cd  Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ  2020    

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   1  2  3 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

Για μια ώρα το Σάββατο 27/3/2010 εκατομμύρια πολίτες σε όλη τη Γη έσβησαν τα φώτα συμμετέχοντας στην περιβαλλοντική δραστηριότητα "Ώρα της Γης" για να συνεισφέρουν στη μάχη κατά των κλιματικών αλλαγών.

Η EARTH HOUR, ξεκίνησε ως μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) που καλούσε τους πολίτες του Σίδνεϊ για να σβήσουν τα φώτα τους ένα βράδυ, για μια ώρα. Η ενέργεια αυτή σύντομα μετατράπηκε σε μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως.

Την ενέργεια αυτή αγκαλιάζουν με ενθουσιασμό και οι Έλληνες σύμφωνα με την WWF Ελλάς, η χώρα μας βρίσκεται στη πρώτη τριάδα  παγκοσμίως από πλευράς συμμετοχής . Ας σημειωθεί ότι πέρυσι η χώρα μας  ήταν πρώτη και ξεπερνούσε ακόμα και εμπνευστές Αυστραλούς, οι οποίοι "βρέθηκαν" στην τρίτη θέση πίσω από τον δεύτερο Καναδά. "Η πραγματικά εντυπωσιακή συμμετοχή των Ελλήνων στην παγκόσμια πρωτοβουλία της Ώρας της Γης 2009, αποδεικνύει ότι οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν συνειδητοποιήσει την απειλή της κλιματικής αλλαγής και δείχνουν έτοιμοι να δράσουν για την αναχαίτιση της περιβαλλοντικής κρίσης.", είχε δηλώσει  ο Γ. Βελλίδης, Επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας του WWF Ελλάς.

Το πόσο έχουν συνειδητοποιήσει οι Έλληνες την απειλή της κλιματικής αλλαγής φαίνεται, από την… ολοήμερη χρήση των φώτων, της θέρμανσης και των κλιματιστικών στα γραφεία των Υπουργείων, στις Δημόσιες Υπηρεσίες και στους Δήμους. Φαίνεται ακόμη από την αλόγιστη χρήση του Ι.Χ., το κάπνισμα, ακόμη και στα Νοσοκομεία και τους παιδότοπους, τα βουνά των σκουπιδιών εκτός των κάδων, τις αυθαίρετες χωματερές, την ρίψη των αποβλήτων των βιομηχανιών στα ποτάμια και στη θάλασσα, το κάψιμο των δασών, τον αποκλεισμό των ακτών, την υπεραλιεία, τα φυτοφάρμακα, την ηχορύπανση, την ακτινοβολία και άλλα πολλά που όλοι γνωρίζουμε και δεν χρειάζεται να επαναλάβω.

Στη ζωή υπάρχουν πράγματα εύκολα και εντυπωσιακά με πολύ μικρό κόστος και αυτά οι περισσότεροι επιλέγουν να κάνουν. Είναι πολύ πιο εύκολο να σβήσεις το φως για μια ώρα, να δημιουργήσεις ατμόσφαιρα αδελφέ, να το δουν οι γείτονες, να το δηλώσεις στο ραδιόφωνο, να σε γράψουν οι εφημερίδες, να συμμετάσχεις στην πλάκα, από το να κόψεις το τσιγάρο για παράδειγμα. Είναι η ίδια νοοτροπία, να κάνεις το σταυρό σου, να ανάβεις ένα κερί, από το να προσευχηθείς, να μελετήσεις την Αγία Γραφή και να μετανοήσεις αλλάζοντας ζωή. Η υποκρισία παντού. «Είδον πάντα τα έργα τα γινόμενα υπό τον ήλιον, και ιδού, τα πάντα ματαιότης και θλίψις πνεύματος» Εκκλησ.1:14.

Βλέποντας όλα αυτά, σκέπτομαι ποια να είναι η ώρα της γης πραγματικά. Πότε θα λυτρωθεί από τα δεινά που ο άνθρωπος της συσσωρεύει; Τι να λέει η Αγία Γραφή άραγε;

  • Διαβάζω την αιτία:

«…κατηραμένη να ήναι η γη εξ αιτίας σου» Γεν. 3:17.

  • Βεβαιώνομαι για την κατάστασή της:

«Επειδή η κτίσις υπετάχθη εις την ματαιότητα, ουχί εκουσίως, αλλά διά τον υποτάξαντα αυτήν, επ' ελπίδι ότι και αυτή η κτίσις θέλει ελευθερωθή από της δουλείας της φθοράς και μεταβή εις την ελευθερίαν της δόξης των τέκνων του Θεού. Επειδή εξεύρομεν ότι πάσα η κτίσις συστενάζει και συναγωνιά έως του νύν» Ρωμαίους 8:20-22)

  • Βρίσκω την πραγματική λύση:

«Είπε δε προς αυτούς· Όταν προσεύχησθε, λέγετε· Πάτερ ημών ο εν τοις ουρανοίς, αγιασθήτω το όνομά σου, ελθέτω η βασιλεία σου, γενηθήτω το θέλημά σου ως εν ουρανώ, και επί της γής» Λουκάς 11:2.

  • Ανακαλύπτω τον τρόπο με τον οποίο θα δοθεί η λύση:

«Θέλει δε ελθεί η ημέρα του Κυρίου ως κλέπτης εν νυκτί, καθ' ην οι ουρανοί θέλουσι παρέλθει με συριγμόν, τα στοιχεία δε πυρακτούμενα θέλουσι διαλυθή, και η γη και τα εν αυτή έργα θέλουσι κατακαή…Κατά δε την υπόσχεσιν αυτού νέους ουρανούς και νέαν γην προσμένομεν, εν οις δικαιοσύνη κατοικεί» Πέτρου Β' 3:10,13.

  • Μαθαίνω και το τέλος εκείνων που ευθύνονται για την κατάστασή της:

«..ήλθεν η οργή σου και ο καιρός των νεκρών διά να κριθώσι …και να διαφθείρης τους διαφθείροντας την γην» Αποκ. 11:18.

Όλα μου δείχνουν πως η ώρα της και η ώρα μας είναι πολύ κοντά.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 30 Μάρτιος 2010 22:02
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB