cd  ΜΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΤΕ ΔΟΥΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2019      

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
       1 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  31   

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΜΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΤΕ ΔΟΥΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt"Εν από τα δραστικά μέσα ν' αποκλείονται από τα πολιτικά αξιώματα οι ανάξιοι είναι μάλιστα να δίδωνται άμισθα ή κάν με πολλά ολίγον μισθόν. Οι πολλά χονδροί μισθοί σύρουν τους πλεονέκτας εις τα αξιώματα, ως μέσα πλούτου, διεγείρουν εις τας ψυχάς των πολιτών επιθυμίαν κέρδους ακόπου, και ακολούθως βλάπτουν την γεωργίαν, τας τέχνας και την εμπορίαν, από τας οποίας δυνάμενοι να πλουτισθώσι δικαίως οι πολίται, τας καταφρονούν όμως, όταν ευρίσκωσι κέρδος και τιμήν πλειοτέραν με κόπους ολιγωτέρους." ένα απόσπασμα απο το  βιβλίο του Κοραή ΠΟΛΙΤΙΚΑΙ ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ Περί μισθών των προς επιλογή άξιων για τα πολιτικά αξιώματα.

Η ασυδοσία του πολιτικού συστήματος,η  διαφθορά,η ανομία,η πρωσοποληψία,ο άδικος καταμερισμός των βαρών έφθασε στο απροχώρητο. Αυτοί που μας οδήγησαν στην χρεωκοπία χρεοκόπησαν πρώτα ηθικά, και μετά οικονομικά. Δεν είναι σε βάρος των πτωχών μόνο, είναι σε βάρος όλων. Πως παρασυρθήκαμε από την ολιγαρχία του συστήματος;Πως γαλουχήσαμε  τα πιόνια που βάζουμε να μας  εκπροσωπούν και αφήσαμε τους χειρότερους,τους ολίγιστους να αυθαιρετούν και να καταδυναστεύουν; Ήλθε η στιγμή να πάψουμε να είμαστε δούλοι της πολιτικής καρικατούρας και όλων αυτών που την δημιούργησαν,την στήριξαν,την εγκατέστησαν  όλοι αυτοί που καπηλεύθηκαν το όνομα της δημοκρατίας και αντί να υπηρετήσουν ήλθαν να υπηρετηθούν,αντί να εργασθούν με τα ίδια τους τα χέρια,αερίζονται στις καρέκλες της φαυλότητας χρησιμοποιώντας την απύθμενη χρηματοδότηση των κομμάτων και μετά καρπώνοντας τους παχυλούς μισθούς ένεκα της δικής μας ανοχής αλλά και αδιαφορίας. Ψυχή μου απόλαυσε την ηδονή της εξουσίας,έχεις έτη πολλά να κυβερνήσεις τους φτωχούς και αφελείς ιθαγενείς!

Ας γκρεμίσουμε τους καπηλευτές της ελπίδας, ας  απεκδυθούμε τους θρησκόληπτους φαρισαίους, το νόθο σύστημα που γαλουχήσαμε και τώρα μας εξοντώνει,
 Απέρριψαν στη πράξη κάθε έννοια δικαιοσύνης,ισονομίας και ελευθερίας. Εκθεμελίωσαν το σύμπαν,οι ίδιοι ασέβησαν και στρέβλωσαν τους θεσμούς και αποδόμησαν τον κοινωνικό ιστό. Παραδειγμάτισαν με την αισχύνη των άδικων πρακτικών τους...ευλόγησαν εαυτούς και επιλεκτικά τα γένια που τους διευκόλυναν, συνέστησαν την ανεπάρκειά τους με γνώμονα το συμφέρον των λίγων, υιοθέτησαν την απείθεια στο πνεύμα των νόμων, γενόμενοι εν υποκρίσει  ζηλωτές του γράμματος που θανατώνει και καταστρέφει.

Χρειάζεται να γίνουμε ειλικρινείς και να πούμε ότι δεν φταίνε οι αχρείοι πολιτικοί, δεν φταίει το σάπιο σύστημα, δεν  φταίνε οι γύρω μας και οι δίπλα μας. Είμαστε εμείς που φταίμε που συντηρούμε εις βάρος μας αυτό το άδικο κατεστημένο αρχομανίας και  εκμετάλλευσης.
 Συζητούν στη Βουλή την μείωση της χρηματοδότησης των κομμάτων στο τεράστιο...ποσοστό  20%! Θα μειωθεί δηλαδή κατά το ποσοστό που  μειώνονται οι συντάξεις ,οι επικουρικές,οι μισθοί της πείνας ...Είναι απίστευτοι και συνεχίζουν την ασχημοσύνη τους αδιαφορώντας για την προσβολή του  κοινού περί δικαίου αισθήματος. Δεν μπορεί κανένας να παίζει αιώνια με το κοινό περί δικαίου  αίσθημα.
...στο όνομα της «οικονομικής ενίσχυσης για ερευνητικούς σκοπούς» πήραν το 2011 τα κόμματα :Το ηλιοκαμένο ΠΑΣΟΚ  1.941.547,36 ευρώ , η ΝΔούλα 1.517.818 ευρώ ,το λαϊκότατο ΚΚΕ 466.526,6 ευρώ ,ο αγωνιστικός Σύριζα 347.366 ευρώ ,επίσης ο Λαός  και οι οικολόγοι πράσινοι ...Σε λίγο θα πάρουν επιχορήγηση και το κόμμα των πειρατών που εισέρχεται στο πολιτικό θεατρικό σανίδι!

Ας μη χάσουμε αυτή την ακτίνα φωτός που φώτισε λίγο το σκοτάδι μας. Είναι πολύ τολμηρό  να διδαχθούμε από αυτά που μας συμβαίνουν. Δεν ανήκει στους δειλούς αυτή η λειτουργία. Είναι δυστυχώς πολλοί, αυτοί που εθελοτυφλούν και μίζερα σκύβουν ακόμα πιο πολύ,για να κρύψουν την οδύνη τους    Είναι ανάγκη να  αρνηθούμε,να  σταματήσουμε  τους νυχτοφύλακες του σκοταδιού μας. Η ελευθερία θέλει τόλμη και αρετή είχε πει ο ποιητής Κάλβος κι αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε. Δεν είχαμε καμία αρετή , καμία τόλμη μέχρι σήμερα, γι' αυτό γίναμε δούλοι, δούλοι του σάπιου εαυτού μας και όλων των επιλογών μας.

 Το γκρέμισμα των πανωσηκωμάτων της αδικίας γίνεται μόνο με ειρηνικά μέσα. Δεν αλλάζει κανένας με βία... αν με βία  αντιμετωπίσουμε την βία ,τότε γινόμαστε ίδιοι  και χειρότεροι. Πρέπει να  μην είσαι δούλος της βίας ,να κυριαρχείς στην βία,να νικήσεις τη βία. Η βία έχει φθόνο πικρό,έχει φιλονικία...στη βία βασιλεύει η ακαταστασία,και αχρειότητα. Σκοπός μας είναι η δικαιοσύνη και ο καρπός της δικαιοσύνης δεν σπείρεται με βία αλλά εν ειρήνη υπό των ειρηνοποιών.

 Η πραότητα της σοφίας αποδεικνύεται στη πράξη με την ειρήνη...Με αμερόληπτη και ανυπόκριτη  διαγωγή συντελείται η  διόρθωση των πάντων. Όχι βία ήταν το σύνθημα  του Γκάντι και ήταν αυτό που έδωσε τη νίκη κόντρα στη βρετανική αυτοκρατορία! Ο Χριστός   δεν ήλθε για να κρίνει αλλά για να σώσει και να ελευθερώσει με τη δύναμη του πνεύματος Του όλους του δέσμιους του κόσμου.Ο λόγος Του είναι η αλήθεια που ελευθερώνει.  Είναι πολλοί που λένε ,αυτά δεν γίνονται ,δεν αλλάζει το σύστημα,έτσι ήταν είναι και θα είναι...Σίγουρα αισθανόμαστε συντριπτική την συμπαγή πλάκα  της  απογοήτευση ,να σκοτώνει κάθε ελπίδα μέσα μας και σαν  μιά αόρατη δέσμευση να ακινητοποιεί το είναι μας. Μόνο στους νεκρούς όμως υπάρχει αυτή η νέκρωση και η αδρανοποίηση.

Υπάρχουν κάποιοι που δεν στήριξαν την ελπίδα τους σε εξουσιαστικά ανδρείκελα,σε φλούδες υποσχέσεις ,σε ξύλινα λόγια ,σε σάπιες κατασκευές. Αληθινή πολιτική λύση είναι Εκείνος που ανασταίνει τους νεκρούς, ενισχύει τα χαυνωμένα χέρια ,στερεώνει τα παραλυμένα γόνατα και μας οδηγεί σε μιά νέα ζωή που έχει αρχές και αξίες θεϊκές ,όπως είναι η δικαιοσύνη,η αγάπη,η καλοσύνη, η ακεραιότητα. Οι αρετές του Θεού είναι για όλους μας ,δεν είναι προσωπολήπτης ο Θεός όπως οι άδικοι εξουσιαστές που μας δουλαγωγούν και μας απολιθώνουν . Ο Θεός  θέλει το καλύτερο για όλους μας, να απελευθερωθούμε απο την δουλεία,απο την εξάρτηση, απο την δυστυχία,και όχι μόνο τα βιοτικά ,ο Θεός δίνει ριζικές λύσεις ,λύσεις ζωής όχι περιορισμένης αλλά αιωνίου για αυτό και χαρίζει εκτός των άλλων την κορυφαία χάρη, τη  σωτηρία απο τον αμείλικτο εχθρό μας τον θάνατο. Εστειλε τον Χριστό γι αυτό το λόγο,είναι ο μοναδικός σωτήρας του κόσμου για να μας δώσει ζωή, αληθινή ελπίδα, πραγματική συγχώρηση, δυναμική διόρθωση,να μας απελευθερώσει απο την καταδυνάστευση των ηγεμονίσκων της συμφοράς ... Σήμερα ,τώρα καλούμαστε να Τον διαλέξουμε αρχηγό της ζωής μας.

Για να νικήσει ο λαός του Θεού χρειάζονται 2 πράγματα:
1. O Χριστός να είναι ο μόνος αδιαφιλονίκητος αρχηγός και τελειωτής - εκφραστής της πίστης μας.. και
2. όλοι μας να γείνουμε ένα μεταξύ μας,να ενωθούμε στην αγάπη,όχι λεκτική αλλά πρακτική ,να έχουμε μιά καρδιά,μιά πλήρη καρδιά και όχι διπλή καρδιά!
Έχει προγραφεί η συνταγή της νίκης  χρόνια πριν ... όταν συγκεντρώθηκαν οι Ισραηλίτες να αναδείξουν βασιλιά τους τον Δαβίδ αντί του Σαούλ, ήλθαν προς τον Δαβίδ, όχι με διπλή καρδιά,αλλά με πλήρη καρδιά,με μία καρδιά και τον ανέδειξαν βασιλιά του Ισραήλ!Είμαστε δικοί σου Δαβίδ,δεν έχουμε δεύτερες σκέψεις...μία γνώμη,μία απόφαση,μία πίστη ,μία καρδιά. Έτσι για να αναδειχθεί βασιλιάς ο Χριστός και στους γύρω μας,στο λαό μας ,πρέπει να έχουμε ενότητα μαζί Του και πληρότητα καρδιάς μεταξύ μας!

 Είναι ανάγκη να τολμήσουμε,να πετάξουμε όλα τα τοτέμ πάνω στα οποία στηρίξαμε τις ελπίδες μας κι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο όταν αφήσουμε τον Χριστό να διοικήσει με το πνεύμα Του την ζωή μας. Αυτός είναι ο νικητής ,η βασιλεία Του είναι βασιλεία αιώνιος. Και αυτή η βασιλεία ενεργείται από σήμερα μόνο σ' εκείνους που Τον ακολουθούν και θέλουν εν ελευθερία να βασιλεύει στη ζωή τους.
 
Ο Κοραής είχε πει μιά μέρα ότι μόνο το ευαγγέλιο μπορεί να σώσει την Ελλάδα ! Πολλοί το άκουσαν λίγοι το κατάλαβαν. Οι πιο πολλοί κομπάζουν ότι ξέρουν το ευαγγέλιο απέξω και ανακατωτά...απέξω ναι  , αλλά το ζήτημα είναι από μέσα ποιός το ξέρει;  Και γι' αυτό είναι φυσική συνέπεια το σπάσιμο της υπερηφανίας μας και γίναμε σύντριμμα και σκουπίδι.

Ο Χριστός ,ο αναστημένος Χριστός φτιάχνει μια νέα πολιτεία ,ας πετάξουμε απο πάνω μας τα ανδρείκελα της αφροσύνης ,και ας Του επιτρέψουμε να γείνη Αυτός ο σοφός εμπνευστής των επιλογών μας .Εκείνος είπε να μη είμασθε δούλοι ανθρώπων. Αυτός έσπασε τα δεσμά μας,είναι κρίμα να μένουμε στο κελί της απιστίας και της απείθειας και να μείνουμε αδρανείς,άεργοι συμπορευτές των επιτήδειων αχρείων. Αυτός   ήλθε για να μας λυτρώσει, να μας σώσει, να διαγράψει τα χρέη μας, να ανορθώσει τη κύρτωση απο τα δυσβάστακτα βάρη της δουλείας μας, για να μπορούμε να περπατάμε όρθιοι.
Μας ζωοποιεί ,μας σοφίζει ,μας ενεργοποιεί να γίνουμε συνεργοί Του στην οικοδόμηση της νέας πόλης Του, όπου η δικαιοσύνη θα βασιλεύει αιώνια. Όσοι ζητάνε την δικαιοσύνη του Θεού,όσοι πεινάνε και διψούν για ζωή δικαιοσύνης αυτοί και θα χορτασθούν. Από σήμερα γίνετε αυτό, μέσα απο τα χαλάσματα και την αθλιότητα ξαναγεννιόμαστε και αρχίζουμε μια νέα ζωή ελεύθερη απο τους δεσμοφύλακες των ονείρων μας. 

                                                                                                                                                                                                                                                                               φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2015 23:53
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB