cd  Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΥΓΧΩΡΗΣΗ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

       
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27  28  29  30 
31            

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΥΓΧΩΡΗΣΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Μιά γυναίκα πήγε και εξομολογήθηκε  για κάποια λόγια συκοφαντίας που είπε εναντίον μιάς άλλης γυναίκας. Ο ιερoκήρυκας την άκουσε και εκείνη με λαχτάρα ζήτησε να μάθε αν συγχωρήθηκε. Ο ιεροκήρυκας την κοίταξε και της είπε: όχι τόσο εύκολα...Πρέπει να κάνεις αυτό που θα σου πω πρώτα. Θα πας και θα βρεις ένα μαχαίρι απο την κουζίνα σου και μετά θα πας στην κρεβατοκάμαρά σου και θα πάρεις ένα μαξιλάρι . Θα τα πάρεις μαζί σου και μετά  θ'ανέβεις στη στέγη  και εκεί θα μαχαιρώσεις το μαξιλάρι. Αφου το κάνεις θα κατέβεις και θα έλθεις να με βρεις.
Η γυναίκα πήγε και έκανε όπως της είπε ο ιεροκήρυκας.
Με σπουδή κατέβηκε απο τη στέγη και έτρεξε στον ιεροκήρυκα...έκανα ακριβώς όπως μου είπατε .
Πολύ καλά της είπε αλλά θέλω να σε ρωτήσω κάτι.  Όταν μαχαίρωσες το μαξιλάρι τι είδες;
Εκείνη σάστισε και του είπε : πούπουλα παντού... είδα τον ουρανό να γεμίζει απο πούπουλα !
Τότε ο ιερωμένος της είπε:Θέλω να πας να μου φέρεις όλα τα πούπουλα που είδες ...
Η γυναίκα ξαφνιασμένη του λέει: αυτό που μου ζητάτε είναι αδύνατο να το κάνω..Τα πούπουλα έχουν  φύγει απο τον αέρα και δεν μπορώ να τα μαζέψω.
 Έχεις δίκιο της λέει ο ιερωμένος  τα πούπουλα που είδες να πετούν, ήταν τα λόγια που είπες...!


Την συγχώρηση την δίνει ο Θεός  αρκεί να καταλάβουμε το τι είναι  αμαρτία , πόσο κακό κάνει και τι κόστος απαιτήθηκε για την διαγραφή της. Δεν προκύπτει απο ένα λεκτικό συγνώμη, απο μία συναισθηματική φόρτιση, αλλά είναι βαθειά επίγνωση της κακίας μας και ειλικρινή διάθεση αποστροφής της πράξης  μας. 
 Η δύναμη της αμαρτίας   είναι τόσο μεγάλη και  δεν υπάρχει ανθρώπινη δύναμη  να την νικήσει, να την αποτρέψει, να την  διορθώσει. Δεν μπορούμε μόνοι  μας να διαφυλλαχθούμε, αδύνατο να διασωθούμε απο τις συνέπειές της.
Χρειάσθηκε  να συμβεί το αδιανόητο : η θυσία του αναμάρτητου υιού του Θεού για  να νικηθεί αυτή η δύναμη της αμαρτίας που φωλιάζει μέσα μας. Πως αλλοιώς μπορούσε να τακτοποιηθεί το χρέος της γυναίκας που συκοφάντησε; Yπήρχε διέξοδος; Για να συγχωρεθεί έπρεπε  να βρει τα πούπουλα που διασκορπίστηκαν στο αέρα; έπρεπε δηλαδή , να διορθώσει τα αδιόρθωτα...
 Κι όμως ο Θεός  πρόβλεψε τρόπο συγχώρησης- απελευθέρωσης των  δούλων της αμαρτίας!
"Και εσάς, όντας νεκρούς εις τα αμαρτήματα..., συνεζωοποίησε μετ' Αυτού, συγχωρήσας εις εσάς πάντα τα πταίσματα,  εξαλείψας το καθ' ημών χειρόγραφο  , συνιστάμενο εις διατάγματα, το οποίο ήτο εναντίον εις ημάς, και αφήρεσε αυτό εκ του μέσου, προσηλώσας αυτό επί του σταυρού·" Κολοσσαείς 2:13,14 
Έπρεπε κάποιος αναμάρτητος να σηκώσει την ενοχή μας για να προκύψει άφεση-συγχώρηση όλων των πράξεων μας. Ο αναμάρτητος Χριστός στάλθηκε απο τον Θεό  για να δεχθεί Εκείνος να πληρώσει το ανεξόφλητο χρέος που ήταν ακατόρθωτο για μάς! Κατεκρίθηκε η δύναμη της αμαρτίας στη σάρκα του, γιαυτό ήταν η μοναδική λύση να γίνει άνθρωπος και  να πεθάνει σαν το χειρότερο αμαρτωλό . Ο μοναδικός  άγιος άνθρωπος , ο Χριστός που έγεινε  Υιός του Ανθρώπου,καταδικάσθηκε  για να μη καταδικασθούμε εμείς. Θαυμαστή και  μεγαλειώδης η σοφία του Θεού να μας σώσει  αποκλειστικά με την πίστη , αποδοχή του έργου του Χριστού που έγεινε για μας τους αμαρτωλούς. Δεν υπάρχει τώρα καταδίκη σ'όλους εκείνους που μεταννοούν και περπατούν συνέχεια μαζί Του .

Το περιστατικό της γυναίκας αναφέρεται στην ταινία "Αμφιβολία/Doubt"
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 07 Μάρτιος 2011 22:39
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB