cd  Η ΕΙΡΗΝΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ  2020    

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
       1 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29  30  31   

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Η ΕΙΡΗΝΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

altΈξω απο το κεντρικό κτίριο της γενικής συνέλευσης του  ΟΗΕ στη Ν.Υόρκη υπάρχει ένα γλυπτό  που έχει φιλοτεχνήσει ο Evgeniy Vuchetich, και έχει τίτλο   "Ας σφυρηλατήσουμε τα μαχαίρια  διά υνία". Αποτελεί  δωρεά προς τον ΟΗΕ από την τότε Σοβιετική Ένωση και   πρωτοπαρουσιάστηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1959.

Το χάλκινο άγαλμα αντιπροσωπεύει την εικόνα ενός άνδρα ο οποίος κρατάει ένα σφυρί  στο ένα χέρι, και στο άλλο ένα μαχαίρι που το μετατρέπει σε υνίο, συμβολίζοντας έτσι την επιθυμία για τερματισμό των πολέμων  και τη μετατροπή των όπλων σε δημιουργικά εργαλεία με σκοπό την ειρήνη   ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Στον ΟΗΕ απέξω και όχι μέσα... έχουν γράψει "Ας σφυρηλατήσουμε τα μαχαίρια  διά υνία".Και δεν είναι μόνο ότι είναι απέξω... αλλά το έχουν γράψει και μισό ! Στέκει έτσι αποκομένο απο την δύναμή του...  Το  έχουν  βίαια αποσπάσει απο  την Βίβλο και συγκεκριμένα απο το βιβλίο του Προφ.Μιχαία κεφ.δ΄εδάφ. 1-3
Ας δούμε όμως τι λέει όλο το κείμενο και σε ποιούς αναφέρετε:
 
"Και εν ταις εσχάταις ημέραις το όρος του οίκου του Κυρίου θέλει στηριχθή επί της κορυφής των ορέων και υψωθή υπεράνω των βουνών, και λαοί θέλουσι συρρέει εις αυτό.
Και έθνη πολλά θέλουσιν υπάγει και ειπεί, Έλθετε και ας αναβώμεν εις το όρος του Κυρίου και εις τον οίκον του Θεού του Ιακώβ· και θέλει διδάξει ημάς τας οδούς αυτού, και θέλομεν περιπατήσει εν ταις τρίβοις αυτού· διότι εκ Σιών θέλει εξέλθει νόμος και λόγος Κυρίου εξ Ιερουσαλήμ.
Και θέλει κρίνει αναμέσον λαών πολλών και θέλει ελέγξει έθνη ισχυρά, έως εις μακράν· και θέλουσι σφυρηλατήσει τας μαχαίρας αυτών διά υνία και τας λόγχας αυτών διά δρέπανα· δεν θέλει σηκώσει μάχαιραν έθνος εναντίον έθνους ουδέ θέλουσι μάθει πλέον τον πόλεμον."

Το ότι  τα λόγια του Θεού τα έχουν αφήσει οι άνθρωποι έξω απο  τα συμβούλιά τους, στο προαύλιο  των επιλογών τους ,  αυτό είναι  πασιφανές  και γι αυτό  η  ειρήνη είναι μία έννοια άγνωστη σ'αυτούς.
 Η ειρήνη είναι  δώρο του Θεού σε όλους εκείνους που  τα λόγια αυτά δεν είναι γραμμένα στο προαύλιο και το περιθώριο της ζωής τους αλλά είναι γραμμένα ανεξίτηλα στις καρδιές και τις διάνοιές τους. "Θέλω δώσει τους νόμους μου εις την διάνοιαν αυτών, και θέλω γράψει αυτούς επί της καρδίας αυτών, και θέλω είσθαι εις αυτούς Θεός, και αυτοί θέλουσιν είσθαι εις εμέ λαός." Εβρ.8:10

Η ειρήνη δεν κερδίζετε με σφυροδρέπανα που πιθανότατα είχε συσχετίσει  στο μυαλό του ο Ρώσος γλύπτης. Η ειρήνη είναι θεική ιδιότητα  και χαρίζεται απο το πνεύμα του Θεού και δεν  μπορεί εξ ορισμού να κατοικήσει σε ανθρώπους ασεβείς:  
" Εγώ δημιουργώ τον καρπόν των χειλέων· ειρήνην, ειρήνην, εις τον μακράν και εις τον πλησίον, λέγει Κύριος· ...  Οι δε ασεβείς είναι ως η τεταραγμένη θάλασσα, όταν δεν δύναται να ησυχάση· ... Ειρήνη δεν είναι εις τους ασεβείς, λέγει ο Θεός μου." Ησ.57:19-21

Αν προσέξουμε τα λόγια του Θεού βλέπουμε ότι η ειρήνη ισχύει μόνο για ένα καινούργιο λαό, που βγαίνει απο όλα τα έθνη της γης και ανεβαίνει στο όρος της κυριαρχίας του Θεού.
 Ένας λαός που έχει έναν Βασιλιά του οποίου η βασιλεία είναι βασιλεία αιώνια και ένας απο τους τίτλους Του  είναι ο άρχων ειρήνης.Ο βασιλιάς της ειρήνης  είναι απο τον Θεό ,δεν είναι απο τον κόσμο . Είναι  Εκείνος που στάλθηκε απο τον Θεό για να  μας χαρίσει την ειρήνη το δική Του και όχι του κόσμου!Την ειρήνη τη δική Του που δεν έχει σχέση με την υποκριτική, αδύναμη, και απατηλή ειρήνη του κόσμου ."Ειρήνην αφίνω εις εσάς, ειρήνην την εμήν δίδω εις εσάς· ουχί καθώς ο κόσμος δίδει, σας δίδω εγώ" Ιωάν 14,27
Αυτός ο βασιλιάς μας είναι ο κεχρισμένος του Θεού Υιός , ο  Ιησούς Χριστός  ο Κύριος, που ζει και βασιλεύει στις καρδιές μας και μας οδηγεί στην οδό της ειρήνης με τον Θεό και  με τους ανθρώπους.
Ο ΟΗΕ είναι ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα που είναι φτιαγμένο  απο πηλό ανημποριάς, απο λάσπη πολιτικών σκοπιμοτήτων και  συμφερόντων...και  δεν είναι φτιαγμένο απο το πνεύμα του Θεού και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να αγγίξει καν την ειρήνη του Θεού.
Όμως η βασιλεία του Θεού  ενεργείται σήμερα, στους απλούς και τους ταπεινούς , στους αγαπώντες τον Χριστό,   και θα πάρει την θριαμβευτική μορφή της , την ημέρα του δεύτερου υπεσχημένου ερχομού Του!
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 01 Αύγουστος 2014 22:26
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB