cd  ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ !
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

         ΑΠΡΙΛΙΟΣ 
 2023       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
 3  5  6 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ !
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Πατέρα μας που είσαι στον ουρανό ....γεννηθήτω το θέλημά Σου όπως στον Ουρανό Σου έτσι και επι της γής...τον άρτον ημών τον επιούσιον δος εις ημάς σήμερον...και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών ώς και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών...αλλά ρύσαι ημάς απο του πονηρού...διότι δική Σου είναι η Βασιλεία εις τους αιώνες των αιώνων!
Η προσευχή που μας δίδαξε ο Χριστός δηλ.το πως να προσευχόμαστε και να μιλάμε με τον Θεό -δεν είναι απλά μιά περιγραφή ζητημάτων επίκλησης,αλλά ένα σχεδίασμα προσφοράς του θελήματος του Θεού,μία θεία προσφορά αγάπης προς τον άνθρωπο!

Αλήθεια αν δεν μας έλεγε ο Χριστός,ποιός είναι ο Θεός, πως άραγε θα Τον πλησιάζαμε ; "Πατέρα μας που είσαι στον ουρανό!"...πως αλλιώς μπορούσαμε να ξέρουμε, πως ο ύψιστος Θεός είναι και Πατέρας γλυκός και συμπονετικός για μας!

Δεν είναι λοιπόν μόνο το ψωμί το καθημερινό που μας δίνει ο Θεός για να ζούμε επι της γης αλλά και το μεγαλύτερο πάντων των αγαθών Του που είναι η άφεση των αμαρτιών μας! Αυτή είναι η αποκαλυφθείσα Αλήθεια-το σχεδίασμα της Βούλησης του Θεού...να γίνει το θέλημά Του όπως στον ουρανό έτσι και επι της γης!Και το θέλημά Του είναι να σώσει τον άνθρωπο απο τον θάνατο και αυτό το θέλημα ανέλαβε να το υλοποιήσει ο μονογενής Υιός Του ,ο Χριστός μας με ένα κόστος αφάνταστο..."Όστις τον ίδιο Υιό Αυτού δεν εφείσθη για να μας σώσει απο τον θάνατο"!

Ο Θεός έδωσε νόημα στην Ιστορία των τεθνεώτων , έδωσε υπόσχεση ζωής αιωνίου σε εκείνους που δεν θα προσπεράσουν τον σταυρωμένο Χριστό αλλά θα σταθούν μπροστά Του και θα Του πουν ...μία σταγόνα του αίματός Σου γράφει το όνομά μου και μου ανήκει δικαιωματικά ... γιατί ο Χριστός ήλθε για κάθε αμαρτωλό της γης...και θυσιάσθηκε για να μη απωλεσθεί κάθε ένας που θα Τον δει και θα πιστέψει σ Αυτόν!

Φάνταζε άθλια η ζωή μας χωρίς το φωτισμό του Θεού και Πατέρα μας που μας αποκάλυψε την οδό της σωτηρίας μας εν τω Χριστώ που την είχε προβλέψει και προετοιμάσει προ καταβολής κόσμου...ως ένα αρνίο εσφαγμένο πριν γεννηθούμε όλοι μας,πριν βουτηχθούμε μέσα στης δυστυχίας τη λάσπη.Τελικά δεν είμαι ένα αγριολούλουδο στη πλαγιά των λόφων της γης που γενιέται και πεθαίνει μέσα σε μιά νύχτα,αλλά γεννήθηκα με ένα σκοπό ...να ζήσω την αιώνια μέρα τη δική Σου!
Δέος! με τη σκέψη ότι για κάθε ένα μωράκι που έρχεται στο κόσμο...το κλάμα της ύπαρξής το ακους πρώτα Εσύ;

Πόσο μας σκέφτηκες Πατέρα,έναν-έναν χωριστά ,όχι μαζικά απρόσωπα,ούτε με προσωποληψία,όλους μας είδες ίδιους , ανήμπορους δούλους της κακίας του πονηρού που κούρσεψε τη δημιουργία Σου...αλλά Εσύ δεν μας άφησες χωρίς τρόπο σωτηρίας,δεν μας άφησες να χαθούμε αλλά πρόβλεψες για μας Σωτήρα τον εσφαγμένο Υιό Σου για να προκύψει δια της Αναστάσεως η αυγή ενός μέλλοντος αιώνος που έρχεται σε όλους όσους με ευγνωμοσύνη εδέχθησαν Αυτόν στο σπίτι της καρδιάς τους ως Φίλο και Κύριό τους μαζί!

Όταν σκέπτομαι ότι ο Θεός είχε προβλέψει για μένα θαυμαστή διέξοδο λύτρωσης πριν ακόμη γεννηθώ τότε εννοώ πόσο Αγαθός Πατέρας είναι και πόση αγάπη έχει για το κάθε δημιούργημά του που θα έβλεπε το φως της ζωής. Δεν με είδες ως αριθμό αναλώσιμο επι της γης αλλά ως άνθρωπο που έπλασε η προσωπική Σου αγάπη!
Είσαι ο Θεός της αγάπης! Κοντά στον καθένα... Θεός Ισχυρός αλλά και Πατέρας γλυκός! Έχεις προβλέψει δυνατότητα σωτηρίας για όλους μας!
Έγεινες Πατέρας όλων των ανθρώπων,γιατί Εσύ δίνεις τη ζωή σε όλους απλόχερα,γενναιόδωρα σε κάθε άνθρωπο επι της γης, αλλά το συγκλονιστικό υπέρτατο πρόβλεψες μέσω του Υιού Σου να σωθούμε αιωνίως σε μιά άλλη νέα γη ,σε ένα άλλο νέο ουρανό όπου κατοικεί η δικαιοσύνη Σου! Όλα τα πρόβλεψες Εσύ,ο Αγαθός Πατήρ,ο Θεός των οικτιρμών,μέσα στην έμπνευσή Σου ήταν το άπειρο έλεος Σου για μας ...τώρα καταλαβαίνω γιατί ο Δαβίδ λέγει ότι το έλεός Σου είναι καλύτερο και απο τη ζωή!

Το έλεος και η αλήθειά Σου σκέπασαν κάθε αμαρτία και ανομία και έδωσες συγχώρηση έτοιμη πριν καν γεννηθούμε...Τι άλλο έπρεπε να κάνεις για μας και δεν το έκαμες;Όλα τάχεις προβλέψει για μας ,μιά σωτηρία έτοιμη για καθένα μας,το μόνο που θέλεις απο μας ενα συγνώμη για τις αμαρτές μας και ένα ευχαριστώ διαρκείας όχι με λόγια αλλά με υπακοή στον Λόγο Σου.

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 13 Σεπτέμβριος 2020 00:09
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB