Warning: Memcache::addserver() expects parameter 2 to be long, string given in /home/pinged2/webapps/maranathagr/libraries/joomla/cache/storage/memcache.php on line 84
 1938 Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ  2019      

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
        2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29  30   

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
1938 Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Η παρακάτω αναγραφή ιστορικών στοιχείων και γεγονότων επικυρώνει τη τραγική διαχρονικότητα που δυστυχώς δεν έχει ημερολογιακή δέσμευση...Είναι πάντα επικαιροποιημένη αφού η σκοτεινότητα της εποχής 1933 έως 1941 εξακολουθεί να δουλαγωγεί και μάλιστα εν τυφλώσει τους Έλληνες. Παρόλο το δυσμενές της εποχής ένας πνευματικός Διαφωτισμός άρχισε να εκπέμπει ακτίνες αληθείας και ελευθερίας στις ψυχές των ανθρώπων,κάτι απρόσμενο εν μέσω του απόλυτου σκοταδιού. Φαίνεται όμως,ότι η απεριόριστη λάμψη των κρυστάλλων ενόχλησε υπερ το δέον και έπρεπε πάσει θυσία να καταποθεί το φως υπο του σκότους.Κάποια στιγμή ξάφνιασε η φοβερή νύχτα της διάσπασης  των κρυστάλλων και έγεινε διαρκής απο την στιγμή της εγκαθιδρύσεως των φασιστικών νόμων του 1938 περί απαγόρευσης της ελευθερίας του συναθροίζεσθαι των μέχρι τότε μη διαχωριζομένων Χριστιανών.Η επιβολή της διάσπασης της ενότητας των γνήσιων Χριστιανών της Ελλάδος εφευρέθη απο τη συνέργεια του δικτατορικού εξουσιαστή μετά του προθύμου θρησκευτικού ιεροεξουσιαστή

Η πεποίθηση ότι η πρώτη χριστιανική Εκκλησία δεν είχε κάποιο προσδιορισμό ή ετικετοποίηση που να όριζε τη λειτουργία της παρά μόνο την απλή χριστιανική πίστη ήταν αυτονήτα δεδομένη ως μη προβλεπομένη απο τα κείμενα των Αγίων Γραφών. Έτσι ενας μεγάλος αριθμός συναθροίσεων λειτουργούσαν σε πόλεις και χωριά της χώρας μας ανεπίσημα και βεβαίως χωρίς να έχουν οποιαδήποτε δογματική χροιά ,επειδή είχαν την βέβαιη πεποίθηση ότι αξία δεν είχαν οι επινοημένες ονοματοδοσίες ,αλλά η δια Ιησού Χριστού και μόνο ζωντανή πίστη στον Θεό. Σε αυτό συντελούσε και η Συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία του συναθροίζεσθαι που υπήρχε στην Ελλάδα.

Οι συναθροίσεις εγίνοντο κατ οίκον ή σε δημόσιο χώρο με μία και μοναδική επιγραφή αναγγέλλουσα ότι εδώ γίνεται Κήρυγμα Ευαγγελίου -η είσοδος είναι ελευθέρα. Δεν υπήρχε ουδείς τίτλος ή κάποιο όνομα ή έστω ένα αναγνωριστικό παρά μόνο Κήρυγμα Ευαγγελίου και είσοδος ελευθέρα! Η πρακτική αυτή των αδελφών ήταν αρραγής, άθραυστη,ενωμένη και βεβαίως δεν ετίθετο υπο καμία αμφισβήτηση διότι απέρρεε απο τις αρχές του Ευαγγελίου του Χριστού περί βιωμένης αγάπης και λειτουργικής ενότητας. Απέρρπιταν απεριφράστως οποιαδήποτε διαχωρίζουσα ονοματοδοσία.
Η νύχτα των κρυστάλλων δυστυχώς το 1938 μεθοδεύτηκε απο το τυπολατρικό θρησκευτικό κατεστημένο που αναίσχυντα ήλθε σε συνεννόηση με την δικατατορία του Μεταξά και εργάσθηκαν νομοπαρασκευαστικά γιά να καταργήσουν την θρησκευτικήν ελευθερίαν και στην ουσία να εμποδίσουν την λυτρωτική δύναμη του Ευαγγελίου του Ιησού Χριστού, με το πρόσχημα του προσηλυτισμού. Εστησαν σκάνδαλο και παγίδα θρυμματισμού στην  ενότητα των Χριστιανών.

Έτσι με εισήγησή των θρησκευτικών πραιτωριανών η κυβέρνηση του Ιωάννου Μεταξά εξέδωσε δύο αναγκαστικά διατάγματα το 1363/38 και 1672/39 που έβαλε χειροπέδες στη θρησκευτική ελευθερία. Γέμισαν τις σελίδες αυτών των δικτατορικών διαταγμάτων με σωρεία δεσμευτικών άρθρων,με στοχευμένη σκοπιμότητα τον εξαναγκασμό εις διάσπαση αφού εισήγαγαν μεθοδευμένα τις έννοιες των θρησκευτικών δογμάτων στη  χώρα μας με εντολή να κατατεθούν εις το Υπουργείον Θρησκευμάτων δηλώσεις με ρητήν υποχρέωσιν προσδιορισμού τίτλου ή ονόματος προς διάκρισιν και συμόρφωσιν.

Στα μέσα της δεκαετίας του ΄30 εμφανίζεται ένας εμπνευσμένος κήρυκας του Ευαγγελίου ο μαθηματικός Κώστα Μεταλληνός ...Με ιδιαίτερη χάρη άρχισε να κυρήττει το ευαγγέλιο στους συναδέλφους του δημοσίους υπαλλήλους. Μαζεύονταν για πνευματική συζήτηση και Γραφική μελέτη σε ιδιωτικά σπίτια ..έτσι σχηματίσθηκε ένας πνευματικός κύκλος δημοσίων υπαλλήλων.Αρκετοί απο τους υπαλλήλους έδειχναν ειλικρινή ζήλο και ακούραστος οραματιστής ο Κώστας Μεταλληνός προώθησε την ιδέα να ιδρυθεί “ Όμιλος Δημοσίων Υπαλλήλων-Έρευνα και πίστις” και οργάνωνε ευρύτερες διαλέξεις σε δημόσιες αίθουσες όπου τα πνευματικά θέματα τράβηξαν το ενδιαφέρον ενός μεγάλου αριθμού διανοουμένων..Σαν εκπρόσωπος του Ομίλου ο Μεταλληνός έκαμε ένα θαραλλέο βήμα κάμνοντας αίτηση για παραχώρηση της αιθούσης της Παλ,Βουλής για δημόσιες διαλέξεις με ελεύθερη τη είσοδο.Η άδεια δόθηκε για 2 φορές κάθε εβδομάδα για 3 χρόνια απο το φθινόπωρο του 1935 έως το καλοκαίρι του 1938! Εκείνη ακριβώς την εποχή το Εαυγγέλιο μιλούσε ανοικτά σ'όλη την Αθήνα ,αδέσμευτη η φωνή της αλήθειας του Χριστού άγγιζε τις ψυχές των Αθηναίων που ερχόντουσαν μαζικά στις συναθροίσεις.

Για πρώτη φορά παγκοσμίως δημόσιοι υπάλληλοι ήταν πρωτοπόροι μιάς ριζοσπαστικής διαφωτιστικής κίνησης ...Αυτό πραγματικά κανένας δεν το περίμενε σε μιά άκρως συντηρητική κοινωνία ,η διακηρυτόμενη ελευθερία του Θεού να ελκύει και να δίνει φωτεινή διέξοδο και ελπίδα στο χειμαζόμενο απο τα δεινά λαό της Αθήνα. Μέχρι το 1938 το μήνυμα του Ευαγγελίου κηρυσσόταν ελεύθερα και χωρίς κανένα εμπόδιο το Πνεύμα του Θεού σαν δροσερό αεράκι ανύψωνε τις ψυχές των ανθρώπων και ως επι πτερύγων ανέμου οι ακούοντες γνώριζαν την θυσία του Χριστού που λυτρώνει ,την ειρήνη που γαληνεύει,το φως που φωτίζει, την αγάπη που ενώνει, την ανάσταση που δίνει νέα ζωή και δυναμική προοπτική .

Το 1938 ξαφνικά πέφτει η νύχτα της διάσπασης και  εκδίδονται τα ανελεύθερα φασιστικά διατάγματα περί αναγραφόμενης θρησκευτικής ταυτότητας σε εκκλησιαστικούς χώρους των μη ανηκόντων στην καθεστηκυία τάξη των ορθοδόξων,οι ταγοί των οποίων συνέπτρατταν μετά των καθεστωτικών του Μεταξά. Σταματούν οι διαλέξεις στην Παλαιά Βουλή και αρχίζουν το 1939 να μαζεύονται στην αίθουσα Λυκούργου 18 χωρητικότητας περίπου 300 ατόμων.! Η Λυκούργου γέμιζε ασφυκτικά. Ηταν ένα ρεύμα ποταμού εκζήτησης της χάρης και του ελέους του Θεού μέσα στις πολεμικές περιστάσεις της εποχής.Οταν επιτάχθηκε το κτίριο της Λυκούργου 18 απο δγή της ιταλικής κατοχικής δύναμης ο Μεταλληνός δεν πτοήθηκε αλλά  ζήτησε τώρα την άδεια για την... νέα Βουλή όπου δεν λειτουργούσε το Κοινοβούλιο λόγω της Γερμανικής κατοχής..3 Φορές την εβδομάδα επι τρισήμισυ χρόνιια απο τον Αυγουστο 1941!

 
Κατά την διάρκεια των σκοτεινών περιστάσεων γινόντουσαν πνευματικές διαλέξεις απο τον Κ Μεταλληνό στην Παλαιά Βουλή και αργότερα στη Νέα Βουλή! Υπέρβαση Πνευματικού Διαφωτισμού στον επίσημο αντιπροσωπευτικό χώρο της Δημοκρατίας. Ενάντια στην σκιά του θανάτου που κάλυπτε την Αθήνα της δυστυχίας ,της πείνας και του θανάτου το ζωογόνο μήνυμα του Ευαγγελίου ήταν η κορυφαία νικηφόρα αντίσταση του Πνεύματος του Θεού.Το μήνυμα του Ευαγγελίου της ειρήνης καλούσε τους ανθρώπους σε διαλλαγή με τον Θεό και μεταξύ τους σαν μιά αντίρροπη δύναμη ελευθερίας να εξοστρακίζει και να καταπατά τη δύναμη του κακού και της τυρανίας.Στις μαύρες μέρες της κατοχής ο Χριστός ήταν παρών ,και έγεινε ο μεγάλος Πλησίον στον χειμαζόμενο λαό της Αθήνας.
Τότε βεβαίως ήταν απαραίτητη η διαχρονική φαρισαική αντιδραστικότητα της εκάστοτε πολιτικοθρησκευτικής καθεστηκυίας τάξης,ως ενδημική φασίζουσα αντίσταση στην λυτρωτική ελευθερία του Πνεύματος του Θεού που τόσο ανάγκη είχαν οι άνθρωποι στην απόλυτη ένδεια των πάντων. Όμως οι πνευματικές εξαγγελίες των θείων αρετών ακούγονται ελεύθερα και αδέσμευτα στην Αθήνα!

Το μήνυμα του Ευαγγελίου εμψυχώνει τους απέλπιδες αθλίους  και τους δίνει αληθινή ελπίδα, αναπτερώνει , στηρίζει τα παραλυμένα πόδια,δυναμώνει τα χτυπημένα χέρια,χορταίνει τους πεινώντας και διψώντας με άρτο ζωής και νερό που ξεδιψάει μιά για πάντα.Όταν το πνεύμα του ανθρώπου τρέφεται με λόγους ζωής και ζωοποιείται απο την δύναμη του Θεού που είναι η κορυφαία ανάγκη του ανθρώπου ,πως και μετά του Χριστού δεν θα δώσει ο Θεός και όλα αυτά που έχουμε ανάγκη. Αληθώς σαν τα σπουργίτια που τα τρέφει ο Θεός και ποτέ κάποιο δεν πέφτει κάτω χωρίς να το θελήσει ο Ιδιος ο Θεός...
Ο Θεός δεν δεσμεύεται απο  τα  φασιστικές παραληρηματικές απαγορεύσεις και καταδυναστεύσεις για να σώσει τους ανθρώπους που ζητούν πρώτα την Βασιλεία Του και εμπιστεύονται τη ζωή τους εις Αυτόν.Η τότε ΕΛΒΙΡΑ μετέπειτα ΕΙΡ έδινε μικρόφωνο στη φωνή του Κώστα Μεταλληνού και μέσα απο τα ερτζιανά, τα κύματα ελέους και σωτηρίας κατέκλυσαν την έρημη γη της Αθήνας . Η ενθάρυνση όχι σε κάποια αδύναμη και ανεπαρκή και αφανισμένη τυπολατρική θρησκεία των ανθρώπων αλλά στη ζωοποιητική δύναμη του Ευαγγελίου της,την μόνη δύναμη να αναίνει τους νεκρούς της Αθήνας και όχι μόνο. Η δύναμη του Αναστημένου Χριστού στη θνήσκουσα Ελλάδα.

Αυτή το δυναμικό έργο του Θεού το μίσησε το θρησκευτικό κατεστημένο και σε συνεργασία με το φασιστικό καθεστώς επέβαλλαν βιαίως διαχωριστικές πινακίδες απαγόρευσης της ελεύθερης κοινωνίας των συνειδήσεων. Απαγορευτικές πινακίδες εισόδου στο Ευαγγέλιο της ελευθερίας του Θεού.

Και εμείς ,τι κάναμε άραγε εμείς ...συμβιβασθήκαμε και επιτρέψαμε τη διάσπασή μας με αντάλλαγμα την σύσταση διακριτών οίκων με οικόσημα μικροδυναστειών στα δούλα φέουδα του θρησκευτοκρατορικού συστήματος.Υποκύψαμε στην πανούργα μεθόδευση του συστήματος διαίρει και βασίλευε.Παγιδευθήκαμε και θυσιάσαμε την ενότητα του πνεύματος,τον σύνδεσμο της τελειότητος με την ανάρτηση ταμπέλων Θρησκευτικού απαρτχάιντ ...θρησκευτικών ρατσιστικών διαχωρισμών.
Δεν έπρεπε αδελφοί να επιτρέψουμε αυτήν την ισοπεδωτική ταφόπλακα να θρυματίσει ότι καλύτερο διαθέταμε ,την ενότητα μας, που εκφραζόταν με την  έμπρακτη αγάπη προς τον Σωτήρα μας Χριστό που μας εξαγόρασε για να μη ανήκουμε στους εαυτούς μας αλλά να είμαστε μέλη αλλήλων,μέλη του αναστημένου σώματός Του.

Φθάσαμε στο σημείο να παίρνουμε άδεια απο τον εκάστοτε μητρπολίτη για να κηρύξουμε το Ευαγγέλιο ...όχι όπως ο Χριστός θέλει ελεύθερα στις πλατείες και τους δρόμους αλλά με περιοριστικά μέτρα,με δεσμευτικές υποχρεώσεις ανάρτησης αναγνωριστικών αστεριών σαν τους έγκλειστους τους μη ανήκοντες στην ορθόδοξη άρεια φυλή...Μόνο στα στρατικοποιημένα ανελεύθερα καθεστώτα οι άνθρωποι υποχρεούνται να φέρουν αναγνωριστικά του πιστεύω τους,κι αυτό όχι για προβολή και ανάδειξη της διαφορετικότητας που εν υποκρίσει αναγγέλουν αλλά για σκοπούμενηεξόντωση,μεθοδική απαλλοτρίωση,απάνθρωπη περιθοριποίηση.

Καταναγκαστικά σπρώχτηκαν οι άνθρωποι του Χριστού σε κρατικο-θρησκευτικά στρατόπεδα συγκέντρωσης με πρόσχημα ότι η υπακοή σε ανθρώπινους ανήθικους νόμους χαρίζει απελευθέρωση.Να προστατεύσουν τους εαυτών θρησκόληπτους δουλοπάροικους μη μολυνθούν απο την ελευθερία των τέκνων του Θεού,αυτό ήθελαν.Όμως η υπακοή σε ανθρωποθρησκείες είναι ανθρωποθυσίες στο βωμό της δειλίας και της δουλείας.Η δούλα υπακοή σε ανθρωποθρησκείες καταδυνάστευσης και στις μεθοδεύσεις τους δεν απελευθερώνει αλλά εξοντώνει.

Είναι ανάγκη να πετάξουμε τις ρατσιστικές ταμπέλες  του διαχωρισμού που μας φόρεσαν οι κοπτοραπτούδες δουλέμποροι,να τις παραδώσουμε στους δόλιους εμπνευστές της φεουδαρχικής "αγίας θρησκευτικής αυτοκρατορίας". Αυτός ο εθνικοθρησκευτισμός,με την συμβιβαστική και συναινετική συμπαιγνία πολιτικής και θρησκευτικής εξουσίας παράγει κοινούς αγίους,κοινούς θεούς,κοινά είδωλα και επιβάλει την λατρεία τους στον απρόσωπο όχλο που γεννιέται έκθετος στην επικράτειά τους και ταυτοχρόνως συκοφαντεί ,βλασφημεί και αποτρέπει κάθε προσωπική χαρισματική εκ Θεού γέννηση και ανάπτυξη. Αυτές οι εξουσίες είναι πάντοτε  τα κωλύοντα αναχώματα ,τα κηδεμονικά κηδεύοντα συστήματα της απείθειας

Η ταμπέλλα επιστρέφεται ως ανθρώπινο κατασκεύασμα στους εργολάβους κηδειών του συστήματος,τους συστημικούς νεκροθάφτες της θρησκοληψίας. Οι Χριστιανοί δεν δεσμεύονται απο ανελεύθερους νόμους,απο φασιστικές νοοτροπίες,απο θρησκευτικά μορφώματα δουλεμπορίας.Το Ευαγγέλιο δεν δεσμεύεται,είναι πηγή ελευθερίας και οι άνθρωποι του εαυγγελίου είναι ελεύθεροι επειδή ο Χριστός  όποιον ελευθερώνει τον απελευθερώνει αληθινά όχι θεωρητικά εν φρονηματικώ καταστατικώ διατελούντα.Οι απελεύθεροι του Χριστού δεν υπόκεινται σε κυψελοειδή κελιά συνείδησης.Αυτά μπορεί να τα βρεί κάποιος στις φυλλακές του μονάστερου εθελόθρησκου ασκητισμού τους. Μερίσθηκε ο Χριστός;Υπάρχει κάποιος επι της γης που μπορεί να  το κάμει;Γιατί επιτρέψαμε στο φασιστοειδή θρησκευτικό κρατισμό να μας μερίσει,να μας διαχωρίσει,να μας διχάσει ,να μας εξοντώσει έναν έναν ξεχωριστά.
Δεν είναι στοιχείο αναγνώρισης η εξωτερική μας ταμπέλα,,οτιδήποτε εξωτερικό,η αμφίεση,κλπ αλλά μόνο η αποδεικτική ζωή πίστης Χριστού εν ενότητι αγάπης ενεργουμένη..

Προαυλιζόμαστε σε αυστηρά προκαθορισμένα πλαίσια,σε συρματοπλέγματα με την ταμπέλα στο λαιμό να κρέμεται ...μη πλησιάζετε τα μιάσματα που μολύνουν την αυτοδικαιομένη κοινωνία της αδικίας και προκατάληψης.

Δεν είναι καλό το μερισματικό καυχημά μας. Δεν έπρεπε να υποκλιθούμε στους Μεταξικούς ανελεύθερους νόμους ...θα ήταν προτιμότερο να αρνηθούμε

Η ευρωπαική ένωση έχει καταδικάσει τους νόμους της φασιστικής θρησκευτικής μισαλοδοξίας. Αλλά είναι κανόνας η πολιτική εξουσία να διαθέτει με πολλή προθυμία στην ιεροκρατία το “brachium seculare” όπως αναφέρει και ο Max Weber την απαραίτητη “κοσμική χείρα”για τον αφανισμό ή την περιθωριοπόιηση των αιρετικών. Οι ρατσιστικοί νόμοι λειτούργησαν σαν το τεχνητό λαγό που έβγαλε το θήραμα στο πεδίο βολής του θηρευτή.Αναθέσεις συμβάσεων έργου αλληλοεκχωρούν ο καισαροπαπισμός-ο πολιτικός εξουσιαστής και η ιεροκρατία -ο θρησκευτικός εξουσιαστής.Αν δεν κάνουν συμβιβασμούς και εκδουλεύσεις μεταξύ των θα έχουν σύγκρουση συμφερόντων και αυτό δεν τους συμφέρει. Και έτσι οι ειδωλοποιήσεις της ιεροκρατίας γίνονται άγιοι του κράτους και δεν θα επέτρεπαν ποτέ σε κάποιους έξωθεν να χαλάσουν την έσωθεν αρμονική συμβίωσή τους.

Υποβόσκουσα η αδελφική... εγωιστική σαρκικότητα με την επιβολή των νόμων έφερε στην επιφάνεια το υπέδαφος της ασυμφωνίας χαρακτήρων και το κελύφωσε.Προτιμότερο να είχαμε πάντοτε προ οφθαλμών το κορυφαίο ζητούμενο που δεν είναι άλλο παρά η ενότητα του Χριστού ...να είμαστε άνομοι ως προς τους φασιστικούς νόμους αλλά έννομοι στον υπερέχοντα νόμο του Θεού. Δεν υπάρχει νόμος υπο τον ουρανό που να αντιτίθεται στον τέλειο σύνδεσμο που είναι η αγάπη που ενώνει.Θα είχαμε γίνει ένα , κόντρα στο σύστημα της μισαλλοδοξίας θα ακυρώναμε στην πράξη τα διατάγματα της καισαρικής ιεροκρατίας.Δεν το κάναμε τότε ,όμως δεν είμαστε δεσμευμένοι να συνεχίσουμε αυτό το επιβαλόμενο καθεστώς της φθοροποιού διαιρετότητας του σώματος του Χριστού.

Η καρικατούρα της δήθεν δημοκρατίας κατέρρευσε με την διεφθαρμένη αντιπροσωπευτικότητα στη θέση της εξ αρχής προβλεπομένης συμμετοχικότητας που είναι η πεμπτουσία της αληθινής Δημοκρατίας.Είμαστε εμείς τα θέατρα του κόσμου,οι εξωσθέντες,δεν έχουμε δικαίωμα συμμετοχής στα όργανα της δημοκρατίας; Η αντιπροσωπευτική Δημοκρατία με τους επαγγελματίες πολιτικούς και τους επαγγελματίς κληρικούς συνεχίζουν ακάθεκτοι την καταδυνάστευση των μη προνομιούχων πληβείων αιρετικών.Αυτοί αποτελούν την εξουσιαστική δεσποτεία που κυβερνούν ελέω άφρονος όχλου.

Τροχοπέδη στην πορεία προς έμπροσθεν έγεινε το κουβάλημα ταμπέλας του καθενός και όλοι μαζί βρεθήκαμε σε απορία

Πολιτική θαραλέα κίνηση έκαμε ο Κώστας Μεταλληνός με την ίδρυση του "Ομίλου Δημοσίων Υπαλλήλων". Ένας άνθρωπος υψηλού πνευματικού αναστήματος έτσι ξεκίνησε και λειτούργησε κάτω απο μία και μοναδική ταμπέλα ...Κήρυγμα Ευαγγελίου -είσοδος ελευθέρα.Αυτή η μοναδική ταμπέλλα δοξάζει το Θεό.Και έτσι έγεινε, πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν πλούσια την είσοδο στην Αλήθεια που σώζει,ελευθερώνει και δικαιώνει τους πιστεύντας στο λυτρωτικό έργο του Χριστού. Καρποί πολλοί με είσοδο ελευθέρα.,γιατί έτσι μόνο λειτουργεί το Ευαγγέλιο με ελεύθερη ακηδεμόνευτη είσοδο. έγεινε ο πρωτεργάτης ενός ενωτικού πνευματικού κινήματος. Αυτή ήταν η σοφή κίνηση συνένωσης των χριστιανών και ήταν οι διανοούμενοι του πνεύματος του Χριστού που τόλμησαν να ενώσουν τα χέρια και να προχωρήσουν μαζί δίνοντας το στίγμα της κοινωνίας εν δικαίω,της κοινωνίας εν αγάπη και αληθεία.Έτσι έρεε ο Λόγος του Θεού απο την κοινωνούμενη ανιδιοτελή συνέργεια των σκαπανέων εργατών και πότιζε τις διψασμένες για αγάπη και αλήθεια ψυχές στην εν σκότη Αθήνα. Ασφυκτιούσε η Λυκούργου χωρ'ις ταμπέλα ,πλήθη ερχόντουσαν στην Παλαιά Βουλή αλλά και στην Νέα Βουλή να ακούσουν τον απελευθερωτικό Λόγο του Εαυγγελίου απο τον Κώστα Μεταλληνό που ως εύχρηστο σκεύος στα κραταιά χέρια του μόνου Δεσπότη,του αληθινού Θεού έκαμε ένα τεράστιο έργο θεικού διαφωτισμού στην διασκοτεινιασμένη φασιστοκρατούμενη Αθήνα.

Είναι ευθύνη των διανοουμένων να λένε την αλήθεια και να αποκαλύπτουν το ψέμα έλεγε ο Νόαμ Τσόμσκυ.

Οι αληθινοί διανοητές είναι οι διοικούμενοι απο το Πνεύμα του Θεού και είναι αλήθεια ηλίου φαεινότερο αφού είναι  μη συγκρίσιμα πνεύματα ... το ελλειπές και ανεπαρκές πνεύμα των τεθνεώτων ανθρώπων ενώπιον του Αναστηθέντος Χριστού ως  ζωοποιούντος Πνεύματος σοφίας και δυνάμεως Θεού επι των ζώντων ανθρώπων. Τότε μιά χούφρα πνευματικοί διανοητές, του Χριστού ενεργοί πολίτες έγινε ο πυρήνας που εξέπεμπε τη σώζουσα ενέργεια του Πνεύματος στις γειτονιές της Αθήνας.Σήμερα η σκοταδιστική εποχή συνεχίζεται απτόητη και ανελέητη και μεις οι σημερινοί διανοούμενοι του Πνεύματος τι κάνουμε; τι γίνεται με την αγνοούμενη επιγραφή που γράφει μόνο "Κήρυγμα Ευαγγελίου-είσοδος ελεύθερη" που πρέπει να καταργήσει όλες τις άλλες ...τι γίνεται με την εκκρεμούσα  ίδρυση του "Ομίλου Αγαπώντων Αλλήλων";  

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 28 Οκτώβριος 2015 23:22
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB