cd  ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ  2020    

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
       1 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29  30  31   

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
alt
      Μας καλούν κάθε χρόνο , τέτοιες μέρες , να σβήσουμε τα φώτα για δήθεν διαμαρτυρία για τη γη ,το περιβάλλον,τη φύση. Δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται γελοία υποκρισία να λέει κάποιος ότι φταίει ο γλόμπος ενώ όλο το σύστημα ,το δίκτυο έχει διαφθαρεί και οι συνδέσεις και οι καλοδιώσεις έχουν σαπίσει.  Τι να λέμε τώρα ,κοροιδεύουμε τον εαυτό μας όταν ανοιγοκλείνουμε τα φώτα , σαν τους τάφους που τους ασπρίζουμε συνέχεια και τους βάζουμε μάρμαρα και γρανίτες και απο μέσα είναι γεμάτοι με  ακαθαρσία και  αποσύνθεση.
      Η διαφθορά του ανθρώπου έχει προχωρήσει τόσο που έχει μολύνει ακόμα και το  περιβάλλον του.  Ακάθαρτος, πλανήτης, γυμνός, τυφλός και δυστυχισμένος σέρνεται πάνω στη γη και το χειρότερο δεν θέλει να αλλάξει , αλλά χωμένος μέσα στην υποκρισία του , διαλαλεί  ότι είμαι πλούσιος, είμαι καλός , είμαι σοφός, είμαι καλλιτέχνης, είμαι σπουδαίος.
     Το μόνο που μπορεί κανείς να περιμένει απο τέτοιο σκεπτικό είναι ναί , να ανοιγοκλείνει τα φώτα, να κάνει μιά ώρα συσκότιση.... Έτσι  ομολογεί απερίφραστα την σκοτεινιασμένη διάνοιά του και την διεφθαρμένη, αλλοτριωμένη, καυτηριασμένη συνείδησή του. Δεν πιέσατε να βγεί το πύον, δεν αλλάζετε , δεν θέλετε διόρθωση .....

Ο  Γκορ πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εκ των πρωτοσταντούντων στην κίνηση για την σωτηρία της γης χαρακτήρισε ότι το περιβαντολογικό είναι πρωτίστως θέμα ηθικό. Κι όμως κανείς δεν το υπογραμίζει, είναι εξόχως ενοχλητικό και απορριπτέο... σ'ένα ανήθικο κόσμο δεν μπορείς να μιλάς για ηθική,δεν είναι cult, δεν επιθυμεί κανείς έλεγχο ηθικής και οποιοδήποτε επερώτημα εσωτερικής διόρθωσης.

Κόπτονται για την σωτηρία της γης και του περιβάλλοντος χώρου μα όχι γιά τη δική τους προσωπική αλλαγή, μετάνοια και σωτηρία !Για τους περισσότερους φταίνε όλοι οι άλλοι που διαφθείρουν τη γη , ενώ τη δική τους διαφθορά όχι μόνο δεν την κατακρίνουν αλλά την διαφημίζουν θεωρόντας την, τέχνη, απελευθέρωση, πρωτοπορία... 

Θυμόμαστε ακόμα το SAVE EARTH-Διαμαρτυρία για την σωτηρία της γης , με συναυλίες της ...Μαντόνα, Μπον Τζόβι και άλλων γνωστών... Tώρα πως μπορούν οι χαλασμένοι να σώσουν τον πλανήτη που οι ίδιοι χαλούν κάθε μέρα με τη συμπεριφορά ,τις επιλογές, τον τρόπο ζωής τους είναι ένα θέμα που ο καθένας πρέπει να αναρωτηθεί. Αν δεν αλλάξει το μέσα πως θα αλλάξει το έξω; 

Τρανό παράδειγμα οι Σταρ τύπου Μαντόνα, έκφυλλοι στη ψυχή και στο σώμα-  (κάποια στιγμή φιγουράριζε στα media...ημίγυμνη και ..."σταυρωμένη" και αλλού να μοιράζει ασύστολα ομοφυλλόφιλα φιλιά ) και κάθε καρυδιάς καρύδι καλούνται να παρακινήσουν το κόσμο για τη σωτηρία ....της γης! Τα ινδάλματα του κόσμου δεν είναι τυχάρπαστες συμπτώσεις , εκφράζουν τις σαφείς επιλογές ενός κόσμου διαβρωμένου απο την κακία και την ανηθικότητα.  
Δεν είναι τυχαίο που πρωτοστατούν οι ομοφυλόφιλοι και ζητούν να σώσουν τον πλανήτη . Αυτοί που έχουν διαφθείρει τους εαυτούς τους με πάθη ατιμίας , η γη τους μάρανε να σώσουν..Δεν είναι λίγο αφελή και αρκούντως επιδερμικά όλα αυτά !

Κάποιοι αυτοσυστήνουν την χώρα μας σαν πρωτοπόρα στην έκφραση διαμαρτυρίας ενάνια στην καταστροφή του περιβάλλοντος, με τόσες χιλιάδες συμμετοχές στο project της εθελοσυσκότισης .Τι σύπτωση κι αυτή με την Ελλάδα να κατέχει στην Ευρώπη την πρώτη θέση στην διαφθορά ,την απατεωνιά, το λάδωμα και την αναξιοκρατία. Ένα κράτος στηριγμένο και ζυμωμένο στα διαπλεκόμενα συμφέροντα, στην κοινωνική αδικία, με την διαφθορά να αποτελεί την  συνήθεια και όχι την εξαίρεση απο τους άρχοντες, μέχρι τον λαό.

Η γη έχει μολυνθεί απο την βρωμιά μας και όσο συνεχίζουμε δεν θα υπάρξει σωτηρία. Η σωτηρία της γης περνάει πρώτα απο την ειλικρινή μεταμέλειά μας  και αλλαγή πορείας  της ζωής μας!  

Στη Βίβλο διαβάζουμε "Και είδε ο Κύριος ότι επληθύνετο η κακία του ανθρώπου επί της γης,... Διεφθάρη δε η γη ενώπιον του Θεού, και ενεπλήσθη η γη αδικίας....Και είδεν ο Θεός την γην, και ιδού, ήτο διεφθαρμένη, διότι κάθε άνθρωπος είχε διαφθείρει την οδόν του επί της γης." Γέν. 6 εδ.5,11-14 

Ξέρετε τι συνέβη μετά ; ήλθε ο κατακλυσμός και απώλεσε άπαντας.

Υπάρχει ακόμη λίγος χρόνος για πραγματική μετάνοια και αλλαγή πορείας .Χρειάζεται τόλμη και αρετή και όχι υποκρισία. Για come back σε Εκείνον που αλλάζει τον άνθρωπο πρώτα εσωτερικά και μπορεί να τον σώσει πραγματικά και να του χαρίσει την ελπίδα που δεν καταισχύνει .
Μόνο επιστρέφοντας στον Θεό ο άσωτος θα ξεφύγει απο τα γουρούνια ,τη λάσπη και τα ξυλοκέρατα της ζωής του. Ο  άσωτος άνθρωπος  είναι η αιτία του κακού της γης.
Τα φώτα και τα λαμπάκια τα σβύνουμε εύκολα και νομίζουμε ότι κάτι κάνουμε , μπορεί όμως κανένας να ανοιξει λίγο  τα μάτια του να δει και να κοιτάξει  στον εαυτό του  μήπως και δει την ακαθαρσία και τα σάπια κομμάτια   που είναι γεμάτος απο την κορυφή έως τα πόδια.

"όλο το κεφάλι είναι άρρωστο και όλη η καρδία έχει χαυνωθεί· από ίχνους του ποδιού μέχρι το κεφάλι δεν υπάρχει εν αυτώ ακεραιότης αλλά τραύματα και μελανίσματα και έλκη σάπια , δεν εξεπιέσθησαν ,ουδέ εδέθησαν ουδέ εμαλακώθησαν δι' αλοιφής, η γη σας είναι έρημη, οι πόλεις σας πυροκαμένες·...Πώς η πιστή πόλη έγινε πόρνη!Ήταν γεμάτη από κρίσεις· η δικαιοσύνη κατοικούσε μέσα σ' αυτή· αλλά, τώρα, φονιάδες.Το ασήμι σου έγινε σκουριά· το κρασί σου ανακατεύτηκε με νερό. Οι άρχοντές σου είναι απειθείς, και σύντροφοι με τους κλέφτες· όλοι αγαπούν δώρα, και κυνηγούν αντιπληρωμές· δεν κρίνουν τον ορφανό ούτε έρχεται σ' αυτούς η δίκη τής χήρας... Λουστείτε, καθαριστείτε· αποβάλετε την κακία των πράξεών σας μπροστά από τα μάτια μου·σταματήστε πράττοντας το κακό, μάθετε να πράττετε το καλό·εκζητήστε κρίση, κάντε ευθύτητα στον καταδυναστευμένο," απο Βίβλο ,προφ. Ησαίας,κεφ Α΄.
                                                                                                                                                                                Φιλ.Σωτηρόπουλος

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 09 Ιούνιος 2014 01:35
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB