cd  ΜΑΡΑΝΑΘΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

         ΑΠΡΙΛΙΟΣ 
 2023       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
 3  5  6 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΘΕΛΟΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑΣ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

two_paths_b_w_

Περι των ονομάτων που έχουν αποδωθεί στην μητέρα του Χριστού

Κατ' άρχήν η ονομασία Παναγία δεν υπάρχει στην Αγ. Γραφή . Ο Θεός αναφέρεται ως άγιος "Διότι ούτω λέγει ο Ύψιστος και ο Υπέρτατος,... του οποίου το όνομα είναι Ο Αγιος" Ησαΐας 57:15·. Εδώ υπάρχει η πρώτη και σημαντική υπέρβαση .Την ονομάζουν Παναγία και ακόμα Υπεραγία δηλαδή υπερκαλύπτουν την ιδιότητα του Θεού ! Παραπάνω απο τον Θεό επιτάσσει η ανθρωποθρησκεία !
 
  Στο Γραφικό κείμενο "Λέγει προς αυτήν ο Ιησούς· Τι είναι μεταξύ εμού και σου, γύναι;" Iωάν.2:3-5. O Χριστός την αποκαλεί γυναίκα και την αποχωρίζει εντελώς απο το θαυματουργό έργο Του. Καμία θέση στο θαύμα του Χριστού και πολύ περισσότερο στο παντοτινό θαύμα της σωτηρίας μας που μόνο ο Χριστός μπορεί να προσφέρει.
 
Πως τώρα συμβαίνει να λένε ότι κάνει θαύματα η "παναγία" και μάλιστα η Τηνιακή και όχι ας πούμε η Αρκουδιώτισσα στη Κρήτη, είναι ένα θέμα που πρέπει να προβληματίζει. Ποιοι είναι όλοι αυτοί που έχουν αναγάγει την μητέρα του Χριστού Σωτήρα, κοσμοσωτήρα, θαυματοποιό ακυρώνοντας με τις παραδόσεις τους, το έργο του μόνου σωτήρα Χριστού;
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2016 20:49
Περισσότερα...
 
ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ ΑΛΑ ΠΑΠΑ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Οι λεγόμενοι Καπουτσίνοι ή ...Ελάσσονες Καπουτσίνοι πρόκειται για παλιό μοναχικό τάγμα της Καθολικής Εκκλησίας.

Οι καπουτσίνοι μοναχοί είπαν  να αποδράσουν από τα εγκόσμια...πως γίνεται όμως όλοι οι εγκόσμιοι να μιλούν για τον καπουτσίνο;
Τι σχέση όμως μπορεί να έχει ένας καπουτσίνος με την υψηλή εγκοσμιότητα;... Μάλλον  πίνανε όχι κανονικό καπουτσίνο ,αλλά ελάσσονα και γι'αυτό πολύ πικρό, έτσι για παρηγοριά μετά την αυτομαστίγωση!

Ο πάπας ομως δεν τους πληροφόρησε ότι η πνευματική σκοτοδίνη δεν μπορεί να αποδράσει με καφέ και αφρόγαλο, αλλά αντιθέτως συντηρείται,επαυξάνεται και επεκτείνεται.
Τελικά μοναχικοί μπον βιβάντ-καλοζωιστές οι καπουτσίνοι ήταν οι εσπρές παπιγέ , τα παπικά παπαγαλάκια με ειδίκευση στο καθολικό all around εσ-πρέσινγκ!

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2016 23:55
Περισσότερα...
 
ΙΕΡΕΜΙΑΣ:ΕΝΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΔΥΟ ΕΠΟΧΕΣ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt

Ματθ. 16:13-14 «...τίνα με λέγουσιν οι άνθρωποι ότι είμαι εγώ ο Υιός του ανθρώπου; Οι δε είπον, άλλοι μεν Ιωάννην τον Βαπτιστήν άλλοι δε Ηλίαν· και άλλοι Ιερεμίαν ή έναν των Προφητών».
Οι απόψεις των ανθρώπων για το πρόσωπο του Ιησού Χριστού τόσο στην εποχή Του όσο και στην εποχή μας, παραμένουν περίπου ίδιες. Τον αποκάλεσαν προφήτη, διδάσκαλο, τον Μεσσία που έμελλε να σώσει τον λαό Ισραήλ και κάποιοι άλλοι ταύτισαν το Πρόσωπο Του με τον Ιερεμία, έναν προφήτη που έζησε 650 χρόνια πριν την γέννηση του Κυρίου. 
Το ερώτημα που γεννιέται είναι εύλογο: γιατί άραγε αυτή η ταύτιση; Ποιο ήταν το μήνυμα του προφήτη σε σχέση με τα λόγια του Ιησού Χριστού; Ποια τα χαρακτηριστικά της εποχής του Ιερεμία σε σχέση με τη δική μας εποχή;
                                         Σ.Ι.Π
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 Νοέμβριος 2016 23:01
Περισσότερα...
 
23.564 ονόματα ανθρώπου!
ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

23.564... biblia

Ακούσαμε για την έκδοση τόμου με τίτλο " θεομητορικά προσονύμια" τον οποίο είχε επιμεληθεί ο αποβιώσας  μητροπολίτης Κορίνθου Παντελεήμων Καρανικόλας. Στον τόμο αυτό περιλαμβάνονται 23.564 ονόματα,προσονύμια,κλπ της παναγίας!

Απίστευτο και όμως αληθινό το νούμερο 23.564. Λίγο να σκεφτούμε 23.000 και βάλε για έναν άνθρωπο,για την μητέρα του Χριστού...
Όμως για τον Χριστό... υπάρχει κάτι ; τι έχουν γράψει άραγε; Τον επικαλείται κανένας ,ασχολείται κανένας ;
Πως να ασχοληθούν με τον "χριστούλη" αφου έχουν κοτζάμ παναγία...

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2016 20:50
Περισσότερα...
 
ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Οι εκπτώσεις πάντα ήταν και είναι ελκυστικές και είναι πάντα οι κορυφαίες κερδοσκοπικές επινοήσεις της αγοράς ...ιδίως της θρησκευτικής αγοράς.
Όμως στην αγνότητα του νέου κόσμου που μας εισάγει η χάρη του Χριστού δεν χωρά καμία πνευματική έκπτωση αξιών. Εκ των ων ουκ άνευ     δεν πατάμε σε κανένα θρησκευτικό εγκόσμιο εκπτωτικό χωριό και απορίπτουμε εξ αρχής την ευκόλως εμπεριπλέκουσα ημάς επιθυμία- γοητεία... 

Σύνθημα ο λόγος του Θεού:Πάντα αγόραζε Αλήθεια και μη πώλει. Παιδεία, σοφία και σύνεση!
Στην ίση τιμή και μη συναλάσσεσαι σε κανένα εγκόσμιο εκπτωτικό εκκλησιοχώρι. Εκπτώσεις ή τζάμπα δεν υπάρχει στο ανεκτίμητο της αξίας της Αληθείας!
Τις εκπτώσεις και το τζάμπα θα το βρεις στα ευτελή ανάξια προιόντα της θρησκευτικής ψευδοκουλτούρας.
Η Αλήθεια είναι ο Χριστός και πρέπει να αγοράσουμε απο τον Ίδιο για να έχουμε την Αλήθεια...

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Ιούλιος 2016 23:12
Περισσότερα...
 
ΚΥΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΩΝ!
ΧΙΟΥΜΟΡ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
 
 
 Άκουσα στις ειδήσεις  για την απεργία των φορτηγών ΔΧ να μιλάνε  απο  το "σωματείο ο άγιος Χριστόφορος" έμεινα έκπληκτος όταν συνειδητοποίησα ότι  οι φορτηγατζήδες, νταλικέρηδες, βυτιοφορείς κλπ μεταφορείς   έχουν για προστάτη  τον άγιο Χριστόφορο!Και δεν είναι και οι μόνοι,είναι και σωματείο ταξιτζήδων με τέτοιο προστάτη. Έριξα μιά ματιά στο ιντερνετ για λοιπές πληροφορίες και αντιμετώπισα άλλο σοκ  όταν αντίκρυσα  την αγιογραφία/ τοιχογραφία του σε "Βυζαντινό Ναό των Αγ. Αναργύρων στο Αντρώνι Ηλείας.
"Μια από τις τοιχογραφίες της εκκλησίας είναι και ο άγιος σκύλος Αντρωνίου!!! (κυνοκέφαλος Άγιος Χριστόφορος). Αναπαριστά έναν άγιο με κεφάλι κυνηγόσκυλου της περιοχής και σώμα ανθρώπου. Δίπλα του, επίσης, υπάρχει μία άγνωστη στην ορθόδοξη και την καθολική εκκλησία αγιογραφία με το τίτλο «Κυνο-βιάρχης». Φαίνεται ότι ο ναός ήταν αρχαίο εκτροφείο σκύλων, οι οποίοι εξασφαλίζοντας τροφή στους κατοίκους, τους αγιοποίησαν.(!!!) ... ωστόσο το μνημείο έχει χαρακτηριστεί ως βυζαντινή αρχαιότητα.(!!!)
...Στους νεώτερους χρόνους, άρχισε να θεωρείται προστάτης των αυτοκινητιστών, των οδοιπόρων και του Σώματος Εφοδιασμού-Μεταφορών του Στρατού, ενώ είναι και ο πολιούχος της πόλης του Αγρινίου. Η μνήμη του τιμάται στις 9 Μαΐου από την Ορθόδοξη Εκκλησία και στις 25 Ιουλίου από την Καθολική" άντληση πληροφοριών απο Βικιπαιδεία
 Διάβασα επίσης στη Βικιπαιδεία : Με τον όρο θηριομορφισμός ή ζωομορφισμός, εννοείται...  η απεικόνιση θεών ως ζώων ...

Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό αλλά και πολύ αναγκαίο να καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος της ειδωλολατρείας που μπορεί να ζει και να βασιλεύει, χρόνια τώρα, βασισμένο σε ανθρώπινες απατηλές παραδόσεις και όχι στον άγιο Λόγο του Θεού.

 Τελικά με τέτοιο προστάτη άγιο οι φορτηγατζήδες μάλλον θα πρέπει να ήσαν ευχαριστημένοι αφού κανένας μέχρι τώρα δεν  μπορούσε να τους αγγίξει... Πάντως είναι όντως εντυπωσιακή η εμπλοκή της θρησκείας (προστατών-αγίων) στους τίτλους στα διάφορα σωματεία. Είναι ένα ερώτημα. Γιατί άραγε; ...

 Μάταιη θρησκοληψία, κωμικοτραγική,  είναι βολική και λίαν επιθυμητή γιά όλους τους εμπλεκόμενους επιτήδειους: του δούναι, αυτοί που καθοδηγούν, και  του λαβείν, αυτοί που ακολουθούν.
                                            
                   φ.σ

 
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Ιούλιος 2016 23:00
Περισσότερα...
 
ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ...ΟΙ ΑΛΛΟΙ !
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Πως εννοούμε το "όλοι είμαστε οι άλλοι" αφού αν είμαστε Χριστιανοί, γεννηθέντες εκ του πνεύματος του Θεού και όχι γεννηθέντες εκ των θρησκειών, τότε δεν πρέπει να είμαστε σαν τους άλλους, τους Γάλλους, Άγγλους, Πορτογάλλους, γενικά τους Έλληνες, τους εθνικούς όλους...

Αν ταυτιζόμαστε με τους άλλους τότε δεν είμαστε εμείς...Και αν δεν είμαστε εμείς τότε τι είμαστε παρά σώματα νεκρά...άνευ Πνεύματος Χριστού που είναι το μόνο που κάνει τη διαφορά μεταξύ ζώντων και νεκρών! 

Όλος ο κόσμος θρησκευεται και μάλιστα οι Γάλλοι θρησκευόμενοι έχουν Κυρία αντί για Κύριο, και μ'αυτή την έννοια οι έλληνες θρησκευτικοί δούλοι δικαιολογημένα συνασπίζο- νται διότι έχουν την ίδια κυρία...εκείνοι ως παναγία των Παρισίων κοινώς Νοτρ ντάμ-(η κυρία τους)! και οι κατοικούντες την ελληνική επικράτεια "η παναγιά μαζί τους" η μεγαλόχαρη,η παντάνασσα, ή πλατυτέρα των ουρανών κλπ...
Μήπως πρέπει να πούμε "είμαστε όλοι αμαρτωλοί" και αυτό εν θλίψει και μετανοία καρδιάς και όχι εν καυχήσει γιατί αυτό σημαίνει είμαστε όλοι Γάλλοι,είμαστε όλοι Σαρλί Εμπντό...δηλαδή είμαστε όλοι θρησκευόμενοι με θεό-είδωλο τον χωμάτινο εαυτό μας και με λατρευτική εικόνα την κοινή πατρίδα μας την επίγεια.

φ.σ


Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Ιούλιος 2016 23:16
Περισσότερα...
 
Ελέγχοντας αν στεκόμαστε στην πίστη που δίδαξε ο Χριστός
ΕΙΚΟΝΟΜΗΝΥΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
 
   Η οποιαδήποτε θρησκευτικά/ δογματικά κατευθυνόμενη συνείδηση δεν επιτρέπει τον έλεγχο του πνεύματος του Χριστού αφού τα δύο αυτά,η δουλεία της θρησκείας των ανθρώπων και η ελευθερία του πνεύματος του Θεού εξ ορισμού είναι αντίθετα, και αντιμάχονται!  

Όμως είναι ανάγκη να έλθουμε εις εαυτόν όπως ο άσωτος και να τολμήσουμε να ελέγξουμε το αυτονόητο, που είναι αν στεκόμαστε εν τη πίστη του Χριστού ή εν τη πίστη του εαυτού μας....Έτσι μόνο θα αγαπήσουμε πραγματικά τον εαυτό μας αλλά και τον διπλανό μας!

φ.σ
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 15 Αύγουστος 2016 00:18
Περισσότερα...
 
ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ
ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt
Ο διάσημος Γάλλος συγγραφέας, Μισέλ Ουελμπέκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή μεταξύ άλλων λέγει και τα εξής: "αυτό όμως που με εντυπωσιάζει είναι πόσο γρήγορα συγχωρείται στους Ορθόδοξους η αμαρτία της σάρκας. Ηδη και στους Καθολικούς η συγχώρεση έχει γίνει πια κάτι πολύ εύκολο, ρουτίνα."
-ερώτηση δημοσιογράφου: Ενδεχομένως πρόκειται για μια ριζικά διαφορετική αντίληψη της αμαρτίας...
"Ναι.Υπάρχουν τα προφανή αμαρτήματα και άλλα τα οποία ποικίλλουν. Μου αρέσει η καθολική λειτουργία.
Στην εκκλησία ξαναβρίσκω την αίσθηση της κοινότητας. Με συνεπαίρνει η μουσική και πιστεύω για λίγο στον Θεό. Μόλις βγω στον δρόμο χάνω τα πάντα..."

Μ' άρεσε αυτό που είπε  το πιστεύω για λίγο στο Θεό και μετά μόλις βγώ έξω χάνω τα πάντα... Δημοφιλή η εύκολη συγχώρηση Ορθοδόξων, Καθολικών και όποιων άλλων το συνηθίζουν. Είναι απλό, μιας και  προσφέρεται με ένα κεράκι, ένα φίλημα της εικόνας, του αγάλματος , μια μετάνοια τούμπα  , ένα γενναίο σταυροκόπιασμα, κάποιο δεκάλεπτο στα παγκάρι, ένα μακρόσυρτο κυριελέησον και καθάρισε, πάει περίπατο η αμαρτία. Θρησκεία εύκολη, πατέντα καλοστημένη, βολικό ταχυφαγείο που σε χορταίνει. Δεν χρειάζεται να δεις τι ανάγκη έχεις  . Δεν χρειάζεται να καταλάβεις και πολλά, ούτε να ρωτήσεις,ούτε να αναρωτηθείς ,το τρως ,το καταπίνεις σαν χαπάκι και συνεχίζεις. Όλα καλά και εύκολα, γρήγορα, απρόσκοπτα και  το κυριότερο δεν πεινάς πια, δεν χρειάζεται να ψάξεις πουθενά αλλού. Εκατομμύρια οπαδών  ορκίζονται πίστη στο όνομά των θρησκειών που τους προσφέρονται ανέξοδα, άκοπα, βολικά. Είναι οι θρησκείες των όχλων που ακμάζουν προσφέροντας προκατ στέγη, πλαστική τροφή και τζάμπα θέαμα.
Φ.Σ  
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Ιούλιος 2016 22:57
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 8 από 38
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB