cd  ΣΩΠΑ ΚΙ ΑΚΟΥΣΕ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ  2020    

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
       1 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29  30  31   

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΣΩΠΑ ΚΙ ΑΚΟΥΣΕ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

altΣιώπα κι άκουσε, για να μπορέσεις ν' ανοίξεις τις πόρτες της αίσθησης. Η σιωπή μπορεί να σε οδηγήσει σε ήχους, που θα ήθελες να ακούς πάντα.

Ερχεται στο μυαλό μου αυτό που κάνουν οι ερευνητές , όταν θέλουν να ανακαλύψουν, πώς ζουν και πώς συμπεριφέρονται κάποια είδη άγριων ζώων. Σιωπούν, ακούν και παρατηρούν, προσέχοντας να μην επέμβουν στο παραμικρό και χαλάσει η φυσικότητα των στιγμών.

Σώπα κι άκουσε για να μάθεις τους θησαυρούς της γνώσης. Η σιωπή είναι το μυστικό κλειδί , που μαζί με την ακοή και την υπακοή , ανοίγουν τις κρυμμένες πόρτες της σοφίας. Πόρτες που δεν ανοίγουν αλλιώς, ότι και να κάνεις.

Όταν  σιωπήσεις , τότε μόνο μπορείς και να ακούσεις και να αντιληφθείς τον καιρό της επίσκεψης!

Τι τραγωδία για τους Εβραίους και όχι μόνο γι' αυτούς . Δεν γνώρισαν τον καιρό της επισκέψεως Εκείνου που περίμεναν- του Μεσσία. Τους βλέπω στη χάβρα των συναγωγών τους, να φωνάζουν, στο τείχος των δακρύων τους, να κλαίνε και να προσεύχονται. Μάταια όμως... Αυτό που έπρεπε να κάμουν, δεν το έκαμαν, κι ήταν τόσο απλό. Δεν σώπασαν, δεν άκουσαν, δεν πίστεψαν.

Έκλαψε για την Ιερουσαλήμ"...Ειδών την πόλιν έκλαυσεν επ' αυτήν λέγων, είθε να γνώριζες και εσύ τουλάχιστον εν τη ημέρα σου ταύτη ,τα προς ειρήνη σου αποβλέποντα. ...και δεν θέλουσιν αφήσει λίθον επί λίθον, διότι δεν εγνώρισας τον καιρό της επισκέψεώς σου" Λουκ. ιθ'41-44.
Ο Χριστός 
μπροστά στα μάτια τους  διεγράφη ως Μεσίας αναντίρρητος ... με  θαύματα που ποτέ κανένας άλλος δεν είχε κάνει , με  λόγια που ποτέ κανένας άλλος δεν είχε πει, ήταν  ο Υιός του Θεού που ήλθε και σκήνωσε κοντά τους και όμως δεν Τον δέχθησαν!...Τον απέρριψαν, και στη θέση του διάλεξαν τον Βαρραβά άνθρωπο ληστή και φονιά! Δεν επέλεξαν σωτήρα αλλά  φονέα !
Ο Κύριος τους  είπε καθαρά : " ..εάν δεν πιστεύσητε ότι εγώ είμαι, θέλετε αποθάνει μέσα στις αμαρτίες σας." Ιωάν. Η΄,24.

Στη γή της Παλαιστίνης, χρόνια τώρα, η μισαλλοδοξία ,ο φανατισμός, και η υπερηφάνεια έχουν κλείσει τ'άυτιά και τις καρδιές των ανθρώπων στην ειρήνη! Ο Xριστός ,ο άρχωντας της ειρήνης ,Εκείνος πού δίδαξε το ...αγαπάτε τους εχθρούς σας...δεν κατοικεί εκεί αφού τον περιφρόνησαν, τον απέριψαν και τον έδιωξαν. Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι συμφώνησαν σ'ένα πράγμα : Να μή άκούν τη φωνή Του αλλά ο καθένας τη δική του! Τί τραγικό να σκεφτεί κανείς ότι και οι δυό κόπτονται για τον Αβραάμ αλλά ο Χριστός είχε πεί τότε:<Eάν ήσασταν παιδιά του Αβραάμ δεν θα ζητούσατε να με θανατώσετε>Ιωάν.κεφ 7,εδ.39-40. Κι'αυτοί βέβαια θανατώνοντες ο ένας τον άλλο αποδεικνύουν στην πράξη ότι δεν ειναι παιδιά του Αβραάμ!

Ομως υπάρχει περιθώριο ελπίδας; Eυχαριστούμε τον Θεό για την μακροθυμία Του, γιατί ή φωνή του Χριστού ακούγεται ακόμα,κηρύττεται σ'όλο τον κόσμο μέσω του Ευαγγελίου, ψάχνοντας εκείνους που έχουν αυτιά ,για να ακούσουν τα λόγια Του. Όλους εκείνους που δεν θα επιμείνουν στην απιστία τους, όλους αυτούς που ταπεινά θα θελήσουν να επιλέξουν το "Σιώπα, και θέλω σε διδάξει σοφίαν" Ιώβ λγ΄, 33.

Φιλ.Σωτηρόπουλος
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 21 Ιούλιος 2014 11:59
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB