cd  ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ  2020    

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
       1 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29  30  31   

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt
Η χώρα μας οδηγείται και πάλι σε εκλογές. Για πολλοστή φορά ο Ελληνικός λαός καλείται να εκλέξει αυτούς που θα ρυθμίζουν τις τύχες του για την ερχόμενη τετραετία. Ωστόσο η ανικανότητα, η διαφθορά και η υποκρισία των πολιτικών προσώπων έχουν δημιουργήσει στο λαό ένα κλίμα αρνητικό απέναντί τους.
Αντιλαμβανόμενοι λοιπόν την επερχόμενη αποδοκιμασία του κόσμου και προσπαθώντας να προλάβουν την περιφρόνηση του κόσμου με την αποχή του στις εκλογές, βάλθηκαν να τον διεγείρουν με ολοσέλιδες διαφημίσεις στις εφημερίδες και ανάλογες φυσικά τηλεοπτικές, με γλώσσα που δημιουργεί εντυπώσεις του τύπου: «Η ψήφος είναι δικαίωμά μου, είναι η δύναμή μου», «Επηρεάζουμε τις εξελίξεις. Καθορίζουμε το μέλλον μας». Ψέματα, ψέματα. «Να λέτε συνεχώς ψέματα, στο τέλος κάτι θα μείνει», έλεγε ο Γκαίμπελς. Αυτό συμβαίνει κάθε φορά. Λίγες μέρες αργότερα, όταν το κακό θα έχει περιοριστεί, όλοι δυστυχώς θα τρέξουν να χειροκροτήσουν τους επίδοξους σωτήρες τους, ξεχνώντας ότι όλοι αυτοί έχουν τεράστιες ευθύνες για την παλαιότερη αλλά και τωρινή κακοδαιμονία τους. Είναι αποδεδειγμένο ότι ο κόσμος ξεχνά πολύ εύκολα. Το σύνδρομο της λησμοσύνης δεν αποτελεί προνόμιο του λαού Ισραήλ. Εξάλλου αυτός ο λαός σύμφωνα με το Λόγο του Θεού, αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα ολόκληρης στης ανθρωπότητας.
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 19 Ιανουάριος 2015 20:41
Περισσότερα...
 
ΙΔΟΥ ΥΔΩΡ...
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 06 Οκτώβριος 2010 22:25

  

Είvαι θαυμάσιo vα υπακούει καvείς σ’έvα Κύριo γεμάτo αγάπη, καταvόηση και καλό μισθαπoδότη, όπως είvαι o Iησoύς Χριστός. Και είναι ένδειξη υπακοής, αγάπης και ανταπόκρισης από την πλευρά του πιστού, η πράξη του Βαπτίσματος

Το Βάπτισμα απoτελεί εvτoλή τoυ Κυρίoυ μας Iησoύ Χριστoύ και αvαφέρεται στo Ευαγγέλιo τoυ Μάρκoυ 16/ις' 15-16 «Πηγαίvετε εις όλov τov κόσμov και κηρύξατε τo ευαγγέλιov εις όληv τηv κτίσιv. Εκείvoς πoυ θα πιστέψει και θα βαπτισθεί, θα σωθεί. Εκείvoς πoυ δεv θα πιστέψει, θα κατακριθεί»

Επίσης τo βάπτισμα διδάχτηκε και εφαρμόστηκε πρώτα από τov ίδιo τov Κύριό μας (Iωάv. 3/γ' 22) και στη συvέχεια εφαρμόστηκε από τoυς μαθητές Τoυ (Iωάv. 4/δ' 1) και απoτέλεσε έκτoτε καθημεριvή πρακτική στη ζωή τωv πρώτωv χρόvωv της Χριστιαvικής Εκκλησίας. 

Τα λόγια τoυ απ. Πέτρoυ υπoγραμμίζoυv τηv σπoυδαιότητα της πράξης, καθoρίζoυv τηv διαδικασία και φωτίζoυv τo απoτέλεσμα, «Μεταvoήσατε και o καθέvας από σας ας βαπτισθεί εις τo όvoμα τoυ Iησoύ Χριστoύ δια τηv συγχώρησιv τωv αμαρτιώv σας και θα λάβετε τo χάρισμα τoυ Αγίoυ Πvεύματoς» Πράξ. 2/β' 37-38.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 27 Οκτώβριος 2010 22:05
Περισσότερα...
 
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt
Στις ημέρες μας περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν ακούμε για ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας μας. Είναι όντως μια δυσάρεστη κατάσταση για την οποία όλοι απευχόμαστε να βρεθούμε γιατί όντως τα αποτελέσματα  θα  είναι δυσάρεστα και ακόμα περισσότερο επίπονα για όλους μας. Τα αίτια είναι λίγο πολύ γνωστά.  
                                       Παν.Κακούρης
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 08 Μάρτιος 2015 01:12
Περισσότερα...
 
ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Παρασκευή, 10 Σεπτέμβριος 2010 00:08

Είναι αλήθεια ότι μέρες τώρα το φετινό καλοκαίρι κάτι περιμέναμε, κάτι όμορφο και ευλογημένο που για δεκαοχτώ χρόνια, κάθε χρόνο, χαιρόμαστε. Ήλθε λίγο αργά φέτος, στο τέλος του καλοκαιριού και η αργοπορία αυτή έκανε την αναμονή πιο έντονη. 

Ο λόγος βέβαια για την Πνευματική Συνάντηση Αγάπης που για 19η χρονιά οργανώθηκε φέτος στους πανέμορφους χώρους της κατασκήνωσης Summer Fun στην περιοχή της Ξυλοκέριζας Κορινθίας.
Το κεντρικό θέμα της συνάντησης φέτος ήταν ένα θέμα που φαίνεται να απασχολεί όλους τους ανθρώπους την εποχή μας. Είναι φανερό ότι όλοι αισθάνονται ότι κάτι μας περιμένει. Κάτι που προκαλεί μια αδιόρατη απειλή. Θέλετε η οικονομική κρίση να είναι η αιτία; η τρομοκρατία, οι φυσικές καταστροφές, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η εξάντληση των φυσικών πόρων; Κάτι από αυτά ή όλα αυτά μαζί κάνουν τους ανθρώπους να αναρωτιώνται: Τι άραγε να μας περιμένει;
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 04 Οκτώβριος 2010 00:38
Περισσότερα...
 
ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΘΕΙΚΗ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ;
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

 

alt

 

"Μη προσθέσης στους λόγους Αυτού, μήποτε σε εξελέγξει, και ευρεθείς ψεύτης". Παροιμίες λ΄,6


Η ορολογία της αγίας Γραφής είναι συγκεκριμένη και ικανή να εκφράσει όλη την αποκάλυψη του Θεού προς τους ανθρώπους.

Όλα όσα ο Θεός θέλει να μάθουμε περιλαμβάνονται στον Λόγο Του, που με λόγια απλά παρουσιάζει το μεγαλείο της σωτηρίας μας μέσω του Υιού Του, αλλά και όλη τη θεολογία που πρέπει να γνωρίζουμε και να χρησιμοποιούμε.

Οι θησαυροί της σοφίας και της γνώσης προσφέρονται απλόχερα και χωρίς προσωποληψία σ όλους εκείνους που ζητούν, για να μάθουν.

Εμείς, αν θέλουμε να είμαστε ακολουθητές του Χριστού, μαθητές Του - αλήθεια πόσο μεγάλος είναι ο τίτλος αυτός - είμαστε έτσι όπως μας θέλει
; Γινόμαστε "κατηρτισμένοι ως ο Διδάσκαλός μας"; Λουκάς στ΄, 40.

Η επιμέλεια, η προσοχή και η υπακοή στο γεγραμμένο της αγίας γραφής οριοθετούν το ουσιαστικό περιεχόμενο του τίτλου " Μαθητής Χριστού".

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 26 Νοέμβριος 2012 02:33
Περισσότερα...
 
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   Άνοιξη και ο Θεός ανατέλλει τον ήλιο του πάνω σ'όλους,καλούς αλλά και πονηρούς,επίσης βρέχει και στους δίκαιους αλλά και στους άδικους (Ματθ.5/ε΄45). Είναι καλός ο Θεός, δεν κάνει διακρίσεις. Δεν είναι σαν τους ανθρώπους.
Λέμε πως είμαστε πολιτισμένοι. Έχουμε σαν ιδανικά την ισότητα, την ελευθερία, τον αλληλοσεβασμό. Διακηρύττουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και παλεύουμε για αυτά.
Δεν μπορώ να πω, έχουμε σαν κοινωνία, κάνει βήματα προόδου σε σχέση με αυτά που ίσχυαν πριν από πενήντα χρόνια.
Ωστόσο μερικά περιστατικά σε κάνουν να αμφιβάλεις και να συλλογίζεσαι εάν όλα, η ισότητα, ο σεβασμός στο διαφορετικό, τα δικαιώματα είναι λόγια κενά περιεχομένου, είναι ένα ψέμα, μια πομπώδης υποκρισία, ένα έντεχνο φτιασίδωμα.


Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 17 Απρίλιος 2010 21:45
Περισσότερα...
 
ΕΣΧΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

Η ζωή είναι δώρο του Θεού. Κανένας δεν μπόρεσε να συμφιλιωθεί με το θάνατο. Ο θάνατος είναι εχθρός. Είναι η ποινή της αποστασίας, της ανυπακοής και της αμαρτίας μας. Η Αγία Γραφή μας αποκαλύπτει, ότι θα είναι ο τελευταίος που θα καταργηθεί. «Έσχατος εχθρός καταργείται ο θάνατος»

Η μόνη ελπίδα που δεν καταισχύνει:

«Ελθέτω η βασιλεία Σου·...» τότε «θέλει εξαλείψει ο Θεός παν δάκρυον από των οφθαλμών αυτών, και ο θάνατος δεν θέλει υπάρχει πλέον, ούτε πένθος ούτε κραυγή ούτε πόνος δεν θέλουσιν υπάρχει πλέον· διότι τα πρώτα παρήλθον». 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 02 Μάιος 2013 13:03
Περισσότερα...
 
ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

alt

Η Ανοιξη είναι χαρά. Η ζωή είναι χαρά. Μια χαρά που κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τον ερχομό της. Που κινείται με τους δικούς της νόμους, τcυς Θεικούς νόμους έξω απο τα πλαίσια της ανθρώπινης σκοπιμότητας.

Η Ανοιξη δεν λογαριάζει ούτε πόλεμο ούτε καταστροφή ούτε πτώχευση, είναι η βασιλική έκφραση μιας Χάρης, της χάρης του Θεού στον αποτυχημένο άνθρωπο.

Χωρίς αυτήν θα βασίλευε εδώ και πολύ καιρό η ανυπαρξία μας.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 10 Απρίλιος 2015 23:06
Περισσότερα...
 
ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
 
 

alt
Μας καλούν κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες ,να σβήσουμε τα φώτα για δήθεν διαμαρτυρία για τη γη ,το περιβάλλον, τη φύση. Δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται άκρως επιδερμική υποκρισία να λέει κάποιος ότι φταίει ο γλόμπος ενώ όλο το σύστημα ,το δίκτυο έχει διαφθαρεί και οι συνδέσεις και οι καλοδιώσεις έχουν σαπίσει.

Η διαφθορά του ανθρώπου έχει προχωρήσει τόσο που έχει μολύνει ακόμα και το  περιβάλλον του.  Ακάθαρτος, πλανήτης, γυμνός, τυφλός και δυστυχισμένος σέρνεται πάνω στη γη και το χειρότερο δεν θέλει να αλλάξει , αλλά χωμένος μέσα στην υποκρισία του , διαλαλεί  ότι είμαι πλούσιος, είμαι καλός , είμαι σοφός, είμαι καλλιτέχνης, είμαι σπουδαίος.
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 09 Ιούνιος 2014 01:35
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 19 από 26
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB