cd  ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

         ΑΠΡΙΛΙΟΣ 
 2023       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
 3  5  6 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ
Τρίτη, 31 Μάρτιος 2009 14:21

Ελπίδα για Ζωή

Υπερασπίζοντας τη Ζωή με απόλυτο σεβασμό

                                                                        Άνοιξη 2009

      Γύρισε και με κοίταξε μέσα στα μάτια λέγοντας, «Που ήσασταν πριν από δύο χρόνια;» Αυτή την ερώτηση μου έκανε η συνταξιδιώτισσα μου καθώς επέστρεφα από άλλο ένα ευλογημένο ταξίδι υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη. Ήταν 26 ετών η νεαρή κοπέλα που έκατσε δίπλα μου. Καθώς είχαμε γνωριστεί και έμαθε για πιο σκοπό είχα πάει στη Θεσσαλονίκη μου είπε για τις δύο εκτρώσεις που είχε κάνει μέσα σε διάστημα 6 μηνών δυο χρόνια πριν. Η έκτρωση μπορεί να επιφέρει πάρα πολλά αρνητικά συμπτώματα. Αυτή η κοπέλα τα είχε σχεδόν όλα… αυξημένη αιμορραγία, απώλεια αυτοσεβασμού, εφιάλτες, απόπειρες αυτοκτονίας, μίσος, απελπισία, ενοχές, φοβίες… και άλλα πολλά. Την ομολογία της θα μπορέσετε σύντομα να διαβάσετε στην ιστοσελίδα μας που είναι υπό κατασκευή.

Κάποια κοπέλα έγραψε στο διαδίκτυο. «Πάνω απ’ όλα εύχομαι να μην έπρεπε να πω αντίο σε σένα- Δεν μπορώ να συγχωρέσω τον εαυτό μου για την έκτρωση που έκανα πριν από έξι χρόνια»

Η έκτρωση δεν προβληματίζει όμως μόνο ανύπαντρες κοπέλες: μια παντρεμένη κυρία μου είπε πως έκανε μια έκτρωση γιατί δεν ήταν ο κατάλληλος καιρός… «πόσο μετάνιωσα!!! Δεν μπόρεσα ποτέ να κάνω άλλο παιδί…»

Κάποιος κύριος ήρθε και με βρήκε στο γραφείο. «Είμαι υπεύθυνος για 6 εκτρώσεις… εάν γνώριζα τις συνέπειες δεν θα τις είχα κάνει. Πόσο μετάνιωσα τώρα που γνωρίζω την αλήθεια. Πως θα αντικρίσω αυτά τα παιδιά στην αιωνιότητα- υπάρχει ελπίδα;»

Ο σέρβος γυναικολόγος Stojan Adasevic πραγματοποίησε προσωπικά μεταξύ 42.000 με 60.000 εκτρώσεις. Καυχότανε για το πόσο καλός και σπεσιαλίστας ήταν στη δουλειά του. Γρήγορος και χωρίς να πονάει η γυναίκα, γιατί πίστευε ότι έτσι βοηθάει. Δεν πληρώθηκε ποτέ για καμία απ’ αυτές. Ήταν το καθήκον του στη χώρα του τότε. Όταν ένας καθολικός ιερέας του μίλησε για την αξία της ανθρώπινης ζωής και την αλήθεια ότι ο άνθρωπος είναι άνθρωπος από την στιγμή της σύλληψης τότε άρχισε γι’ αυτόν ένας τρομερός εφιάλτης που τέλειωσε στον Γολγοθά. Μετανόησε, αναγεννήθηκε και σώθηκε. Σταμάτησε να κάνει εκτρώσεις και τιμωρήθηκε γι’ αυτό από την διεύθυνση του νοσοκομείου με μόνιμη περικοπή του μισού μισθού του ενώ  δεν επέτρεψαν στο γιο του να σπουδάσει γιατρός. Τα ΜΜΕ  τον κατατρέξανε και τον δυσφημήσανε. Ακόμα και σήμερα όμως, στα 74 του, κάνει διαλέξεις για την επικινδυνότητα της έκτρωσης.

Η έκτρωση μπορεί ν’ αφήσει μεγάλο πόνο και προβληματισμό σε γυναίκες και άνδρες. Και αυτό λόγω έλλειψης ενημέρωσης και συμπαράστασης. Όπως και να έχει καμία γυναίκα δεν είναι ίδια μετά από την έκτρωση. Και η έκτρωση δεν κάνει διακρίσεις… επηρεάζει ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φυλής, πολιτικής ή κοινωνικής θέσης. Γι’ αυτό το λόγο ιδρύθηκε η «Ελπίδα για Ζωή». Η κάθε ζωή είναι πολύτιμη. Έχουμε ένα ιερό καθήκον να υπερασπίσουμε την ανθρώπινη ζωή από τη στιγμή της σύλληψης… μέχρι τα γεράματα.

Ευχαριστούμε όλους τους υποστηρικτές και εθελοντές για την πολύτιμη συμμετοχή τους. Χωρίς εσάς δεν θα ήταν δυνατή η συμπαράσταση μας στις γυναίκες που υποφέρουν. Με τη βοήθειά σας μπορούμε να σταθούμε δίπλα σε γυναίκες και άνδρες που βρίσκονται στο δίλημμα.…

Χαρά μας είναι το ότι έχουμε επισκεφτεί αρκετές τοπικές εκκλησίες, συνέδρια και νεολαίες. Από αυτές τις επαφές μας βρήκαν άτομα που χρειάζονταν τις υπηρεσίες μας. Μεγάλη ήταν η χαρά μας όταν αποφάσισαν να κρατήσουν το μωρό – μαζί τους λυπηθήκαμε όταν δυο από αυτές τις κοπέλες απέβαλλαν. Η μια είχε αποφασίσει να δώσει το παιδί της για υιοθεσία.

Εάν θέλετε μπορείτε να προσφέρετε κι εσείς με κάποιο τρόπο και να γίνετε μέρος αυτής της προσπάθειας. Μπορείτε να βοηθήσετε προσφέροντας τις επαγγελματικές σας γνώσεις (αν σχετίζονται με κάποιο τρόπο), στηρίζοντας μας οικονομικά, «υιοθετώντας» μια γυναίκα με το μωρό της προσφέροντας στέγη για ένα χρονικό διάστημα ή ακόμα και εργασία.

Καταθέσεις μπορείτε να κάνετε στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος στο λογαριασμό 651/296014-18 «Ελπίδα για Ζωή». Ενημερώστε μας για την κατάθεση σας ώστε να σας στείλουμε μια βεβαίωση για την εφορία.

Καλέστε μας για μια παρουσίαση - ενημέρωση στο χώρο σας ή εάν θέλετε να μας επισκεφτείτε στο γραφείο μας στη Γ.  Σουρή 14, Νέο Φάληρο, επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-5200561 ή στο 6977 93 80 86.

Όλοι μαζί μπορούμε να είμαστε “εκεί” όταν κάποια γυναίκα είναι σε απόγνωση λόγω μιας απρογραμμάτιστης ή ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Όταν όλοι άλλοι την εγκαταλείπουν εμείς θα είμαστε κοντά.

                                                     Με αγάπη και εκτίμηση

                                           Μαρίνα Καραβά και οι εθελοντές

                                                 για την «Ελπίδα για Ζωή»

Θέλεις αγαπήσει Κύριο τον Θεό σου εξ’ όλης της καρδίας… και τον συνάνθρωπο ως εαυτόν  
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 16 Απρίλιος 2009 18:12
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB