Warning: Memcache::addserver() expects parameter 2 to be long, string given in /home/pinged2/webapps/maranathagr/libraries/joomla/cache/storage/memcache.php on line 84
 ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     1  4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31     

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΝΕΚΡΕΣ ΔΙΑΣΗΜΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Ο Αριστοτέλης και ο Πλάτων που έρχονται πρώτοι ως διασημότατοι όλων των αιώνων... σύμφωνα με την κατάταξη του Tεχνολογικού Iνστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), παραπέμπει ότι είχαν καλή διαφήμιση-προβολή-καλή επικοινωνιακή πολιτική…Στην ίδια κατάταξη φαίνεται επίσης να αναρτάται το όνομα του Χριστού στην τρίτη θέση! Η ανεξέλεγκτη αντιδιαφήμιση- δυσφήμιση που έχει υποστεί ο Χριστός απο τις θρησκείες των ανθρώπων έκανε το απίστευτο να οδηγήσει τους ανθρώπους στην αθεΐα...

Η 3η θέση που απονέμουν οι άνθρωπο στον Χριστό δείχνει ότι ο κόσμος αγάπησε την εικόνα του Χριστού,το είδωλο του Χριστού και όχι τον Ίδιο.Την εικόνα του,το άγαλμά Του έβαλαν τρίτο στην εκτίμησή τους,όχι το Λόγο Του,όχι το έργο Του, γιατί αυτό το απέρριψαν βάζοντάς το ανάμεσα στις φιλοσοφίες των ανθρώπων
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 13 Δεκέμβριος 2014 23:28
Περισσότερα...
 
Ο Δρόμος της ερήμου
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Μιά πρωταπριλιά είναι η ζωή μας , ας πετάξουμε όσο είναι καιρός τον κινούμενο διάδρομο της ψευδοζωής και την αυταπάτη που προσφέρει και ας πάμε να βρούμε τον Δρόμο της ζωής που είναι ο Χριστός!                                                                        φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 13 Δεκέμβριος 2014 23:33
Περισσότερα...
 
ΤΗ ΑΓΝΩΣΤΩ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Σάββατο, 15 Μάρτιος 2014 21:04
Είναι απαραίτητο σωτηριακής κρισιμότητας αίτημα ...όλοι οι αδελφοί μας να είναι συγχρόνως και φίλοι μας αλλοιώς χάνεται η αναγνωρισιμότητά μας ως μαθητών του Χριστού. Φιλώ σημαίνει αγαπώ στα λεξικά...αλλά εμείς έχουμε χάσει την έννοια των λέξεων... κατορθώσαμε να χωρίσουμε τη φιλία απο την αγάπη!

Έχουμε ως καραμέλλα την λέξη αναγέννηση...όμως ας αγαπήσουμε πρώτα ενθέρμως με φιλαδέλφεια ανυπόκριτη και μετά ας ψελλίσουμε το οτιδήποτε πνευματικό. Ο Χριστός πρώτα έκαμε ,ποίησε, και μετά μίλησε και κήρυξε.

φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 Απρίλιος 2014 23:54
Περισσότερα...
 
Θάθελες μιά άλλη ζωή;
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 23 Φεβρουάριος 2014 21:35
Ρωτούν πολλοί αν είχες την δυνατότητα να ξαναγεννηθείς,θα ακολουθούσες την ίδια πορεία;Μόνο όσοι δικαιολογούν εύκολα και αβίαστα τα αδικαιολόγητα απαντούν θετικά,είναι οι βολικοί του συστήματος.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που δεν βολεύονται με το τετριμμένο,το φθαρτό,το κάλπικο,το κοινώς παραδεκτό,το προβεβλημένο κατευθυνόμενο,το ελλιπές και το εκκρεμές. Οι ανήσυχοι σκαπανείς της αναζήτησης, οι εραστές της τελειότητος δεν ησυχάζουν αν δεν βρούν την κρυμμένη Αλήθεια .

Αυτοί μόνο θά'θελαν μιά άλλη ζωή,άλλους δασκάλους,άλλους οραματισμούς,άλλη προοπτική. Μόνο όποιος ζητήσει την αλήθεια,θα την βρει...
 
φσ

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 28 Φεβρουάριος 2014 01:24
Περισσότερα...
 
ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 11 Φεβρουάριος 2014 21:58

Είναι ανάγκη να τολμήσουμε την αναίρεση της πλασματικότητας, την παθογένεια της συνήθειας να τρέφουμε εαυτούς και αλλήλους από έτοιμα προμαγειρεμένα σερβιρίσματα.

Βαλθήκαμε να ικανοποιήσουμε την πείνα μας με τα βρώμικα των εθνικών μας δρόμων . Ποιός ελέγχει την τροφή που του χορηγείται , τι υλικά έχουν χρησιμοποιηθεί , αν είναι αγνά,είναι φυσικά ή είναι τεχνικά επεξεργασμένα , εμποτισμένα με καρυκεύματα και χρωστικές , συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης ,ωραία στην γεύση αλλά δηλητήριο στα όργανα του σώματος;
Το σώμα έχει ανάγκη υγιούς , άφθονης και ποικίλης τροφής για να αυξηθεί και να ανταποκριθεί στις ανάγκες του μέτρου της ηλικίας που ευρίσκεται.
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 23 Αύγουστος 2014 21:23
Περισσότερα...
 
" ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ"- ΤΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΥ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt
Ο λόγος του Χριστού ορίζει τον Χριστό ως τον κεχρισμένο του Θεού σωτήρα του κόσμου. Κατά φυσική συνέπεια ο λόγος του ανθρώπου ορίζει το είναι και το ποιόν εκάστου.

Το ονομασθέν “Σύμβολο της πίστεως” αποτελεί λόγο όχι του Χριστού , ούτε των Αποστόλων αλλά λόγο θρησκευτικών πολιτευτών. Αυτό είναι προφανές διότι αποτελεί θρησκευτικό- πολιτικό πρόσταγμα αφού αποφασίσθηκε απο θρησκευτικούς άρχοντες τη συνδρομή και σκέπη όχι του Θεού αλλά του αυτοκράτορος Κωνσταντίνου.
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 01 Μάρτιος 2016 15:58
Περισσότερα...
 
Η ΑΝΘΡΩΠΟΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΘΕΪΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Όταν οι άγιοι της πολιτείας συμπίπτουν με τους αγίους της θρησκείας τότε έχουμε μιά άγια κοινωνία...όπερ άτοπο.
Συνεπώς ζούμε σε μιά ουτοπία κοινωνικής αγιότητας που τη συντηρούμε ευλαβικά επειδή γεννηθήκαμε μέσα σ'αυτή. Δεν μας ζητήθηκε η βούληση ένταξης ή όχι , αλλά μας επιβλήθηκε a priori το εκάστοτε κοινοβιακό θρησκευτικό καταπίστευμα. Είναι ανάγκη να διαγράψουμε τους ιούς του παραδοσιακού κοινωνικοθρησκευ-τισμού που μας έχουν εντάξει σε μιά απάτη αγιοποίησης και αντ' αυτής να εγγράψουμε τον Λόγο του Θεού το μόνο δυναμικό στοιχείο αγιασμού ...


Υπάρχει περισσή μεγαλοπρεπής θρησκεία χωρίς Θεό.
Ο Σταύρος Ζουμπουλάκης στο βιβλίο του “Θεός στην πόλη” αναφερόμενος στα ευρωπαικά θρησκευτικά δρώμενα ορθά επισημαίνει ότι ”Οι σημερινοί άνθρωποι της Ευρώπης σχεδόν στην ολότητά τους,είτε λένε πιστεύω στον θεό είτε λένε δεν πιστεύω στον Θεό και στις δύο περιπτώσεις δεν εννοούν τίποτα,μιά τόσο βαρυσήμαντη δήλωση δεν σημαίνει και δεν συνεπάγεται τίποτε για τον τρόπο ζωής τους...Η κοινωνία είναι άθεη ακόμη και όταν τα μέλη της πιστεύουν στην ύπαρξη του Θεού, ο σύγχρονος πολιτισμός αναπτύσσεται ερρήμην του Θεού”


Η ανθρωπάρεσκη θρησκεία επέτυχε να οδηγήσει στην αθεία το πλείστο των ανθρώπων.Άθεος δεν είναι μόνο αυτός που δεν πιστεύει στην ύπαρξη του Θεού αλλά άθεος ,χωρίς Θεό δηλαδή ,είναι και όποιος δεν έχει την ύπαρξη του Θεού στη ζωή του! 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2015 23:54
περισσότερα
 
ΕΝΕΠΑΙΖΟΝ ΑΥΤΟΝ ...ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΕΣ ΕΥΧΕΣ !
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Ακούω συνέχεια όλους γύρω μου να εύχονται καλά Χριστούγεννα ...δηλαδή λένε δεν έχει γεννηθεί ακόμα ο Χριστός στη ζωή τους και εύχονται κάποτε να γίνει...Τα ευχολόγια δίνουν και παίρνουν αιώνες τώρα , και παίζουν οι άνθρωποι τους χριστιανούς στολισμένοι με κάτι σαν χριστιανικά που τα λένε χριστουγεννιάτικα για να τα διαχωρίζουν απο τα αγιοβασιλιάτικα. Στο μυαλό τους κινέζικα είναι όλα ευτελή και ανάξια λόγου αλλά τη πλάκα τους να κάνουν και να περάσουν οι "άγιες μέρες" όσο γίνεται πιό ατμοσφαιρικά.

Το κατορθώνουν απαξάπαντες όλοι της σύγχρονης Βαβέλ τη περίοδο των Χριστουγέννων να βασιλεύει ο απόλυτος κομφορμισμός. Ειδικεύονται άλλωστε στην υποκριτική - μιμητική τέχνη της θρησκευτοκουλτούρας, της λαοφιλούς θρησκευτικής "Commedia dell’arte"!

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 13 Δεκέμβριος 2014 23:30
Περισσότερα...
 
ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

alt

Στις μέρες μας οι άνθρωποι γενικά μετρούν αντίστροφα περιμένοντας τα Χριστούγεννα ή τη πρωτοχρονιά. Πιθανόν να αποτελεί και κάποιας μορφής  προαίσθηση του επερχομένου τέλους τους...Γενικά οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί στην αντίφαση ,στην αντίθεση,στην αντίστροφη μέτρηση...

Ένα βράδυ στο Βερολίνο μπροστά στη πύλη του Βραδεμβούργου μέσα στη παγωνιά μιά εννιάφωτη λυχνία μισοσβηστή την πέρασα για επτάφωτη και παραξενεύτηκα που την είδα σβηστή.έμαθα αργότερα ότι δεν το κάμουν για οικονομία αλλά σηματοδοτούν με αυτόν τον τρόπο την αντίστροφη μέτρηση μέχρι τα Χριστούγεννα ή την πρωτοχρονιά ...Και οι Γερμανοί μετρούν ανάποδα όπως όλοι ...καμία σαρκικότητα δεν διαφοροποιείται απο τη εθνικότητα...

Όμως θα πρέπει να πούμε ότι η σοφία έχει να κάμει με την ταξινόμηση και όντας ο κόσμος εν αταξία μακράν απέχει από οτιδήποτε μετρήσιμο.Ζει εν αταξία και ακαταστασία σαν μοιραίος ρακοσυλλέκτης εν μέσω αχρείων πραγμάτων που αρέσκεται να επισωρεύει εις εαυτόν.

Οι άνθρωποι με ημερομηνία λήξεως έχουν την τεχνική μακαριότητα να βλέπουν τον χρόνο ανάποδα όπως τα ραδίκια οι εν ευθυμία αυτοσαρκαζόμενοι.

Χρειάζεται να ξεφύγουμε απο την απλή αίσθηση ,παράσταση του χρόνου. Χρειάζεται να στοχασθούμε λίγο για αυτό τον χρόνο που μας εξαυλώνει,αν το κάνουμε εχουμε τη δυνατότητα να μη παραμείνουμε εις το διηνεκές θλιβεροί μετρονόμοι της μοίρας.
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 20 Δεκέμβριος 2015 23:30
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 10 από 26
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB