμενα  και μάλιστα στην ίδια πρόταση.Εδώ λέγει ότι τα πρόβατα δεν μπορεί να τα πάρει κανένας απο τα χέρια του Πατρός Μου Θεού που είναι μεγαλύτερος απο Εμένα.Και συνεχίζει Εγώ και ο Πατήρ είμαστε εν! Δηλαδή έχουμε ενότητα μεταξύ μας.“Εγώ και ο Πατήρ”-ενότητα πνεύματος όχι σώματος,όχι ύπαρξης γιατί προηγουμένως είχε πει ότι “είναι μεγαλύτερος απο Εμένα”
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 20 Δεκέμβριος 2015 23:32
Περισσότερα...
 
Το Πνεύμα του Θεού δεν χρειάζεται iso θρησκευτικής σύστασης
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
 
Η εργαλειοποίηση της θεολογίας κατα το δογματικό δοκούν εξυπηρετεί τον κλάδο της θρησκευτικής μηχανικοποίησης. Κάτι δεν πάει καλά στο επίγειο βασίλειο της πολυδιδασκαλείας.

Το συστημικό χάος ένεκεν των πολλών αυτόκλητων διδασκάλων συντηρεί την παθολογία της νηπιότητας-σαρκικότητας.

Χρειάζ
εται επείγουσα διδασκαλική αποφόρτιση , κάτι γνώριζε ο απ. Πάυλος που προειδοποιούσε: " Μη γίνεσθε πολλοί διδάσκαλοι, αδελφοί μου, εξεύροντες ότι μεγαλητέραν κατάκρισιν θέλομεν λάβει".
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 21 Ιούλιος 2014 15:07
Περισσότερα...
 
Όχι ασφαλείς εν μακαριότητι θρησκευτικής ύπνωσης
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 21 Μάιος 2013 21:34
Αν κάποιος αισθάνεται ασφαλής ενώ είναι στην πραγματκότητα ανασφαλής είναι παθολογικό σύμπτωμα. Μόλις αντιληφθεί κάτι τέτοιο χρειάζεται εργασιοθεραπεία πίστης και όχι αδρανή εσωστρέφεια, όχι καταστολή ύπνωσης αλλά εκζήτηση και επένδυση πνεύματος ,επείγουσα βίωση του κατά το πνεύμα ζέοντες ώστε να γίνει εφικτό... τον Κύριο δουλεύοντες.

Δεν ήμαστε εν αφοβία άποικοι μιας γήινης πατρίδας που κληρονομήσαμε απο ένα παραδοσιακό πατρογονισμό αλλά ξένοι και πάροικοι ,ανήσυχοι νομάδες μιας ουράνιας πατρίδας!Σαν τον Αβραάμ και μεις που πρόκρινε να μένει εν σκηναίς παρότι ήταν στη γη Χαναάν ...γιατί είχε προ των οφθαλμών του μιά άλλη πόλη επουράνια...όχι εδώ διαμένουσα και δεν θέλησε να μένει σε καμία χωμάτινη κατασκευή γι αυτό ακριβώς το λόγο.
Πρέπει να αποδράσουμε από την κλινική του πνευματικού ύπνου,δεν θα υπνοασκηθούμε σε φακιρικά καρφοκρέβατα.Πρέπει να βλέπουμε με τα μάτια της πίστεως ανοιχτά και όχι κλειστά εν υπνώσει. Να φρονούμε τόσο όσο να σωφρονούμε, όταν όμως είμαστε σε ύπνο δε νοούμε, δε σκεφτόμαστε αλλά ονειρευόμαστε.

Η θεραπεία του θρησκευτι- κού ψυχαναγκασμού γίνεται με την παρακίνηση του νου σε αυτά που ο Χριστός θέλει να σκεφτόμαστε και όχι σε ότι εμείς θέλουμε να σκεφτόμαστε.Οποιαδήποτε υπερβολή η υποβολή είναι ανάγκη να απορίψουμε, να διαγράψουμε όλα τα pre-packing πρέπει του κλωβού της θρησκόπηπτης νομοτέλειας.
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 23 Μάιος 2013 14:57
Περισσότερα...
 
ΚΥΠΡΙΑΖΕΙΝ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 27 Μάρτιος 2013 01:34
Οι αρχαίοι είχαν επινοήσει ένα ρήμα για την τρυφηλότητα,την εκπόρνευση των ανθρώπων σε καθεστώς θρησκευτικό με μία λέξη "Κορινθιάζειν". Δυστυχώς δεν ήταν μόνο προνόμιο της αρχαίας Κορίνθου τα διαδραματιζόμενα βιώματα της ιεροδουλείας και ιεροδούλευσης της κοινωνίας των ανθρώπων.

Δεν ήταν μόνο η Κόρινθος η πόρνη πόλη-κράτος ,όλες έτσι ήταν η μία χειρότερη απο την άλλη  αλλά αυτή είχε το ονόρε της αυτοπροβαλόμενης ακατάσχετης απληστίας και ευδαιμονίας με διαφημιζόμενο  πρόθεμα την ιερή πορνεία,την ιεροδουλεία.

«Ου παντός πλειν εις Κόρινθον» ο Στράβων έλεγε περι της Κορίνθου , δεν μπορούσε δηλαδή ο καθένας να πλεύσει στην Κόρινθο διότι έπρεπε να δαπανήσει πολλά για να συμετάσχει στην πολυτέλεια,την τρυφηλότητα της πόλης. Που σημαίνει και εισπράξεις και έσοδα ανυπολόγιστα και τεράστια πλούτη.

Και σήμερα όλος ο κόσμος την αρχαία Κόρινθο έχει για πρότυπο και αγωνίζεται στην επικερδή απληστία πάντα με ιεροφανή και κοσμικό, προσχηματικό,θρησκευτο
φανή πλασάρισμα.

Και η Κύπρος δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω αλλά το λάθος της ήταν η ακατάσχετη απληστία,το εύκολο κέρδος,η μαμωνίαση που την τιμώρησε με χρεωκοπία.Το πιο εύκολο κέρδος, η συμπαιγνία ευλύγιστων τραπεζοκόμων και ευχολόγων θρησκεμπόρων.

Η πιο επικερδής δραστηριότητα είναι οι ιερές μπίζνες- η εκμετάλευση της θρησκευτο-κουλτούρας, της παραδοσιολα-γνείας, της θρησκευτικής ειδωλο-εκμετάλευσης

"Κυπριάζειν" θα μπορούσε αναλόγως να επινοηθεί η παγκοσμίου φήμης θρησκευτο- πλουτοκρατία της.
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 27 Μάρτιος 2013 01:46
Περισσότερα...
 
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΕΤΗΡΙΔΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Ο Χριστός τους μαθητές Του τους έκαμε αλιείς ανθρώπων. Διαλέγει Εκείνος ψαράδες ανθρώπων και καταργεί τους παπάδες των ανθρώπων. Πρέπει να ποιείς την αλήθεια του Θεού για να είσαι πραγματικός ιερέας του Υψίστου. 
Ο απ. Παύλος λέγει στην προς Ρωμαίους επιστολή του ότι έγεινα υπηρέτης του Ιησού Χριστού προς τα έθνη , ιερουργών το ευαγγέλιο του Θεού!Ιερουργός σημαίνει ο θυσιάζων ιερεύς. Τι να θυσιάζει όμως;     Η θυσία του εαυτού μας, η προσφορά του εαυτού μας είναι απαραίτητο στοιχείο αναγνώρισης των λειτουργών του Θεού. 
Η λογική μας λατρεία είναι η θυσία η ζώσα, αγία, ευάρεστη εις τον Θεόν-η υπακοή μας ,η πρακτική διακονία,η υπηρεσία της αληθείας,το δόσιμο,η συνταύτιση με το προσφερόμενο,το θυσιαζόμενο. Οι πνευματικές θυσίες αγιασμού που προβλέπονται στο Λόγο Του έχουν αξία και όχι το θυμιατήρι βδελυγμάτων εθελοθρησκείας. 
Να λατρεύουμε τον Θεό εν πνεύματι και εν αληθεία γιατί τέτοιους λατρευτές θέλει. Πρέπει να ιερουργούμε το ευαγγέλιο του Θεού,τον Λόγο του Θεού και όχι τον λόγο και τις παραδόσεις των ανθρώπων..
Μη γίνεσθε δούλοι ανθρώπων λέγει ο Λόγος του Θεού.Όποιος γίνεται δούλος ανθρώπων δεν μπορεί να είναι ελεύθερος του Θεού. Η ελευθερία του πνεύματος του Θεού γεννάει τις αξίες,η καταδυνάστευση εμποδίζει.Ο Θεός φτιάχνει ελεύθερους ανθρώπους καταρτησμένους με την ελευθερία του πνευματός Του.Ο άνθρωπος φτιάχνει μηχανές,ειδικεύεται στη ρομποτική μηχανική,σε κλώνους αυθαίρετου copy and paste."Εν τη ελευθερία λοιπόν, με την οποίαν ηλευθέρωσεν ημάς ο Χριστός, μένετε σταθεροί, και μη υποβληθήτε πάλιν εις ζυγόν δουλείας." Γαλ.5:1-2
φ.σ
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 03 Σεπτέμβριος 2014 21:10
Περισσότερα...
 
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

alt
Κάποιες σκέψεις για ιστορικό Χριστιανισμό και θρησκευτοκρατορίες του κόσμου που ονομάζουν εαυτές εκκλησίες αντί του ορθοδοξότερου-καθολικότερου ΕΝΚΛΗΣΙΕΣ.
Για να αντιληφθεί κάποιος το μέγεθος του χάους πρέπει να κάμει ενα flash back και με κριτικό πνεύμα να μπορέσει να διακρίνει ποιά είναι η Εκκλησία του Χριστού και ποιές είναι οι Ενκλησίες των ανθρώπων.

Πιάνομαι απο την έκφραση ιστορικού Χριστιανισμού που μάλλον έπρεπε να λέγεται ιστορικός αυτοκρατορικός χριστιανισμός...Εν πάσει περιπτώσει θα δούμε τι μπορεί οι άνθρωποι να εννοούν. Είναι γεγονός ότι αυτή την έκφραση την χρησιμοποιούν κατ' εξακολούθηση οι θιασώτες της καθολικότητας ενάντια στους αναζητητές της κατ' αυτών εν απαξιώσει “αιρετικότητας”... Η καθολικότητα ας πούμε της Δυτικής και της Ανατολικής επονομαζομένης εκκλησίας σηματοδοτεί τον χαλκευμένο χαρακτήρα του ιστορικού Χριστιανισμού. Αυτοί καθ' εαυτούς μετρούντες εαυτούς και προς εαυτούς συγκρίνοντες εαυτούς, συστήνουν εαυτούς ως συνεχιστές της αποστολικής διαδοχής. Αυτοί βεβαίως καυχήθησαν και καυχώνται στα δικά τους μέτρα και σταθμά που επινόησαν δηλαδή εις τα άμετρα όπως λέγει ο απ.Παύλος στους Κορινθίους , και όχι κατά το μέτρον του κανόνος, το οποίον εμοίρασεν ο Θεός εις τους αποστόλους.
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 07 Απρίλιος 2014 22:22
Περισσότερα...
 
"ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝ" : ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 26 Νοέμβριος 2012 18:08

Πρέπει να εννοούμε μόνο το γεγραμμένο του λόγου του Θεού ,όπως λέγει και ο απ. Παύλος στον Τιμόθεο: "Εννόει όσα λέγω", όλα τα άλλα, τα δογματικά των ανθρώπων είναι ανάγκη να τα προσπερνάμε.

Ο απ. Παύλος μιλάει στου Κορίνθιους και τους ενθαρρύνει ... " Μιμηταί μου γίνεσθε, καθώς και εγώ του Χριστού. Σας επαινώ δε, αδελφοί, ότι εις πάντα με ενθυμείσθε, και κρατείτε τας παραδόσεις, καθώς παρέδωκα εις εσάς. Θέλω δε να εξεύρητε, ότι η κεφαλή παντός ανδρός είναι ο Χριστός, κεφαλή δε της γυναικός ο ανήρ, κεφαλή δε του Χριστού ο Θεός."(κεφ.11,1)

Με την λέξη κεφαλή αντιλαμβανόμαστε την ιεραρχία,την εξουσία, μεταφορικά συμβολίζει την έννοια του αρχηγού και του ηγέτη . Προτάσσεται η έννοια της υπακοής η οποία όμως έχει απόλυτη σύνδεση με την αγάπη, φαίνεται δε απο τα λόγια του Κυρίου : ”εάν Με αγαπάτε να τηρείτε τις εντολές Μου” Η έννοια στο θείο κείμενο είναι μεταξύ απόλυτα διακριτών προσώπων, δηλαδή η γυναίκα σε σχέση με τον άνδρα της, ο άνδρας σε σχέση με τον Χριστό,ο Χριστός σε σχέση με τον Πατέρα Θεό.

Έχει ιδιαίτερη σημασία το εδάφιο διότι αναφέρεται διαχρονικά και όταν ο Χριστός ήταν επι της γης και τώρα ενδοξασμένος στα δεξιά του Πατρός,του Παλαιού των Ημερών(Δαν.7:13) στον οποίον προσήλθε μετά την ανάληψή Του. Διαβάζουμε: "Είδον εν οράμασι νυκτός και ιδού, ως Υιός ανθρώπου ήρχετο μετά των νεφελών του ουρανού και έφθασεν έως του Παλαιού των ημερών και εισήγαγον αυτόν ενώπιον αυτού."

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 20 Δεκέμβριος 2015 23:33
Περισσότερα...
 
Η ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
“Διά πίστεως ο Μωϋσής, αφού εμεγάλωσεν, ηρνήθη να λέγηται υιός της θυγατρός του Φαραώ, προκρίνας μάλλον να κακουχήται με τον λαόν του Θεού παρά να έχη πρόσκαιρον απόλαυσιν αμαρτίας, κρίνας τον υπέρ του Χριστού ονειδισμόν μεγαλήτερον πλούτον παρά τους εν Αιγύπτω θησαυρούς· διότι απέβλεπεν εις την μισθαποδοσίαν. Διά πίστεως αφήκε την Αίγυπτον, μη φοβηθείς τον θυμόν του βασιλέως· διότι ως βλέπων τον αόρατον ενεκαρτέρησε.”
Το θρησκόληπτο καθεστώς βασιλεύει στους ανθρώπους. Καμία σχέση με το παράδειγμα του Μωυσή του ανθρώπου του Θεού που προκρίνει να κακουχείται με το λαό του Θεού παρά να έχει πρόσκαιρη απόλαυση αμαρτίας.
Η προσκαιρη απόλαυση!


Χρειάζεται να αρνηθούμε τον εαυτό μας και το σύστημα που συστήσαμε και να αρνηθούμε να έχουμε πρόσκαιρη απόλαυση αμαρτίας. Το ίδιο είπε ο Χριστός και σ'αυτόν που ήθελε να τον ακολουθήσει αλλά η καρδιά του ήταν στην περιουσία και τα κτήματά του..."ύπαγε, πώλησον όσα έχεις και δος εις τους πτωχούς, και θέλεις έχει θησαυρόν εν ουρανώ, και ελθέ, ακολούθει μοι, σηκώσας τον σταυρόν. Εκείνος όμως σκυθρωπάσας διά τον λόγον, ανεχώρησε λυπούμενος· διότι είχε κτήματα πολλά."


Δεν υπάρχουν πωλήσεις των κτημάτων και των ακινήτων της άρχουσας θρησκείας! Τα χρυσά εκμαγεία της θρησκευτικής κενοδοξίας δεν πωλούνται.
Η πλουτοκρατία των αυτοανακηρυχθέντων μεσαζόντων της πίστης ζει και βασιλεύει.
Φ.Σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 21 Φεβρουάριος 2015 21:08
Περισσότερα...
 
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

alt

Όταν χανόμαστε και δεν ξέρουμε ποια κατεύθυνση ν' ακολουθήσουμε χρειαζόμαστε βασικά ένα πράγμα...ένα χάρτη να μας δείξει που βρισκόμαστε ,που θέλουμε να πάμε και ποιό δρόμο ν' ακολουθήσουμε για να πάμε εκεί που θέλουμε. Πόσο πρέπει ν' αλλάξουμε,να διορθώσουμε την πορεία μας; Λίγε μοίρες ή μήπως πλήρη στροφή καταργώντας τις μέχρι σήμερα κατευθυντήριες γραμμές που μας οδήγησαν στο πουθενά και στο τίποτα.


Ποιο προσανατολισμό και ποια επιλογή είναι ανάγκη ν' ακολουθήσουμε για να φθάσουμε ασφαλείς και βέβαιοι στο στόχο μας. Στροφή πρέπει να κάνουμε αλλά όχι στροφή πέριξ του εαυτού μας και της χρόνιας εσωστρέφειάς μας. Θυμίζει στρατώνες η στροφή πέριξ του εαυτού μας... μια συνεχή μεταβολή χωρίς κανένα στόχο και χωρίς καμία λογική εξήγηση.

Εγκλωβισμένοι σε ένα φαύλο σύστημα εγωπάθειας και υπερηφάνειας βιώνουμε το απόλυτο της αφροσύνης. Στροβιλιζόμαστε μέσα στους εγωκεντρικούς στρατώνες μας και εύκολα πετάμε  μέχρι τη στρατόσφαιρα της τεχνικής εξύψωσής μας. Όμως η πτώση είναι προδιαγεγραμμένη και το ξέρουμε καλά...

Όλα τα τεχνητά υψηλά είναι προσωρινά, όσο τα καύσιμα της υπερηφανείας. Τα πνευματικά υψηλά δεν μπορούμε να τα προσεγγίσουμε καβάλα σε γειωμένα ελατήρια. Χρειάζεται να ανέβουμε πιο πάνω απο το κοσμικό κενό μας και αυτό γίνεται αν ξεπεράσουμε και πετάξουμε απο πάνω μας τα βαρίδια που μας κρατούν γειωμένους και δουλοπάροικους και αφήσουμε το Πνεύμα του Θεού να μας ανυψώσει εκεί που είναι ο Θεός.
                                              φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 10 Μάρτιος 2013 01:44
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 12 από 26
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB