cd  Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΣ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ  2020    

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   1  2  3 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Απεκαλύφθη ότι τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας,χρόνια τώρα, ήταν μαγειρεμένα απο τις πολιτικές κουζίνες ,γιαλαντζί στοιχεία, κάλπικα,ψεύτικα...και μαζί με τα στατιστικά,κατέρρευσε η αξιοπιστία και η αξιοπρέπεια μιάς ολόκληρης χώρας. 
Αισθάνθηκε κανείς  τίποτα σχετικό με ντροπή, προσβολή, ταπείνωση; . Μάλλον  ο ελληνοκεντρισμός μας δεν καταλαβαίνει απο τέτοια, και το προσπερνάμε σαν να μη συνέβη τίποτα.Όμως αναπόδραστα είτε εμείς καταλαβαίνουμε,είτε όχι,  ακούσαμε αναπολόγητοι τη κρίση : τώρα σας  καταλάβαμε ποιοί είσαστε!

Μήπως πρέπει κάποτε, να δούμε τον εαυτό μας και να καταλάβουμε όλοι , ότι δεν μπορεί κανείς ,είτε "μεγάλος" είτε "μικρός" να ξεφύγει απο τη μέρα που όλα θα φανούν και θα βγούν στο φως και μπροστά στη δικαιοκρισία του Θεού θα βρεθούμε είτε το θέλουμε , είτε όχι, για να δώσουμε λόγο για τις πράξεις και τις επιλογές μας.

Χάος και φρίκη , γέλιο και κωμωδία , είναι τα συναισθήματα που διαρκώς εναλλάσονται απο τα τεκταινόμενα στο χώρο της πολιτικής και της δημοσιογραφίας . Κρίση στους πολιτικούς, σωρεία ψεμμάτων, ανεξέλεκτο κύμα διαφθοράς αρχόντων και αρχομένων. Έφθασαν στο σημείο να γελοιοποιήσουν άξιες που ούτε κατα διάνοια  μπορούσαν να πλησιάσουν : το ήθος και την  ταπεινότητα. Ποιό ήθος και επίπεδο απο τους τυχάρπαστους της πολιτικής , τους δικηγόρους που κάνουν το μαύρο άσπρο, την πανσπερμία μοντέλων , πληθώρα  τηλεαστέρων και διαφόρων  τυχάρπαστων που βάλθηκαν να γίνουν εθνοσωτήρες.

Απάτη στην απάτη εμπόρων και μεσαζόντων,κορύφωση της κρίσης στο χώρο της δικαιοσύνης με τα παραδικαστικά κυκλώματα.Κρίση με τα δομημένα ομόλογα σε μιά κοινωνία γενικότερης αποδόμησης. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς,  τα ζωντανά , τα Ζωνιανά,ήθελα να πω, κράτος εν κράτει , οπίο... κράτος, απο που αρχίζει και που τελειώνει αυτή η ιστορία είναι πραγματικά απροσδιόριστη.

Kρίση στην αποκαλούμενη θρησκεία με τα δισεκατομμύρια του Μητροπολίτη που τα είχε γιά ώρα ανάγκης!
 
Κρίση με το Βατοπεδινό... πυροβολικό, με αίσθηση ανεξερεύνητης λαμογιώτητας, με απίστευτη χημεία  μοναχικότητας και απληστίας, κρίση   με τον παρολίγο αυτόχειρα έμπιστο πρωθυπουργού.
Κρίση στο αντίπαλο δέος , την καθολική εκκλησία, με απίστευτα σκάνδαλα παιδεραστίας !  και τα ζέοντα ποικίλα σκάνδαλα.

...Τoo much !

Ας μη ξεχνάμε το ρεζίλι του "αρχαίου πνεύματος και αληθινού" στον αθλητισμό με ξαφνικούς θανάτους πρώην ολυμπιονικών,με μαύρα τα σύνεφα ντόπινγκ πρωταθλητών,με το σκάνδαλο balco και την παραγωγή υπερπρωταθλητών ... με φυλάκιση της ολυμπιονίκου με 5 μετάλλια της Τζόουνς και χάλι σκανδάλου μέσα στους λεγόμενους αθάνατους της ΔΟΕ.

Κρίση στην οικονομία με τα χρηματιστηριακά funds και τους μεσάζοντες να επιβάλλουν την κερδοσκοπία αλύπητα , παγκόσμια κρίση με τον φόβο της ύφεσης να περιπλανάται , με τις αγορές  στο σκοτάδι της άγνοιας του αύριο - Τα golden boys ζουν και βασιλεύουν και η απύθμενη απληστία Τραπεζών,οικονομικών κολοσσών και διεθνών οίκων αξιολόγησης καλά κρατεί.

Kρίση στους φυσικούς πόρους και τη μόλυνση του περιβάλλοντος , κρίση και αλλοίωση του κλίματος. Η φτώχεια κτυπάει την πόρτα ακόμα και κρατών που δεν είχαν μέχρι σήμερα πρόβλημα.Ήδη οι εκμεταλλεύσεις των αγρών και των βοσκοτόπων για βιοκαύσιμα πληθαίνουν επικύνδυνα και οι άνθρωπο στερούνται πόρων διατροφής,όπως ρύζι,καλαμπόκι,σιτηρά κλπ.

Κρίση στη ψυχοσύνθεση των ανθρώπων ,τα αντιακαταθλιπτικά έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ ζήτησης και συνταγογραφίας. Η κατάθλιψη σκοτώνει κυριολεκτικά σε παγκόσμια κλίμακα.Κρίση στο γάμο, με τα διαζύγια να είναι βασικό θέμα δικαστικής διαμάχης -με ποσοστά 50-60% των γάμων να καταλήγουνν σε διαζύγιο,με ποσοστό 76% των δεύτερων γάμων να διαλύονται. Κρίση στην οικογένεια -στη Γαλλία οι γεννήσεις παιδιών εκτός γάμου έχουν ξεπεράσει προ πολλού το 50% σε σχέση με τις γεννήσεις μέσα στο γάμο ! Θαυμάστε και τον άνθρωπο που ψήφισε η Γαλλία γιά πρόεδρό της ,να φροντίσει για τα κοινά... 

Γέμισε ο κόσμος ομοφυλόφιλους και λεσβίες που ζητούν ακόμα και να υιοθετήσουν παιδιά, ήλθε και η καθηγήτρια ρητορικής και συγκριτικής λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ Τζούντιθ Μπάτλερ , να μας μιλήσει στο κατάμεστο με ενθουσιώδες κοινό,  Ινστιτούτο Γκαίτε και να μας πει .... γιατί μόνο δυο άνθρωποι να μπορούν να παντρευτούν και όχι περισσότεροι;  , κι όμως την διαφημίζουν ότι είναι  μία από τις σημαντικότερες θεωρητικούς της εποχής μας!
«Ολοι οι ηθοποιοί είναι ανδρόγυνοι για μένα». : τάδε έφη ο Μπομπ Ουίλσον σκηνοθέτης του  Μπερλίνερ Ανσάμπλ που ήλθε στην Αθήνα και μάλιστα με μία από τις δημοφιλέστερες παραγωγές που έκανε τα τελευταία χρόνια, την «Οπερα της πεντάρας.

Πως σας φαίνεται το μενού προς αξιολόγηση ; 

Η αγία Γραφή,ο λόγος του Θεού είναι ο καθρέφτης που δείχνει την αλήθεια :

 "Αλλοίμονο στη  παραδειγματισμένη και μολυσμένη πόλη  που καταθλίβει. Δεν υπάκουσε στη φωνή· δεν εδέχθη διόρθωση· δεν ήλπισε επί τον Κύριο· δεν επλησίασεν στο Θεόν αυτής.

Οι άρχοντες μέσα στη πόλη είναι σαν λέοντες ωρυόμενοι· οι κριτές της, λύκοι που έρχονται το βράδυ· δεν αφίνουν τίποτα γιά το πρωΐ. Οι προφήται της είναι προπετείς, άνθρωποι δόλιοι· οι ιερείς αυτής εβεβήλωσαν το αγιαστήριον, αθέτησαν τον νόμο.

Ο Κύριος είναι δίκαιος εν μέσω αυτής· δεν θα κάμει αδικία· κάθε  πρωΐ φέρει την κρίση του στο φως, δεν απολείπει· αλλ' ο διεφθαρμένος δεν γνωρίζει αισχύνη.

Εξωλόθρευσα έθνη· οι πύργοι τους είναι ερημωμένοι· ερήμωσα τους δρόμους τους, ώστε να μη υπάρχη διαβαίνων· οι πόλεις τους αφανίσθησαν, ώστε δεν υπάρχει κανένας να  κατοικεί.

Είπα, Βεβαίως ήθελες με φοβηθή, ήθελες δεχθή παιδεία, και η κατοικία της δεν θα εξολοθρευθή, όσο κι αν την τιμωρούσα · πλην αυτοί έσπευσαν να διαφθείρουν όλες τις  πράξεις τους

Διά τούτο προσμένετέ με, λέγει Κύριος, μέχρι της ημέρας καθ' ην εγείρομαι προς λεηλασία· διότι η απόφασή μου είναι να συνάξω τα έθνη, να συναθροίσω τα βασίλεια, να εκχέω επ' αυτά την αγανάκτησή μου, όλη την έξαψη της οργής μου· επειδή όλη η γη θέλει καταναλωθή απο τη φωτιά  του ζήλου μου" Σοφονίας 3:1-8

Μιλάμε γιά το χάος της ανθρώπινης ματαιοδοξίας, της εκχύλισης της ανομίας , του άκρατου εγωισμού. Όλα ξεκινούν απο την ίδια αιτία : την αποστασία απο τον Θεό.
Όμως υπάρχει ακόμη περιθώριο σωτηρίας αφού ο Απ.Παύλος στο κήρυγμά του προς τους Αθηναίους τόνισε τότε αλλά και σήμερα την μοναδική διέξοδο απο το χάος και τον θάνατο , που είναι η ειλικρινής μετάνοια και πίστη στον μόνο σωτήρα και Κύριο Ιησού Χριστό.
"Τους καιρούς λοιπόν της αγνοίας παραβλέψας ο Θεός, τώρα παραγγέλλει εις πάντας τους ανθρώπους πανταχού να μετανοώσι, διότι προσδιώρισεν ημέραν εν ή μέλλει να κρίνη την οικουμένην εν δικαιοσύνη, διά ανδρός τον οποίον διώρισε, και έδωκεν εις πάντας βεβαίωσιν περί τούτου, αναστήσας αυτόν εκ νεκρών." Πράξεις των Αποστόλων 17:30,31

Το ερώτημα είναι : θέλει κανένας να μετανοήσει ή η μετάνοια είναι έννοια υπο εξαφάνιση;

 φιλ σωτηρόπουλος

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 31 Δεκέμβριος 2011 19:54
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB