cd  Γράμμα από το Chad
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ  2020    

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   1  2  3 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Γράμμα από το Chad
Τρίτη, 13 Νοέμβριος 2007 15:12

Το μήνυμα έρχεται από τη Djamena, τη πρωτεύουσα του Τσαντ…" στον έλεγχο της Air France στον αερολιμένα της Αθήνας , η πτήση καθυστερεί λόγω απεργίας, ο υπάλληλος μου είπε:

``πηγαίνετε πραγματικά στο Τσαντ; Αυτός δεν είναι ένας προορισμός για να πάτε, κυρία μου, δεν ξέρετε...; του λέω.ναι ξέρω αλλά πηγαίνω σε ένα ταξίδι ιεραποστολής Aυτός συνέχισε: καταλαβαίνω, αλλά παρακαλώ να είσθε προσεκτική» Ηξερα ότι υπήρχε πρόβλημα στο Τσαντ αλλά ο Κύριος μου έδωσε την ειρήνη ότι δεν πρέπει να ακυρώσω το ταξίδι μου, ούτε να ανησυχήσω για την κατάσταση. Με περίμεναν για να μιλήσω σε διάφορα συνέδρια σε γυναίκες και σπουδαστές εδώ και δύο χρόνια σχεδόν ! Πράγματι το Τσαντ δεν είναι το σωστό μέρος για να είναι κάποιος αυτήν τη στιγμή, ειδικά όταν φέρει γαλλικό διαβατήριο… στο Παρίσι που έφθασα ολοι ήταν ανήσυχοι και μίλαγαν για το πρόβλημα στο Darfour στο Chad.

Soula Isch

 
Αυτό το μήνυμα έρχεται σε σας από τη Djamena, τη πρωτεύουσα του Τσαντ…
" όταν πήγα στο έλεγχο της Air France στον αερολιμένα της Αθήνας στις 5 π.μ. την Τετάρτη, 31η Οκτωβρίου, (είχα πάει στην Ελλάδα τρεις εβδομάδες να μιλήσω νωρίτερα στη 2η εθνική συνδιάσκεψη των γυναικών) η πτήση Air France καθυστέρησε λόγω απεργίας, ο υπάλληλος μου είπε ``εσείς πηγαίνετε πραγματικά στο Τσαντ; Αυτός δεν είναι ένας προορισμός για να πάτε, κυρία, δεν ξέρετε….; »είπα ότι: ναι ξέρω αλλά πηγαίνω σε ένα ταξίδι αποστολής…».Aυτός συνέχισε: καταλαβαίνω, αλλά παρακαλώ να είσθε προσεκτική…»
Ηξερα ότι υπήρχε πρόβλημα στο Τσαντ αλλά ο Κύριος μου έδωσε την ειρήνη ότι δεν πρέπει να ακυρώσω το ταξίδι μου, δεν υπήρχε κανένας λόγος για με να ανησυχήσω για την κατάσταση, με περίμεναν για να μιλήσω σε διάφορα συνέδρια για γυναίκες και σπουδαστές εδώ και δύο χρόνια σχεδόν ! Εάν δεν έχετε ακούσει πρόσφατα τις διεθνείς ειδήσεις επιτρέψτε με να πω ακριβώς μερικά πράγματα. Πράγματι το Τσαντ δεν είναι το σωστό μέρος για να είναι κάποιος αυτήν τη στιγμή, ειδικά όταν φέρει γαλλικό διαβατήριο… αυτό λένε οι μεγάλες ειδήσεις στην Αφρική και στην Ευρώπη. Αλλά έφθασα ακίνδυνα αργά εκείνο το βράδυ, μετά από μια στάση στο Παρίσι για αρκετές ώρες ,όλες οι διατυπώσεις μετανάστευσης πήγαν πολύ ομαλά, σας ευχαριστώ για ότι έχετε προσευχηθεί. Αλλά ο καθένας ήταν ανήσυχος και μίλαγε για το πρόβλημα… το ζήτημα ήταν και είναι ακόμα για μια γαλλική NGO που είχε έρθει μερικές ημέρες νωρίτερα για να πάρει 103 παιδιά από τη περιοχή του Darfour στο Chad στη Γαλλία για υιοθεσία. Αρκετοί άνθρωποι συνελήφθηκαν από τις τοπικές αρχές ο Γάλλος Πρόεδρος έφθασε εδώ τη τελευταία Κυριακή για να πάρει πίσω μαζί του μερικούς απο αυτούς αλλά η μεγάλη και μακριά περιπέτεια συνεχίζεται και συνεχίζεται και ποιος ξέρει πότε και πώς θα τελειώσει!
 
Αλλά αυτό δεν με εμπόδισε από τη διοργάνωση των συνεδριάσεών όπως είχαν σχεδιασθεί ,εκείνοι που με είχαν προσκαλέσει με περίμεναν με ανυπόμονα. Άρχισα τις ομιλίες μου την επόμενη ημέρα, ο Κύριος μου έχει δώσει την χάρη και την ευλογία Του . Αυτή η χώρα μου θυμίζει τον Νίγηρα, έτσι δεν χρειάστηκα πολύ χρόνο να εγκλιματισθώ, αλλά συγχρόνως ανακαλύπτω τόσα πολλά νέα πράγματα, η δυναμική είναι διαφορετική, η θερμοκρασία είναι υψηλή κατά τη διάρκεια της ημέρας 42 βαθμούς! Οι άνθρωποι είναι πολύ φιλόξενοι και είχα τη χαρά να δω πάλι μερικούς φίλους που είχα πολύ καιρό να συναντήσω , οι περιοχές Chad είναι πίσω από το Νίγηρα. Μέχρι τώρα μίλησα σε μια μεγάλη διάσκεψη των γυναικών, οι γυναίκες προήλθαν από τις διάφορες ευαγγελικές ονομασίες, τελείωσα ακριβώς μια σειρά τριών ημερών μηνυμάτων με την ένωση των φίλων IFES, σήμερα συναντιέμαι με το τμήμα των γυναικών του IFES και από αύριο την Κυριακή θα μιλώ στο προσωπικό τους. Πρώτα ο Θεός όλη η επόμενη εβδομάδα θα είναι γεμάτη με άλλες γυναικείες συνεδριάσεις και επισκέψεις, θα ταξιδεύω πίσω στον Καναδά στις 20η Νοεμβρίου, που αφήνοντας τη Ν'Djamena στις 19 τα μεσάνυχτα, θα έχω μερικές ώρες στο Παρίσι και έπειτα προς το Μόντρεαλ, πάλι ένα πολύ μακρύ ταξίδι…
Παρακαλώ συνεχίστε να προσεύχεστε για καλή υγεία και ασφάλεια, για σοφία και διάκριση όταν έρχονται οι διάφοροι άνθρωποι να μιλήσουν με μέ για την κατάστασή τους. Τις πρώτες δύο ημέρες που ήμουν εδώ και με τη βοήθεια του Κυρίου ήμουν σε θέση να βοηθήσω μια μητέρα και μια κόρη με τα πνευματικά ζητήματά τους.
Οι άνθρωποι έχουν παντού τις ίδιες ανάγκες μόνο όταν εμπιστεύονται το Κύριο και τον λόγο Tου μπορούν να βρούν τη βοήθεια που χρειάζονται, είναι ο μοναδικός που μας βοηθά σε όλες τις δυσκολίες μας και φανερώνει την χάρη Του. Ευτυχής ημέρα των ευχαριστιών στους αμερικανούς φίλους μου…
Ελπίζω όλοι να είσθε καλά, με την αγάπη μου εν Χριστώ,
 
Soula Ιsch

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 27 Νοέμβριος 2007 03:42
 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB