cd  ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

         ΑΠΡΙΛΙΟΣ 
 2023       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
 3  5  6 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 26 Μάιος 2015 21:00

Πρέπει να είσαι εν Χριστώ για να είσαι καινή,νέα κτίση,νέος άνθρωπος,καινούργιος...να μη έχεις καύχηση στον εαυτό σου και σε κάθε τι σαρκικό, παραδοσιακό, θρησκευτικό, κοινωνικό,για να έχεις έλεος και ειρήνη από τον Θεό.

Εν Χριστώ σημαίνει ,μέσα στον Χριστό,κρυμμένοι μέσα στον Χριστό,δεν φαίνεται τίποτα άλλο εκτός απο τον Χριστό και τον Λόγο του. Δεν προεξέχει η στολή μας,η μήτρα μας, το δόγματικό καταστατικό που αν δεν το καρφώσουμε στο σταυρό του Χριστού θα είναι το ανήλεο κατηγορητήριό μας εν εκείνη την ημέρα της έλευσής Του. Πρέπει να διαρρήξουμε τα ιμάτια του ευσεβοφανούς ανθρωποκεντρισμού μας,τα πολυτελή ράκη της γύμνιας μας και να ενδυθούμε τον Χριστό,θυσιάζοντας το ρυπαρό ιμάτιο της αυτοδικαίωσης που μας ταλανίζει.

Πρέπει να ταυτισθούμε με τον θάνατό Του Χριστού εν τω βαπτίσματι ,όχι βέβαια το εν ύδατι του νηπιοβαπτισμού,αλλά το εν Πνεύματι αγίω και πυρί! Χρειάζεται ομολογία αναξιότητας και υπακοή πίστης όμως για να γίνει αυτό! Με πλήρη άγνοια του θείου κανόνα του Χριστού όχι μόνο δεν βαφτίζεσαι αλλά πνίγεσαι στα νερά της τυπολατρείας. Τα αιωνίως νήπια περιβρέχουν εν ύδατι εαυτούς και αλλήλους εις το διηνεκές.

Ο απ. Παύλος λέγει στους Γαλάτες αλλά και σε μας όσοι εβαπτίσθητε εις Χριστόν, Χριστόν ενεδύθητε” Χρειάζεται θάνατος του virtual image of religion,της εικονικής κανονικότητάς μας,της ανθρωπαρέσκου μεγαλαυχίας μας,του τιποτένιου καθόλου μας.
Να ενδυθούμε τον λευκό απλό λινό χιτώνα του Χριστού,τον άρραφο,τον ανεπεξέργαστο,τον ενεπιτήδευτο ,τον μη σύμικτο,τον καθαρό χωρίς κηλίδα , ή μώμο ή οτιδήποτε μιαίνει και προξενεί βδέλυγμα και ψεύδος.

Μόνο ο Χριστός να φαίνεται, να ακούγεται ,να μαρτυρείται,να υπηρετείται με υπακοή πίστης και με φόβο άγιο. Και αυτό να φαίνεται παντού,ανοιχτά,καθαρά, με αλήθεια που φωτίζει και ελευθερώνει τους δεσμίους στις πλατείες, παρρησία όχι εν κρυπτώ ,όχι εν αποκρύφω σε μονές, άβατες ,άλαλες και άφωτες...
O Χριστός είπε...Εγώ δεν δίδαξα εν κρυπτώ,παρρησία ελάλησα εις τον κόσμον,στη συναγωγή,στο ιερό,στους δρόμους της Ιερουσαλήμ δίδαξα...τι με ρωτάς;,ρώτησε τους ακούσαντας αυτοί εξεύρουν όσα είπα Εγώ!
Τα λόγια του Χριστού είναι φανερά και απευθύνονται σε όλους.Η αλήθεια δεν κρύβεται,δεν αποκρύπτεται.Οι άνθρωποι κρύβονται απο την αλήθεια του Χριστού,αντίθετα δε προβάλλονται και εξυψώνουν το δικό τους ψέμα.

Ο Χριστός μιλάει με θάρρος ανοικτά σε όλους,δεν δεσμεύεται ο λόγος Του,απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους αλλά τελικά μαθαίνουν την διδαχή Του, μόνο οι ακούοντες. Και ακούει κάποιος όχι με τα αυτιά αλλά με την καρδιά και τον νου. Το ίδιο συμβαίνει και με τα μάτια μας ,βλέπουμε με το νου και όχι με τους οφθαλμούς μας...άρα τυφλός και κουφός είναι ο ανόητος,ο άφρων και όχι ο αόμματος και ο αδύνατος στην ακοή. Για να νοήσουμε,να καταλάβουμε τα λόγια του Χριστού πρέπει να τα αφήσουμε να αγγίξουν την καρδιά μας και ακολούθως να τα θέσουμε στο νου μας (να νουθετηθούμε). Πρέπει να εισαχθούν εσωτερικά τα λόγια του πνεύματος του Χριστού δηλαδή να μας ενδια-φέρουν,να τα φέρουμε μέσα μας ,να τα φυλάξουμε εντός μας.Να τα διαφυλάξουμε ως το ποιο πολύτιμο της ζωής μας ,να μη έλθουν οι μέριμνες και οι φοβίες να μας τα αποσπάσουν και μείνουμε κενοί και απογυμνωμένοι .

Είναι ανάγκη να φυλάξουμε τα λόγια του Θεού και να τα διαλογιζόμαστε μέσα μας όπως ακριβώς έκαμε η Μαριάμ ακούγοντας τους ποιμένας που “διεκήρυξαν τον λόγον τον λαληθέντα προς αυτούς απο του αγγέλου περί του παιδίου· και πάντες οι ακούσαντες εθαύμασαν περί των λαληθέντων υπό των ποιμένων προς αυτούς”.Και βλέπουμε τι η Μαριάμ έκαμε...”Η δε Μαριάμ εφύλαττε πάντας τους λόγους τούτους, διαλογιζομένη περί αυτών εν τη καρδία αυτής.”

“ Ότε δε είπε ταύτα, εις των υπηρετών ιστάμενος πλησίον έδωκε ράπισμα εις τον Ιησούν, ειπών· Ούτως αποκρίνεσαι προς τον αρχιερέα;Απεκρίθη προς αυτόν ο Ιησούς· Εάν κακώς ελάλησα, μαρτύρησον περί του κακού· εάν δε καλώς, τι με δέρεις;”
Ας μη είμαστε υπηρέτες του κάλπικου θρησκευτισμού .Ας μη υποστηρίζουμε τους Φαρισαίους και τους υποκριτές με τη στάση μας και πολύ περισσότερον κτυπώντας και ραπίζοντας τους λαλούντας το ευαγγέλιο του Χριστού.

Θυμόμαστε ότι στο δρόμο προς τη Δαμασκό ο Χριστός είπε στον διώκτη Σαύλο....Γιατί με διώκεις;Ο Σαύλος δίωκε την εκκλησία και ήταν σίγουρος ότι έκαμε το θέλημα του Θεού...Είχε πλήρη άγνοια ,δίωκε τον Χριστό και δεν το καταλάβαινε.

Πόσα πράγματα δεν ξέρουμε και ελαφρά τη καρδία προβαίνουμε σε διώξεις,αφορισμούς και αναθέματα... Όσα κάνουμε στους ανθρώπους, στον Χριστό το κάνουμε... και αυτό μεν έχει θετικό αντίκρυσμα στους αγαπώντες, αρνητικό δε στους μισούντες.

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 26 Μάιος 2015 22:23
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB