cd  ΜΑΡΑΝΑΘΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΜΑΪΟΣ  2021   

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27  28  29  30 
31            

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
ΔΙΑΚΟΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   


Διάκονος σημαίνει υπηρέτης. Δεν είναι θέση εξουσίας. Η θέση αυτή δεν παρέχει δικαιώματα.

Ο διάκονος είναι υποχρεωμένος να υπηρετεί παντού και πάντοτε τον κύριό του και να εκτελεί χωρίς επιλογή τις εντολές του.

Δεν καθοδηγείται από κανέναν άλλον, είναι αφοσιωμένος στο καθήκον του, δεν βαρυγκωμά στη δυσκολία και δεν οπισθοχωρεί στον κίνδυνο.

Έχει τη διακονία του πάνω από το προσωπικό και οικογενειακό του συμφέρον και αναλώνεται γι αυτήν. Σε περίπτωση αντικειμενικής αδυναμίας του να ανταποκριθεί, όχι μόνο δεν παραιτείται αλλά φροντίζει να βρει συνεργάτες ή αναδείχνει διαδόχους του και βοηθά όσο μπορεί, προκειμένου η διακονία στον κύριό του να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Ξεφυλλίζοντας το Λόγο του Θεού δεν διακρίνουμε πουθενά θέσεις εξουσίας.

 

 
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 06 Ιούνιος 2011 16:00
Περισσότερα...
 
ΞΕΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

Λίγους μήνες πριν γεννηθώ, ο πατέρας μου συνάντησε έναν ξένο, καινούργιο στη μικρή μας πόλη. Απ’ την αρχή ο πατέρας γοητεύτηκε με τον συναρπαστικό νεοφερμένο και γρήγορα τον κάλεσε να μείνει μαζί με την οικογένειά μας.
Ο ξένος γρήγορα έγινε αποδεκτός και ήταν εκείνος που με καλωσόρισε στο κόσμο λίγους μήνες αργότερα. Καθώς μεγάλωνα, ποτέ δεν διερωτήθηκα για τη θέση του στην οικογένεια. Στο νεαρό μου μυαλό κάθε μέλος είχε τη θέση που του αρμόζει.

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 29 Μάιος 2011 18:44
Περισσότερα...
 
I have a better solution…
IN ENGLISH
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 17 Μάιος 2011 13:26


A worried woman went to her gynecologist and said:- Doctor, I have a serious problem and desperately need your help! My baby is not even 1 year old and I'm pregnant again. I don't want kids so close together.

So the doctor said: - 'Ok and what do you want me to do?'

- 'I want you to end my pregnancy, and I'm counting on your help with this.'

The doctor thought for a little, and after some silence he said to the lady:  'I think I have a better solution for your problem. It's less dangerous for you too.'

She smiled, thinking that the doctor was going to accept her request. Then he continued:

'You see, in order for you not to have to take care 2 babies at the same time, let's kill the one in your arms. This way, you could rest some before the other one is born. If we're going to kill one of them, it doesn't matter which one it is. There would be no risk for your body if you chose the one in your arms.

The lady was horrified and said: 'No doctor! How terrible! It's a crime to kill a child!

'I agree', the doctor replied. 'But you seemed to be OK with it, so I thought maybe that was the best solution.' The doctor smiled, realizing that he had made his point. He convinced the mom that there is no difference in killing a child that's already been born and one that's still in the womb. The crime is the same!

If you agree, please SHARE. Together we can help save precious lives!

"Love says I sacrifice myself for the good of the other person. Abortion says I sacrifice the other person for the good of myself...
"Jesus sacrificed Himself for the good of sinners! That's perfect love!

unkown

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 17 Μάιος 2011 14:52
 
Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Απεκαλύφθη ότι τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας,χρόνια τώρα, ήταν μαγειρεμένα απο τις πολιτικές κουζίνες , γιαλαντζί στοιχεία, κάλπικα,ψεύτικα...και μαζί με τα στατιστικά,κατέρρευσε η αξιοπιστία και η αξιοπρέπεια μιάς ολόκληρης χώρας. 

Αισθάνθηκε κανείς  τίποτα σχετικό με ντροπή, προσβολή, ταπείνωση; Μάλλον  ο ελληνοκεντρισμός μας δεν καταλαβαίνει απο τέτοια, και το προσπερνάμε σαν να μη συνέβη τίποτα.Όμως αναπόδραστα είτε εμείς καταλαβαίνουμε,είτε όχι,  ακούσαμε αναπολόγητοι τη κρίση : τώρα σας  καταλάβαμε ποιοί είσαστε!

Μήπως πρέπει κάποτε, να δούμε τον εαυτό μας και να καταλάβουμε όλοι , ότι δεν μπορεί κανείς ,είτε "μεγάλος" είτε "μικρός" να ξεφύγει απο τη μέρα που όλα θα φανούν και θα βγούν στο φως και μπροστά στη δικαιοκρισία του Θεού θα βρεθούμε είτε το θέλουμε , είτε όχι, για να δώσουμε λόγο για τις πράξεις και τις επιλογές μας.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 31 Δεκέμβριος 2011 19:54
Περισσότερα...
 
ΔΟΓΜΑΤΑ
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
brueghel-tower-of-babel

ΔΟΓΜΑΤΑ

Είμαι απλά ένας πιστός οπαδός του Χριστού και κανενός δόγματος. Είμαι ένας αμαρτωλός σωσμένος με τη χάρη του Θεού. Είμαι, απλώς ένας Χριστιανός!...

Στην εποχή μας, όταν κάποιος ερωτηθεί, η απάντηση που δίνει είναι: Είμαι «Ορθόδοξος», «Καθολικός», «Διαμαρτυρόμενος», «Ευαγγελικός», «Πεντηκοστιανός» κλπ....

Ποιό δόγμα σώζει; Κανένα! Μόνον ο Χριστός σώζει! Και σώζει μόνον εκείνους που έδωσαν την καρδιά τους σ’Αυτόν, πίστεψαν στα λόγια Του και Τον έκαναν Κύριο της ζωής τους.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 26 Μάιος 2011 23:03
Περισσότερα...
 
ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 10 Μάιος 2011 22:52
 
Κομμένα μέλη, πόδια, χέρια, μάτια, αυτιά, σώμα τεμαχισμένο, ημιθανές, ας μη ξεχνάμε την κατάστασή μας, τι κάνουμε γι αυτό; χρειάζεται διόρθωση ;
Μήπως βασιλεύουμε, είμαστε χορτασμένοι, πλουτίσαμε χωρίς τους αδελφούς μας;

Πρέπει να μάθουμε να μη φρονούμε υπέρ ό,τι είναι γεγραμμένον, ώστε «μη επαίρησθε εις υπέρ του ενός κατά του άλλου.»

Κάποιοι ανόητοι διά τον Χριστόν, άλλοι δε φρόνιμοι εν Χριστώ, κάποιοι ασθενείς, άλλοι όμως δυνατοί, μερικοί δοξασμένοι, άλλοι δε άτιμασμένοι. Έως σήμερα και πεινάμε και διψάμε και γυμνητεύουμε και ραπιζόμαστε και περιπλανώμαστε και κοπιάζουμε, εργαζόμενοι με τα ίδία μας τα χέρια, λοιδορούμενοι ευλογούμε, διωκόμενοι υποφέρουμε, βλασφημούμενοι παρακαλούμε, ως περικαθάρματα του κόσμου γείναμε, σκύβαλο πάντων έως της σήμερον.

φ.σ

 
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 10 Μάιος 2011 23:14
Περισσότερα...
 
Η ΙΟΥΔΑΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ (66-70 μ.Χ.)
ΙΣΤΟΡΙΚΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 25 Μάιος 2011 22:24
alt
Η μεγάλη εβραϊκή εξέγερση του 66 μ.Χ. κατά της ρωμαϊκής κατοχής, ήταν αποτέλεσμα του πάθους για ανεξαρτησία  και της λαϊκής δυσαρέσκειας  που προκάλεσε η κακή διοίκηση και η βαριά φορολογία των τελευταίων Ρωμαίων κυβερνητών της Ιουδαίας.

Μετά από  πόλεμο τεσσάρων ετών η πρωτεύουσα  των Ιουδαίων, Ιερουσαλήμ, πολιορκήθηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς, μαζί με τον περίφημο Ναό του Σολομώντα, τον οποίο είχε κτίσει πάλι ο βασιλιάς Ηρώδης ο Μέγας με την άδεια των Ρωμαίων.

Το γεγονός αυτό υπήρξε αποφασιστικής σημασίας στην  ιστορία του ιουδαϊκού λαού, διότι διέγραψε από τον  χάρτη το εθνικό τους κέντρο και προκάλεσε την μεγάλη Διασπορά.
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 Νοέμβριος 2016 23:06
Περισσότερα...
 
ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt
 
Περαιτέρω επιδείνωση της κοινωνικής δυσαρέσκειας αποτυπώνουν οι στατιστικές μετρήσεις.  Πάνω απο 80 % θεωρεί ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν απο το κακό στο χειρότερο.  Δεν πρέπει να ξεχνάμε το μήνυμα της  αποχής στις εκλογές που έφθασε πάνω απο  60% μαζί με τα  άκυρα λευκά.Αυτό σημαίνει  ότι οι μισοί των ψηφοφόρων  τότε αρνήθηκαν να συμμετάσχουν...Συνολικά πάνω από 4 εκατ. πολίτες επέλεξαν την αποχή, την άρνηση και την ακύρωση . Λίγο να σκεφτεί κανείς θα καταλάβει ότι είναι απίστευτο    το ποσοστό αυτό της απόρριψης και της δυσπιστίας . Τώρα τι γίνεται , φαίνεται ότι το συγκλονιστικό αυτό ποσοστό δυσαρέσκειας και απόρριψης όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά αυξάνει όλο και πιο πολύ και διογκώνεται.

Απογοήτευση , θλίψη και ταραχή για το κατάντημα και το διασυρμό , αίσθημα ντροπής  και φόβου για την επαπειλούμενη κατάρρευση. Αίσθηση εγκατάλειψης, αναξιοπιστία, γενική απαξίωση θεσμών και κοινωνικών δομών.

Είναι αλήθεια όμως, ότι δίνει ελπιδα  το μήνυμα της αποχής, της δυσαρέσκειας, της απογοήτευσής, αρκεί να το αποκωδικοποιήσουμε και να δούμε την ουσία και όχι την επιφάνεια.


Χρειάζεται να γίνουμε ειλικρινείς και να πούμε ότι δεν φταίνε οι αχρείοι πολιτικοί, δεν φταίει το σάπιο σύστημα, δεν  φταίνε οι γύρω μας και οι δίπλα μας.
Είμαστε εμείς κυρίως που φταίμε, εμείς είμαστε οι διεφθαρμένοι, οι ανήθικοι, οι πτωχευμένοι άσωτοι και φτωχοί, οι  θρησκόληπτοι υποκριτές, οι πόρνοι και μοιχοί , οι τυφλοί και οι ρυπαροί.  

Ας μη χάσουμε αυτή την ακτίνα φωτός που φώτισε λίγο το σκοτάδι μας. Είναι πολύ τολμηρό να αποδεχθείς την ήττα σου, να μάθεις απο τα λάθη σου. Δεν ανήκει στους δειλούς αυτή η λειτουργία. Είναι δυστυχώς πολλοί, αυτοί που εθελοτυφλούν και μίζερα σκύβουν ακόμα πιο πολύ,για να κρύψουν την αισχύνη της γύμνιας τους.    Είναι ανάγκη να αρνηθούμε τον βρώμικο εαυτό μας  και τα πιόνια που βάζουμε να μας  εκπροσωπούν, να πάψουμε να είμαστε δούλοι του  εαυτούλη μας.
φιλ σωτηρόπουλος
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 10 Μάρτιος 2013 00:33
Περισσότερα...
 
ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ
ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   


ΜΙΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ

Οι αληθινοί Χριστιανοί, τα παιδιά του Θεού, οδηγούνται από το πνεύμα του Θεού και διαπνέονται από το όραμα της Βασιλείας του Χριστού.

Αυτή η Βασιλεία δεν ανήκει στο υπάρχον σύστημα, σ' αυτόν τον κόσμο... «Η βασιλεία η εμή δεν είναι εκ του κόσμου τούτου». Ούτε ο Βασιλιάς της, ούτε και η ίδια υπηρετείται με τα μέσα με τα οποία υπηρετούνται οι κοσμικές βασιλείες,

Η Βασιλεία αυτή έχει θεία προέλευση, είναι Ουράνια
...και είναι σαφές ότι όσοι επιθυμούν να υπακούουν σ΄ Αυτόν τον Βασιλιά, τον Άρχοντα της ειρήνης (Ησαΐας 9/θ΄16), τον Χριστό, τον Υιό του μόνου ζωντανού και αληθινού Θεού, υπηρετούν αταλάντευτα την ειρήνη υπακούοντας με ελευθερία στις εντολές Του.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 07 Μάιος 2011 22:46
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 31 32 33 34 35 36 37 38 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 32 από 38
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB