cd  Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ-ΣΩΤΗΡΑΣ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2019      

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
       1 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  31   

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ-ΣΩΤΗΡΑΣ
Πέμπτη, 31 Ιούλιος 2008 23:36

Εκτός από τα θεμιτά μέσα που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος για να κερδίσει χρήματα υπάρχουν και τα αθέμιτα. Αυτά θα έλεγα μπορεί να μην είναι νόμιμα και δίκαια αλλά αποδίδουν πάρα πολλά με αποτέλεσμα μερικοί να καταφεύγουν στον παράνομο τρόπο για να κερδίσουν. Οι τρόποι αυτοί είναι πολλοί και ποικίλοι αλλά το να εκμεταλλεύεται κανείς την ανθρώπινη δυστυχία και απόγνωση είναι το πλέον βδελικτό. Πόσο μάλλον το να εξαπατά κανείς κάποιον στο όνομα της ελευθερίας –απελευθέρωσης- και από ελευθερωτής να αποδεικνύεται δυνάστης, χειρότερος από αυτόν που υποτίθεται πως έδιωξε. Η αφορμή για το σχόλιο αυτό πηγάζει από δημοσίευση στην εφημερίδα "Καθημερινή" επάνω στο έργο των “απελευθερωτών” των λαών από δικτάτορες - τύραννους , καθεστώτα κ. λ. π. :

Τα παιδιά κινδυνεύουν από διεστραμμένους "σωτήρες"

ΛΟΝΔΙΝΟ. Δραματική έκκληση για τη σύσταση παγκόσμιας επιτροπής επιτηρητών οι οποίοι θα ελέγχουν και θα αποτρέπουν τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από μέλη ανθρωπιστικών αποστολών σε φτωχές ή εμπόλεμες περιοχές του κόσμου, απευθύνει η βρετανική ανθρωπιστική οργάνωση "Σώστε τα παιδιά". Με μια συγκλονιστική έκθεσή της υπό τον τίτλο "Νο One To Turn To" (Δεν έχουν κανέναν να τους βοηθήσει), η οργάνωση αποκαλύπτει ότι τα παιδιά στις πληγείσες, από πόλεμο ή άλλα δεινά, χώρες του πλανήτη βρίσκονται στο έλεος διεστραμμένων "σωτήρων" και φοβούνται να μιλήσουν μπροστά στον κίνδυνο να απολέσουν την επισιτιστική βοήθεια.

Έπειτα από έρευνά της στο νότιο Σουδάν, την Ακτή του Ελεφαντοστού και την Αϊτή, η οργάνωση "Σώστε τα παιδιά" κατέγραψε "χρόνιο πρόβλημα απόκρυψης" περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης, με θύματα μικρά παιδιά, αγόρια ή κορίτσια, ακόμη και έξι ετών, που μπαίνουν στο στόχαστρο ενηλίκων ξένων ανδρών.

Tα εγκλήματα που διαπράττουν

Ο βιασμός, η παιδική πορνεία, η πορνογραφία, η σεξουαλική επίθεση, η ανταλλαγή τροφής και κινητών τηλεφώνων με σεξουαλικές επαφές είναι μερικά από τα εγκλήματα που διαπράττουν οι υποτιθέμενοι αρωγοί της διεθνούς κοινότητας στις εστίες κρίσεων του πλανήτη. Μέλη της ίδιας της οργάνωσης "Σώστε τα παιδιά" συνελήφθησαν να παραβιάζουν τον κωδικό ηθικής και απολύθηκαν, παρότι σύμφωνα με τον νόμο δεν διέπραξαν έγκλημα.

Πρόκειται για την περίπτωση τριών ανδρών, οι οποίοι αποπλάνησαν κορίτσια ηλικίας 17 ετών. Η ιστορία τους, ωστόσο, είναι η πλέον ανώδυνη… Η μικρή "Ελίζαμπεθ", π.χ., 13 ετών (το πραγματικό της όνομα κρατήθηκε μυστικό), κατήγγειλε ότι βιάστηκε από συμμορία δέκα κυανοκράνων του ΟΗΕ σ’ έναν αγρό κοντά στο σπίτι της στην Ακτή του Ελεφαντοστού. "Με άρπαξαν, με έριξαν κάτω και όρμηξαν πάνω μου. Προσπάθησα να ξεφύγω, αλλά ήταν δέκα και δεν μπορούσα να κάνω τίποτε", περιέγραψε στο BBC. "Μετά, με άφησαν απλά εκεί να αιμορραγώ". Η "Ελίζαμπεθ", η οποία όταν δέχθηκε την επίθεση ήταν 12 χρόνων, δεν είπε τίποτε στους γονείς της γιατί φοβήθηκε ότι θα τη διώξουν από το σπίτι. Πολλά άλλα παιδιά σαν αυτήν "υποφέρουν στη σιωπή", όπως δήλωσε στέλεχος της βρετανικής οργάνωσης.

Τα τελευταία χρόνια, μέλη ειρηνευτικών αποστολών του ΟΗΕ, ποικίλων εθνικοτήτων, έχουν κατηγορηθεί για κακοποίηση και εκμετάλλευση παιδιών στη Λιβηρία, την Αϊτή και το Κονγκό. Η οργάνωση "Σώστε τα Παιδιά", ωστόσο, διαπίστωσε ότι εγκληματίες μπορούν να βρεθούν και σε κάθε τύπο ανθρωπιστικής οργάνωσης, σε οποιοδήποτε σκαλοπάτι της ιεραρχίας της. –Καθημερινή 28-05-2008.

" Όταν έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς;” όπως λεει και ο σοφός λαός. Πράγματι βλέποντας όλα αυτά διαπιστώνουμε πως μόνο ο Ιησούς Χριστός είναι ο πραγματικός σωτήρας ο πραγματικός ελευθερωτής. Ένας ελευθερωτής χωρίς πυροβόλα, χωρίς πόλεμο, χωρίς πόνο και δάκρυ παρά μόνο με την ειρήνη δια της οποίας ελευθερώνεται ο άνθρωπος και που δεν έχει σχέση με την ειρήνη του κόσμου τούτου. 

Ένας ελευθερωτής που με την μάχη που έδωσε εδώ στην γη ενάντια στον διάβολο και στις δυνάμεις του, βγήκε νικητής. Και σαν νικητής και κυρίαρχος επάνω σε αυτά που κέρδισε με την ζωή του: την αιχμαλωσία, την υποδούλωση του ανθρώπου στην αμαρτία και τον μισθό αυτής τον θάνατο,- ο Ιησούς τους αφαίρεσε πλέον το δικαίωμα να έχουν δέσμιο για πάντα τον άνθρωπο. Εφεσιους δ΄ 8 "Διά τούτο λέγει Αναβάς εις ύψος, ηχμαλώτευσεν αιχμαλωσίαν και έδωκε χαρίσματα εις τους ανθρώπους.

Είναι ο μόνος που δεν ζητά αντάλλαγμα ή εκμετάλλευση από εμάς παρά μόνο ένα: Την καρδιά μας. Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός πλήρωσε με την ίδια του την ζωή και μας ελευθέρωσε από την τιμωρία των παραβάσεων μας, μας έσωσε από τον θάνατο και βρίσκεται συνεχώς κοντά μας να μας προστατεύει, να μας περιφρουρεί. Κορινθίους Β' 1:10 "όστις ηλευθέρωσεν ημάς εκ τοσούτου μεγάλου θανάτου και ελευθερόνει, εις τον οποίον ελπίζομεν ότι και έτι θέλει ελευθερώσει."


Βλέποντας την αδικία και την σκληρότητα του σημερινού ανθρώπου ας επαναλάβουμε την προσευχή του Κυρίου “ελθέτω η βασιλεία σου γενηθήτω το θέλημά σου, ως εν ουρανώ, και επί της γής (Ματθαίος 6:10) για να πάψει πλέον η κυριαρχία του άρχοντα του κόσμου τούτου επάνω στην γη. 

Παν.Κακούρης

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 15 Αύγουστος 2008 13:03
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB