cd  Το Πνεύμα του Θεού δεν χρειάζεται iso θρησκευτικής σύστασης
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2019      

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
       1 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  31   

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Το Πνεύμα του Θεού δεν χρειάζεται iso θρησκευτικής σύστασης
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
 
Το Πνεύμα του Θεού δεν χρειάζεται iso θρησκευτικής σύστασης.Οι μαθητές του Χριστού δεν απέκτησαν ποτέ σύσταση επιμόρφωσης διδασκαλικής επάρκειας. Η παραγωγή τέτοιων προωθητικών επιμορφωτικών συστάσεων εμποδίζει την πεφωτισμένη γνώση.Κυριαρχεί ο δογματικός μοντελισμός και ευνοείται η ενδημική ανισότητα. Το πνευματικό επέκεινα είναι πάντοτε εκτός κάστρων θρησκευτικής κατοχύρωσης

Ο Κύριος δεν απονέμει διδακτορικά θεολογίας,δεν αναγορεύει θρησκευτικές αυθεντίες αλλά αντιθέτως απαγορεύει την προβολή,την εξύψωση,την καυχησιολογία και την παραγωγή ανισοτήτων.Ανατρέπει τα θρησκευτικά promotion του δογματισμού ,τις ελέω βασιλέως θρησκευτικές εγκαθιδρύσεις,τις κληρονομικώ δικαίω θρησκευτικές δικαιοπραξίες,τις αυτοπροσδιοριζόμενες θρησκευτικές επιδείξεις.

Η εργαλειοποίηση της θεολογίας κατα το δογματικό δοκούν εξυπηρετεί τον κλάδο της θρησκευτικής μηχανικοποίησης. Κάτι δεν πάει καλά στο επίγειο βασίλειο της πολυδιδασκαλείας. Το συστημικό χάος ένεκεν των πολλών αυτόκλητων διδασκάλων συντηρεί την παθολογία της νηπιότητας-σαρκικότητας. Χρειάζεται επείγουσα διδασκαλική αποφόρτιση ,κάτι γνώριζε ο απ.Πάυλος που προειδοποιούσε... " Μη γίνεσθε πολλοί διδάσκαλοι, αδελφοί μου, εξεύροντες ότι μεγαλητέραν κατάκρισιν θέλομεν λάβει". Το γαλακτωειδές θρησκευτικό σύστημα ευδοκιμεί και βασιλεύει και γι αυτό επενδύει στην μαζική παραγωγή δασκαλοποιήσεων. Η εύκολη και γρήγορη δασκαλοποίηση ανανεώνει και συντηρεί την στασιμότητα,τον δογματικό εγκλωβισμό ,την μη εκγύμναση των αισθητηρίων ,την μη  διάκριση των διαφερόντων. 

Ο Χριστός είναι ο μόνος Διδάσκαλος που ελευθερώνει απο κάθε εξάρτηση εργαλειο-θρησκευτικού προσανατολισμού.
Εν τη ελευθερία λοιπόν, με την οποίαν ηλευθέρωσεν ημάς ο Χριστός, ας μένουμε σταθεροί, και μη υποβαλόμαστε πάλιν εις ζυγόν δουλείας.Όπου το Πνεύμα του Κυρίου εκεί είναι η ελευθερία μας .Δεν μπορούμε πάλι να μπαίνουμε σε καθεστώτα δουλείας ανθρωποθρησκευτικών οχυρωμάτων-το Πνεύμα του Θεού όπου θέλει πνέει και δεν θα πάρουμε καμία θεώρηση ελεγχόμενης επάρκειας και καμία σφραγίδα επιτρεπόμενης διέλευσης.

Ο μοναδικός τρόπος να πληρούμεθα Πνεύματος είναι να πειθαρχούμε όχι σε ανθρώπινες διατάξεις αλλά στον Λόγο του Θεού χωρίς οποιαδήποτε δικής μας προελεύσεως προσθετική διασάφηση και εξειδίκευση.Η πειθαρχημένη μαθητεία στον Λόγο Του είναι η πνευματική μας αναγνωρισιμότητα και έτσι αναιρείται κάθε απόπειρα θρησκευτικής χειραγώγησης.

Αν για τους μαθητές και αποστόλους Του απαγορεύει τις προσφωνήσεις και τις επιπρόσθετες αναγορεύσεις πόσω μάλλον σε μας τους ανύπαρκτους. Δεν υπάρχουν για τον Κύριο κατεξουσιασμοί ιεροδιδασκαλείων ,ούτε καθεστώτα προστατευτισμού,ούτε δικής μας επινόησης ιδιώνυμα θρησκευτικά αδικήματα που πρέπει να καταστείλουμε επειδή προσβάλλουν την υπερέχουσα θρησκευτική μας ταυτότητα.

Οι μαθητές είχαν τον Χριστό μόνο Διδάσκαλο όπως και εμείς όλοι έχουμε μόνο Διδάσκαλο τον Χριστό . Ο Χριστός για να προλάβει την έπαρση και την προβολή τόνισε στους μαθητές κανείς να μη ονομασθεί ραββί,-ας προσέξουμε- όχι να μην είσαστε δάσκαλοι αλλά να μη επιτρέψετε να σας ονομάζουν διδασκάλους. Να μην έχετε δηλαδή τίτλους προβολής αλλά να βιώσετε το ιδού είσασθε πάντες αδελφοί,ίσοι μεταξύ σας. Ένας είναι ο ονομαζόμενος Καθηγητής, ο Χριστός.

Έδωσε ένα αρνητικό παράδειγμα ώστε να απομακρυνθούν απο τέτοιες πρακτικές αυτοπροβολής λέγοντας ότι επί της καθέδρας του Μωϋσέως εκάθησαν οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι(αλήθεια ποιός τους εξύψωσε και τους αναβίβασε εκεί;) ...οι οποίοι αγαπώσι..τις πρωτοκαθεδρίες(σήμερα βλέπε βασιλεύουσες καθεδρικές κατασκευές και τα καθευδο-διδασκαλεία τους) ...να oνομάζωνται υπό των ανθρώπων Ραββί, Ραββί·σεις όμως μη ονομασθήτε Ραββί· διότι εις είναι ο καθηγητής σας, ο Χριστός· πάντες δε σεις αδελφοί είσθε. Και πατέρα σας μη ονομάσητε επί της γής· διότι εις είναι ο Πατήρ σας, ο εν τοις ουρανοίς. Μηδέ ονομασθήτε καθηγηταί· διότι εις είναι ο καθηγητής σας, ο Χριστός. Ο δε μεγαλήτερος από σας θέλει είσθαι υπηρέτης σας. Όστις δε υψώση εαυτόν θέλει ταπεινωθή, και όστις ταπεινώση εαυτόν θέλει υψωθή.” Ματθ 23:7-12

φ.σ

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 21 Ιούλιος 2014 15:07
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB