cd  ΘΕΟΣ ...ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

         ΑΠΡΙΛΙΟΣ 
 2023       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
 3  5  6 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΘΕΟΣ ...ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
altΠαλιότερα στο σινεμά βλέπαμε πριν την κανονική ταινία το λεγόμενο ζουρνάλ...προβολή ασπρόμαυρων στιγμιοτύπων περι το τι είχε συμβεί τις προηγούμενες μέρες στη Ελλάδα. Ας προβάλουμε σαν σε ζουρνάλ 4 ακριβώς χρόνια πριν. 6 Ιανουαρίου 2008 ξυπνάμε όλοι απο έναν σφοδρότατο σεισμό στις 07.14 ώρα Ελλάδος. Μετά απο μερικά δευτερόλεπτα που έμοιαζαν με ατελείωτη προσμονή σταμάτησε ο συγκλονιστικός εφιάλτης χωρίς τραγικές συνέπειες. Μετά απο λίγο ανοίξαμε την τηλεόραση να δούμε τα νέα...Σεισμός 6,5 R στο Λεωνίδιο.Μίλησαν για μεγάλο εστιακό βάθος του σεισμού, περίπου 84 χιλιόμετρα, και το οποίο χαρακτηρίσθηκε απο όλους σωτήριο . 'Ενας Δημοσιογράφος ρώτησε... αν ήταν λιγώτερο βαθύς ο σεισμός τι θα γινόταν; Ο έγκριτος σεισμολόγος που κλήθηκε να σχολιάσει ,ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Θεός της Ελλάδος έσωσε τη χώρα μας!

Μου έκανε εντύπωση η παραδοχή του επιστήμονα, ότι ο Θεός έσωσε, αλλά αυτό το πρόσθεμα ...της Ελλάδος παρέπεμπε στην δήθεν καλοσύνη και την υπεροχή των Ελλήνων έναντι όλων των άλλων λαών.
Θυμίζει κάπως το "Μακράν απ' εμού, μη με εγγίσης, διότι είμαι αγιώτερός σου" Ησ. 65,5 που έλεγαν οι πρώτοι διδάξαντες Εβραίοι.Δυστυχώς έχει λεχθεί πολλές φορές η ρήση αυτή απο αρμόδιους και αναρμόδιους, θρησκευόμενους και μή.

Ειλικρινά πιστεύει κανένας μας ότι είμαστε οι καλύτεροι , οι καλυτερότεροι...οι αγιώτεροι ; Ξέχασα όμως σίγουρα δεν είμαστε αγιώτεροι αλλά μάλλον αγιώτατοι, όσιοι,οσιώτατοι,πανοσιολογότατοι...και βάλε. Σκεφθείτε ότι ο πατριάρχης δέχεται προσφωνήσεις του τύπου ,αν είναι δυνατόν να έχει χαθεί το όποιο μέτρο... Αγιωτάτη εκκλησία της Ελλάδος την προσφωνούν και κομπάζουν γι αυτό!
Η πάχυνση της καρδιάς τους , ακατέργαστο λίπος που τύφλωσε τα μάτια για να μη βλέπουν και έφερε το σκοτάδι, το έρεβος που λέγανε οι αρχαίοι δικοί μας.
Αισθάνεται κανένας ότι έχει κάνει κάποια σύμβαση με το Θεό , έχει δείξει μήπως κάποια ταυτότητα Χ Ο που οι μεγαλοσχήμονες έχουν περι πολλού;...Δεν φέρνει στο νου έντονα άλλες εποχές, τότε που το σύνθημα Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών χαλούσε κόσμο και μεις...παραμερίζοντας ή αγνοώντας της χούντας το παραλήρημα ,καμαρώναμε σαν γύφτικα σκερπάνια;
Κι'αν το πιστεύουμε... ποιά είναι άραγε τα στοιχεία μας; Θα μου πείτε ίσως greek statistiscs ! Αυτό ναι το είχαμε αλλά μας κατάλαβαν!

Αυτοπαινευόμαστε ανοητεύοντες και ευλογώντας τα γένια μας , αναδεικνύουμε την περισσή αγιότητά μας! Έτσι μετατοπίζουμε τεχνηέντως το κέντρο της σωτηρίας απο τον Θεό στους εαυτούς μας. Δεν είναι δυνατόν να καυχόμαστε στον εαυτό μας, στη θρησκεία μας, στο λαό μας, "Αλλ' όστις καυχάται, εν Κυρίω ας καυχάται· διότι δεν είναι δόκιμος όστις συνιστά αυτός εαυτόν, αλλ' εκείνος τον οποίον ο Κύριος συνιστά". Β΄Κοριθ 10,17
Όχι δηλαδή η μακροθυμία και το έλεος του Θεού είναι αυτό που μας σώζει , αλλά οι καλοί μας εαυτούληδες. Το χειρότερο κάνουμε τον Θεό πρωσοπολήπτη, ότι μας επέλεξε για την ταυτότητά μας ....Ο Θεός όμως δεν είναι πρωσοπολήπτης και το λέει ο Απ.Πέτρος : "Επ' αληθείας γνωρίζω ότι δεν είναι προσωπολήπτης ο Θεός, αλλ' εν παντί έθνει, όστις φοβείται αυτόν και εργάζεται δικαιοσύνην, είναι δεκτός εις αυτόν. " Πράξεις 10,34-37

Μιλάμε γιά πλάνη οικτρά ,τους εαυτούς μας μπορούμε να κοροιδεύουμε και να αυταπατώμαστε αλλά τον Θεό ποιός μπορεί να εξαπατήσει; Είναι κρίμα να υποκρινόμαστε σαν λαός και σαν άτομα και να συνεχίζουμε την άνομη ζωή μας " κοιμώμενοι επι κορυφής καταρτίου".Ας μη ξεγελιώμαστε θάρθει κάποια στιγμή το τέλος της μακροθυμίας του Θεού και τότε θα είναι πολύ αργά.

Τι θέλει ο Θεός απο μας, είναι εύκολο να το καταλάβουμε,είναι το μήνυμα του Χριστού που κήρυξε ο ίδιος και ισχύει απο τότε μέχρι σήμερα ... "μετάνοια γιατί πλησίασε η βασιλεία του Θεού " και ταπείνωση αφού ο Θεός είναι που "σώζει τους ταπεινούς το πνεύμα" Ψαλμ 34,18.
Μη ξεχνάμε ότι ο απ.Παύλος είπε εδώ στην Αθήνα να μετανοήσουμε , και βέβαια είμαστε οι πρώτοι που πρέπει να το κάνουμε: "Τους καιρούς λοιπόν της αγνοίας παραβλέψας ο Θεός, τώρα παραγγέλλει εις πάντας τους ανθρώπους πανταχού να μετανοώσι, διότι προσδιώρισεν ημέραν εν ή μέλλει να κρίνη την οικουμένην εν δικαιοσύνη,"Πράξεις 17,30-31
Δεν έχει σημασία τι λέμε εμείς αλλά τι λέει ο Λαλών απο των ουρανών.

Κατά τα άλλα η Ελλάδα γιόρταζε τα Φώτα και μαζεύτηκαν οι άγιοι... ν'αγιάσουν τα νερά! Τα νερά,τα νερά είναι ακάθαρτα και πρέπει να τα αγιάσουμε ...
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 10 Μάρτιος 2013 00:37
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB