Warning: Memcache::addserver() expects parameter 2 to be long, string given in /home/pinged2/webapps/maranathagr/libraries/joomla/cache/storage/memcache.php on line 84
 ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΦΤΩΧΟΙ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ!
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2019      

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
       1 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  31   

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΦΤΩΧΟΙ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ!
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τα ΜΜΕ  ζητάνε συνεχώς να βοηθήσουμε την αρχιεπισκοπή και τις μητροπόλεις, κατακλύζοντας τα ερτζιανά και όχι μόνο, από την διαφήμιση  των θρησκευτικών τους φιλοπτωχικών προθέσεων;Οι κοινωνικο-θρησκευτικοί εναγκαλισμοί και τα επικοινωνιακά χειροφιλήματα σε δημόσια προβαλόμενη θέα με φόντο τις παραγκουπόλεις του κόσμου.

Προφασιζόμενοι και επικαλούμενοι την φτώχεια,οι αεί βοηθηματούχοι του κληρικαλισμού, ζητάνε βοήθεια από τον λαό... για να βοηθήσουν και καλά τον λαό!Ζητάνε, γιατί δεν θέλουν να δώσουν τίποτα δικό τους αλλά τα των άλλων.    Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Αντί το παπιδικό βασιλεύον σύστημα να αισχυνθεί για το τεράστιο μερίδιο ευθύνης, απληστίας, πλεονεξίας και πλουτισμού και να προσφέρει το ίδιο στο τετραπλάσιο τουλάχιστον...πρωτοστατεί σε κινήσεις επιδεικτικότητας και διαφημισμού,τη βοηθεία βεβαίως και της τέταρτης εξουσίας των ΜΜΕ...Δεν είναι είδηση βέβαια καθόσον συλλείτουργες πάντοτε όλες οι εξουσίες του κόσμου τούτου...  Δυιλίζουν την δεκάρα του φτωχού ζηλωτή,την ανακινούν και την επιδεικνύουν και τα σεντούκια του συσσωρευμένου θησαυρού τους  τα φυλλάνε  για την άλλη ζωή,λες και θα τα πάρουν μαζί τους! Αγωνίζονται με το δακτυλάκι τους να σηκώσουν τα βάρη των γονατισμένων εκζητούντες και διαχειριζόμενοι τις προσφορές των άλλων  και όχι των εαυτών..Όσον αφορά δε πνευματική καθοδήγηση,αυτό κι αν είναι αδύνατον να δώσουν αφού είναι γνωστό τοις πάσι το  ...ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος.....

Να βοηθήσουν οι φτωχοί τους φτωχούς , όχι να βοηθήσουν  οι πλούσιοι και οι κατέχοντες  αλλά οι μη έχοντες! Πως να βοηθήσει η πλουτοκρατία της θρησκείας; αισθάνεται  φτωχή και υπολειπόμενη... παρακαλεί, έχει ανάγκη από το υστέρημα,προσβλέπει στο κομπόδεμα , διαρρηγνύει τα ιμάτιά της για ελεημοσύνη... Καυχιέται και εκστασιάζεται... :"όχι για μένα αλλά για την φουκαριάρα την φήμη μου!"
 
Οι σάκοι της ταπείνωσης δεν βρίσκονται καν στο εγχειρίδιο θρησκειολογίας υπάρχουν μόνο μίτρες  υπερηφανίας. Κωλύoνται να κτυπήσουν το χέρι πάνω στο σαρκίο τους και να πουν "ιλάσθητί μοι τω αμαρτωλώ"... Πώς να χτυπήσει κανείς πάνω στον σταυρό που αναπαύεται πάνω στη κοιλιά; Ο Χριστός δεν μίλησε για αυτό το σταυρό ,τον επικαθήμενο σταυρό της κοιλίας και της επίδειξης αλλά για τον σταυρό της απαρνήσεως του εαυτού μας.  Ο σταυρός δεν είναι για να κοσμεί την θρεμμένη κοιλία μας και να συστήνει την θρησκευτικότητά μας.

 Γέμισε ο κόσμος  σταυρουδάκια γιατί λείπει ο σταυρός του Χριστού. Ο σταυρός σημαίνει θάνατος του εγώ μας και της αυτοπραγμάτωσής μας. Ο σταυρός δεν έχει ούτε χρυσάφια,ούτε ασήμια και πολύτιμες πέτρες αλλά  πόνο,κόπο,υπηρεσία, Γέμισε ο κόσμος εικονίτσες γιατί η ζωή μας δεν απεικονίζει τον Χριστό αλλά τον εαυτό μας. Όποιος δεν απαρνηθεί τον εαυτό του,την σύστασή του ,την καύχησή του ,την επίδειξη του δεν μπορεί να έχει κανένα σταυρό,γιατί δεν κακουχείται ,δεν ονειδίζετε, δεν υπηρετεί τις χρείες. Ο σταυρός των ευαγγελιζομένων τα αγαθά δεν κατασκευάζεται  αλλά βιώνεται,δεν επιδεικνύεται αλλά αποδεικνύεται ,δεν θησαυρίζει αλλά ματώνει.

Χρειάζεται να αρνηθούμε τον εαυτό μας και το σύστημα που συστήσαμε και να αρνηθούμε να έχουμε πρόσκαιρη απόλαυση αμαρτίας. Το ίδιο είπε ο Χριστός και σ'αυτόν που ήθελε να τον ακολουθήσει αλλά η καρδιά του ήταν στην περιουσία και τα κτήματά του..."ύπαγε, πώλησον όσα έχεις και δος εις τους πτωχούς, και θέλεις έχει θησαυρόν εν ουρανώ, και ελθέ, ακολούθει μοι, σηκώσας τον σταυρόν.Εκείνος όμως σκυθρωπάσας διά τον λόγον, ανεχώρησε λυπούμενος· διότι είχε κτήματα πολλά."
Δεν υπάρχουν πωλήσεις των κτημάτων και των ακινήτων της άρχουσας θρησκείας! Τουλάχιστον να λυπηθεί κανείς υπάρχει; να συναισθανθεί την ανακολουθία πράξεων και λόγων; Είναι απορίας άξιον γιατί δεν ζητάει κανείς τα εκατομμύρια των μοναστηριών; Η αμύθητη εκκλησιαστική και μοναστηριακή περιουσία χάσκει και περιγελά, εφραινομένη παρά του πόδας των επίγεια φρονούντων.  Η Θρησκευτική και κρατική εξουσία βιώνουν τον αναγκαίο διαπλεκόμενο εναγκαλισμό και  διαφυλάσσουν απαρέγκλιτα τις αποστάσεις του απυρόβλητου ώστε να θεωρούν εκ του ασφαλούς την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση του λαού.

 Ποιο είναι το  παράδειγμα της κακοπαθείας που έχουμε δείξει; Ποιοί έχουν κτήσει  τις Βασιλικές και βασιλεύουν επι της γης, ενώ ο Χριστός δεν είχε που την κεφαλή κλίνε; Μάλλον  παράδειγμα προς αποφυγή συνιστούμε μη φέροντες τον ονειδισμό του Χριστού,και μη υπακούοντες στον Λόγο Του. Το παράδειγμα του Χριστού πρέπει να ακολουθούμε,αν θέλουμε να είμαστε μαθητές Του. Εκείνος  έπαθε για κάθε ένα από μας  αφίνων παράδειγμα σ'όλους  να ακολουθήσουμε τα ίχνη Του.
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 07 Ιούλιος 2014 20:35
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB