cd  ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ  2020    

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
       1 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29  30  31   

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Το 6 (έξι) του ανθρώπου και το 7 (επτά) του Θεού
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 03 Νοέμβριος 2011 02:17

Το 7 (επτά), ένας αριθμός που εμφανίζεται συνέχεια στον Λόγο του Θεού και θέλει να εκφράσει την έννοια της τελειότητας, την έννοια του απείρου, την έννοια των Θεϊκών ιδιοτήτων.Τα επτά πνεύματα του Θεού. Η έννοια της συγχώρησης που οριοθετείται με το εβδομηκοντάκις επτά! μας δείχνει το μέτρο της αγάπης του Θεού, που είναι άπειρη.Και βέβαια η έβδομη ημέρα της Δημιουργίας, το Σάββατο Κυρίου του Θεού μας, η ημέρα της κατάπαυσης που είναι σκιά του μέλλοντος, της αιώνιας ημέρας της ερχόμενης βασιλείας των Ουρανών!

Το 6 εκφράζει την έννοια της ανθρώπινης έλλειψης, του ανθρώπινου κατασκευάσματος που υπολείπεται του Θεϊκού. Τα έργα των ανθρώπων που θέλουν να υποκαταστήσουν, να περιφρονήσουν και να πολεμήσουν το έργο του Θεού. Θυμόμαστε την εικόνα του Ναβουχοδονόσωρα ..." Ναβουχοδονόσορ ο βασιλεύς έκαμεν εικόνα χρυσήν, το ύψος αυτής εξήκοντα πηχών και το πλάτος αυτής εξ πηχών· και έστησεν αυτήν ...εν τη επαρχία της Βαβυλώνος".Φωτογραφίζει τον ασεβή άνθρωπο που φθείρει και φθείρεται και αυταπατάται στην πλάνη του. Παρατηρώντας την εξέλιξη του 6 φθάνουμε στο περίφημο (χξς ) η άλλως 666 που προσπαθεί να προσεγγίσει την ομάδα του αριθμού επτά αλλά δραματικά υστερεί και δεν μπορεί να το πλησιάσει. "Εδώ είναι η σοφία· όστις έχει τον νούν, ας λογαριάση τον αριθμόν του θηρίου, διότι είναι αριθμός ανθρώπου· και ο αριθμός αυτού είναι χξς" Αποκ. κεφ.13:18

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 23 Νοέμβριος 2011 03:02
Περισσότερα...
 
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 27 Οκτώβριος 2011 00:48
  • "Επειδή εύρομεν τον άνθρωπον τούτον ότι είναι φθοροποιός και διεγείρει στάσιν μεταξύ όλων των κατά την οικουμένην Ιουδαίων, και είναι πρωτοστάτης της αιρέσεως των Ναζωραίων" 
  • " Επιθυμούμεν δε να ακούσωμεν παρά σου τι φρονείς διότι περί της αιρέσεως ταύτης είναι γνωστόν εις ημάς ότι πανταχού αντιλέγεται" 
  • "Ομολογώ δε τούτο εις σε, ότι κατά την οδόν, την οποίαν ούτοι λέγουσιν αίρεσιν, ούτω λατρεύω τον Θεόν των πατέρων μου, πιστεύων εις πάντα τα γεγραμμένα εν τω νόμω και εν τοις προφήταις" 

Παρατηρούμε οτι αίρεση αποκαλούσαν οι Ιουδαίοι την πίστη στον Ιησού Χριστό.

Επίσης παρατηρούμε ότι η αίρεση δηλαδή το να πιστεύει κάποιος στον Χριστό την εποχή εκείνη ήταν μειοψηφία και παντού αντιλέγετο , συναντούσε δε την εναντίωση των Ιουδαίων οι οποίοι είχαν ξεφύγει απο την πίστη στον Θεό και είχαν κατασκευάσει μιά πίστη γεμάτη απο ανθρώπινες παραδόσεις και τυπολατρείες.

Ο απ.Παύλος διακηρύσσει ότι αληθινά ακολουθεί την οδό αυτή που αποκαλούν οι άλλοι ως αίρεση και αποσαφηνίζει ότι η πίστη του είναι τεκμηριωμένη πάνω στα γεγραμμένα του νόμου και των προφητών!

Δηλαδή στην ουσία αιρετικός δεν είναι αυτός που είναι η μειοψηφία επειδή πιστεύει διαφορετικά απο την επικρατούσα πίστη της πλειοψηφίας.
Αιρετικός λοιπόν άνθρωπος είναι εκείνος που στοιχειοθετεί την πίστη του πάνω σε μη γεγραμμένα του λόγου του Θεού.
                                              
Φ.Σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Μάιος 2015 17:18
Περισσότερα...
 
ΣΠΑΣΤΕ ΤΙΣ ΥΔΡΙΕΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt
Δεν είναι αυτοσκοπός η αγωνία. Η αγωνία δεν μπορεί να αιωρείται, δεν πρέπει να λειτουργεί σαν εκκρεμές. Πρέπει να συνοδευτεί απο την απόφαση για ενέργεια,για δράση,πράξη,εκτέλεση που δεν είναι άλλη απο την πρακτική και όχι θεωρητική υπακοή στο θέλημα του Θεού.Όχι ο λέγων Κύριε,Κύριε αλλά ο ποιών το θέλημα του Θεού.

Βολευτήκαμε μήπως και μεις στο φραστικό "Κύριε ελέησον" και αποστασιοποιηθήκαμε μονώντας τις απολήξεις του Πνεύματος του Θεού που εγείρει τα κεχαυνωμένα χέρια και τα παραλυμένα γόνατα.Ο Θεός μας καλεί να ευθυγραμμιστούμε με τον Λόγο Του,να Τον ακολουθήσουμε πιστά, έμπρακτα, αληθινά κάνοντας συνεχείς διορθώσεις αγιασμού . Λατρεύουμε τον Θεό σημαίνει Τον υπηρετούμε εν λόγω και έργω, με σεβασμό και ευλάβεια,ώστε να είμαστε ευάρεστοι εις Αυτόν.

Οι δραματικές εκφράσεις,οι αγωνιώδεις επικλήσεις είναι καλές και απαραίτητες αλλά είναι μόνο “σάλπιγγες”. Χρειάζεται να μη μείνουμε μόνο σ'αυτές αλλά είναι επιβεβλημένο να σπάσουμε τις “υδρίες” που κρατάμε... να υψώσουμε τις λαμπάδες του Πνεύματος του Θεού και να σταθούμε μαζί ενωμένοι μάρτυρες και εκτελεστές του έργου του Θεού στον κόσμο. Μας θέλει συνεργούς Του, στο έργο που εργάζεται ο Θεός ,όχι άπρακτους,όχι μοιρολάτρες,όχι απαισιόδοξους ,όχι μεμψίμοιρους και αδρανοποιημένους.

Ας θυμηθούμε τις μέρες του Γεδεών με ελάχιστους τριακόσιους αληθινούς Ισραηλίτες που δεν ανήκαν στο μέγα πλήθος των φοβισμένων και δειλών,ο Θεός έκαμε θαυμάσια και μεγαλεία σώζοντας τον λαό απο αναρίθμητους εχθρούς.

φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 15 Αύγουστος 2013 10:19
Περισσότερα...
 
ΠΑΡΑΔΩΣΤΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
 

"Επειδή έτι σαρκικοί είσθε. Διότι ενώ είναι μεταξύ σας φθόνος και έρις και διχόνοιαι, δεν είσθε σαρκικοί και περιπατείτε κατά άνθρωπον;
  Διότι όταν λέγη τις, Εγώ μεν είμαι του Παύλου, άλλος δε, Εγώ του Απολλώ· δεν είσθε σαρκικοί;

 

 Αδελφοί δεν είμαστε σαρκικοί όταν έχουμε ομαδοποιηθεί κάτω απο ταμπέλες και πινακίδες και αυτοπροβαλόμαστε και καυχώμαστε στους πνευματικούς μας πατέρες .

Αν ήταν ο απ. Παύλος τώρα παρών δεν θα έλεγε τα ίδια σε μας ακούγωντάς μας να λέμε , εμείς είμαστε ορθόδοξοι, εμείς καθολικοί, οι άλλοι διαμαρτυρόμενοι .

Εμείς είμαστε πρώτοι και εσείς μεταγενέστεροι γιατί έχουμε τους πατέρες που ήταν μαθητές των αποστόλων και άρα εμείς κληρονομικώ δικαίω είμαστε ο στύλος και το εδραίωμα της αληθείας. 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2012 12:45
Περισσότερα...
 
ΑΠΟΓΡΑΦΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 12 Ιούνιος 2011 18:08

 


Καθώς έβλεπα το νεαρό απογραφέα να συμπληρώνει τα έντυπα της απογραφής με τα στοιχεία μου, η σκέψη μου ταξίδεψε στα λόγια του Κυρίου Ιησού προς τους μαθητές Του: “… αλλά χαίρετε μάλλον ότι τα ονόματά σας εγράφησαν εν τοις ουρανοίς” (Λουκ. 10:20). Χαίρετε μάλλον..

Να μια άλλη, όχι γήινη, αλλά Ουράνια απογραφή. Μια απογραφή που προκαλεί έκρηξη χαράς σ’ αυτόν που το όνομά του καταγράφεται εκεί. Επειδή “Ο νικών, ούτος θέλει ενδυθή ιμάτια λευκά, και δεν θέλω εξαλείψει το όνομα αυτού εκ του βιβλίου της ζωής, και θέλω ομολογήσει το όνομα αυτού ενώπιον του Πατρός μου και ενώπιον των αγγέλων αυτού” (Απ. 3:5).

Είναι πολύ μεγάλο προνόμιο να γραφτεί και να παραμείνει το όνομά μας στο Βιβλίο της Ζωής του Ουρανού,

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 22 Ιούνιος 2011 01:20
Περισσότερα...
 
ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
 Ευχαριστούμε για την αγανάκτηση που μας προσφέρουν το θρησκευτικό και πολιτικό σύστημα .Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο συστημάτων,είναι ένα φθαρτό,άδικο,ανίκανο πολίτευμα ενός κόσμου νεκρού και αλλοτριωμένου.Είναι οι δύο πλευρές του ίδιου κάλπικου τρύπιου νομίσματος που μας οδήγησε στην αναξιότητα και την καταστροφή.

Μεταρρύθμιση... και μόνο το άκουσμά της φοβίζει, είναι μιά απαγορευμένη λέξη απο τους καπηλευτές της ελευθερίας και της αλήθειας. Ο Κοραής είχε οραματισθεί ότι μόνο το ευαγγέλιο μπορεί να σώσει την Ελλάδα! Δυστυχώς δεν εισακούσθηκε,πνίγηκε η φωνή του απο τις άναρθρες κραυγές των σκοταδιστών.

Το καθαρό και ανόθευτο ευαγγέλιο είναι το μανιφέστο-η διακήρυξη που μπορεί να μας ζωοποιήσει,να μας ξεσηκώσει, να μας αλλάξει και να μας κάνει καινούργιους ανθρώπους.Να μας κάνει να περπατήσουμε όρθιοι,ν'αλλάξουμε τα πάντα,να τα κάνουμε όλα νέα.
 
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 19 Ιανουάριος 2015 20:38
Περισσότερα...
 
ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2011 22:55
 
 

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οικονομικό, είναι πρωτίστως ηθικό. Δεν έχουμε ανάγκη να υποστούμε οικονομική αναδιάρθρωση. Κάτι πρέπει να κάνουμε όμως,έχουμε ανάγκη να κάνουμε κάτι,ν' άλλάξουμε κάτι.
Μ'αρέσει το σύνθημα " ότι μπορεί να αλλάξει , αρχίζει απο μας " Ναι θα κάνουμε την δική μας αναδιάρθωση όχι την εικονική αλλά την πραγματική. Πρώτα την εσωτερική μας και μετα την πολιτική και θρησκευτική αναδιάρθωση!Ποιοί είναι αυτοί που διεφθάρησαν; το πολιτικό και θρησκευτικό σύστημα! Πως όμως έγεινε αυτό. Δεν γεννήθηκε εν μία νυκτί,δεν ήταν αυτοφυές ,εμείς το σπείραμε,το κατασκευάσαμε ,το γαλουχήσαμε και αυτό έγεινε ένα έκτρωμα που μας αφανίζει,μας τυφλώνει,μας οδηγεί στη καταστροφή.Η αγανάκτηση κάνει καλό στην αναδιάρθρωσή μας. Εμείς τα κατασκευάσαμε ,εμείς και θα τα γκρεμίσουμε!

Κανένας δεν κατάλαβε ότι μάλλον ήλθε η στιγμή να έλθουμε στον εαυτό μας και να δούμε την κατάστασή μας μέσα στη λάσπη. Δεν φταίνε τα γουρούνια που τρώνε τα ξυλοκέρατα που διαλέξαμε για τροφή πάνω στη λαχτάρα μας να ζήσουμε μόνοι μας. Φύγαμε απο την αγάπη του πατέρα μας και διασκορπίσαμε την περιουσία του, ζώντας ασώτως. Όμως ήλθε η ώρα της αυτοκριτικής και της αυτογνωσίας ..
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 02 Ιούνιος 2011 11:48
Περισσότερα...
 
ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΓΑΠΗ - ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt
"Εάν τις είπη ότι αγαπώ τον Θεόν, και μισή τον αδελφόν αυτού, ψεύστης είναι• διότι όστις δεν αγαπά τον αδελφόν αυτού, τον οποίον είδε, τον Θεόν, τον οποίον δεν είδε πως δύναται να αγαπά;  Και ταύτην την εντολήν έχομεν απ' αυτού, όστις αγαπά τον Θεόν, να αγαπά και τον αδελφόν αυτού."Α΄Ιωάν 4:20

"Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους, καθώς εγώ σας ηγάπησα και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους." Ιωάν. 13:34

Απο την ανύπαρκτη αγάπη οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν και πολύ περισσότερο να καταλάβουν , ότι είμαστε μαθητές του Χριστού!Κάτι άλλο είμαστε ,όχι όμως μαθητές Του. Η ανύπαρκτη αγάπη που βιώνουμε είναι στοιχείο αναγνώρισης ότι δεν είμαστε μαθητές Του. Τραγικό να το λέμε αλλά μάλλον έτσι πρέπει να΄ναι. Απεγνωσμένα τότε πρέπει να ψάξουμε να βρούμε,να αρπάξουμε κάτι να ρίξουμε πάνω μας για να καλυφθεί η αισχύνη της γυμνότητάς μας,της κενότητας ,της σαρκικότητάς μας.

Πέφτουμε στο κενό και δεν το έχουμε αντιληφθεί...δεν είμαστε μαθητές Του, τότε τι είμαστε, τι κάνουμε, τι λέμε; Μήπως αιθεροβατούμε λέγοντας λόγια ωραία και μεγάλα, πλάθοντας ονειρικές καταστάσεις …αγνοώντας το αίμα του αδελφού μας που φωνάζει και λέει ότι δεν είμαστε αυτό που θέλει ο Θεός αλλά είμαστε αυτό που θέλουμε εμείς.
 
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 24 Σεπτέμβριος 2013 22:53
Περισσότερα...
 
ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 10 Μάιος 2011 22:52
 
Κομμένα μέλη, πόδια, χέρια, μάτια, αυτιά, σώμα τεμαχισμένο, ημιθανές, ας μη ξεχνάμε την κατάστασή μας, τι κάνουμε γι αυτό; χρειάζεται διόρθωση ;
Μήπως βασιλεύουμε, είμαστε χορτασμένοι, πλουτίσαμε χωρίς τους αδελφούς μας;

Πρέπει να μάθουμε να μη φρονούμε υπέρ ό,τι είναι γεγραμμένον, ώστε «μη επαίρησθε εις υπέρ του ενός κατά του άλλου.»

Κάποιοι ανόητοι διά τον Χριστόν, άλλοι δε φρόνιμοι εν Χριστώ, κάποιοι ασθενείς, άλλοι όμως δυνατοί, μερικοί δοξασμένοι, άλλοι δε άτιμασμένοι. Έως σήμερα και πεινάμε και διψάμε και γυμνητεύουμε και ραπιζόμαστε και περιπλανώμαστε και κοπιάζουμε, εργαζόμενοι με τα ίδία μας τα χέρια, λοιδορούμενοι ευλογούμε, διωκόμενοι υποφέρουμε, βλασφημούμενοι παρακαλούμε, ως περικαθάρματα του κόσμου γείναμε, σκύβαλο πάντων έως της σήμερον.

φ.σ

 
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 10 Μάιος 2011 23:14
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 16 από 26
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB