Warning: Memcache::addserver() expects parameter 2 to be long, string given in /home/pinged2/webapps/maranathagr/libraries/joomla/cache/storage/memcache.php on line 84
 ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΓΑΠΗ - ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2019      

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
       1 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  31   

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΓΑΠΗ - ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt"Εάν τις είπη ότι αγαπώ τον Θεόν, και μισή τον αδελφόν αυτού, ψεύστης είναι• διότι όστις δεν αγαπά τον αδελφόν αυτού, τον οποίον είδε, τον Θεόν, τον οποίον δεν είδε πως δύναται να αγαπά;  Και ταύτην την εντολήν έχομεν απ' αυτού, όστις αγαπά τον Θεόν, να αγαπά και τον αδελφόν αυτού."Α΄Ιωάν 4:20

"Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους, καθώς εγώ σας ηγάπησα και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους." Ιωάν. 13:34

Απο την ανύπαρκτη αγάπη οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν και πολύ περισσότερο να καταλάβουν , ότι είμαστε μαθητές του Χριστού!Κάτι άλλο είμαστε ,όχι όμως μαθητές Του. Η ανύπαρκτη αγάπη που βιώνουμε είναι στοιχείο αναγνώρισης ότι δεν είμαστε μαθητές Του. Τραγικό να το λέμε αλλά μάλλον έτσι πρέπει να΄ναι. Απεγνωσμένα τότε πρέπει να ψάξουμε να βρούμε,να αρπάξουμε κάτι να ρίξουμε πάνω μας για να καλυφθεί η αισχύνη της γυμνότητάς μας,της κενότητας ,της σαρκικότητάς μας.

Πέφτουμε στο κενό και δεν το έχουμε αντιληφθεί...δεν είμαστε μαθητές Του, τότε τι είμαστε, τι κάνουμε, τι λέμε; Μήπως αιθεροβατούμε λέγοντας λόγια ωραία και μεγάλα, πλάθοντας ονειρικές καταστάσεις …αγνοώντας το αίμα του αδελφού μας που φωνάζει και λέει ότι δεν είμαστε αυτό που θέλει ο Θεός αλλά είμαστε αυτό που θέλουμε εμείς.

Δάσκαλος και βασιλιάς το εγώ μας, και μέσα απο το εγώ μας, ομαδοποιούμαστε και γινόμαστε εμείς και βέβαια καμία σχέση με ..”το πάντες αδελφοί είσαστε”. Μου θυμίζει τάξη τουλάχιστον νηπιαγωγείου όπου βασιλεύει η εκθηρίωση, που το ένα νήπιο κτυπάει το άλλο,το δαγκώνει,το φτύνει,το βρίζει,το εξουθενώνει,το σπρώχνει,το περιθωριοποιεί... " Εάν όμως δάκνητε και κατατρώγητε αλλήλους, προσέχετε μη υπ' αλλήλων αφανισθήτε" Γαλ 5:15.

Καταλαβαίνομε άραγε αυτά που διαβαζουμε; "Δεν ζω εγώ, αλλά ζει ο Χριστός σε μένα!" Λέει ο Απ. Παύλος ,τολμάμε να το πούμε και εμείς; Aς πετάξουμε όλα αυτά τα ανθρώπινα που μας κρατάνε μόνους, δυστυχείς, ανάπηρους, που μας χωρίζουν τον ένα από τον άλλο και ας γείνουμε μαθητές Του . Πρέπει να κάνουμε κάτι ο καθένας μας ,να ξεφύγουμε απο το δόγμα μας που έγεινε δώμα μας και κλειστήκαμε μέσα και ευλογούμε τη μικρότητά μας,αδιαφορώντας προκλητικά για τον αδελφό μας.

Το έργο του Θεού είναι μεγαλειώδες,η αγάπη Του πλατειά ,μας χωράει όλους, έτσι το σχεδίασε και έτσι το θέλει. Ας μη εμποδίζουμε το έργο Του, αλλά να γείνουμε συνεργοί Του στο έργο ανοικοδόμησης του Ναού Του, σήμερα, τώρα, πριν έλθει η νύχτα όπου κανένας δεν μπορεί να εργασθεί.

O Ναός του Θεού είναι η Εκκλησία Του, όλοι εμείς οι λυτρωμένοι με το αίμα της Νέας Διαθήκης, οι λίθοι οι ζώντες και πρέπει όλοι να πάρουμε τη θέση μας ,ο ένας δίπλα στον άλλο,ώστε «σεις, ως λίθοι ζώντες, οικοδομείσθε οίκος πνευματικός, ιεράτευμα άγιον»Α΄Πέτρου 2:5

Δεν πρέπει να πούμε και μεις σαν τον Νεεμία ;«Σεις βλέπετε την δυστυχίαν εις την οποίαν είμεθα, πως η Ιερουσαλήμ κείται ηρημωμένη και αι πύλαι αυτής είναι κατηναλωμέναι υπό του πυρός• έλθετε και ας ανοικοδομήσωμεν το τείχος της Ιερουσαλήμ, διά να μη ήμεθα πλέον όνειδος. Και απήγγειλα προς αυτούς περί της επ' εμέ αγαθής χειρός του Θεού μου, ...Οι δε είπον, Ας σηκωθώμεν και ας οικοδομήσωμεν. Ούτως ενίσχυσαν τας χείρας αυτών προς το αγαθόν.”Nεεμίας 2:17,18

Κάποιοι ίσως οι οι πιό πολλοί θα αντιρρήσουν και θα πουν ... Ο καιρός δεν ήλθεν, ο καιρός να οικοδομηθή ο οίκος του Κυρίου...Όμως ο προφήτης Αγγαίος συνεχίζοντας λέγει:  "Ούτω λέγει ο Κύριος των δυνάμεων, Συλλογίσθητε τας οδούς σας. Ανάβητε εις το όρος και φέρετε ξύλα και οικοδομήσατε τον οίκον, και θέλω ευαρεστηθή εις αυτόν και θέλω ενδοξασθή, λέγει Κύριος.  Επεβλέψατε εις πολύ, και ιδού, έγεινεν ολίγον• και εφέρατε τούτο εις τον οίκον και εγώ απεφύσησα αυτό. Διά τι; λέγει ο Κύριος των δυνάμεων. Εξ αιτίας του οίκου μου, όστις είναι έρημος, ενώ σεις τρέχετε έκαστος εις τον οίκον αυτού."

Είναι καιρός να σταματήσουμε το έργο της σμίκρυνσης και της αδράνειας και ας πλατυνθούμε στην έμπρακτη αγάπη διότι ο Θεός μας είναι Θεός που κάνει μεγαλεία και θαυμάσια.

Η αγάπη προϋποθέτει ταπείνωση, παραχώρηση, ένωση, να γίνουμε ένα, να αγαπάμε τον άλλο όπως τον εαυτό μας, την σάρκα του κανένας δεν μισεί,”αλλ' εκτρέφει και περιθάλπει αυτήν, καθώς και ο Κύριος την εκκλησίαν ”

Φ.Σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 24 Σεπτέμβριος 2013 22:53
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB