cd  ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ  2020    

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   1  2  3 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Τρίτη, 20 Νοέμβριος 2007 00:15Ειδήσεις για χριστιανούς που διώκονται σήμερα σε διάφορα

μέρη της Γης

 

 

ΜΥΑΝΜΑΡ- ΙΝΔΙΑ- ΕΡΥΘΡΑΙΑ-ΚΙΝΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ- ΝΙΓΗΡΙΑ - ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

 

 

Ειδήσεις για χριστιανούς που διώκονται σήμερα σε διάφορα μέρη της Γης

πηγή : "The Voice of the Martyrs "/ μετάφραση Τ.Τ

Μυανμάρ

 

Η Φωνή των Μαρτύρων καλεί πιστούς σ’όλο τον κόσμο να προσεύχονται για τους Χριστιανούς που επηρεάζονται από τις συνεχιζόμενες διαταραχές στη Μυανμάρ. Σύμφωνα με επαφές μας, η κυβέρνηση έχει σα στόχο όποιον έχει επιρροή, και δεν εξαιρούνται οι εκκλησίες. «Οι εκκλησίες έχουν κλείσει. Εμείς μαζευόμαστε ήσυχα σε μικρές ομάδες περίπου 5 ατόμων για να προσευχόμαστε για την πατρίδα μας. Η Κίνα αναφέρει ότι σκοτώθηκαν 5 άνθρωποι, το BBC λέει περίπου 10, αλλά εμείς είδαμε εκατοντάδες πτώματα και τα νοσοκομεία είναι γεμάτα».


Ινδία

Στις 16 Σεπτεμβρίου, ο Πάστορας Βιρέντρα και η γυναίκα του Μπαουάνα δέχθηκαν επίθεση από φανατικούς Ινδουϊστές καθώς πήγαιναν στην εκκλησία. Μένουν σταθεροί στην πίστη και είπαν πως θα συνεχίζουν να κάνουν συνάξεις. Σύμφωνα με επαφές μας, «Οι κακοποιοί σταμάτησηαν το μηχανάκι του Χριστιανού εργάτη, και τον έρριξαν χάμω μαζί με τη σύζυγό του. Αρχισαν να τους χτυπάνε με γροθιές, ξύλα και μεγάλες πέτρες. Ενας πιστός που πήγαινε στην συνάθροιση κατέφθασε τη στιγμή που ένας από τους δυο διώκτες σήκωνε μια κοτρόνα πάνω από το κεφάλι του ανθρώπου του Θεού, με σκοπό να διαλύσει το κρανίο του.» Οι επαφές μας συνεχίζουν, «Ο πιστός κατάφερε να σπρώξει το βράχο, σώζοντας έτσι τον εργάτη από θάνατο. Σ’ένα άλλο σημείο, κάποιος ετοιμαζόταν να τον χτυπήσει μ’ένα μεγάλο ξύλο, αλλά η γυναίκα του αναχαίτισε το χτύπημα, και πάλι γλύτωσε τον θάνατο. Ξυλοκόπησαν το ζεύγος για πάνω από 20 λεπτά, πριν καταφέρουν να ξεφύγουν.”

Ερυθραία

Πρόσφατα μάθαμε ότι ο Μούσσι Εζάζ, ένας Χριστιανός εργάτης στην Ερυθραία, συνελήφθη στο σπίτι του στην Ασμάρα και φυλακίστηκε. Ο αδελφός εργάζεται με πλήρη απασχόληση έδω και πάνω από δέκα χρόνια.

THE VOICE OF THE MARTYRS: 2.10.2007

 

 


 

 

Αζερμπαϊντζάν

 

Στις 3 Οκτωβρίου, η Εφετείο στο Σέκι, Αζερμπαϊντζάν, απέρριψε την έφεση του Πάστορα Ζαούρ Μπάλεαβ για να ανατραπεί η ποινή διετούς φυλάκισης που τον βαραίνει. Σύμφωνα με πηγές μας, η Ιλια Ζεντσένκο, επικεφαλής της Βαπτιστικης Ενωσης, είπε, «Μείναμε κατάπληκτοι απο την απόφαση του Δικαστηρίου. Δεν ξέρουμε τι να κάμουμε. Είναι τραγωδία για τη γυναίκα και τα παιδιά του. Η υπόθεση τέλειωσε μέσα σε δυο λεπτά. Ο γιος του Ζαούρ είναι στενοχωρημένος. Παραπονιέται πως δεν υπάρχει ούτε ελπίδα ούτε νόμος στο Αζερμπαϊτζάν. Είναι πολύ νέος ,αλλά κατανοούμε την συναισθηματική του αντίδραση.»

 

 

Νιγηρία

 

Απειλές θανάτου και άλλοι κίνδυνοι έχουν αναγκάσει τα περισσότερα μέλη μιας εκκλησίας στη Βόρ. Νιγηρία να συγκεντρώνονται κρυφά. Εντούτοις τρια μέλη έχουν μείνει. Σύμφωνα με τις πηγές μας, «Από τους 25 προσήλυτους από το Ισλάμ που δημιούργησαν μια εκκλησία στη πολιτεία Μπόρνο, πριν 2 χρόνια, μόνο τρεις έχουν μείνει. Ενώ λατρεύουν τον Θεό ξεχωριστά στις πόλεις που μένουν, μια φορά το μήνα οι αδελφοί αψηφούν τις απειλές των φανατικών Ισλαμιστών και των οικογενειών τους και συγκεντρώνονται στο Μαϊντουγκούρι για προσευχή και λατρεία.» Κάθε φορά μαζεύονται σε διαφορετικό μέρος και σε διαφορετική ώρα για να μην δεχτούν επιθέσεις.

 

Στη Βόρ. Νιηγρία οι πιστοί υφίστανται σκληρούς διωγμούς. Εκκλησίες καήκανε, και έφηβοι έχουν απαχθεί και αναγκαστεί να επιστρέχουν στο Ισλάμ. Προσευχηθείτε για τους Νιηγριανούς Χριστιανούς που αντιμετωπίζουν θάνατο, καταστροφή και μίσος για την πίστη τους στον Ιησού Χριστό.

 

 

Τουρκία

 

Τα τουρκικά ΜΜΕ πρόσφατα ανακάλυψαν ένα e-mail που στάλθηκε τον Ιούνιο σε Τούρκους Χριστιανούς ηγέτες, αποκαλύπτοντας τα ονόματα αξιωματούχων στη Μαλάτια που φέρεται ότι συνομότησαν να δολοφονήσουν τρεις Χριστιανούς στον Απρίλη. Οι ηγέτες έχουν υποβάλει το γράμμα στο Γραφείο του Εισαγγελέα....Στο μεταξύ, Χριστιανοί ηγέτες στην Τουρκία έχουν καλέσει τις αδελφότητες να αφιερώσουν κάθε Πέμπτη σε προσευχή και νηστειά για την επικείμενη δίκη καθώς και για άλλες υποθέσεις σε τουρκικά δικαστήρια που ασχολούνται με τα δικαιώματα των Χριστιανών.

 

 

Κίνα

 

Στην 1 Οκτωβρίου, η κινέζικη κυβερνήση έθεσε υπό κράτηση κατ’οίκον δυο Χριστιανούς ηγέτες κατ’οίκον εκκλησιών, τον Χούα Χουίτσι και τον Λιού Φενγκάνγκ. Σύμφωνα με επαφές μας στην Κίνα, «Το σπίτι κάθε αδελφού περικυκλώθηκε από 24 αστυνομικούς. Αξιωματικοί της Ασφάλειας τοποθετήθηκαν στη στέγη του Πάστορα Χούα για να μην μπει ή να φύγει κανένας. Στις 3 Οκτωβρίου, οκτώ αξιωματικοί της Ασφάλειας έσπασαν τα παράθυρα της κρεββατοκάμαράς τους και έκοψαν το ρεύμα. Ο Χούα Χουίτσι αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από εξάμηνη φυλάκιση τον Ιούλιο, ενώ ο Λιού Φενγκάνγκ απολύθηκε τον Φεβρουάριο, ύστερα από τρία χρόνια στη φυλακή. Στο μεταξύ, η 77χρονη μητέρα του Χούα, Σουάνγκ Σουγίνγκ πρόσφατα ξυλοκοπήθηκε άγρια, και αφέθηκε χωρίς περίθαλψη. Τώρα αργοπεθαίνει στο κελί της.

 

Προσευχηθείτε για τους Χριστιανούς στη Κίνα που αντιμετωπίζουν αυξανόμενους διωγμούς ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων το 2008.

 

 

The Voice of the Martyrs, 9.10.07

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 05 Δεκέμβριος 2007 20:35
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB