cd  ΜΑΡΑΝΑΘΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

         ΑΠΡΙΛΙΟΣ 
 2023       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
 3  5  6 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
Η ΚΟΙΝΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΠΕΙΘΙΑΣ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 22 Μάιος 2017 16:06
Εξ ορισμού η κοινή γνώμη είναι η δόξα των ανθρώπων!Ποτέ η διδαχή του Χριστού δεν αποτέλεσε κοινής αποδοχής γνώμη του κόσμου .
Διότι απλά η κοινή γνώμη είναι αυτή που αρέσει στους πολλούς και αυτή που δοξάζει το ανθρώπινο θρησκευτικό επιχειρείν. Ο Κύριος το είπε ξεκάθαρα...ότι ο κόσμος αγαπάει το ιδικόν του,το εκ του κόσμου δηλ.,όσα λέγουν οι εκπρόσωποί του ,όσα λένε οι σοφοί του κόσμου τούτου.

Συνεπώς η επικρατούσα άποψη,η κοινή γνώμη του κόσμου και δη η θρησκευτική δεν είναι εκ Θεού,αλλά είναι εκ του κόσμου! Συνεπώς δεν χρειάζεται παρά κάποιος να δει ποιά είναι τα σημεία κατατεθέντα της κοινής θρησκευτικής γνώμης εν προκειμένω της αυτοονομαζόμενης χριστιανικής γνώμης. Τα 2 apriori μη αμφισβητούμενα στοιχεία της χριστεπώνυμης πίστης όπως αυτά ορίζονται απο τις εξουσιοδογματοφόρες επίσημες χριστεπώνυμες εκκλησίες είναι  η τριαδικότητα του Θεού και η αθανασία της ψυχής!

Ολοι συμφωνούν μετ'επιτάσσεως για την ορθότητα αυτής της κοινής θρησκευτικής γνώμης. Και όσοι δείξουν το παραμικρό στοιχείο αμφισβήτησης... αποκλείονται της κοινωνικής συνοχής και αφορίζονται ως παρείσακτοι,ή ως άσοφοι ή ακόμα και ως εχθροί του Χριστού...
 
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 22 Ιούλιος 2017 19:43
Περισσότερα...
 
ΑΝ ΕΜΕΝΕΣ Σ'ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟ ΠΥΡΓΟ...
ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 21 Μάιος 2017 21:49

Αν έμενες σένα περιστρεφόμενο πύργο ...και γνώριζες ποιός είναι ο κατασκευαστής του ...θα ήσουν άραγε έτοιμος να απορρίψεις τον κατασκευαστή του, αν έβλεπες ότι δεν είσαι ικανός να γνωρίζεις τις απροσπέλαστες για σ'ένα ικανότητές του και τις υπερβάλουσες ποιητικές γνώσεις του!

Ασφαλώς και δεν θα απέρριπτες τον κατασκευαστή του πύργου που ζεις,ούτε θα τον αμφισβητούσες επειδή εσύ είσαι ανίκανος να γνωρίζεις κάτι που σε υπερβαίνει, αλλά απολύτως φυσικά και λογικά θα τον σεβόσουν,θα τον διαφήμιζες παντού εκτιμώντας τον απεριόριστα για όλο αυτό που έκαμε για σένα και ακόμα πιο πολύ θα τον είχες πιο πάνω απο το κεφάλι σου αν αυτός ο κατασκευαστής ήταν και ο καλύτερός σου φίλος !

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 25 Μάιος 2017 22:47
Περισσότερα...
 
Καθαρο-ημερολογίτες
ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
"Εις μεν τους καθαρούς πάντα είναι καθαρά· εις δε τους μεμιασμένους και απίστους ουδέν καθαρόν, αλλά και ο νούς αυτών και η συνείδησις είναι μεμιασμένα. Ομολογούσιν ότι γνωρίζουσι τον Θεόν, με τα έργα όμως αρνούνται, βδελυκτοί όντες και απειθείς και εις παν έργον αγαθόν αδόκιμοι." Τίτ.1:15-16

Είναι ανήθικο να εθελοτυφλούμε και να διακοσμούμε τον βρώμικο κόσμο μας, να τον διαφημίζουμε, να τον υποστηρίζουμε, να τον επιβάλλουμε σε μας και τα παιδιά μας. Τα μασκαριλίκια της "καθαρής Δευτέρας" είναι ο απο μηχανής θεός των παρασκηνίων στο θρησκευτεμπορικό μας παλκοσένικο.Ένα θρησκευτικό τρικ της κατά παραγγελία κάθαρσης στο έργο της τραγωδίας μας. 

Και ο Πιλάτος καθάριζε τα χέρια του,και οι Φαρισαίοι πλένανε τα χέρια τους μέχρι τους αγκώνες.
Μάλιστα σαν τολμητές αυθάδεις μίλησαν στον Χριστό για την παραδοσιακή καθαρότητα που πρέπει να τηρείτε σχολαστικά...και Εκείνος τους αποκρίθηκε λέγοντας "ότι καλώς προεφήτευσεν ο Ησαΐας περί υμών των υποκριτών, ως είναι γεγραμμένον· Ούτος ο λαός διά των χειλέων με τιμά, η δε καρδία αυτών μακράν απέχει απ' εμού. Εις μάτην δε με σέβονται, διδάσκοντες διδασκαλίας εντάλματα ανθρώπων.Διότι αφήσαντες την εντολήν του Θεού, κρατείτε την παράδοσιν των ανθρώπων, πλύματα ξεστών και ποτηρίων, και άλλα παρόμοια τοιαύτα πολλά κάμνετε" 

Διαχρονική η καθαρο-ημέρευση των Φαρισαίων. Πάντοτε υπάρχουν και βασιλεύουν οι παραδοσιακά καθαροί, οι έξωθεν πλύντες, οι έξωθεν καθαρο-ταφίτες ! 

Το πιό πετυχημένο ψέμα είναι αυτό που φαίνεται αλήθεια, αλλά δεν είναι...
Δεν είμαστε εμείς οι βρώμικοι ,οι ημέρες μας είναι βρώμικες και γι'αυτό διατηρητέες! Όμως τηρούμε ευλαβικά τη μια Καθαρή Δευτέρα που μας δώρισαν για ν' αγιάσουμε  με φασολάδα και με ταραμά...
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 13:06
 
ΑΝΘΡΩΠΟΘΕΟΛΟΓΙΑ ΕΣΤΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ ΘΟΛΟΛΟΓΙΑ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 21 Μάιος 2017 22:30

Οι θρησκευτικές παραδόσεις των ανθρώπων ορίζουν τον τρόπο λατρείας που οι άνθρωποι τελικά επιλέγουν ή σύρρονται προς τούτο απο την εκλεγμένη υπο των ιδίων θρησκευτο- ιεραρχική κηδεμονία. Οι θρησκ παραδόσεις επειδή ακριβώς είναι εξ ανθρώπων και όχι εκ Θεού περιέχουν μυστηρική ανθρωποθεολογία.

Γι αυτό στο λογικό ερώτημα της μη αντίληψης τριάδας και της αθανασίας της ψυχής οι θρησκείες οχυρώνονται στην μυστηριακή θολολογία η οποία είναι μιά κλειστή οδός προς την λογική λατρεία που ο Θεός απαιτεί απο τα έλλογα φωτεισμένα υπ Αυτού ευπειθή παιδιά Του.

Η μυστηριακή θολολογία έτσι πρέπει να αυτοσυστήνεται και όχι βέβαια θεολογία είναι θεωρία συγχίσεως δεν είναι επιστήμη βασισμένη επι αποκαλυμμένων θεμελίων εκ πνεύματος Θεού!
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 26 Μάιος 2017 13:26
Περισσότερα...
 
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΙΩΝΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 21 Μάιος 2017 21:39

Ποιό είναι το Πραγματικό Πνευματικό Σάββατο του Θεού!

Στον παλιό Ισραήλ ήταν οριζόμενο "Σάββατο Κυρίω τω Θεώ Σου"...στον νέο Ισραήλ κατά πνεύμα είναι οριζόμενο" όλες οι ημέρες Κυρίω τω Θεώ Σου"!

Στο θέμα του χρόνου όλες οι ημέρες είναι ίδιες άρα δεν υπάρχει διαφοροποίηση σήμερα του Σαββάτου ως ημέρας, ούτε Κυριακή αλλά όλες οι ημέρες είναι ίδιες και χρειάζεται όλες οι ημέρες μας να είναι του Κυρίου και όχι μία ή δύο ημέρες και οι άλλες να ανήκουν σε εμάς. 

Βέβαια αν θέλουν κάποιοι να ξεχωρίζουν τις ημέρες, για τον Θεό το κάμουν αλλά ο Θεός τώρα δεν το επιβάλλει.

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 21 Μάιος 2017 22:41
Περισσότερα...
 
ΟΡΙΣΜΟΣ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 21 Μάιος 2017 22:21

Ορίζεις κάτι που εξουσιάζεις. Ο Αδάμ όρισε τα δημιουργήματα επειδή ετέθη κυρίαρχος της δημιουργίας όμως τον Θεό δεν μπορεί κανείς να τον ορίσει.

Έτσι εισήχθησαν οι θρησκείες-σοφιστείες των ανθρώπων προσπαθώντας να ορίσουν και τον χειρότερο να επιβάλλουν τον Ώντα άπειρον και αόριστόν εξ ορισμού μη οριζόμενον εξ ανθρώπινης ανακαλύψεως.

Συνεπώς τον Θεό όπως τον ονομάζουν τριαδικόν ή τριάδα είναι σοφιστικός θρησκευτικός εξ ιδίων αυτών προερχόμενος ορισμός και όχι βεβαίως εκ του θείου λόγου αποκαλυφθείς ορισμός, καθόσον είναι Βιβλικά ανύπαρκτος.

φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 21 Μάιος 2017 22:45
Περισσότερα...
 
Η ΜΟΝΟΘΕΙΣΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΤΡΙΑΔΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 21 Μάιος 2017 22:04
Και σήμερα η κοινή τριαδική θρησκευτική γνώμη-δόξα των ανθρώπων εξακολουθεί να σταυρώνει τον μονοθειστή Χριστό στο πρόσωπο των πιστών Του που λατρευουν εν πνεύματι και αληθεία τον Μοναδικό Θεό ,όπως Εκείνος λάτρευε τον Πατέρα Του και Θεό Του!

Ο Χριστός είναι ο Αρχηγός και Τελειωτής της Μονοθειστικής Αγίας Πίστης και όχι της τριαδοθειστικής απείθιας που υπηρετούν οι θρησκευτικοί βασιλείς του κόσμου!
φ.σ
 
ΟΧΙ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 21 Μάιος 2017 21:06
Αν γνωρίζουμε και ακολουθούμε την Οδό την ευθύτητος και της τελειότητος τότε ξεπερνάμε τα παρουσιαζόμενα σταυροδρόμια χωρίς κανένα πρόβλημα ... πετώντας επι πτερύγων ανέμου πνεύματος Θεού σοφίας και Θεού δυνάμεως που υπερυψώνει τον άνθρωπο του Θεού πάνω απο τα παρ-οδικά έργα της ανθρωποθρησκευτικής κατα- σκευαστικής!
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 22 Μάιος 2017 15:58
Περισσότερα...
 
ΟΧΙ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 12:27
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 12:37
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 38
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB