Warning: Memcache::addserver() expects parameter 2 to be long, string given in /home/pinged2/webapps/maranathagr/libraries/joomla/cache/storage/memcache.php on line 84
 Το 6 (έξι) του ανθρώπου και το 7 (επτά) του Θεού
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2019      

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
       1 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  31   

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Το 6 (έξι) του ανθρώπου και το 7 (επτά) του Θεού
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 03 Νοέμβριος 2011 02:17

 Το 7 (επτά), ένας αριθμός που εμφανίζεται συνέχεια στον Λόγο του Θεού και θέλει να εκφράσει την έννοια της τελειότητας, την έννοια του απείρου, την έννοια των Θεϊκών ιδιοτήτων.Τα επτά πνεύματα του Θεού. Η έννοια της συγχώρησης που οριοθετείται με το εβδομηκοντάκις επτά! μας δείχνει το μέτρο της αγάπης του Θεού, που είναι άπειρη.Και βέβαια η έβδομη ημέρα της Δημιουργίας, το Σάββατο Κυρίου του Θεού μας, η ημέρα της κατάπαυσης που είναι σκιά του μέλλοντος, της αιώνιας ημέρας της ερχόμενης βασιλείας των Ουρανών!

Το 6 εκφράζει την έννοια της ανθρώπινης έλλειψης, του ανθρώπινου κατασκευάσματος που υπολείπεται του Θεϊκού. Τα έργα των ανθρώπων που θέλουν να υποκαταστήσουν, να περιφρονήσουν και να πολεμήσουν το έργο του Θεού. Θυμόμαστε την εικόνα του Ναβουχοδονόσωρα ..." Ναβουχοδονόσορ ο βασιλεύς έκαμεν εικόνα χρυσήν, το ύψος αυτής εξήκοντα πηχών και το πλάτος αυτής εξ πηχών· και έστησεν αυτήν ...εν τη επαρχία της Βαβυλώνος".Φωτογραφίζει τον ασεβή άνθρωπο που φθείρει και φθείρεται και αυταπατάται στην πλάνη του. Παρατηρώντας την εξέλιξη του 6 φθάνουμε στο περίφημο (χξς ) η άλλως 666 που προσπαθεί να προσεγγίσει την ομάδα του αριθμού επτά αλλά δραματικά υστερεί και δεν μπορεί να το πλησιάσει. "Εδώ είναι η σοφία· όστις έχει τον νούν, ας λογαριάση τον αριθμόν του θηρίου, διότι είναι αριθμός ανθρώπου· και ο αριθμός αυτού είναι χξς' " Αποκάλυψη κεφ.13:18

Εδώ είναι η σοφία να καταλάβουμε τη σημασία του όπως λέγει η Αγία Γραφή. Είναι αριθμός ανθρώπου, του αντίχριστου, εκείνου δηλαδή που εναντιούται στον Θεό και υπεραίρεται και υποκρίνεται ότι είναι του Θεού ενώ δεν είναι. Σαφής η έννοια της υποκρισίας, της καπηλείας, της αντίθετης, ψεύτικης, κίβδηλης διδασκαλίας και θρησκείας.Θυμάμαι είχα πάει σε ένα νοσοκομείο και καθώς περπάταγα στον διάδρομο με τα δωμάτια και τους αριθμούς τους ....έβλεπα 662,663,664,665, όμως στο επόμενο δωμάτιο έλειπε ο αριθμός! και αν θυμάμαι καλά είχαν βάλει αντι 666 μιά εικονίτσα...Ευτυχώς που δεν το είχαν κάψει το δωμάτιο! 
Δεν είναι ο αριθμός κακός μην τον φοβόμαστε, αυτό που πρέπει να φοβόμαστε είναι η αστοχία και ο αποπροσανατολισμός από την υγιαίνουσα διδασκαλία του Χριστού και των Αποστόλων Του σε μύθους, παραδόσεις και εντάλματα ανθρώπων. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι, να ζητήσουμε να μάθουμε την αλήθεια του Θεού, που είναι ο Χριστός και να τον ακολουθήσουμε, πιστεύοντας και πράττοντας τον λόγο Του που είναι η Αγία Γραφή. Οποιαδήποτε παρέμβαση, πρόσθεση η αφαίρεση, θελήσουμε να κάνουμε με τα πράγματα του Θεού, θα την πληρώσουμε με αποτυχία, αφού με τον τρόπο αυτό συστήνουμε την δική μας εθελοθρησκεία, που μας οδηγεί όχι στον Θεό αλλά στους εαυτούς μας.

Όλοι αν όχι οι περισσότεροι κόπτονται για το ποιός είναι ο αντίχριστος.πότε θα έλθει,πως θα έλθει και τι θα κάμει.Οι πιο πολλοί τον περιμένουν και προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν διάφορα γεγονότα ,ηλεκρονικά, οικονομικά, πολεμικά, σεισμολογικά και άλλα και τα εντάσσουν στο project του αντιχρίστου. Προσωπικά περιμένω τον Χριστό και δεν ασχολούμαι με τον αντίχριστο.Πολύ απλά ο αντίχριστος,το πνεύμα του αντιχρίστου και το σύστημά του μπορεί να έχει έλθει και να ενεργείται γύρω μας και εμείς να μη καταλαβαίνουμε τίποτα απο όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

Ο απ.Ιωάννης λέγει στους πιστούς τότε ότι το πνεύμα του αντιχρίστου έρχεται και τώρα μάλιστα είναι εν τω κόσμω.. "Αγαπητοί, μη πιστεύετε εις παν πνεύμα, αλλά δοκιμάζετε τα πνεύματα εν ήναι εκ του Θεού· διότι πολλοί ψευδοπροφήται εξήλθον εις τον κόσμον. Εκ τούτου γνωρίζετε το Πνεύμα του Θεού· παν πνεύμα, το οποίον ομολογεί ότι ο Ιησούς Χριστός ήλθεν εν σαρκί, είναι εκ του Θεού· και παν πνεύμα, το οποίον δεν ομολογεί ότι ο Ιησούς Χριστός ήλθεν εν σαρκί, δεν είναι εκ του Θεού· και τούτο είναι το πνεύμα του αντιχρίστου, το οποίον ηκούσατε ότι έρχεται, και τώρα μάλιστα είναι εν τω κόσμω." Μήπως έχοντας την αίσθηση της προσμονής του αντιχρίστου, αντί να περιμένουμε τον Χριστό βρισκόμαστε να περιμένουμε τον αντίχριστο !άρα τοποθετούμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας αργότερα την ένδοξη έλευση του Χριστού! ΄Ομως η έλευση του Χριστού θα έλθει ξαφνικά,σαν κλέφτης μέσα στη νύχτα. Και η νύχτα είναι ήδη πολύ σκοτεινή..

.Όλα αυτά που λέγει η Γραφή θα γίνουν μέχρι κεραίας ,όμως εμείς πρέπει να έχουμε τα μάτια υψωμένα περιμένοντας την μακαρία ελπίδα του ερχομένου Βασιλιά μας Χριστού και να αγιαζόμαστε...Τό όραμα του ερχομού του Χριστού και της βασιλείας των ουρανών ας είναι πάντα μέσα στην καρδιά μας! Αυτό θα μας βοηθήσει να καθαρίζουμε τους εαυτούς μας καθώς Εκείνος είναι καθαρός! (Α Ιωάν. 3,3) Δεν ξέρω αν η ανομία έχει και άλλα περιθώρια απο αυτά που οι γεννιές των ανθρώπων έχουν νοιώσει μέχρι σήμερα,μπορεί ναί ,μπορεί όμως και όχι...Στη δευτερη περίπτωση κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ή να αφαιρέσει την πιθανότητα να έλθει ο Χριστός ακόμα και απόψε το βράδυ!

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 23 Νοέμβριος 2011 03:02
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB