cd ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ  2020    

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   1  2  3 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΩΣ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟ ΕΙΔΩΛΟ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Η αποτύπωση μιάς γυναίκας μ' ένα παιδάκι στην αγκαλιά της.Τι δείχνει η εικόνα , ποιά είναι τα χαρακτηριστικά της και και ποιό νόημα εκπέμπει;

Το ευαγγέλιο πάντως του Θεού δεν είναι εγχειρίδιο μητριαρχικής οικονομίας, δεν διδάσκει προσχολική και βρεφική αγωγή και βεβαίως δεν είναι συναξάρι μητρικών ενστίκτων και συναισθημάτων.
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 15 Αύγουστος 2016 00:16
Περισσότερα...
 
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η΄ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Ο χειρότερος εχθρός μου είναι ο εαυτός μου,άρα όλοι οι άλλοι είναι καλύτεροι από 'μένα! Ας το σκεφθούμε λίγο... Γιαυτό είναι απαραίτητο να θεωρούμε αλλήλους υπερέχοντας. Αν υποστηρίζω ότι είμαι καλύτερος, αγιώτερος, πνευματικότερος σημαίνει ότι δεν έχω επαρκή γνώση του εαυτού μου.

Αν ομφαλοσκοπώ συνέχεια το μόνο που επιτυγχάνω να αποκτήσω μιά γενναία κύρτωση... και θα περπατώ όχι όρθιος αλλά σηκωτός
με σωληνάκια τεχνητής υποστήριξης απο τους πάντα πρόθυμους προς τούτο κόλακο-πάροχους...

Δεν είναι καλό ο άνθρωπος να αυταπατάται.Αν βάλω δε και την κατάληξη -ότατος τότε έχω ξεφύγει σε ηλιοθεωρήσεις και αεροσυλέξεις . Ας επιτρέψουμε τον Κύριο να δώσει Εκείνος την αξία στον καθένα μας και όχι εμείς να προβάλλουμε την όποια αξία μας απαξιώνοντας τους άλλους. Οι προκαταλήψεις μας οδηγούν στο να φρονούμε παραπάνω απο όσο πρέπει να φρονούμε.
 

Ο Σωκράτης θεωρούσε ως βάση και κρίσιμη αρχή της προσέγγισης της γνώσης την απαλλαγή όλων των προκαταλήψεων και προδιαθέσεων.Γιαυτό και ξεκινούσε απο το πρώτο βήμα της σοφίας που είναι ακριβώς η επίγνωση της άγνοιάς του.Ένα ξέρω ότι δεν ξέρω τίποτα και πρέπει να πάω να μαθητεύσω παρα τους πόδας του μόνου Διδάσκαλου Ιησού Χριστού για να μπορώ να σταθώ στα πόδια μου ,χωρίς να στηρίζομαι σε κανένα ώμο και σε κανένα δεκανίκι, περπατώντας την οδό της αλήθειας και του φωτός Του.
                                     φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 13 Σεπτέμβριος 2014 23:37
Περισσότερα...
 
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΧΡΟΝΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

              alt

Διάβασα μια είδηση στα νέα που λέει. Η διεθνής υπηρεσία που κρατά συγχρονισμένα τα ρολόγια σε όλο τον κόσμο ετοιμάζεται να προσθέσει ένα εμβόλιμο δευτερόλεπτο στο τελευταίο λεπτό της 30ής Ιουνίου 2012. 

Ένα ημερονύκτιο υποτίθεται ότι διαρκεί ακριβώς 24 ώρες, ή 86.400 δευτερόλεπτα, στην πραγματικότητα όμως η Γη χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό της…
Τελικά ο χρόνος δεν είναι ένα απόλυτο μέγεθος, αλλά χρειάζεται από καιρό σε καιρό διόρθωση για να πλησιάζει στην πραγματικότητα. 
Ο χρόνος αποτελεί συστατικό στοιχείο του σημερινού πολιτισμού μας. Πάνω σ’ αυτόν ρυθμίζουμε και μετράμε τη ζωή μας, υποτασσόμαστε σ’ αυτόν, τον κυνηγάμε και μας αγχώνει, τον είπαμε χρήμα, τον κάναμε θεό μας και είναι αμίληκτος δυνάστης απέναντί μας.

Διερωτώμαι γιατί, ενώ βασίζουμε τη μέτρηση του χρόνου πάνω στη δημιουργία του Θεού και τους νόμους που την διέπουν, δηλαδή την περιστροφή της γης γύρω από τον εαυτό της και τον ήλιο, ωστόσο η μέτρηση δεν είναι σταθερή καθόσον η επιστήμη διαπιστώνει, “η ταχύτητα περιστροφής παρουσιάζει διακυμάνσεις λόγω κοσμικών και γεωλογικών παραγόντων, μεταβάλλοντας ανεπαίσθητα τη διάρκεια του ημερονυκτίου”.

 

Ο Θεός δεν αφήνει σταθερό το χρόνο, τον απομυθοποιεί. Αποδεικνύει λανθασμένους όλους τους υπολογισμούς μας, για να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να Τον πλησιάσουμε με την γήινη γνώση μας. Εκείνο που Τον ευαρεστεί είναι η πίστη μας και έτσι μόνο αποκαλύπτεται σε μας.
                                                              π.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 26 Ιούνιος 2014 21:50
Περισσότερα...
 
ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 11 Ιούνιος 2012 21:28

“Ματαιότης ματαιοτήτων, είπεν ο Εκκλησιαστής· ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης” (Εκκλ. 1:2).
Είναι γνωστή η φράση του βασιλιά Σολομώντα στη γλώσσα μας σήμερα. Είναι ενδεικτική της απογοήτευσης του ανθρώπου από το πρόσκαιρο των ανθρώπινων έργων εξαιτίας του θανάτου. Η ματαιότητα είναι συνυφασμένη με τον ξεπεσμένο άνθρωπο.
Η Αγία Γραφή περιγράφει εκπληκτικά τη ματαιότητα δίνοντας τα χαρακτηριστικά της μέσα από την καθημερινότητά μας.
 • Είναι συνέπεια της παραβάσεως, Ρωμ. 8:20
 • Κάθε άνθρωπος είναι ματαιότητα, Ψαλ. 39:11
 • Η νεότης και η παιδική ηλικία, Εκκλ.11:10
 • Η ομορφιά του ανθρώπου, Παρ. 31:30
 • Η ανθρώπινη βοήθεια, Ψαλ. 60:11
 • Η ανθρώπινη δικαιοσύνη, Ησ. 57:12
 • Η ανθρώπινη σοφία, Εκκλ. 2:15, Α΄ Κορ. 3:20
 • Οι απολαύσεις αυτού του κόσμου, Εκκλ. 2:1
 • Η ανθρώπινη ανησυχία και ταραχή, Ψαλ. 39:6 και 127:2
 • Η εργασία και ο μόχθος του ανθρώπου, Εκκλ. 2:11
 • Η αγάπη για τον πλούτο και τα χρήματα, Εκκλ. 5:10
 • Οι ανόητες και νομικές συζητήσεις, Α΄ Τιμ. 1:6-7 και 6:20
 • Η θρησκεία των υποκριτών, Ιάκ. 1:26
 • Η εντυπωσιακή, χωρίς αγάπη, ελεημοσύνη, Α΄ Κορ. 13:3
 • Η πίστη χωρίς τα έργα της, Ιακ. 2:14
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 11 Ιούνιος 2012 21:48
Περισσότερα...
 
Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ ΜΕΣΙΤΗΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 05 Ιούνιος 2012 01:28
Μόνο ένας μεσίτης είναι μεταξύ των ανθρώπων και του Θεού, ο μεγάλος μας Αρχιερέας όστις διήλθε τους ουρανούς, ο Ιησούς Χριστός ο Υιός του Θεού.

Αυτόν μόνον ο Θεός ανέστησε και έδωσε βεβαίωση εις πάντας και Αυτόν μόνον υπερύψωσε στα δεξιά Του και είναι ο μόνος αναστημένος και δοξασμένος Ιησούς Χριστός ο Κύριος.

Μεσίτες στον ουρανό άλλοι δεν υφίστανται γιατί δεν έχουν αναστηθεί από τον Θεό ακόμη.Η ανάσταση των δικαίων δεν έχει γίνει ακόμη και πρέπει να είμαστε απόλυτοι σ'αυτό.Ας μη ξεχνάμε το θλιβερό ολίσθημα κάποιων την εποχή του απ.Παύλου,του Υμέναιου και του Φιλητού που έλεγαν βέβηλες ματαιοφωνίες ότι έγεινε ήδη ανάσταση!" οίτινες απεπλανήθησαν από της αληθείας, λέγοντες ότι έγεινεν ήδη η ανάστασις, και ανατρέπουσι την πίστιν τινών"

Μεσίτες αποκλείονται γιατί μόνο Αυτός είναι ο αναστημένος στα δεξιά του Πατρός Θεού.

"Χριστός ο αποθανών, μάλλον δε και αναστάς, όστις και είναι εν τη δεξιά του Θεού, όστις και μεσιτεύει υπέρ ημών." Ρωμ. 8:34

φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 28 Ιούλιος 2013 15:34
 
Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΚΑΝΘΑΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt
“Ακούσατέ μου... και θέλει σας ακούσει ο Θεός. Πήγαν κάποτε τα δένδρα να χρίσουν βασιλέα εφ' εαυτών· και είπαν προς την ελαία, Βασίλευσε σε μας. Αλλ' η ελαία είπε προς αυτά, Να αφήσω εγώ το πάχος μου, διά της οποίας τιμώνται Θεός και άνθρωποι, και να υπάγω να άρχω επί των δένδρων; Και είπαν τα δένδρα προς την συκήν, Ελθέ συ, βασίλευσε σε μας. Αλλ' η συκή είπε προς αυτά, Να αφήσω την γλυκύτητά μου και τον καρπόν μου τον καλόν, και να υπάγω να άρχω επί των δένδρων; Και είπαν τα δένδρα προς την άμπελον, Ελθέ συ, βασίλευσε σε μας. Και είπεν η άμπελος προς αυτά, Να αφήσω τον οίνον μου, όστις ευφραίνει Θεόν και ανθρώπους, και να υπάγω να άρχω επί των δένδρων; Τότε είπαν πάντα τα δένδρα προς την άκανθα, Ελθέ συ, βασίλευσε σε μας. Και είπε η άκανθα προς τα δένδρα, Εάν αληθώς σεις με χρίητε βασιλέα υμών, έλθετε, καταφύγετε υπό την σκιάν μου· αλλιώς , φωτιά να εξέλθη απο την ακάνθη και να καταφάγη τας κέδρους... ” Κριτές 9:8-15

Η φιλοδοξία και η σκληρότητα,η καταπίεση και η κακία, η αδίστακτη καταδυνάστευση των πολιτικών ακανθών που επιζητούν την εξουσία σε βάρος των πολιτών. Το ατομικό κακό σε βάρος του κοινού καλού.
Κοιτάξτε την διαφορά...Η ελαία,η συκή και η άμπελος τιμούν τον Θεό και τους ανθρώπους...παράγουν, κάνουν καρπούς θρεπτικούς, γλυκούς που χαρίζουν ευφροσύνη σε όλους. Η άκανθα όμως είναι εχθρική προς τον Θεό και προς τους ανθρώπους. Παράγει καρπούς ανώφελους, πικρούς που πονούν και προσφέρουν δυστυχία σε όλους
.
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 01 Μάιος 2014 22:08
Περισσότερα...
 
ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt

Και φέρουσι προς Aυτόν κωφόν μογιλάλον και παρακαλούσιν αυτόν να επιθέση την χείρα επ' αυτόν. Και παραλαβών αυτόν κατ' ιδίαν από του όχλου έβαλε τους δακτύλους Aυτού εις τα ώτα αυτού, και πτύσας ήγγισε την γλώσσαν αυτού, και αναβλέψας εις τον ουρανόν, εστέναξε και λέγει προς αυτόν· Εφφαθά, τουτέστιν Ανοίχθητι. Και ευθύς ηνοίχθησαν τα ώτα αυτού και ελύθη ο δεσμός της γλώσσης αυτού, και ελάλει ορθώς... Και εξεπλήττοντο καθ' υπερβολήν, λέγοντες· Καλώς έπραξε τα πάντα· και τους κωφούς κάμνει να ακούωσι και τους αλάλους να λαλώσι.» Mαρκ.7: 32-37

Ο Χριστός δεν επεμβαίνει στους όχλους,το θαύμα Του το κάμει προσωπικά στον καθένα μας. Αγγίζει πρώτα τα αυτιά μας και μετά τη γλώσσα μας ,και τότε μόνο μπορούμε να ακούσουμε και να μιλήσουμε ορθώς. Τότε μόνο μπορούμε να μιλάμε ορθά,σωστά γιατί μιλάμε πιά όχι τη γλώσσα τη δική μας , την άναρθρη και ψεύτικη, αλλά τον δικό Του Λόγο , που είναι δύναμη Πνεύματος του Θεού στη ζωή μας.

Αν ξεχωρίσουμε απο την απρόσωπη μάζα του όχλου και σταθούμε μπροστά στον Χριστό ,είναι αυτονόητη η επέμβασή Του...                       
                                                                                       φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 01 Απρίλιος 2014 18:31
Περισσότερα...
 
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt

Ο Χριστός είναι η μόνη αληθινα πολιτική λύση γιατί με το δικό Του ζωοποιό πνεύμα  αλλάζουν τα πάντα, καταρρέουν οι ψευδαισθήσεις, ανοίγουν τα μάτια μας...
Αν όλοι μαζί στρατευθούμε και γίνουμε Ένα με τον αρχηγό και τελειωτή της πίστης μας ,τον Βασιλιά Χριστό ,τότε θα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι. Όπου διοικεί το πνεύμα του Χριστού εκεί η ελευθερία μας. Είναι η ζώσα ελευθερία του πνεύματος που δεν θα μπορεί να κατασταλεί,και να απαγορευθεί απο κανένα νεκρό σύστημα,είτε πολιτικό είτε θρησκευτικό,τα οποία αναδεύονται στην ίδια φούσκα της αλλοτρίωσης.
                                                              φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 19 Ιανουάριος 2015 20:37
Περισσότερα...
 
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ;
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2012 22:36
alt
Είναι πολλοί οι Έλληνες Ορθόδοξοι; Αν θέλετε μιά απάντηση θα τη βρείτε στις ομιλίες ταγών και καθοδηγητών της τοπικής θρησκευτικής άρχουσας τάξης .Παροιμιώδεις οι καυχήσεις του Χριστόδουλου που με περισσή καύχηση διακήρυττε ότι το 97% των Ελλήνων είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, και αυτό βέβαια δεν ήταν καύχηση μόνο του Χριστόδουλου αλλά και όλων των χοροστατούντων στην ελληνορθόδοξη δραματουργία.

Το τι εννοούσε, αυτός μάλλον το γνώριζε καλά, όπως επίσης και την κατάσταση που βρισκόταν και βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία του ορθοδοξο-επώνυμου ποιμνίου του. Που να ήξερε βέβαια τα ποσοστά των Ελλήνων που βγήκαν στη φόρα διεθνώς περί την διαφθορά και την ανομία... Καλύτερα να κρατάς μικρό ποσοστό γιατί τα μεγάλα ποσοστά δεν συμφέρουν . Ίσως θ' άπρεπε να το σκεφθεί καλύτερα και να είχε το θάρρος να κοιτάξει την ουσία,την πραγματικότητα και όχι τις ταυτότητες και τις ταμπέλες ,θα καταλάβαινε ότι ένα τέτοιο ποσοστό ανήκει μάλλον σε ανορθόδοξους παρά σε ορθόδοξους.

Η εποχή των μεταλλάξεων είναι πάντα επίκαιρη , δυναμική και εξόχως βολική. Απλά συμβαίνει οι Ορθόδοξοι να μεταλλάσσονται σε προ και μετά καρνάβαλου!

Ορθόδοξοι καρναβαλιστές; Υπάρχει σαν όρος; Κι όμως, αν συνδέσουμε το 97% των Ελλήνων, με αυτό που λένε τα κανάλια και οι εφημερίδες, ότι δηλαδή όλη η Ελλάδα γιορτάζει τις αποκριές και το καραναβάλι, μάλλον θα χρειασθούμε επειγόντως τα Greek statistics για να μειώσουμε αυτό το επεισοδιακό 97% !

Καρναβάλι είναι... θα περάσει κι αυτό όπως κάθε χρόνο! Θα έρθει σίγουρα η Καθαρή Δευτέρα και φυσικά η Σαρακοστή ; Εκεί να δεις τι σημαίνει ορθοδοξία και πάσης Ελλάδος! Είναι το Πάσχα των Ελλήνων, όχι του Χριστού... αλλά των Ελλήνων !
                                               φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 28 Φεβρουάριος 2014 01:09
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 13 από 26
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB