cd  Δ.Ξ/Δ.Α
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

         ΑΠΡΙΛΙΟΣ 
 2023       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
 3  5  6 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Δ.Ξ/Δ.Α
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

Δ.Ξ./Δ.Α.

Σας φαίνεται παράξενος ο τίτλος του άρθρου;Τι να σημαίνουν άραγε αυτά τα αρχικά; Τον τελευταίο καιρό είμαι σίγουρος ότι το βλέπετε πολύ συχνά αλλά συνήθως δεν του δίνετε την απαραίτητη προσοχή. Ωστόσο κάποιους τους απασχολεί όσο δεν φαντάζεστε.
Ειδικά τη τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών ,τα κομματικά επιτελεία  σχίζουν κυριολεκτικά τις σάρκες τους προκειμένου να προσεταιριστούν, το κάθε κόμμα για το ίδιο, αυτήν την μερίδα του κόσμου που δηλώνει στις δημοσκοπήσεις Δεν Ξέρω/Δεν Απαντώ.
Είναι αυτοί που δηλώνουν αναποφάσιστοι και το ποσοστό τους είναι μεγάλο. Στους αναποφάσιστους εντάσσονται:

  • Οι άβουλοι. Αυτοί που δεν θέλουν να βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει. Είναι οι αδιάφοροι, οι τεμπέληδες, οι ανίκανοι να διακρίνουν, οι δίγνωμοι και ακατάστατοι. Αν τους πιέσεις να αποφασίσουν μπλοκάρει το μυαλό τους και μένουν αδρανείς. Λένε ότι κάποτε ένας αγρότης πήρε έναν εργάτη για μια απλή δουλειά, ένα μεροκάματο. Ήταν τόσο καλή η δουλειά του που τον πήρε και τη άλλη μέρα. Και τη δεύτερη μέρα η δουλειά του ήταν τέλεια. Χαρούμενος ο αγρότης την τρίτη μέρα το πρωί, δείχνει στον εργάτη ένα σωρό από πατάτες που είχε στην αποθήκη του και του ζητά να ξεχωρίσει τις μεγάλες από τις μικρές. Άρχισε να βραδιάζει και ο αγρότης πηγαίνει και βλέπει το σωρό όπως ήταν το πρωί και τον εργάτη να κρατά στο χέρι μια πατάτα και να τον ρωτά με αγωνία «αυτή είναι μεγάλη ή μικρή;».

  • Οι «ο.φ.α.» δηλ. όπου φυσάει ο άνεμος. Οι χαμαιλέοντες της ζωής. Αυτοί που θέλουν να τα έχουν καλά με όλους. Χειροκροτούν το ίδιο το άσπρο και το μαύρο. Είναι οι δειλοί, οι βολεμένοι, οι κόλακες, οι οσφυοκάμπτες, οι δουλοπρεπείς.

Όλοι αυτοί δεν είναι απλά άχρηστοι, αλλά είναι επικίνδυνοι διότι τις περισσότερες φορές αυτοί είναι που τελικά ορίζουν το τελικό αποτέλεσμα, είτε διότι αφήνουν άλλους να αποφασίζουν γι’ αυτούς, είτε πουλούν τη ψήφο τους σ’ όποιον προσφέρει τα περισσότερα.

Αντίθετα αναποφάσιστοι δεν είναι αυτοί που συνειδητά επιλέγουν να απέχουν από την εκλογική διαδικασία. Αυτοί ξέρουν, έχουν καταλάβει την απάτη που συντελείται και απαντούν με το να διαχωρίζουν τη θέση τους από το πονηρό σύστημα και να απέχουν από τις επιβαλλόμενες λύσεις. Η ουδετερότητα δεν σημαίνει αναποφασιστικότητα.

Στα διλήμματα που οι πολιτικοί προσπαθούν να προβάλουν ο πραγματικός Λαός του Θεού έχει πάρει προ πολλού τις θέσεις του. Δεν χωλαίνει μεταξύ δύο φρονημάτων. Έχει μάθει να λέει όχι στα προκλητικά εδέσματα του άρχοντα του κόσμου αυτού. Έχει αρνηθεί την πρόσκαιρη απόλαυση της αμαρτίας και έχει επιλέξει την στενή και τεθλιμμένη οδό. Δεν δουλεύει σε δύο κυρίους. Έχει εκλέξει τη αγαθή μερίδα. Έχει κάνει την εκλογή του πολιτεύματος και τον Σωτήρα του. Οι μερίδες του έπεσαν σε τόπους τερπνούς· έλαβε ωραιότατη κληρονομιά (Ψαλμοί 16:6). Εκείνο που τον απασχολεί τώρα είναι εντολή του απ. Πέτρου «Διά τούτο, αδελφοί, επιμελήθητε περισσότερον να κάμητε βεβαίαν την κλήσιν και την εκλογήν σας· διότι ταύτα κάμνοντες δεν θέλετε πταίσει ποτέ» (Πέτρου Β' 1:10)

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 06 Μάιος 2012 00:30
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB