cd  ΜΑΡΑΝΑΘΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΜΑΪΟΣ  2021   

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27  28  29  30 
31            

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
Ο ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 27 Οκτώβριος 2010 21:51
Περισσότερα...
 
Η γη θα σωθεί ή θα κατακαεί;
ΙΣΤΟΡΙΚΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

earth with light

Στη Γέννεση κεφ.6 εδ.5,11-14 διαβάζουμε τι καθεστώς υπήρχε στην προ κατακλυσμού εποχή...

Και είδε ο Κύριος ότι επληθύνετο η κακία του ανθρώπου επί της γης,... Διεφθάρη δε η γη ενώπιον του Θεού, και ενεπλήσθη η γη αδικίας....Και είδε ο Θεός την γη, και ιδού, ήτο διεφθαρμένη· διότι κάθε  άνθρωπος είχε διαφθείρει τον δρόμο του επί της γης

Ο Χριστός διδάσκει τα παρακάτω γιά την ημέρα του ερχομού Του και προλέγει ότι το καθεστώς των ανθρώπων θα είναι ίδιο με τις ημέρες του Νώε-

απο Ματθ.24,35-39

Ο ουρανός και η γη θα παρέλθει, οι δε λόγοι μου δεν θα παρέλθουν...και καθώς οι ημέρες του Νώε, έτσι θα είναι και η παρουσία του Υιού του ανθρώπου.
 

Ο απ.Πέτρος στην Β΄Πέτρου 3, 8-13 δίνει πληροφορίες γιά την ημέρα του Κυρίου

Θέλει δε ελθεί η ημέρα του Κυρίου ως κλέπτης μέσα στην νύχτα όπου οι ουρανοί θα παρέλθουν με συριγμό, τα στοιχεία δε πυρακτούμενα θα διαλυθούν, και η γη και τα εν αυτή έργα θα κατακαούν... Κατά δε την υπόσχεσιή Του νέους ουρανούς και νέα γη προσμένουμε, όπου δικαιοσύνη κατοικεί.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 06 Αύγουστος 2010 18:12
Περισσότερα...
 
ΚΟΠΙΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ,ΤΗ ΦΟΥΣΚΑ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
 
 
“ Υπάρχει κακό θλιβερό, που είδα κάτω απο τον  ήλιο, πλούτος φυλαττόμενος απο αυτόν που τον έχει , προς βλάβην του.
 
Και ο πλούτος εκείνος χάνεται από συμφοράς κακής... Όπως βγήκε απο τη κοιλιά της μητέρας του, γυμνός θα επιστρέψει, φεύγοντας όπως  ήλθε, και δεν θα βαστάζει τίποτα απο τον κόπο του, γιά να έχη στο χέρι του. 

...έρχεται  μιά μαύρη Παρασκευή  ή μαύρη  Δευτέρα , Όλα ήτανε μια μεγάλη φούσκα ! τι έχει μέσα η φούσκα; αέρα... Τι λέει η Γραφή: κοπιάζεις για τον άνεμο, για την φούσκα δηλαδή !
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 17 Απρίλιος 2010 22:01
Περισσότερα...
 
" ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ "
ΙΣΤΟΡΙΚΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
" Σεις που δεν ξέρετε τι θα συμβεί αύριον. Ποια είναι η ζωή σας; Είσθε σαν τον ατμό, που φαίνεται για λίγο διάστημα και έπειτα εξαφανίζεται "
Ιάκωβος 4/δ΄,14
 
" ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ "

 
Αρχίας ο ολιγαρχικός άρχοντας της αρχαίας Θήβας, (4ος αι. π.Χ.) γλεντούσε στο σπίτι του έμπιστου φίλου του Φυλλίδα, όταν ένας αγγελιοφόρος που έστειλε κάποιος άλλος φίλος του, έφθασε φέρνοντας ένα πολύ επείγον μήνυμα.
« Το πρόσωπο που σας γράφει, του λέει ο αγγελιοφόρος, σας παρακαλεί να διαβάσετε αυτό το γράμμα, χωρίς καθυστέρηση. Αναφέρεται σε μια πολύ σπουδαία και επείγουσα υπόθεση ».
« Ες αύριον τα σπουδαία » απάντησε ο Αρχίας γελώντας και παραμέρισε το γράμμα.
Όμως η επόμενη μέρα δεν ήλθε ποτέ για τον Αρχία. Συνωμότες, υποστηριχτές του Πελοπίδα, πολιτικού αντιπάλου του Αρχία, τις προθέσεις των οποίων αποκάλυπτε το μήνυμα εκείνο, τον δολοφόνησαν ενώ ακόμη διασκέδαζε.
Ένα παράδειγμα τόσο αληθινό, τόσο πραγματικό για την συμπεριφορά πολλών ανθρώπων γύρω μας, οι οποίοι αναβάλλουν πάντοτε για αργότερα, αυτό που φαίνεται να τους ενοχλεί...
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 04 Οκτώβριος 2010 00:37
Περισσότερα...
 
Ο ΑΘΕΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ
ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   " Όταν ψοφήσω,  εδώ, στο Παρίσι,να κάψεις το κουφάρι μου στο κρεματόριο και να ρίξεις τις στάχτες στον υπόνομο.
  Τέτοια είναι η διαθήκη μου"
Ζήτησε στη διαθήκη του  να αποτεφρωθεί   η σορός του  και να πεταχτεί... στους υπονόμους του Παρισιού! Είχε πάρει θέση δηλώνοντας:
  "Προσωπικά με ενδιαφέρει περισσότερο ο Διάβολος παρά ο Θεός"
 Δεν ξέρω αν τον θυμάσθε,ο λόγος είναι για τον Ηλία Πέτρόπουλο, λαογράφο του περιθωρίου όπως τον αποκάλεσαν ,επειδή κύρια απασχόλησή του ήταν οι  πόρνες, οι χασικλήδες, οι  ομοφυλόφιλοι, οι απατεώνες,  που έγιναν ήρωές του στα βιβλία και άρθρα που εξέδωσε.
Δηλωμένος άθεος , αγωνίσθηκε και πέτυχε να  γραφεί και στη ταυτότητά του, αυτή του η επιλογή . 
Πέθανε το 2003 στο Παρίσι όπου "ζούσε" απο το 1975.

Πραγματική  δυστυχία, θλιβερό κατάντημα ενός εξαπατημένου ανθρώπου . Τουλάχιστον ήταν ειλικρινής, αυτό που διάλεξε , αυτό και κέρδισε.
Μακρυά απο την αγάπη του  Θεού , που ποτέ του δεν θέλησε να προστρέξει ,διάλεξε τον δρόμο της εναντίωσης, της αθείας, του υπόνομου και τον ακολούθησε πιστά     μέχρι το τέλος.
Έκανε όμως ένα καλό , κι'αυτό χωρίς να το θέλει , να γίνει ένα τραγικό παράδειγμα αποφυγής για αυτούς που θέλουν να δουν  που οδηγεί η ζωή χωρίς τον Θεό.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 Ιούνιος 2010 23:48
 
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   Άνοιξη και ο Θεός ανατέλλει τον ήλιο του πάνω σ'όλους,καλούς αλλά και πονηρούς,επίσης βρέχει και στους δίκαιους αλλά και στους άδικους (Ματθ.5/ε΄45). Είναι καλός ο Θεός, δεν κάνει διακρίσεις. Δεν είναι σαν τους ανθρώπους.
Λέμε πως είμαστε πολιτισμένοι. Έχουμε σαν ιδανικά την ισότητα, την ελευθερία, τον αλληλοσεβασμό. Διακηρύττουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και παλεύουμε για αυτά.
Δεν μπορώ να πω, έχουμε σαν κοινωνία, κάνει βήματα προόδου σε σχέση με αυτά που ίσχυαν πριν από πενήντα χρόνια.
Ωστόσο μερικά περιστατικά σε κάνουν να αμφιβάλεις και να συλλογίζεσαι εάν όλα, η ισότητα, ο σεβασμός στο διαφορετικό, τα δικαιώματα είναι λόγια κενά περιεχομένου, είναι ένα ψέμα, μια πομπώδης υποκρισία, ένα έντεχνο φτιασίδωμα.


Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 17 Απρίλιος 2010 21:45
Περισσότερα...
 
ΑΚΟΥΣΕ MARANATHA BAND
ΜΑΡΑΝΑΘΑ BAND
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2010 19:42
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2010 20:38
 
ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
$(function() { $(".arthemia-carousel").jCarouselLite({ btnNext: ".next", btnPrev: ".prev", hoverPause:true, vertical:true, visible: 1, auto:5000, speed:1000 }); });
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 16 Αύγουστος 2014 00:59
 
Τα σπαθιά μας σε υνία
ΙΣΤΟΡΙΚΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

Tα σπαθιά μας σε υνία

Το παρακάτω ιστορικό απόσπασμα εξαιρετικά αφιερωμένο στους πολεμοκάπηλους όλων των λαών

"Διάλογος με τον Τρύφωνα, ένα Ιουδαίο" Ιουστίνος ο Μάρτυς 2ος αι. μ.Χ. "

Εμείς που έχουμε κορεστεί από πολέμους και αλληλοσφαγές και κάθε είδους κακία, έχουμε ο καθένας μας μετατρέψει σ' ολόκληρη τη γη τα πολεμικά μας όπλα, τα σπαθιά μας σε υνία και τις λόγχες μας σε γεωργικά εργαλεία, και καλλιεργούμε ευσέβεια, δικαιοσύνη, φιλανθρωπία, πίστη και ελπίδα, κάτι που αποκτήσαμε από το ίδιο τον Πατέρα μας μέσω Εκείνου ο οποίος σταυρώθηκε".

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 03 Ιανουάριος 2011 18:23
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 31 32 33 34 35 36 37 38 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 37 από 38
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB