cd  ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ  2020    

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   1  2  3 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
΄Ευρωστη Μονή Βουτατοπεδίου !
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
alt

Προσοχή εισέρχεσθε σε χρυσή ζώνη Βούτα-του-πεδίου!

Άγ. Οφσόρ δεν υπάρχει ...είναι σίγουρο;ούτε  Ρασαντέλ  ; όμως είναι πραγματικά ευρηματικό το όνομα, πιθανόν να βγαίνει απο το  ράσα-delete!
Η μονή "Βούτατοπεδίου" είναι θεμελιωμένη σε αξίες ...και τι αξίες  "δομημένες" , Μον-αστικά ακίνητα αξίας εκατομυρίων ευρώ.
Έυρω-στες Μονές με ειδίκευση στα χρυσ-άγια, Αθω-σαυρίζουσες,
εσφιγμένες απο τους θησαυρούς, χρυσοβαλαντωμένες.
Καλά δεν τους έφτανε η ...χρυσή ζώνη η αποκαλούμενη της μητέρας του Χριστού; ενα μέρος απο το καλάμι (αυτό πιθανόν να μη είναι χρυσό)...με το οποίο έδωσαν ξύδι στον Χριστό; ένα τεμάχιο... Τιμίου Ξύλου, το χρυσό  ποτήρι του αυτοκρ. Μανουήλ που κάνει το νερό... φάρμακο,και πλήθος απο ..."θαυματουργές εικόνες";
Η μονή , διαθέτει και ελικοδρόμιο για να μπορούν να προσγειώνονται τα ελικόπτερα των πλούσιων και διάσημων που την επισκέπτονται,
Τύφλα νάχει ο Soros βλέποντας το άγιο όρος! .
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 03 Μάρτιος 2015 01:03
Περισσότερα...
 
ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΟΙ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
alt 
 
 
Οι κοινοί άνθρωποι βεβαίως είναι ματαιότητα, οι άρχοντες ψέμα, στην ζυγαριά όλοι μαζί είναι ελαφρότεροι αυτής της ματαιότητος.
                      Ψαλμ. 62:9

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 19 Ιανουάριος 2015 20:45
Περισσότερα...
 
ΒΛΕΠΕΤΕ H OXI;
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

 
Αν  μας ρωτούσε κάποιος σήμερα «βλέπεις ή όχι;» Φαντάζομαι η πρώτη αντίδρασή μας θα ήταν να τον κοιτάξουμε στην αρχή με απορία και στη συνέχεια χαμογελώντας θα του απαντούσαμε «τι ερώτηση είναι αυτή. Φυσικά και βλέπω, δεν είμαι τυφλός».

  Κάπως έτσι απάντησαν και οι Φαρισαίοι  στον Κύριο όταν τους είπε: «Εγώ διά κρίσιν ήλθον εις τον κόσμον τούτον, διά να βλέπωσιν οι μη βλέποντες και να γείνωσι τυφλοί οι βλέποντες» Ιωάννης 9/θ΄39. Παράξενα λόγια, αλήθεια. Τι είδους κρίση είναι αυτή, να δουν αυτοί που δεν μπορούν και να τυφλωθούν αυτοί που βλέπουν; Γίνονται αυτά σήμερα;

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 06 Σεπτέμβριος 2010 00:12
Περισσότερα...
 
ΚΑHΜΕΝΗ ΑΙΤΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2010 12:21


Δεν ξεκίνησε καλά ο νέος χρόνος. Χιλιάδες ευχές, βεγγαλικά, sms με «χρόνια πολλά»,  μόλις ο ημεροδείκτης έδειξε 2010, φαίνεται πήγαν όλα χαμένα, 


Τίποτε δεν άλλαξε, ο θάνατος βασιλεύει. Στους 200.000 υπολογίζονται οι νεκροί στην Αϊτή από το σεισμό της 12ης Ιανουαρίου.

Περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης, οι τραυματίες, τα ορφανά, οι άστεγοι, οι πεινασμένοι. Μια τραγωδία που κόβει την αναπνοή. 

 
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 12 Μάρτιος 2011 02:30
Περισσότερα...
 
Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Απεκαλύφθη ότι τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας,χρόνια τώρα, ήταν μαγειρεμένα απο τις πολιτικές κουζίνες , γιαλαντζί στοιχεία, κάλπικα,ψεύτικα...και μαζί με τα στατιστικά,κατέρρευσε η αξιοπιστία και η αξιοπρέπεια μιάς ολόκληρης χώρας. 

Αισθάνθηκε κανείς  τίποτα σχετικό με ντροπή, προσβολή, ταπείνωση; Μάλλον  ο ελληνοκεντρισμός μας δεν καταλαβαίνει απο τέτοια, και το προσπερνάμε σαν να μη συνέβη τίποτα.Όμως αναπόδραστα είτε εμείς καταλαβαίνουμε,είτε όχι,  ακούσαμε αναπολόγητοι τη κρίση : τώρα σας  καταλάβαμε ποιοί είσαστε!

Μήπως πρέπει κάποτε, να δούμε τον εαυτό μας και να καταλάβουμε όλοι , ότι δεν μπορεί κανείς ,είτε "μεγάλος" είτε "μικρός" να ξεφύγει απο τη μέρα που όλα θα φανούν και θα βγούν στο φως και μπροστά στη δικαιοκρισία του Θεού θα βρεθούμε είτε το θέλουμε , είτε όχι, για να δώσουμε λόγο για τις πράξεις και τις επιλογές μας.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 31 Δεκέμβριος 2011 19:54
Περισσότερα...
 
ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

alt

Δεκέμβριος 2015: Ο τελευταίος μήνας του έτους  – αλήθεια πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος - ο μήνας με τις περισσότερες αν δεν κάνω λάθος γιορτές,

-ο μήνας των ταξιδιών, των χιονοδρομικών κέντρων, ο μήνας των περισσότερων εξόδων, του shopping, των δώρων, των γλυκισμάτων, της γαλοπούλας και του γουρουνόπουλου, 

-ο μήνας των παιδιών, των παιχνιδιών, των καλάντων, των αργιών, των πάσης φύσεως τυχερών παιχνιδιών, ο μήνας των φωτισμένων καταστημάτων, δρόμων και σπιτιών και κάτι πρώιμων φουσκωμένων αγιοβασίλιδων,

-ο μήνας του έλατου και των στολιδιών, ο μήνας της γκλαμουριάς, των χορών, των ρεβεγιόν, της διασκέδασης,

-ο μήνας μιας ψεύτικης επιφανειακής χαράς.

Ξέχασα μήπως κάτι;
                                           π.σ

sunrisew.jpg ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ

Δεκέμβριος! Ο τελευταίος μήνας του έτους – αλήθεια πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος - ο μήνας με τις περισσότερες αν δεν κάνω λάθος γιορτές, ο μήνας των ταξιδιών, των χιονοδρομικών κέντρων, ο μήνας των περισσότερων εξόδων, του shopping, των δώρων, των γλυκισμάτων, της γαλοπούλας και του γουρουνόπουλου, ο μήνας των παιδιών, των παιχνιδιών, των καλάντων, των αργιών, των πάσης φύσεως τυχερών παιχνιδιών, ο μήνας των φωτισμένων καταστημάτων, δρόμων και σπιτιών και κάτι πρώιμων φουσκωμένων αγιοβασίλιδων, ο μήνας του έλατου και των στολιδιών, ο μήνας της γκλαμουριάς, των χορών, των ρεβεγιόν, της διασκέδασης, ο μήνας μιας ψεύτικης επιφανειακής χαράς.

Ξέχασα κάτι; Α! ναι, ο μήνας της ελεημοσύνης που την ξέρουν όχι μόνο τα δυο μας χέρια αλλά και οι κάμερες της τηλεόρασης, ο μήνας των επισκέψεων στα γηροκομεία, στα ορφανοτροφεία, στα νοσοκομεία, ο μήνας των δωρεών και των συναυλιών για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ο μήνας των ανακηρύξεων και των βραβεύσεων των επιτυχημένων, των διακριθέντων της χρονιάς, στο επιχειρηματικό, αθλητικό, φιλανθρωπικό χώρο και εκείνων που έκαναν καλές ή γενναίες πράξεις

Τίποτε άλλο; Ω βέβαια! Δεκέμβριος είναι ο μήνας του χειμερινού ηλιοστασίου, της μικρότερης ημέρας και της μεγαλύτερης νύχτας. Να το σημειώσω και να το υπογραμμίσω. Της μικρότερης ημέρας και της μεγαλύτερης νύχτας. Δηλαδή ο μήνας με το περισσότερου σκοτάδι και το λιγότερο φως. Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει γιατί;

Την απάντηση ας μην την ψάξουμε στην εγκυκλοπαίδεια και στο λήμμα «ηλιοστάσιο». Ας ανοίξουμε τη Γραφή μας. Θα διαβάσουμε τα λόγια του Κυρίου Ιησού Χριστού: «Και αύτη είναι η κρίσις, ότι το φως ήλθεν εις τον κόσμον, και οι άνθρωποι ηγάπησαν το σκότος μάλλον παρά το φώς· διότι ήσαν πονηρά τα έργα αυτών» (Ιωάννης 3/γ΄19).

Δεκέμβριος. Τι πλούσιος μήνας! Λέτε να ξέχασα κάτι; Αχ! τι έπαθα. Είναι ο μήνας των χριστουγέννων!! Πως αλήθεια μου διέφυγε. Είναι ο μήνας που οι άνθρωποι γιορτάζουν τη γέννηση του σωτήρα τους. Εκείνου που τους έσωσε από την αμαρτωλή τους σάρκα και τις επιθυμίες της!

Μη μου πείτε πως όλο αυτό το πράγμα δεν είναι σύμφωνα με τα λόγια του Χριστού, κρίση;

                                                                                                                                                                                                                       π.σ 
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 24 Δεκέμβριος 2015 13:40
 
ΕΥΧΕΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
alt
2016 μ.Χ
Καθώς όλα γύρω μας δείχνουν να αποτυγχάνουν, οικονομικά, πολιτικά, ηθικά και αυτός ο κόσμος καταλαβαίνει πια πως φτάνει στα όριά του, ότι το μέλλον του είναι σίγουρα πιο σκοτεινό, αναζητά, διαμαρτύρεται, επαναστατεί, χάνεται και λύση δεν βρίσκει, γιατί πολύ απλά…

«Οι δε ασεβείς είναι ως η τεταραγμένη θάλασσα, όταν δεν δύναται να ησυχάση· και τα κύματα αυτής εκρίπτουσι καταπάτημα και πηλόν. Ειρήνη δεν είναι εις τους ασεβείς, λέγει ο Θεός μου.»  (Ησαΐας 57/νζ΄ 20,21)
 
Ας είμαστε πιο κοντά στον Κύριό μας με πολλή προσευχή και σπουδή του Λόγου Του, αυτή τη νέα χρονιά που το έλεός Του επιτρέπει να διαβούμε.

ΜΑΡΑΝΑΘΑ
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 22 Ιανουάριος 2016 16:57
Περισσότερα...
 
ΑΛΗΘΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   


Να γνωρίσεις ΑΥΤΟΝ όπως είναι σήμερα όχι ως ένα μωρό στη φάτνη, αλλά ως Αυτόν που έζησε και πέθανε, και πάλι είναι αναστημένος, ζωντανός στον θρόνο Του και βασιλεύει στις καρδιές μας.

Να νοιώσεις την πραγματική ανάγκη όλων αυτών που γνωρίζουν μόνο τα φανταχτερά στολίδια και την βιασύνη αυτού του κόσμου, αυτών που γιορτάζουν μόνο μιά μέρα και τίποτα περισσότερο,που γι'αυτούς αυτός κοιμάται ακόμα στη Βηθλεέμ!


 
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 15 Δεκέμβριος 2018 17:37
Περισσότερα...
 
ΔΙΑΚΟΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   


Διάκονος σημαίνει υπηρέτης. Δεν είναι θέση εξουσίας. Η θέση αυτή δεν παρέχει δικαιώματα.

Ο διάκονος είναι υποχρεωμένος να υπηρετεί παντού και πάντοτε τον κύριό του και να εκτελεί χωρίς επιλογή τις εντολές του.

Δεν καθοδηγείται από κανέναν άλλον, είναι αφοσιωμένος στο καθήκον του, δεν βαρυγκωμά στη δυσκολία και δεν οπισθοχωρεί στον κίνδυνο.

Έχει τη διακονία του πάνω από το προσωπικό και οικογενειακό του συμφέρον και αναλώνεται γι αυτήν. Σε περίπτωση αντικειμενικής αδυναμίας του να ανταποκριθεί, όχι μόνο δεν παραιτείται αλλά φροντίζει να βρει συνεργάτες ή αναδείχνει διαδόχους του και βοηθά όσο μπορεί, προκειμένου η διακονία στον κύριό του να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Ξεφυλλίζοντας το Λόγο του Θεού δεν διακρίνουμε πουθενά θέσεις εξουσίας.

 

 
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 06 Ιούνιος 2011 16:00
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 20 από 26
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB