cd  ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ  2020    

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
       1 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29  30  31   

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΑΝΙΕΡΕΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Παρασκευή, 07 Ιανουάριος 2011 01:21

Πολλά είναι τα παράξενα σ’αυτόν τον κόσμο. Ζούμε σ’ ένα κόσμο που όλα κανείς μπορεί να τα περιμένει. Από το πλήθος των περίεργων και των παράξενων που συμβαίνουν καθημερινά, έχουν πάψει πια οι άνθρωποι να παραξενεύονται.
Τίποτε τώρα δεν τους εκπλήσει, όσο και απίστευτο αν φαίνεται. Θα έλεγα μόνο οι πιστοί παραξενεύονται λίγο, αν και ο Λόγος του Θεού έχει προειδοποιήσει για το τι θα συναντήσουν στην πορεία αυτού του κόσμου κάτω από την εξουσία του θεού του, του Διαβόλου.
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 13 Δεκέμβριος 2014 23:13
Περισσότερα...
 
HAPPY NEW FEAR- ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΦΟΒΟΣ;
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
 

alt 

Θα έχετε παρατηρήσει πως     μερικά από τα συνθήματα που γράφονται στους τοίχους είναι πολύ πετυχημένα, πανέξυπνα και απηχούν τις πιο πολλές φορές το κοινό αίσθημα με εντυπωσιακό τρόπο.

Ένα από αυτά είναι αυτό που γράφτηκε πριν μερικά χρόνια τέτοιες μέρες σε τοίχο πολυκατοικίας στην αρχή της Λεωφ. Αλεξάνδρας στην Αθήνα: HAPPY NEW FEAR δηλ. ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΦΟΒΟΣ!

Και αν αυτό γράφτηκε για το 2006 σκεφτείτε τι θα έγραφε ο άγνωστος τοιχογράφος για το νέο μας έτος 2011;

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 03 Ιανουάριος 2015 00:22
Περισσότερα...
 
ΑΛΗΘΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Να γνωρίσεις ΑΥΤΟΝ όπως είναι σήμερα, όχι ως ένα μωρό στη φάτνη
αλλά, ως ΑΥΤΟΝ που έζησε και πέθανε, και πάλι είναι ζωντανός στον θρόνο Του και βασιλεύει στις καρδιές μας.

Να νιώσεις την πραγματική ανάγκη όλων αυτών που γνωρίζουν μόνο τα φανταχτερά στολίδια και τη βιασύνη αυτού του κόσμου, αυτών που γιορτάζουν μόνο μια μέρα και τίποτα περισσότερο, που για αυτούς ΑΥΤΟΣ κοιμάται ακόμα στη Βηθλεέμ!

Για να αγαπήσεις ΑΥΤΟΝ και τον Λόγο Του πάνω από οτιδήποτε άλλο, και με μεγάλη αγάπη,
να θελήσεις να διαλαλήσεις σε όλους τους ανθρώπους παντού  τα νέα της Απολύτρωσης.

Αυτά είναι
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 20 Δεκέμβριος 2015 23:39
 
Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt
Η ολοκλήρωση του έργου του Χριστού γίνεται με την ένδοξη ανάστασή του όταν ο Θεός πατέρας τον ανασταίνει από τον τάφο και του λέει " Υιός μου είσαι συ εγώ σήμερα σε εγέννησα"   Έβρ.5:5

Εδώ βλέπουμε ότι ο Θεός την ανάσταση του Χριστού την ονομάζει γέννηση και αυτή είναι η θαυμαστή νέα δημιουργία του Θεού με πρώτο νέο άνθρωπο ,τον έσχατο Αδάμ, τον αναστημένο Ιησού Χριστό.


Η νέα θαυμαστή αυτή γέννηση του δίνει την αθανασία ,αφού ο θάνατος κατεπόθη και δεν μπορεί πλέον να τον κυριεύσει, του δίδεται το υπέρ πάν όνομα, και έτσι γίνεται ο πρωτότοκος εκ των νεκρών,η απαρχή των κεκοιμημένων, ο Κύριος των κυρίων και Βασιλέας των βασιλέων!


Του Χριστού η μεγαλειώδης προσφορά έγεινε για μας και γέννησε μέσα μας την άφθαρτη ελπίδα της ανάστασης και την ακλόνητη πίστη στην υπόσχεσή του, ότι  πάλι θα ξανάλθει ,όχι όμως στη φάτνη , αλλά ένδοξος Βασιλιάς για να μας πάρει κοντά του στη νέα γη της επαγγελίας , στην βασιλεία των ουρανών Του, στη πόλη την αγία που δημιουργός της είναι ο Θεός , εκεί που η αιώνια δικαιοσύνη κατοικεί!
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 28 Δεκέμβριος 2018 22:48
Περισσότερα...
 
ΕΠΙΤΥΜΒΙΟΝ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   


"Πέθανες κι έγινες κι εσύ: ο καλός./

Ο λαμπρός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης./

Τριάντα έξη στέφανα σε συνοδέψανε, τρεις λόγοι αντιπροέδρων,/

εφτά ψηφίσματα για τις υπέροχες υπηρεσίες που πρόσφερες. /

Α, ρε Λαυρέντη, εγώ που μόνο το ‘ξερα, τι κάθαρμα ήσουν,/

τι κάλπικος παράς, μια ολόκληρη ζωή μέσα στο ψέμα./

Κοιμού εν ειρήνη δε θα ‘ρθω την ησυχία σου να ταράξω./

(Εγώ, μια ολόκληρη ζωή μες στη σιωπή θα την εξαγοράσω
πολύ ακριβά, κι όχι με τίμημα το θλιβερό σου το σαρκίο)./

Κοιμού εν ειρήνη. Ως ήσουν πάντα στη ζωή: ο καλός,/

ο λαμπρός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης./
Δεν θα'σαι ο πρώτος ,ούτε δα κιο τελευταίος "

Επιτύμβιον 
ένα ποίημα του Μανώλη
Αναγνωστάκη που περιγράφει  πάντα επίκαιρα  το image του κόσμου που φτιάξαμε, και που δεν τολμούμε να αλλάξουμε γιατί έτσι γινόμαστε αποδεκτοί, έτσι λειτουργούμε, έτσι ζούμε μέχρι να καταθέσουμε το κάλπικο σαρκίο μας. Πεθαίνουμε μέσα στην υποκρισία και τη διαφθορά, την παρακμή και αδικία, την θλιβερή αμετανοησία. Μιά εικονική πραγματικότητα που τη σκηνοθετούμε και  βιώνουμε, την συντηρούμε και την αναπαράγουμε μεταδίδοντάς την  στα παιδιά μας . Όλος ο κόσμος σε μια φαύλη παράσταση απελπισίας και  θανάτου.

Μέσα σ'αυτή τη κατάσταση ο Χριστός μιλάει στον καθένα μας  Εαν δεν μετανοήσουμε και δεν τον δεχθούμε σαν σωτήρα μας, θα πεθάνουμε μέσα στις αμαρτίες μας,και δεν το λέει αυτό για να μας απογοητεύσει αλλά γιατί είναι η μοναδική λύση που έστειλε ο Θεός για μας.
Ο φιλόσοφος Σωκράτης είχε καταλάβει την ανθρώπινη ανεπάρκεια  και είχε προβλέψει ότι μόνο αν  ένας Θεός στείλει κάποιον μπορεί να αλλάξει και σώσει τους ανθρώπους...

Ο Χριστός  ήλθε για να μας πει την αλήθεια, ήλθε να μας βοηθήσει να καταλάβουμε ποιοί είμαστε και που βαδίζουμε,δεν ήλθε για να μας καταδικάσει αλλά για να μας ελευθερώσει απο τον δουλοπάροικο κακό εαυτό μας,να αλλάξει το μυαλό μας,να σκεφτόμαστε και να ζούμε  όπως Εκείνος.
                                         
φιλ σωτ

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 Νοέμβριος 2011 02:10
Περισσότερα...
 
ΕΑΝ ΔΙΑΚΡΙΝΑΜΕ...
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   


Είναι μια συνηθισμένη και αποτελεσματική μέθοδος που χρησιμοποιεί ο Διάβολος. Η ειδικότητά του είναι να μπερδεύει τα πράγματα, να θολώνει τα νερά, να σκοτίζει το μυαλό, να αποπροσανατολίζει, να δημιουργεί αμφιβολία, να αμφισβητεί, να μεγαλοποιεί τη δυσκολία, να αποδιοργανώνει, να απογοητεύει, να διαστρέφει τα πάντα και τους πάντες.

Για να πετύχει τους σκοπούς του χρησιμοποιεί πάμπολλα μέσα, π.χ. Φιλοσοφία, Επιστήμη, Πολιτική, Θρησκεία, κ. α. Όλα τα έχει στη διάθεσή του και τα χειρίζεται αριστοτεχνικά για να κρατά τους ανθρώπους κάτω από την εξουσία του, πειθήνεια όργανά του, θλιβερά υποζύγια στις ορέξεις του, ανδράποδα της αμαρτίας, του θανάτου. Προκαλεί το Θεό και μεταβάλλει το ανώτατο δημιούργημα του Θεού στη γη, τον άνθρωπο εν τιμή, σε έναν άβουλο αγνωστικιστή που πελαγοδρομεί μέσα στην αφροσύνη του.

Τι είναι Αλήθεια; τι είναι ψέμα; ποιος ξερει να μας πει; και τι σημασία έχει πλέον; ποιος ασχολείται με αυτά; όλα είναι σχετικά. Μην το ψάχνεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα. Μια διάχυτη απογοήτευση και αδιαφορία.

Αντίθετα σε αυτά, ο Θεός θέλει να εξυψώσει πάλι το άνθρωπο από το σκοτάδι που έχει ξεπέσει, να του ανοίξει τα μάτια, να τον φέρει στο φως...

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 31 Ιανουάριος 2011 23:17
Περισσότερα...
 
Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΥΓΧΩΡΗΣΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Μιά γυναίκα πήγε και εξομολογήθηκε  για κάποια λόγια συκοφαντίας που είπε εναντίον μιάς άλλης γυναίκας. Ο ιερoκήρυκας την άκουσε και εκείνη με λαχτάρα ζήτησε να μάθε αν συγχωρήθηκε. Ο ιεροκήρυκας  την κοίταξε και της  είπε: όχι τόσο εύκολα...Πρέπει να κάνεις αυτό που θα σου πω πρώτα. Θα πας και θα βρεις ένα μαχαίρι απο την κουζίνα σου και μετά θα πας στην κρεβατοκάμαρά σου και θα πάρεις ένα μαξιλάρι . Θα τα πάρεις μαζί σου και μετά  θ'ανέβεις στη στέγη  και εκεί θα μαχαιρώσεις το μαξιλάρι. Αφου το κάνεις θα κατέβεις και θα έλθεις να με βρεις.
Η γυναίκα πήγε και έκανε όπως της είπε ο ιεροκήρυκας.
Με σπουδή  κατέβηκε απο τη στέγη και έτρεξε στον ιεροκήρυκα...  έκανα ακριβώς όπως μου είπατε .
Πολύ καλά της είπε αλλά θέλω να σε ρωτήσω κάτι.  Όταν μαχαίρωσες το μαξιλάρι τι είδες;
Εκείνη σάστισε και του είπε ότι... είδα παντού πούπουλα, τον ουρανό να γεμίζει απο πούπουλα .
Τότε ο ιερωμένος της είπε: Θέλω να πας να μου φέρεις όλα τα πούπουλα που είδες ...
Η γυναίκα ξαφνιασμένη του λέει: αυτό που μου ζητάτε είναι αδύνατο να το κάνω..Τα πούπουλα έχουν  φύγει απο τον αέρα και δεν μπορώ να τα μαζέψω.
 Έχεις δίκιο της λέει ο ιερωμένος  τα πούπουλα που είδες να πετούν, ήταν τα λόγια που είπες ...!


Την συγχώρηση την δίνει ο Θεός  αρκεί να καταλάβουμε το τι είναι  αμαρτία , πόσο κακό κάνει και τι κόστος απαιτήθηκε για την διαγραφή της. Δεν προκύπτει απο ένα λεκτικό συγνώμη, απο μία συναισθηματική φόρτιση, αλλά είναι βαθειά επίγνωση της κακίας μας και ειλικρινή διάθεση αποστροφής της πράξης  μας. 
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 07 Μάρτιος 2011 22:39
Περισσότερα...
 
ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt
 
Περαιτέρω επιδείνωση της κοινωνικής δυσαρέσκειας αποτυπώνουν οι στατιστικές μετρήσεις.  Πάνω απο 80 % θεωρεί ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν απο το κακό στο χειρότερο.  Δεν πρέπει να ξεχνάμε το μήνυμα της  αποχής στις εκλογές που έφθασε πάνω απο  60% μαζί με τα  άκυρα λευκά.Αυτό σημαίνει  ότι οι μισοί των ψηφοφόρων  τότε αρνήθηκαν να συμμετάσχουν...Συνολικά πάνω από 4 εκατ. πολίτες επέλεξαν την αποχή, την άρνηση και την ακύρωση . Λίγο να σκεφτεί κανείς θα καταλάβει ότι είναι απίστευτο    το ποσοστό αυτό της απόρριψης και της δυσπιστίας . Τώρα τι γίνεται , φαίνεται ότι το συγκλονιστικό αυτό ποσοστό δυσαρέσκειας και απόρριψης όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά αυξάνει όλο και πιο πολύ και διογκώνεται.

Απογοήτευση , θλίψη και ταραχή για το κατάντημα και το διασυρμό , αίσθημα ντροπής  και φόβου για την επαπειλούμενη κατάρρευση. Αίσθηση εγκατάλειψης, αναξιοπιστία, γενική απαξίωση θεσμών και κοινωνικών δομών.

Είναι αλήθεια όμως, ότι δίνει ελπιδα  το μήνυμα της αποχής, της δυσαρέσκειας, της απογοήτευσής, αρκεί να το αποκωδικοποιήσουμε και να δούμε την ουσία και όχι την επιφάνεια.


Χρειάζεται να γίνουμε ειλικρινείς και να πούμε ότι δεν φταίνε οι αχρείοι πολιτικοί, δεν φταίει το σάπιο σύστημα, δεν  φταίνε οι γύρω μας και οι δίπλα μας.
Είμαστε εμείς κυρίως που φταίμε, εμείς είμαστε οι διεφθαρμένοι, οι ανήθικοι, οι πτωχευμένοι άσωτοι και φτωχοί, οι  θρησκόληπτοι υποκριτές, οι πόρνοι και μοιχοί , οι τυφλοί και οι ρυπαροί.  

Ας μη χάσουμε αυτή την ακτίνα φωτός που φώτισε λίγο το σκοτάδι μας. Είναι πολύ τολμηρό να αποδεχθείς την ήττα σου, να μάθεις απο τα λάθη σου. Δεν ανήκει στους δειλούς αυτή η λειτουργία. Είναι δυστυχώς πολλοί, αυτοί που εθελοτυφλούν και μίζερα σκύβουν ακόμα πιο πολύ,για να κρύψουν την αισχύνη της γύμνιας τους.    Είναι ανάγκη να αρνηθούμε τον βρώμικο εαυτό μας  και τα πιόνια που βάζουμε να μας  εκπροσωπούν, να πάψουμε να είμαστε δούλοι του  εαυτούλη μας.
φιλ σωτηρόπουλος
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 10 Μάρτιος 2013 00:33
Περισσότερα...
 
ΑΣΗΜΑΝΤΟΙ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt

Είναι αλήθεια ότι επιλέγουμε να ακολουθούμε  ασήμαντους ανθρώπους  γιατί εμείς οι ίδιοι είμαστε ασήμαντοι. Δεν θέλουμε το σημαντικό , το ουσιώδες, το δίκαιο, το καλό, το ηθικό. Δεν θέλουμε τίποτα άλλο παρά τον κακό εαυτό μας! 
Ο εαυτός μας, το είδωλό μας  είναι ο  θεός που φτιάξαμε. Θελήσαμε και συνταχθήκαμε σαν κλωνοποιημένοι μαζάνθρωποι, πλανώντες και πλανώμενοι.  Κλώνοι που εμείς συστήσαμε και γεννήσαμε  , είναι οι ελεεινοί πολιτικοί και το σάπιο σύστημα που εμείς τους βάλαμε να υπηρετούν.   Επιθυμούμε  το επιφανειακό , το φαινομενικό, το γκρίζο, το ομιχλώδες γιατί μόνο εκεί αισθανόμαστε κάποιοι, μας αρέσει να λειτουργούμε, στο περίπου. 
Ουδέποτε διαννοηθήκαμε να αναλογισθούμε την απύθμενη υποκρισία, να κοιτάξουμε
θαραλέα την πραγματικότητα , έστω λίγο να αναρρωτηθούμε...
Σκόπιμα δεν το κάνουμε, γιατί   ένα τέτοιο ερωτηματικό σημαίνει φόβο και τρόμο , μη δούμε να σωριάζεται το αυθαίρετο  κατασκεύασμά μας.
φιλ.σ
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 19 Ιανουάριος 2015 20:52
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 18 από 26
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB