cd  ΜΑΡΑΝΑΘΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

    
    ΜΑΪΟΣ  2021   

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27  28  29  30 
31            

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ
ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   


«Δώσε μου κάποιον ταπεινό, σεμνό, γεμάτο αγάπη και για τον Θεό και τον άνθρωπο, έναν άνθρωπο γεμάτο έλεος και καλά έργα, δίχως διχοστασία ή υποκρισία και άσε τη ψυχή μου να βρίσκεται με τέτοιους Χριστιανούς, όποιοι και αν είναι και οποιανδήποτε γνώμη έχουν. Οποιοσδήποτε κάνει το θέλημα του Πατρός, αυτός είναι ο αδελφός μου …»
                         
Τζον Γουέσλεϋ
                                          (1703-1791)
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 04 Σεπτέμβριος 2011 20:53
 
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ :ΘΕΜΑ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
orthodox pazar

Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζεις πως το να ομολογεί κάποιος ότι πιστεύει στο Θεό τον υποχρεώνει να σέβεται και να υπακούει τις εντολές αυτού του Θεού. Αυτό επιβεβαιώνεται από τον Κύριό μας τον Ιησού Χριστό, τον Γιο του Θεού που είπε:

  "Εάν με αγαπάτε, θα τηρήσετε τας εντολάς μου"[Ιωάν.14/ιδ'15]. Απόδειξη λοιπόν της αγάπης μας, της πίστης μας και του σεβασμού μας αποτελεί, δίχως άλλο, η τήρηση, η υπακοή στις εντολές του Θεού και του Ιησού Χριστού.
 

Ας δούμε, με προσοχή, ποιες είναι οι εντολές του Θεού πάνω στο θέμα των εικόνων, πώς έχει προειδοποιήσει πολλές φορές τον λαό Του, τότε ήταν ο Ισραήλ, τώρα πιστεύουμε ότι είμαστε εμείς, να μην κάνει εικόνα μορφής αρσενικού ή θηλυκού και να μην την προσκυνήσει.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 15 Αύγουστος 2011 00:33
Περισσότερα...
 
ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2011 22:55
 
 

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οικονομικό, είναι πρωτίστως ηθικό. Δεν έχουμε ανάγκη να υποστούμε οικονομική αναδιάρθρωση. Κάτι πρέπει να κάνουμε όμως,έχουμε ανάγκη να κάνουμε κάτι,ν' άλλάξουμε κάτι.
Μ'αρέσει το σύνθημα " ότι μπορεί να αλλάξει , αρχίζει απο μας " Ναι θα κάνουμε την δική μας αναδιάρθωση όχι την εικονική αλλά την πραγματική. Πρώτα την εσωτερική μας και μετα την πολιτική και θρησκευτική αναδιάρθωση!Ποιοί είναι αυτοί που διεφθάρησαν; το πολιτικό και θρησκευτικό σύστημα! Πως όμως έγεινε αυτό. Δεν γεννήθηκε εν μία νυκτί,δεν ήταν αυτοφυές ,εμείς το σπείραμε,το κατασκευάσαμε ,το γαλουχήσαμε και αυτό έγεινε ένα έκτρωμα που μας αφανίζει,μας τυφλώνει,μας οδηγεί στη καταστροφή.Η αγανάκτηση κάνει καλό στην αναδιάρθρωσή μας. Εμείς τα κατασκευάσαμε ,εμείς και θα τα γκρεμίσουμε!

Κανένας δεν κατάλαβε ότι μάλλον ήλθε η στιγμή να έλθουμε στον εαυτό μας και να δούμε την κατάστασή μας μέσα στη λάσπη. Δεν φταίνε τα γουρούνια που τρώνε τα ξυλοκέρατα που διαλέξαμε για τροφή πάνω στη λαχτάρα μας να ζήσουμε μόνοι μας. Φύγαμε απο την αγάπη του πατέρα μας και διασκορπίσαμε την περιουσία του, ζώντας ασώτως. Όμως ήλθε η ώρα της αυτοκριτικής και της αυτογνωσίας ..
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 02 Ιούνιος 2011 11:48
Περισσότερα...
 
ΠΟΙΟΣ ΣΤΑΥΡΩΣΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ;
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
 
Απόσπασμα απο μελέτη "Ποιός σταύρωσε τον Χριστό" του A.W.Tozer Μετάφραση Δρ.Γιούλικα Κ. Masry

Αλλ' αυτός ετραυματίσθη δια τας παραβάσεις ημών, εταλαιπωρήθη δια τας ανομίας ημών τιμωρία, ήτις έφερε την ειρήνην ημών, ήτο επ' αυτόν και δια των πληγών αυτού ημείς ιάθημεν» (Ησαΐας 53/5).

Ας μη χρησιμοποιήσουμε τις δεινές ρητορικές μας ικανότητες για να ρίξουμε την ευθύνη αποκλειστικά στον Ιούδα κι ας μη στραβώσουμε τα χείλη μας με απαρέσκεια κατηγορώντας τον ότι «Τον πρόδωσε για τα χρήματα!»
 
      Ας λυπηθούμε για τον Πιλάτο, αυτό τον αδύνατο χαρακτήρα που δεν είχε το θάρρος να υπερασπίσει την αθωότητα του Ανθρώπου, παρόλο που ο ίδιος δήλωσε ότι δεν έχει κάνει κανένα κακό.
 
         Ας μην καταρασθούμε τους Εβραίους που παρέδωσαν τον Ιησού για να σταυρωθεί. Ας μη ρίξουμε τις ευθύνες αποκλειστικά στους Ρωμαίους που σταύρωσαν τον Ιησού.
 
          Σίγουρα ήταν ένοχοι όλοι αυτοί! Αλλα ήταν δικοί μας συνεργοί στο έγκλημα. Εκείνοι και εμείς Τον ανεβάσαμε στο Σταυρό, όχι μόνο εκείνοι... Η κακία σου, το μίσος σου, η γλώσσα σου που ψεύδεται, η σαρκικότητά σου, ... όλα αυτά που υπάρχουν στο φυσικό άνθρωπο ένωσαν τις δυνάμεις τους για ν' ανεβάσουν τον Ιησού στο Σταυρό.

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 04 Σεπτέμβριος 2011 20:35
Περισσότερα...
 
ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ
ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   


Ενέργεια του λιτανεύειν. Πάνδημη ικετήρια περιφορά. Λιτανείαι, τακτικές περιφορές σκευών ή απεικονήσεων ή μελών ανθρωπίνου σώματος...

Πληθώρα αναφορών λιτανεύσεων στην ειδωλολατρική αρχαιότητα της Ελλάδος, Αιγύπτου, Βαβυλωνίας

Η Παλαιά Διαθήκη δεν έχει ούτε έμμεσα να παρουσιάσει
λιτανείες. Για ικεσία και μετάνοια, για αποτροπή πολέμων κλπ.


Θρησκευτικές τελετές, όμοιου τύπου με τις λιτανεύσεις είναι ξένες προς τις ειδικές και λεπτομερείς εντολές του Θεού, σχετικά με τη λατρεία Του.

ΣΙΠ 
 Απόσπασμα μελέτης
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 15 Αύγουστος 2011 00:35
Περισσότερα...
 
ΑΠΟΓΡΑΦΗ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 12 Ιούνιος 2011 18:08

 


Καθώς έβλεπα το νεαρό απογραφέα να συμπληρώνει τα έντυπα της απογραφής με τα στοιχεία μου, η σκέψη μου ταξίδεψε στα λόγια του Κυρίου Ιησού προς τους μαθητές Του: “… αλλά χαίρετε μάλλον ότι τα ονόματά σας εγράφησαν εν τοις ουρανοίς” (Λουκ. 10:20). Χαίρετε μάλλον..

Να μια άλλη, όχι γήινη, αλλά Ουράνια απογραφή. Μια απογραφή που προκαλεί έκρηξη χαράς σ’ αυτόν που το όνομά του καταγράφεται εκεί. Επειδή “Ο νικών, ούτος θέλει ενδυθή ιμάτια λευκά, και δεν θέλω εξαλείψει το όνομα αυτού εκ του βιβλίου της ζωής, και θέλω ομολογήσει το όνομα αυτού ενώπιον του Πατρός μου και ενώπιον των αγγέλων αυτού” (Απ. 3:5).

Είναι πολύ μεγάλο προνόμιο να γραφτεί και να παραμείνει το όνομά μας στο Βιβλίο της Ζωής του Ουρανού,

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 22 Ιούνιος 2011 01:20
Περισσότερα...
 
FOR YOU (ΓΙΑ 'ΣΕΝΑ)
IN ENGLISH
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 24 Μάρτιος 2009 02:42
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 04 Σεπτέμβριος 2011 20:25
 
ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ
ΧΙΟΥΜΟΡ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

Αφιερωμένο το παραπάνω σκιτσάκι του Κυρ  , σ'όλους αυτούς που κόπτονται και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους κατά της διαφθοράς...
Όμως υπάρχει ακόμη λίγος χρόνος για πραγματική μετάνοια και αλλαγή πορείας.Χρειάζεται τόλμη και αρετή και όχι υποκρισία. Για come back σε Εκείνον που αλλάζει τον άνθρωπο πρώτα εσωτερικά και μπορεί να τον σώσει πραγματικά και να του χαρίσει την ελπίδα που δεν καταισχύνει .
Μόνο επιστρέφοντας στον Θεό ο άσωτος θα ξεφύγει απο τα γουρούνια ,τη λάσπη και τα ξυλοκέρατα της ζωής του. Ο  άσωτος άνθρωπος  είναι η αιτία του κακού πάνω στη γη.

                                       φιλ σωτ
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 11 Ιούλιος 2011 15:43
Περισσότερα...
 
Δ.Ξ/Δ.Α
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
 

 
Δ.Ξ/Δ.Α
Σας φαίνεται παράξενος ο τίτλος του άρθρου;Τι να σημαίνουν άραγε αυτά τα αρχικά; Τον τελευταίο καιρό είμαι σίγουρος ότι το βλέπετε πολύ συχνά αλλά συνήθως δεν του δίνετε την απαραίτητη προσοχή.
Ωστόσο κάποιους τους απασχολεί όσο δεν φαντάζεστε. Ειδικά τη τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών, τα κομματικά επιτελεία σχίζουν κυριολεκτικά τις σάρκες τους προκειμένου να προσεταιριστούν, το κάθε κόμμα για το ίδιο, αυτήν την μερίδα του κόσμου που δηλώνει στις δημοσκοπήσεις Δεν Ξέρω/Δεν Απαντώ. Είναι αυτοί που δηλώνουν αναποφάσιστοι και το ποσοστό τους είναι μεγάλο.
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 06 Μάιος 2012 00:30
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 31 32 33 34 35 36 37 38 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 31 από 38
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB