Warning: Memcache::addserver() expects parameter 2 to be long, string given in /home/pinged2/webapps/maranathagr/libraries/joomla/cache/storage/memcache.php on line 84
 ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2019      

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
       1 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  31   

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

altΌταν χανόμαστε και δεν ξέρουμε ποια κατεύθυνση ν' ακολουθήσουμε χρειαζόμαστε βασικά ένα πράγμα...ένα χάρτη να μας δείξει που βρισκόμαστε ,που θέλουμε να πάμε και ποιό δρόμο ν' ακολουθήσουμε για να πάμε εκεί που θέλουμε. Πόσο πρέπει ν' αλλάξουμε,να διορθώσουμε την πορεία μας; Λίγε μοίρες ή μήπως πλήρη στροφή καταργώντας τις μέχρι σήμερα κατευθυντήριες γραμμές που μας οδήγησαν στο πουθενά και στο τίποτα.

Ποιο προσανατολισμό και ποια επιλογή είναι ανάγκη ν' ακολουθήσουμε για να φθάσουμε ασφαλείς και βέβαιοι στο στόχο μας. Στροφή πρέπει να κάνουμε αλλά όχι στροφή πέριξ του εαυτού μας και της χρόνιας εσωστρέφειάς μας. Θυμίζει στρατώνες η στροφή πέριξ του εαυτού μας... μια συνεχή μεταβολή χωρίς κανένα στόχο και χωρίς καμία λογική εξήγηση.

Εγκλωβισμένοι σε ένα φαύλο σύστημα εγωπάθειας και υπερηφάνειας βιώνουμε το απόλυτο της αφροσύνης. Στροβιλιζόμαστε μέσα στους εγωκεντρικούς στρατώνες μας και εύκολα πετάμε μέχρι τη στρατόσφαιρα της τεχνικής εξύψωσής μας. Όμως η πτώση είναι προδιαγεγραμμένη και το ξέρουμε καλά...΄Ολα τα τεχνητά υψηλά είναι προσωρινά, όσο τα καύσιμα της υπερηφανείας. Τα πνευματικά υψηλά δεν μπορούμε να τα προσεγγίσουμε καβάλα σε γειωμένα ελατήρια. Χρειάζεται να ανέβουμε πιο πάνω απο το κοσμικό κενό μας και αυτό γίνεται αν ξεπεράσουμε και πετάξουμε απο πάνω μας τα βαρίδια που μας κρατούν γειωμένους και δουλοπάροικους και αφήσουμε το Πνεύμα του Θεού να μας ανυψώσει εκεί που είναι ο Θεός.

Το Πνεύμα του Θεού δίνεται σε όλους όσους το ζητούν,το εκζητούν,το επιζητούν. .Ζητάτε και θέλετε ευρεί,κρούετε και θέλει σας ανοιχθεί. Αν εμείς πονηροί όντες δίνουμε στα παιδιά μας καλές δόσεις πόσω μάλλον ο Πατέρας ο ουράνιος θα μας δώσει πνεύμα άγιο στους αιτούντας παρ'Αυτού.! Χρειάζεται όμως να το κρατήσουμε ,να Το διαφυλάξουμε ,να μη Το σβύσουμε. Κι αυτό για να γίνει χρειάζεται να μένουμε άγρυπνοι και ενεργά υπάκουοι στις εντολές του Θεού και όχι των ανθρώπων. Να περπατάμε μέσα στο φως του πνεύματος του Θεού ευάρεστοι εις Αυτόν με τη λογική μας λατρεία και όχι υπνοβατούντες στο σκοτάδι των ανθρωποθρησκειών.

Είναι ανάγκη ν΄άκολουθήσουμε την χαρτογράφηση του Λόγου του Θεού, να πορευθούμε τον δρόμο της ζωής ,να μη χάσουμε τον προσανατολισμό μας ρίχνοντας το βλέμμα δεξιά και αριστερά,ούτε να κοιτάμε πίσω , ούτε να στεκόμαστε αδρανείς ,πάντοτε ελέγχοντες την πορεία μας, ούτε νυστάζοντες και κοιμώμενοι. Συνέβη στον γύρο της Γαλλίας κάποιος αγωνιζόμενος ,από την κούραση αποκοιμήθηκε...μετά από λίγο ξύπνησε έντρομος, πήρε το ποδήλατό του γρήγορα για να κερδίσει τον χαμένο χρόνο και προσπάθησε να φθάσει τους προπορευόμενους. Άδικα όμως προσπαθούσε να τους φθάσει... γιατί απλά δεν υπήρχαν πουθενά! Με λύπη αντιλήφθηκε ότι είχε πάρει την αντίθετη κατεύθυνση...

Μπορεί κανείς άνετα να κοιμηθεί από την αδράνεια όταν φρονεί ότι οι άλλοι φροντίζουν γι αυτόν, και παίρνει το χαπάκι της γαργαλιζόμενης θρησκευτικότητας, ανέμελος, άφοβος και αυτοεπαινούμενος. Μπορεί να καλύπτεται από τους πολλούς και να αισθάνεται ασφαλής από τον εναγκαλισμό με την επικρατούσα βασιλεύουσα θρησκεία, από την κοινωνική ενσωμάτωση,από τον φόβο της απόρριψης, από την αποφυγή δυσαρέσκειας με τα πάσης φύσεως κατεστημένα.

Ο Χριστός ήλθε να ανατρέψει όλα τα ανθρώπινα κατεστημένα και να ιδρύσει την βασιλεία του Θεού . Όποιος εμμένει στα καταστατικά των ανθρώπων και επιλέγει μια μηχανική συμβατική ζωή απείθειας καταπίνεται από το χωνευτήρι της φθοράς και της ανυπαρξίας. Γίνεται ένα με τα φθαρτά στοιχεία της γης που αποσυντίθενται.

Όποιος περάσει τη ζωή του σαν yesman του παρόντος κόσμου θα κερδίσει το know how της απώλειας του μέλλοντος αιώνος. Μόνο όσοι γεννιούνται από το πνεύμα του Θεού και το διακρατούν έως τέλος της επίγειας ζωής τους έχουν δικαίωμα ανάστασης προς ζωή γιατί περιλαμβάνονται στη νέα διαθήκη του Θεού ,και είναι η νέα δημιουργία του Θεού που δεν φθείρεται και δεν θα πεθάνει στον αιώνα.

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 10 Μάρτιος 2013 01:44
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB