cd  ΟΝΕΙΡΑ ΖΩΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΓΡΥΠΝΟΥΝΤΕΣ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

         ΑΠΡΙΛΙΟΣ 
 2023       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
 3  5  6 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΟΝΕΙΡΑ ΖΩΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΓΡΥΠΝΟΥΝΤΕΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 23 Σεπτέμβριος 2014 23:41

Ένα κείμενο περί των ονείρων που όμως είναι μόνο για αγρυπνούντες ονειροπόλους μιας άλλης ονειρεμένης ζωής που επίκειται να γίνει πραγματικότητα ....μόνο για όσους την ονειρεύονται και τη προσμένουν.

"Υπάρχουν όνειρα που θέλουμε να δούμε.Υπάρχουν όνειρα που πρέπει να δούμε.Τα πρώτα είναι ανθρώπινα.,τα δεύτερα θεϊκά.Υπάρχουν δρόμοι ,άγνωστοι, κλειστοί που δεν τους ανοίγουμε,που φοβόμαστε να διαβούμε. Αν όμως τους ονειρευτούμε ...τους οραματισθούμε,τότε μόνο μπορούμε να τους διαβούμε!

Το όραμα έρχεται μόνο στον αγρυπνούντα επι του λόγου του Χριστού.Και είναι όνειρα προετοιμασμένα για να γίνουν ,τα έχει προβλέψει ο Θεός να τα περπατήσουμε στο Λόγο Του.Δεν είναι τα όνειρα ανεξήγητα και ασαφή. Ήλθε ο Χριστός και δεν μας άφησε στο ανεξήγητο, αλλά Αυτός μας εξήγησε τα πάντα που έχουμε ανάγκη να ξέρουμε και όχι κατά τις επιθυμίες μας αλλά κατά τη θεία βούλησή του Πατρός Του“Θεον ουδεις εωρακεν πωποτε ο μονογενης υιος ο ων εις τον κολπον του πατρος εκεινος εξηγησατο” Ιωάν.1:18

Χρόνια πρίν ο Ιωσήφ στην Αίγυπτο! θυμόμαστε την απόγνωση για την ερμηνεία του ονείρου του Φαραώ ..."δεν είναι ουδείς όστις να εξηγήση το όνειρο". Και είπε προς αυτούς ο Ιωσήφ, Δεν ανήκουν εις τον Θεόν οι εξηγήσεις; διηγήθητέ μου, παρακαλώ.” στο αρχαίοι κείμενο λέγει...”εἶπεν δὲ αὐτοῖς Ιωσηφ οὐχὶ διὰ τοῦ θεοῦ ἡ διασάφησις αὐτῶν ἐστιν διηγήσασθε οὖν μοι”!

Στη παλαιά Διαθήκη ο Θεός μόνο, μπορούσε να δώσει διασάφηση,εξήγηση των ονείρων και το έδινε σε ανθρώπους αφιερωμένους σαν τον Ιωσήφ,στην Καινή Διαθήκη είναι ο Θεός πάλι που δίνει τώρα τις εξηγήσεις μέσω του Υιού Του σε κάθε αγρυπνούντα ακόλουθό Του. Τα όνειρα τα εξηγεί ο Θεός ,είναι ο Θεός των εξηγήσεων.όταν ο Ιωσήφ άκουσε απο τον Φαραώ να τον ανυψώνει και να του λέγει ότι εννοείς τα όνειρα ώστε να εξηγείς αυτά.,τότε τον διακόπτει άμεσα και του λέγει ο Ιωσήφ” Ουχί εγώ,ο Θεός θέλει δώσει εις τον Φαραώ σωτήριον απόκρισιν” Γεν. Μα΄,15-16

Στον Θεό ανήκουν οι εξηγήσεις και σε κανένα άλλον.Μόνο ο Θεός μπορεί να μας εξηγήσει όλα αυτά που μας συμβαίνουν στη ζωή,να μας εξηγήσει το ποιοι είμαστε,το γιατί είμαστε,το που πορευόμαστε.Τα πάντα.Μόνο ο Θεός δίνει την ορθή εξήγηση,την “σωτήριον απόκρισιν” !Κι αυτό γιατί έχουμε ανάγκη για να διδαχθούμε τη αληθινή σωτήριο απόκριση,να τη πιστεύσουμε και να την ακολουθήσουμε,και να σωθούμε.

Η ζωή του Ιωσήφ ήταν γεμάτη θλίψεις, αποδιώξεις, φυλακίσεις -του συνέβησαν τα αδιανόητα.Τον μίσησαν οι αδελφοί Του,την τελευταία στιγμή δεν τον σκότωσαν,τον πούλησαν σε δουλεμπόρους,τον συκοφάντησε η γυναίκα του Πετεφρή,τον αδίκησαν,τον φυλλάκισαν στην Αίγυπτο,τον ξέχασαν πολύ καιρό στη φυλακή!η ζωή στα κατώτερά της...

Σ' όλα αυτά που του συνέβησαν χωρίς να φταίει υπάρχει ένα αλλά...”Αλλά ο Κύριος ήταν μετ' αυτού και ευόδωνε αυτόν εις πάντα όσα έκαμε”!

Ο Θεός ανατρέπει τις εις βάρος μας καταστάσεις.Μόνο αν ο Θεός είναι μαζί μας θα συμβεί αυτό, αλλιώς δεν υπάρχει σωτηρία στα χέρια των ανθρώπων. Απαντάει ο Θεός στην εκζήτησή μας. Δίνει την σωτήριον απόκρισιν αρκεί να Τον αναγνωρίσουμε, ότι Αυτός είναι ο Θεός της ζωής μας και απο Αυτόν έρχεται κάθε καλό στη ζωή μας.Ο Πατέρας των φώτων”Πάσα δόσις αγαθή και παν δώρημα τέλειον είναι άνωθεν καταβαίνον από του Πατρός των φώτων, εις τον οποίον δεν υπάρχει αλλοίωσις ή σκιά μεταβολής.” Ιάκ.1,17.

Αν ο Θεός δεν ήταν μετά του Ιωσήφ,δεν θα συνέβαινε τίποτα καλό στη ζωή του,δεν θα καμία σωτήρια απόκριση και καμία σωτήρια επέμβαση, θα είχε και αυτός μιά πορεία δουλείας και θανάτου όπως όλοι οι άνθρωποι χωρίς Θεό.Τουναντίον και σε πείσμα των δυσκολιών ο Θεός τον ανύψωσε απο τη φυλακή στο θρόνο ,απο σκλάβος έγινε βασιλιάς,απο το τίποτα έγινε τα πάντα.

Το όραμα της βασιλείας των Ουρανών δεν έρχεται στους κοιμωμένους, αρακτούς και light. Έρχεται στους ακούραστους ονειροπόλους,σ' εκείνους που έχουν διαρκή on line σύνδεση με τον αναστημένο Χριστό,και είναι ευαίσθητοι και αφοσιωμένοι στο θέλημά Του.

Αν ζητάς τον ουρανό και σε εμποδίζουν τα αστέρια ,μη φοβάσαι και μη δειλιάζεις,απλά μείνε άγρυπνος.Δεν υπάρχει νύχτα γι αυτούς που έχουν τα μάτια ανοικτά ,που κοιτάζουν και περιμένουν να γίνει αυτό που υποσχέθηκε ο Χριστός...ότι θα ζητήσετε μαζί στο όνομά Μου θα το κάμει ο Πατέρας!

Τα αστέρια θα πέσουν για χάρη των επιμενόντων ονειροπόλων,δεν μπορούν να σταθούν,δεν εμποδίζεται ο ουρανός ,είναι χάριτι δοσμένος στους αγρυπνούντες."

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 24 Σεπτέμβριος 2014 00:34
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB