cd  ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΧΕΣΗ,ΟΧΙ ΑΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2019      

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
       1 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  31   

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΧΕΣΗ,ΟΧΙ ΑΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

 

Ας μη μιλάμε ανήκοντες σε μία απρόσωπη μάζα προβάλλοντας κάποιο ομαδικό εμείς αυτοί και εσείς οι άλλοι . Ο Χριστός είναι ο μεγάλος προσωπικός μας φίλος αλλά είναι και ο προσωπικός διδάσκαλος... μας μιλάει προσωπικά,μας αγγίζει προσωπικά, μας εμπνέει και μας καθοδηγεί .Δεν επεμβαίνει στους όχλους,το θαύμα Του το κάμει προσωπικά στον καθένα μας,σε έναν-έναν προσωπικά. Δεν είναι σαν τους θρησκευτοπολιτικούς που με λόγους θρησκευτικού ξυλοτύπου εξειδικεύονται στο γαργαλίζειν τις ακοές των αφελών και ευκολόπιστων. Ο Λόγος Του είναι πνεύμα και ζωή και είναι δώρο προσωπικής προσφοράς και φιλίας για τον καθένα μας!

Είναι ανάγκη να μιλάμε προσωπικά, ίσως τότε μόνο μπορούμε να αγγίξουμε τον φίλο μας.
Μπορεί να συνηθίσαμε το σανίδι του facebook ,την κοινωνική υποβλητική δικτύωση που διευκολύνει τον απρόσωπο ρόλο του μαζανθρώπου ,όμως αν θέλουμε διαδραστική ωφέλεια ας αλλάξουμε επιτέλους διανομή ρόλων και ας απαιτήσουμε να  παίξει ο καθένας τον προσωπικό εαυτό του.

Τολμώ να μιλήσω για μένα ,να μη αντιπροσωπεύω καμία ταμπέλα. Αντιπροσωπεύω τον εαυτό μου,την πίστη μου στο λόγο του Θεού και όχι στον λόγο των ανθρώπων. Δεν κρύβομαι πίσω απο τη απρόσωπη μάζα και το πλήθος -δεν είναι άλλωστε ασφα-λές και βέβαιο το βασιλεύον θρησκευτικό περιβάλλον - δεν καυχώμαι σε τίποτα άλλο εκτός απο τον Θεό Πατέρα και τον Σωτήρα και Κύριό μου Ιησού Χριστό. Ας παύ-σουμε να είμαστε ένα ανούσιο ποσοστό στα στατιστικά κατάστιχα των κατακερμα-τισμένων θρησκειών. Ας αντιδράσουμε στην επιβληθείσα κλασματοποίηση της υπαρξής μας στο δημοτολόγιο του απανθρωπο-ποιημένου τους γκέτο.
Πρέπει να ξεφύγουμε απο τη βασιλεία των ανθρώπων-δεν μπορεί για πάντα να είμαστε δούλοι των ανθρωπάρεσκων θρησκειών,δογμάτων,ενταλμάτων -, είναι βάλσαμο ν' άκούσουμε τη φωνή του σωτήρα Χριστού που μας καλεί στην ελευθερία τη δική Του, να μετανοήσουμε πραγματικά , να εμπιστευθούμε στο ευαγγέλιό της χάρης Του και να ζήσουμε μιά νέα ζωή κοντά Του.

Αφού τα δόγματα προξένησαν τόσο μεγάλο κακό μας διαίρεσαν και αφαίρεσαν την ενότητα του πνεύματος του Χριστού,ας μη ψάχνουμε για κάτι χειρότερο. Αγωνίσθηκαν και πέτυχαν το αδιανόητο και ανεπίτρεπτο!..Κατάφεραν και διέρρηξαν τον δεσμό αγάπης μεταξύ μας δηλαδή έγιναν αντικείμενοι στο έργο του Χριστού που ζήτησε να γίνουμε ένα όλοι μας μαζί Του.!

Ο λόγος του Θεού μας λέγει : ποιος μπορεί να μας χωρίσει απο τη αγάπη του Θεού; Κανείς και τίποτα βεβαίως δεν μπορεί! Εννοεί τους ανθρώπους όμως τους πιστούς του Χριστού,που Του ανήκουν,που είναι ταυτισμένοι ,που είναι ένα με τον Χριστό, που είναι ένα σώμα! Aυτοί ναι δεν μπορούν να χωρισθούν ,είναι αδύνατο να συμβεί, ανήκει στη σφαίρα του αδιανόητου,γιατί το ζωντανό και υγιές σώμα του Χριστού δεν είναι ούτε κομμένο, ούτε χωρίς μέλη ,ούτε χωρίς σύνδεση των μελών Του. Δεν κείται ανάπηρο,χωλό,χωρίς μέλη,αιμόφυρτο από τις τομές και τις εγχειρήσεις .

Ας σταματήσουμε επιτέλους να αντιπροσωπεύουμε κάποιο δόγμα ή κάποια θρησκευτική ομάδα,πρέπει να ξεφύγουμε απο τα οργανωμένα θρησκευτικά ταμπλόιντ οποιασδήποτε κι αν ονομάζεται οπαδοποίησης, θρησκευτικής σύστασης και όλων των σχετικών με ταμπέλες θρησκειών και δογματικά διευθηντήρια.

Δεν υπεραμύνομαι καμίας θρησκείας που η ανθρώπινη πρόσμειξη έχει προξενήσει μικρό η μεγάλο τραύμα. Αυτό που με ενδιαφέρει και πιστεύω όλο τον πραγματικό λαό του Θεού,είναι η πιστή εφαρμογή των εντολών και των προσταγμάτων του Θεού. Δυστυχώς έχει επέλθει μικρή η μεγάλη αλλοίωση στην πρακτική υπακοή στο Λόγο του Χριστού και των Αποστόλων Του. Ο Χριστός μας καλεί να γίνουμε μαθητές Του ,να σωθούμε δια της εμπράκτου πίστεως σ'Αυτόν. Δεν μας κάλεσε να ενταχθούμε σε θρησκείες και σε θρησκευτικά εποχούμενα κατασκευάσματα.

Φτιάξαμε ειδωλοποιήσεις αυθαίρετων καυχήσεων και περιχαρακωθήκαμε σε λακούβες που δεν έχουν ούτε νερό ,ούτε ψωμί και πεθάναμε της πείνας και της δίψας. Κατά τα άλλα ελειενοί και τρισάθλιοι στοχεύουμε το απέναντι περίχαράκωμα και κουνάμε την σημαία της θρησκευτικής κουλτούρας μας. Αυτά όλα είναι ματαιοπονήματα. Η μεταρρύθμιση δεν κατάφερε να αλλάξει εντελώς το θρησκευτικό τοπίο. Πρέσβευσε την ελευθερία του Πνεύματος αλλά στη πράξη έγεινε οδυνηρή απομείωση αποτελεσματικότητας. Έμειναν πολλά απομεινάρια παραδόσεων ανέγγιχτα και απαράλλαχτα,με συνέπεια τον κατακερματισμό και την εμφάνιση και πάλι κοινωνικοθρησκευτικών υποδουλώσεων.

Ο Θεός έχει ένα λαό από όλα τα έθνη,ο λαός Του είναι άγιος και είναι ο λαός που Τον λατρεύει εν Πνεύματι και εν αληθεία,δηλαδή υπακούοντας στο γεγραμμένο λόγο Του, Όχι με σάρκα ,παραδόσεις,είδωλα,λείψανα,και οτιδήποτε ανθρώπινης ματαιότητας.

Άγιος λαός,Βασίλειο ιεράτευμα ο κατά Πνεύμα λαός Του. Άγιος λαός σημαίνει ότι δεν έχει σαρκικές προσμείξεις ούτε Έλληνα,ούτε Ιουδαίου,ούτε καμία άλλη σαρκική ταυτότητα. Ο Θεός δίνει το Πνεύμα Του μόνο σε Εκείνους που πειθαρχούν απόλυτα στο Λόγο Του και τον εκτελούν απαρέγκλητα. Για αυτό είναι ανάγκη να συσπειρωθούμε όλοι πάνω στο κοινό θεμέλιο που είναι ο Χριστός ο Κύριός μας,ο μοναδικός αρχηγός και τελειωτής της πίστης μας. Δεν μας είπε να ακολουθήσουμε την εικόνα Του αλλά το Λόγο Του ,που τον μοίρασε σε όλους μας μέσω των αποστόλων Του για να είμαστε ΕΝΑ μαζί Του,ΕΝΑ με τον Θεό Πατέρα και ΕΝΑ όλοι μεταξύ μας ,όχι ασύνδετα και αποκομμένα μέλη,ατάκτως ηρημένα και ως εκ τούτου ετοιμοθάνατα,πλησίον αφανισμού.

Υπάρχουν γύρω μας σκαλοπάτια απείθειας ,δεν είναι όλος ο κόσμος στο ίδιο επίπεδο. Υπάρχουν θρησκείες που έχουν τέλεια αγνωσία Θεού,που είναι γεμάτες είδωλα και παραδοσιοπληξίες ανιστόρητες ,ανεκδιήγητες που ξεφεύγουν απο τα όρια ακόμα και της πιο ευφάνταστης διανόησης. Υπάρχουν και αυτές που δεν έχουν είδωλα ,και μεσαιωνικό σκοταδισμό αλλά έχουν και αυτές ανάγκη να απεγκλωβισθούν απο προσωποπαγείς δουλώσεις,απο αυθαιρεσίες ανθρώπινες,από απαγορεύσεις ελευθεριότητας , απο εναγκαλισμούς παραδόσεων και συνηθειών απο συμπεριφορικές πρακτικές.Υπάρχουν πολλές άλλες που αγωνίζονται μεν αλλά έτσι έχουν αντιληφθεί τα πράγματα και μένουν σ'αυτά που έχουν μάθει και δεν προχωρούν,δεν προοδεύουν, δεν έχουν τόλμη,δεν έχουν οραματισμό,δεν έχουν ταπείνωση. Άλλες έχουν αυτά που δεν έχουν οι άλλες... όμως κι αυτές δεν έχουν αυτά που έχουν οι άλλες κ.ο.κ ...

Εμείς που είμαστε άραγε ;...στις διάσπαρτες ναυαγισμένες σχεδίες της θρησκευτικής απομόνωσης,πνέοντες τα λοίσθια ,τραγικά μόνοι και απελπιστικά αβοήθητοι ενώ η θάλασσα έχει αρχίσει να ηχεί και τα κύματα αυτής (Λουκ 21:25)

Ο λαός του Θεού βγαίνει μέσα απο τα χαλάσματα και δεν καυχιέται σε καμία ταμπέλα αλλά μόνο στον Σωτήρα Χριστό και στον Πατέρα Θεό. Στον προφ. Αμώς διαβάζουμε :" Εν τη ημέρα εκείνη θέλω αναστήσει την σκηνήν του Δαβίδ την πεπτωκυίαν, και θέλω φράξει τας χαλάστρας αυτής, και θέλω ανεγείρει τα ερείπια αυτής, και θέλω ανοικοδομήσει αυτήν ως εν ταις αρχαίαις ημέραις·"

Πρέπει να φύγουμε απο τα χαλάσματα και να στήσουμε την σκηνή την πεπτωκυία και να οικοδομήσουμε το ναό του Θεού τον εν Πνεύματι και αληθεία ναό Του.

Μήπως έφθασε η ημέρα εκείνη,να σηκώσουμε όλοι μαζί την πεσμένη σκηνή,της υπακοής στο γεγραμμένο Λόγο του Θεού και στην αγάπη του Χριστού να ενωθούμε, έτσι ώστε να έχουμε την μάχαιρα του πνεύματος ζωντανή,ενεργή και κοπτερή και να κόβουμε κάθε τι που είναι σκάνδαλο και εμπόδιο στην πνευματική κοινή πορεία μας.

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 24 Δεκέμβριος 2013 21:15
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB