cd  ΜΑΡΑΝΑΘΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2019      

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
       1 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  31   

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
ΤΩΡΑ ΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΠΑΝΤΟΤΕ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Ο Θεός είναι πνεύμα και λατρεύεται μόνο εν πνεύματι και αληθεία.Χωρίς το πνεύμα της Αληθείας δεν υπάρχει αγάπη. Η αγάπη είναι πάντα μετρήσιμη εν έργω και εν κόπω, δεν είναι υπολανθάνουσα λογοτεχνία εν κηρύγμασι.
Δεν μπορείς να θεωρείσαι πνευματικός άνθρωπος δηλαδή άνθρωπος που να έχει το Πνεύμα του Θεού και να μη αγαπάς τον αδελφό σου ,τον κάθε αδελφό σου.Αν η προέκταση της σκέψης σου δεν ξεπερνάει τον εαυτό σου δεν μπορείς να αγγίξεις και να αγγιχθείς απο κανένα.

Πολλοί λένε εδώ ο Χριστός ,εκεί ο Χριστός... μη πάτε να δείτε τον Χριστό σαρκικά γιατί απλά ο Χριστός δεν είναι τώρα εν σαρκί αλλά εν πνεύματι και δεν προσεγγίζεται σαρκικά αλλά πνευματικά. Έρχεται στο μυαλό μου και αναρωτιέμαι γιατί άραγε είπε ο Χριστός μετά την ανάστασή Του στην Μαρία ... “Μη μου άπτου· διότι δεν ανέβην έτι προς τον Πατέρα μου”!

Αυτό το έτι μας βοηθάει ...μοιάζει με προθεσμία ότι η κατάφαση θα υποκαταστήσει την έλλειψη...αν ισχύει το αρνητικό τώρα θα ισχύει και το θετικό του μετά λίγες ημέρες της Πεντηκοστής. Σαν να λέγει δηλ. ότι θα Με αγγίζετε εσείς οι αδελφοί Μου όταν πλέον ανέβω εις τον Πατέρα Μου Θεό... και έτσι θα Με αγγίζετε πλέον,όταν η παρουσία Μου θάναι... όχι όπως τότε δίπλα σας, αλλά εντός σας στο πνεύμα σας ως Κύριος και Παράκλητος προς τον Πατέρα! Διότι έτσι έπρεπε να γίνει ,να ενδοξασθεί ο Χριστός πρώτα για να μπορεί να δωθεί το Πνεύμα Του,ο εν δυνάμει Λόγος του Θεού που κατοικούσε στον Χριστό να χορηγηθεί και στους πιστούς μαθητές Του!

φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 31 Μάρτιος 2018 10:08
Περισσότερα...
 
Ευχές των θρησκόληπτων
ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Παρασκευή, 28 Δεκέμβριος 2018 23:18

Όταν ειναι κατι πολύ μακρινό έως ανεφικτο να γίνει, τότε λεμε..."καλά Χριστούγεννα"!

Γι'αυτο όσοι το λένε, το μόνο που διακηρυσσουν ειναι, ότι ποτέ δεν θα γεννηθεί εν πνευματι ο Χριστός εντός τους!
φ.σ
 
ΑΛΗΘΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   


Να γνωρίσεις ΑΥΤΟΝ όπως είναι σήμερα όχι ως ένα μωρό στη φάτνη, αλλά ως Αυτόν που έζησε και πέθανε, και πάλι είναι αναστημένος, ζωντανός στον θρόνο Του και βασιλεύει στις καρδιές μας.

Να νοιώσεις την πραγματική ανάγκη όλων αυτών που γνωρίζουν μόνο τα φανταχτερά στολίδια και την βιασύνη αυτού του κόσμου, αυτών που γιορτάζουν μόνο μιά μέρα και τίποτα περισσότερο,που γι'αυτούς αυτός κοιμάται ακόμα στη Βηθλεέμ!


 
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 15 Δεκέμβριος 2018 17:37
Περισσότερα...
 
ΑΚΤΙΣΤΟΣ-ΑΓΕΝΝΗΤΟΣ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΗΡ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 27 Νοέμβριος 2017 16:32
Άκτιστος-Αγέννητος είναι μόνον ο Θεός διότι δεν εγεννήθη-δεν έχει αρχή , δεν έχει πατέρα ο Θεός.Ο Θεός είναι ο Γενήτωρ και ο Πρώτος Γεννηθείς δια του Πνεύματός Του είναι ο Μονογενής Υιός Αυτού! Ο Απ.Ιωάννης γράφει " όστις πιστεύει ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός, εκ του Θεού εγεννήθη, και πας όστις αγαπά τον γεννήσαντα αγαπά και τον γεννηθέντα εξ αυτού" Α΄Ιωάν.5,1

Ο Θεός γεννά-δημιουργεί μόνο πνευματικά τέκνα και αυτά, εννοείται, δια του Πνεύματός Του.
Για να έχει κάποιος τον Θεό Πατέρα πρέπει να έχει και τον Υιό Αυτού ...δεν γίνεται να έχει μόνο τον Υιό καθόσον λέγει ο Χριστός προς τους εν πνεύματι και αληθεία όντες αδελφούς Του "Εγώ και ο Πατήρ θέλομεν ελθεί και μονήν ποιήσωμεν" Συνεπώς δεν είναι ένα πρόσωπο ο Θεός Πατήρ και ο Θεός Υιός αλλά Δύο ξεχωριστά θεία πρόσωπα που έχουν ένα Πνεύμα και που εμείς οι πιστοί δια του Ιδίου πνεύματος λειτουργούμε ως υιοί Υψίστου!

Ο Θεός δια του πνεύματός Του κτίζει- γενά τον εσωτερικό πνευματικό άνθρωπο,αυτός είναι η καινή κτίση και αυτό γίνεται εις εκείνους που δέχονται τα λόγια του Χριστού,την διδαχή του Χριστού εντός τους και πιστευουν και υπακούουν στον Χριστό και έτσι γενιούνται νέοι υιοί Θεού,οι δίκαιοι εκ πίστεως δια του Πρώτου Υιού Του ,του Ιησού Χριστού του Δικαίου! Γεγραμμένον Εβρ 2,10-13 ότι ο Χριστός είναι ο φέρων εις την δόξαν πολλούς υιούς,τους νέους εν πνεύματι αδελφούς Του,τα παιδία που ο Θεός Του έδωκε!

Εχει αρχή η Σοφία διότι είναι γεγραμμένο ότι εκτίσθη (μετάφρ. εγενήθη) η Σοφία! Κτισθείσα Σοφία είναι η γενηθείσα Σοφία εν τω Προσώπω του Υιού του Θεού! Σοφία η πλησίον του Θεού Δημιουργούσα είναι ο Λόγος- Ο Ελλογος Αίτιος της Δημιουργίας ο θεός Λόγος διότι ως Υιός του Θεού είχε την θεική φύση,όμοια φύση με τον Θεό Πατέρα Αυτού! Είναι ο Χριστός δια του Οποίου ο Θεός Πατήρ εποίησε το παν, καθόσον είναι γεγραμμένον ...παν ότι έγεινε έγινε δι Αυτού και ουδέν έγινεν χωρίς του Χριστού!
φ.σ
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 27 Νοέμβριος 2017 16:47
Περισσότερα...
 
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ! ΟΧΙ ΘΕΟΥΓΕΝΝΑ Η΄ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ-ΟΥΓΕΝΝΑ!
ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Παρασκευή, 28 Δεκέμβριος 2018 23:05

Χριστούγεννα σημαίνει για τους πνευματικά γεννημένους εν Χριστώ ότι γεννήθηκε ο Χριστός, όχι βεβαίως θεούγεννα ή θεανθρωπούγεννα που εννοούν οι τριθειστές κρυπτορθόδοξοι αυτομεταρρυθμιζόμενοι !

Ο Χριστός γεννήθηκε ,όχι ο Θεός που λένε οι συνμαρτυρώσες θρησκείες των ανθρώπων. Δεν μπορεί να λέει κανένας αυτόκλητος πάστορας ή παπάς ή καρδινάλιος ότι ο ίδιος ο Θεός ήλθε και γεννήθηκε στη γη μας.

Τα Χριστούγεννα νομίζονται δυστυχώς ως Θεούγεννα απο τους μη εννοούντας το Ευαγγέλιο...επειδή η διαδογματική εθελοθρησκευτική διαστρωμάτωση ορίζει τον Χριστό ώς τον Θεό που ήλθε στη γη και όχι ως τον Υιό του θεού που ήλθε ως άνθρωπος!
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 01 Ιανουάριος 2019 16:11
Περισσότερα...
 
ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ Η΄ ΣΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ;ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ!
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 14 Απρίλιος 2015 23:47

Όλοι μιλούν για πίστη στην Ανάσταση αλλά με την πιστευτική τους στην αθανασία των ψυχών αναιρούν την δύναμη της Ανάστασης! Ο απ.Παύλος λέγει στον Τιμόθεο :"Νόει αυτά που λέγω" που σημαίνει ότι η Ανάσταση των νεκρών δεν είναι λεκτική φράση αλλά νοηματική ...δηλαδή εκπέμπει επίγνωση πίστης!

Με την αρχαία μυθολογική ευρεσιτεχνία περί ψυχής αθανάτου να έχει εισχωρήσει στο προαύλειο χώρο της νεοσύστατης Εκκλησίας απο τους αυτοπατεροποιημένους σφετεριστές της Αποστολικής διαδοχής επεβλήθη η αλλοίωση νοήματος κοινώς εχάθη η Αλήθεια περί της Ανάστασης των νεκρών,η άπαξ παραδοθείσα πίστη στους αγίους.

Ούτε λίγο,ούτε πολύ προσετέθη υπό της θρησκευτικής εργολαβίας η "αθανασία των ψυχών" ως απαραίτητο προσθετικό ενίσχυμα... στο άγιο θεμέλιο της πίστης που είναι ο Χριστός και η Ανάσταση των νεκρών. Αυτή η προσθετική της εθελοθρησκείας εθεωρήθη απο τους μεταγενεστέρους ως αυθεντία,κάτι για το οποίο εξεζήτησαν μετά λαιμαργίας οι θρησκευόμενοι κατακυριευτές για να διασφαλίσουν την θέση της εξουσιαστικής τους καθέδρας.

φ.σ

 
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 31 Μάρτιος 2018 10:06
Περισσότερα...
 
Θρησκόληπτες γλυκαντικές ...
ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Παρασκευή, 28 Δεκέμβριος 2018 22:52

Ο παπά-κουραμπιές με τον πάστωρο-μελομακάρονο ερίζουν εκ της υπερηφανείας τους και εν τέλει αλληλοτρώγονται και αφανίζονται

Οι θρησκείες-δόγματα των ανθρώπων είναι οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες της γης με τις οποίες παρασκευαζονται τα γλυκά που βλάπτουν τους ανθρώπους και τα οποία ερίζουν στο ποιο είναι είναι το πλέον δελεαστικό ,το πλέον καταναλώσιμο και το πλέον ευπώλητο ..

Ο Χριστός δεν είπε στους πιστούς μαθητές Του , ότι είναι το μέλι της γης... αλλά τους είπε " σεις είσθε το αλάτι της γης" !
Το αλάτι της γης είναι μόνο οι χρήσιμοι- χρηστοί του Χριστού,οι πιστοί εργάτες δικαιοσύνης που δεν ερίζουν μεταξύ τους,αλλά αγαπούν τους συνανθρώπους τους με το να τους υπηρετούν πράττοντες πάντοτε το αληθινά υγιές,το αληθινά ωραίο -νόστιμο και το αληθινά ωφέλιμο!

"όλος ο νόμος εις ένα λόγον συμπληρούται, εις τον, Θέλεις αγαπά τον πλησίον σου ως σεαυτόν. Εάν όμως δάκνητε και κατατρώγητε αλλήλους, προσέχετε μη υπ' αλλήλων αφανισθήτε." Γαλ.5,14-15

φ.σ

 
Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt
Η ολοκλήρωση του έργου του Χριστού γίνεται με την ένδοξη ανάστασή του όταν ο Θεός πατέρας τον ανασταίνει από τον τάφο και του λέει " Υιός μου είσαι συ εγώ σήμερα σε εγέννησα"   Έβρ.5:5

Εδώ βλέπουμε ότι ο Θεός την ανάσταση του Χριστού την ονομάζει γέννηση και αυτή είναι η θαυμαστή νέα δημιουργία του Θεού με πρώτο νέο άνθρωπο ,τον έσχατο Αδάμ, τον αναστημένο Ιησού Χριστό.


Η νέα θαυμαστή αυτή γέννηση του δίνει την αθανασία ,αφού ο θάνατος κατεπόθη και δεν μπορεί πλέον να τον κυριεύσει, του δίδεται το υπέρ πάν όνομα, και έτσι γίνεται ο πρωτότοκος εκ των νεκρών,η απαρχή των κεκοιμημένων, ο Κύριος των κυρίων και Βασιλέας των βασιλέων!


Του Χριστού η μεγαλειώδης προσφορά έγεινε για μας και γέννησε μέσα μας την άφθαρτη ελπίδα της ανάστασης και την ακλόνητη πίστη στην υπόσχεσή του, ότι  πάλι θα ξανάλθει ,όχι όμως στη φάτνη , αλλά ένδοξος Βασιλιάς για να μας πάρει κοντά του στη νέα γη της επαγγελίας , στην βασιλεία των ουρανών Του, στη πόλη την αγία που δημιουργός της είναι ο Θεός , εκεί που η αιώνια δικαιοσύνη κατοικεί!
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 28 Δεκέμβριος 2018 22:48
Περισσότερα...
 
ΨΥΧΗ ΖΩΣΑ ΧΩΡΙΣ ΣΩΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Σάββατο, 21 Φεβρουάριος 2015 21:53

 Ο Λόγος του Θεού προβλέπει την ύπαρξη μόνο 2 ειδών σωμάτων : 1.Το ψυχικό- σαρκικό- χοικό και 2. Το πνευματικό-επουράνιο.
  Αυτά τα δύο μόνο σώματα αναφέρει ο Λόγος του Θεού δια την υπόσταση του ανθρώπου.
Ψυχή χωρίς σώμα-ασώματη δεν μπορεί να υπάρξει.
Μεσαία κατάσταση δεν υπάρχει. Συνεπώς δεν υπάρχει ζωή χωρίς ένα σώμα.Όπως δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς σώμα χωμάτινο έτσι και δεν μπορεί να υπάρξει επουράνιος άνθρωπος χωρίς επουράνιο σώμα.
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 31 Μάρτιος 2018 10:05
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 38
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB