cd  ΜΑΡΑΝΑΘΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΜΑΪΟΣ  2021   

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27  28  29  30 
31            

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

alt

Στις μέρες μας οι άνθρωποι γενικά μετρούν αντίστροφα περιμένοντας τα Χριστούγεννα ή τη πρωτοχρονιά. Πιθανόν να αποτελεί και κάποιας μορφής  προαίσθηση του επερχομένου τέλους τους...Γενικά οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί στην αντίφαση ,στην αντίθεση,στην αντίστροφη μέτρηση...

Ένα βράδυ στο Βερολίνο μπροστά στη πύλη του Βραδεμβούργου μέσα στη παγωνιά μιά εννιάφωτη λυχνία μισοσβηστή την πέρασα για επτάφωτη και παραξενεύτηκα που την είδα σβηστή.έμαθα αργότερα ότι δεν το κάμουν για οικονομία αλλά σηματοδοτούν με αυτόν τον τρόπο την αντίστροφη μέτρηση μέχρι τα Χριστούγεννα ή την πρωτοχρονιά ...Και οι Γερμανοί μετρούν ανάποδα όπως όλοι ...καμία σαρκικότητα δεν διαφοροποιείται απο τη εθνικότητα...

Όμως θα πρέπει να πούμε ότι η σοφία έχει να κάμει με την ταξινόμηση και όντας ο κόσμος εν αταξία μακράν απέχει από οτιδήποτε μετρήσιμο.Ζει εν αταξία και ακαταστασία σαν μοιραίος ρακοσυλλέκτης εν μέσω αχρείων πραγμάτων που αρέσκεται να επισωρεύει εις εαυτόν.

Οι άνθρωποι με ημερομηνία λήξεως έχουν την τεχνική μακαριότητα να βλέπουν τον χρόνο ανάποδα όπως τα ραδίκια οι εν ευθυμία αυτοσαρκαζόμενοι.

Χρειάζεται να ξεφύγουμε απο την απλή αίσθηση ,παράσταση του χρόνου. Χρειάζεται να στοχασθούμε λίγο για αυτό τον χρόνο που μας εξαυλώνει,αν το κάνουμε εχουμε τη δυνατότητα να μη παραμείνουμε εις το διηνεκές θλιβεροί μετρονόμοι της μοίρας.
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 20 Δεκέμβριος 2015 23:30
Περισσότερα...
 
Αγάπης πλοίο δώστε σήμερον στους πνιγόμενους!
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 01 Νοέμβριος 2015 23:47


"Αγάπη πλείω δος" ζητούσαν κάποιοι απο τον Θεό και κάποιοι νόμιζαν ότι ζητούσαν πλοίο απο το Θεό ...και όμως στο τραγικό σήμερα η γλώσσα η λανθάνουσα κραυγάζει για την αλήθεια...Ναί ένα πλοίο αγάπης και συμπόνοιας μας έδωσε ο Θεός και μεις το 'χουμε δεμένο ...γιατί είμαστε για δέσιμο ...μιά πέτρα στο λαιμό για να φουντάρουμε όταν εμποδίζουμε τα μικρά παιδιά να ανέβουν τη σκάλα του πλοίου της ευδαιμονίας μας...

Κάποιοι πνίγονται δίπλα μας και μεις πάνω στο πλοίο της εαυτοαγάπης πετάμε λουλούδια στους πνιγμένους αντί να τους σώζουμε ...είμαστε στον εξώστη του πλοίου μας και πετάμε νεκρογαρύφαλα στα επιπλέοντα πτώματα κάποιων που δεν ευδόκησαν ποτέ να γίνουν ευτυχείς εταίροι της φιλαυτίας μας αλλά δυστυχείς παράταιροι της φιλοτομαρικής ασπλαχνίας μας.

Τα πλοία μας τα ναυλώνουμε μόνο για για μπίζνες κρουαζιέρες των δούλων εαυτών μας και για αυτό τα δουλεμπορικά του θανάτου ανταποκρίνονται πλήρως ... στο εταιρικό μας νηολόγιο επίσημων και ανεπίσημων σκαφών εμπορικής δουλεμπορίας!

Τα πλοία μας δεν είναι για να πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας αλλά για να διαπλέουμε τα πελάγη δυστυχίας ώστε να να σώζουμε ψυχές εκ θανάτου.Το πλοίο είναι η προέκταση του χεριού μας...όσα είναι εν τω χειρί σου λοστρόμε και αξιωματικέ της γέφυρας.

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 02 Νοέμβριος 2015 15:29
Περισσότερα...
 
ΒΑΡΟΣ ΣΟΦΙΑΣ ΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 11 Αύγουστος 2015 22:02

ΤΟΝ ΝΟΥ μας μπορεί να τον φαντασθούμε σαν το νερό μιας λίμνης ... που επιτρέπει να διαπερνά ότι είναι βαρύτερο απο αυτό. Δεν πληγώνεται το νερό, γιατί δεν αντιστέκεται, δεν αντιτίθεται...ευνόητο ότι ο αέρας ή όλα τα ελαφριά σαν τον αέρα αντικείμενα δεν έχουν βαρύτητα για να εισέλθουν μέσα στο νερό.

Εδώ τίθεται κατ αρχήν η πρώτη νοηματική πρέκταση:  είναι ανάγκη να διατηρούμε το ειδικό πνευματικό βάρος ώστε κάθε τι ελαφρύτερο να μη μπορεί να εισέλθει.... Γι αυτό πρέπει να μη αντιδρούμε σε σκέψεις , ιδέες με αξιακή βαρύτητα καθόσον αυτά μόνο μπορούν να αποτελέσουν , να στοιχειοθετήσουν το βάθος της σκέψης ,της νόησής μας.

Έτσι πλουτίζει ο βυθός της σκέψης μας, έτσι αποκτά ενεργειακό περιεχόμενο η νόησή μας, με αυτό τον τρόπο αποκτούμε βαθειά κρτική σκέψη δηλαδή εμβαθύνουμε....όταν δεν αντιδρούμε, δεν αντιτιθέμεθα, δεν εμποδίζουμε την είσοδο της σοφίας που διευκολύνεται δια των ανοικτών αισθητηρίων μας.

φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 Αύγουστος 2015 00:58
Περισσότερα...
 
Ο ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt

Δεν μπορούμε να μη το πούμε είναι ένας τέλειος και έξοχος πίνακας εξπρεσιονισμού , η εξιδανίκευση της αφαίρεσης περιεχομένου, ο ορισμός του μεταμοντερνισμού, ένα διαχρονικό καρέ υψηλής αφηρημένης τέχνης ,ένας αγνωστικισμός , η τέλεια σύλληψη της βασιλεύουσας υποκειμενικότητας! 

Παρενέργεια και σύμπτωμα μαζί της ανθρώπινης εθελοθρησκείας, η εικονική απεικόνιση   της ειδωλοποίησης  του εαυτού μας και του εσωτερικού κενού μας . Η παραμόρφωση είναι η βασική επιδίωξη του εξπρεσσιονισμού, ο μοντερνισμός απαλείφει βίαια τον ρεαλισμό.
Η συνειδητή απόρριψη της αλήθειας του Χριστού και ταυτόχρονα η προσκόλληση στην ψευδαίσθηση των φθαρτών πραγμάτων.
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 20 Δεκέμβριος 2015 23:29
Περισσότερα...
 
1938 Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Η παρακάτω αναγραφή ιστορικών στοιχείων και γεγονότων επικυρώνει τη τραγική διαχρονικότητα που δυστυχώς δεν έχει ημερολογιακή δέσμευση... Είναι επικαιροποιημένη αφού η σκοτεινότητα της εποχής 1933 έως 1941 εξακολουθεί να δουλαγωγεί τους Έλληνες.

Παρόλο το δυσμενές της εποχής, μιά πνευματική φωτεινότητα διαφώτιζε τις ψυχές των ανθρώπων, εξαιρετική εν μέσω του απόλυτου σκοταδιού...όμως η απεριόριστη λάμψη των κρυστάλλων ενόχλησε υπερ το δέον και έπρεπε πάσει θυσία να καταποθεί το φως υπο του σκότους.Κάποια στιγμή ξάφνιασε η φοβερή νύχτα της διάσπασης  των κρυστάλλων και έγεινε διαρκής απο την στιγμή της εγκαθιδρύσεως των φασιστικών νόμων του 1938 περί απαγόρευσης της ελευθερίας του συναθρίζεσθαι των μέχρι τότε ενωμένων Χριστιανών.

Η επιβολή της διάσπασης της ενότητας των γνήσιων Χριστιανών της Ελλάδος εφευρέθη απο τη συνέργεια του δικτατορικού εξουσιαστή μετά του προθύμου θρησκευτικού εξουσιαστή.

Η πεποίθηση ότι η πρώτη χριστιανική Εκκλησία δεν είχε κάποιο προσδιορισμό ή ετικετοποίηση που να όριζε τη λειτουργία της παρά μόνο την απλή χριστιανική πίστη ήταν αυτονήτα δεδομένη ως μη προβλεπομένη απο τα κείμενα των Αγίων Γραφών.

Έτσι ενας μεγάλος αριθμός συναθροίσεων λειτουργούσαν σε πόλεις και χωριά της χώρας μας ανεπίσημα και βεβαίως χωρίς να έχουν οποιαδήποτε δογματική χροιά , επειδή είχαν την βέβαιη πεποίθηση ότι αξία δεν είχαν οι επινοημένες ονοματοδοσίες , αλλά η δια Ιησού Χριστού και μόνο ζωντανή πίστη στον Θεό.
Σε αυτό συντελούσε και η Συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία του συναθροίζεσθαι που υπήρχε στην Ελλάδα.

ΦΣ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 28 Οκτώβριος 2015 23:22
Περισσότερα...
 
Η ΑΝΘΡΩΠΟΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΘΕΪΑ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Όταν οι άγιοι της πολιτείας συμπίπτουν με τους αγίους της θρησκείας τότε έχουμε μιά άγια κοινωνία...όπερ άτοπο.
Συνεπώς ζούμε σε μιά ουτοπία κοινωνικής αγιότητας που τη συντηρούμε ευλαβικά επειδή γεννηθήκαμε μέσα σ'αυτή. Δεν μας ζητήθηκε η βούληση ένταξης ή όχι , αλλά μας επιβλήθηκε a priori το εκάστοτε κοινοβιακό θρησκευτικό καταπίστευμα. Είναι ανάγκη να διαγράψουμε τους ιούς του παραδοσιακού κοινωνικοθρησκευ-τισμού που μας έχουν εντάξει σε μιά απάτη αγιοποίησης και αντ' αυτής να εγγράψουμε τον Λόγο του Θεού το μόνο δυναμικό στοιχείο αγιασμού ...


Υπάρχει περισσή μεγαλοπρεπής θρησκεία χωρίς Θεό.
Ο Σταύρος Ζουμπουλάκης στο βιβλίο του “Θεός στην πόλη” αναφερόμενος στα ευρωπαικά θρησκευτικά δρώμενα ορθά επισημαίνει ότι ”Οι σημερινοί άνθρωποι της Ευρώπης σχεδόν στην ολότητά τους,είτε λένε πιστεύω στον θεό είτε λένε δεν πιστεύω στον Θεό και στις δύο περιπτώσεις δεν εννοούν τίποτα,μιά τόσο βαρυσήμαντη δήλωση δεν σημαίνει και δεν συνεπάγεται τίποτε για τον τρόπο ζωής τους...Η κοινωνία είναι άθεη ακόμη και όταν τα μέλη της πιστεύουν στην ύπαρξη του Θεού, ο σύγχρονος πολιτισμός αναπτύσσεται ερρήμην του Θεού”


Η ανθρωπάρεσκη θρησκεία επέτυχε να οδηγήσει στην αθεία το πλείστο των ανθρώπων.Άθεος δεν είναι μόνο αυτός που δεν πιστεύει στην ύπαρξη του Θεού αλλά άθεος ,χωρίς Θεό δηλαδή ,είναι και όποιος δεν έχει την ύπαρξη του Θεού στη ζωή του! 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2015 23:54
περισσότερα
 
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt
 
Νύχτα χριστουγεννιάτικη στη Ρώμη, το Κολοσσαίο φωταγωγημένο και δίπλα του φωταγωγημένο το χριστουγεννιάτικο έλατο.

Ατμόσφαιρα εορταστική , εντυπωσιακή έτσι εορτάζουν Χριστούγεννα εφέτος στη Ρώμη,έτσι και πέρυσι.

Η αποκαλούμενη “αιώνια πόλη” δυστυχώς δεν αλλάζει αφού δεν αλλάζουν οι άνθρωποι, παραμένουν ίδιοι ,όπως τότε ,που ζήταγαν άρτο και θεάματα, έτσι και σήμερα ζητάνε θέαμα, ατμόσφαιρα με λαμπιόνια και στολίδια και βέβαια όχι μόνο άρτο αλλά γαλοπούλες, γουρουνόπουλα, γλυκά και σαμπάνιες.

Οι χριστιανοί τότε ήταν το κύριο μενού στο θέαμα του Κολοσσαίου...
                                              φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 20 Δεκέμβριος 2015 23:25
Περισσότερα...
 
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ!
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 19 Οκτώβριος 2015 22:48
Οι πιο πολλοί άνθρωποι δεν σκέπτονται την ύπαρξη του θανάτου.Αυτό δεν σημαίνει ότι αναιρείται η ύπαρξή του με την δική μας στρατηγική περί αποστροφής της θεωρίας του και εξωβελισμό της έλευσής του στη σκέψη μας. Είναι μιά σκόπιμη απατηλή φυγή απο την πραγματικότητα η τεχνιτή αφαίρεση της έννοιας του θανάτου...

Σημασία όμως έχει να βρούμε ποιός είναι Εκείνος που σώζει απο τον θάνατο και είναι βέβαια ο ορισμένος απο τον Θεό Σωτήρας του κόσμου, ο Χριστός  που είπε "Εγώ είμαι η Αλήθεια, η Ανάσταση και η Ζωή"! Αυτά είναι τα 3 βήματα της σωτηρίας που πρέπει να ακολουθήσουμε και μας τα προσφέρει ο Θεός δια του Υιού Του δια να αποκτήσουμε ζωή...

Προσέχουμε ότι η ζωή είναι το τελευταίο βήμα...έπεται των δύο άλλων που είναι η βιωμένη μας υπακοή στην Αλήθεια του Χριστού και η ημέρα της Ανάστασής μας απο τους νεκρούς ! 

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 19 Οκτώβριος 2015 23:02
Περισσότερα...
 
ΜΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΤΕ ΔΟΥΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt
Η ασυδοσία του πολιτικού συστήματος,η  διαφθορά,η ανομία,η πρωσοποληψία,ο άδικος καταμερισμός των βαρών έφθασε στο απροχώρητο.
Αυτοί που μας οδήγησαν στην χρεωκοπία χρεοκόπησαν πρώτα ηθικά, και μετά οικονομικά.
Δεν είναι σε βάρος των πτωχών μόνο, είναι σε βάρος όλων. Πως παρασυρθήκαμε από την ολιγαρχία του συστήματος; Πως γαλουχήσαμε  τα πιόνια που βάζουμε να μας  εκπροσωπούν και αφήσαμε τους χειρότερους,τους ολίγιστους να αυθαιρετούν και να καταδυναστεύουν;
Ήλθε η στιγμή να πάψουμε να είμαστε δούλοι της πολιτικής καρικατούρας και όλων αυτών που την δημιούργησαν,την στήριξαν, την εγκατέστησαν...  
Το γκρέμισμα των πανωσηκωμάτων της αδικίας γίνεται μόνο με ειρηνικά μέσα. Δεν αλλάζει κανένας με βία...Σκοπός μας είναι η δικαιοσύνη και ο καρπός της δικαιοσύνης δεν σπείρεται με βία αλλά εν ειρήνη υπό των ειρηνοποιών.
 Είναι ανάγκη να τολμήσουμε,να πετάξουμε όλα τα τοτέμ πάνω στα οποία στηρίξαμε τις ελπίδες μας κι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο όταν αφήσουμε τον Χριστό να διοικήσει με το πνεύμα Του την ζωή μας. Αυτός είναι ο νικητής ,η βασιλεία Του είναι βασιλεία αιώνιος. Και αυτή η βασιλεία ενεργείται από σήμερα μόνο σ' εκείνους που Τον ακολουθούν και θέλουν εν ελευθερία να βασιλεύει στη ζωή τους.
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2015 23:53
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 11 από 38
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB