cd  ΜΑΡΑΝΑΘΑ
spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
            ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
     Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
     ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ!

         ΑΠΡΙΛΙΟΣ 
 2023       

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2
 3  5  6 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt
Η ολοκλήρωση του έργου του Χριστού γίνεται με την ένδοξη ανάστασή του όταν ο Θεός πατέρας τον ανασταίνει από τον τάφο και του λέει " Υιός μου είσαι συ εγώ σήμερα σε εγέννησα"   Έβρ.5:5

Εδώ βλέπουμε ότι ο Θεός την ανάσταση του Χριστού την ονομάζει γέννηση και αυτή είναι η θαυμαστή νέα δημιουργία του Θεού με πρώτο νέο άνθρωπο ,τον έσχατο Αδάμ, τον αναστημένο Ιησού Χριστό.


Η νέα θαυμαστή αυτή γέννηση του δίνει την αθανασία ,αφού ο θάνατος κατεπόθη και δεν μπορεί πλέον να τον κυριεύσει, του δίδεται το υπέρ πάν όνομα, και έτσι γίνεται ο πρωτότοκος εκ των νεκρών,η απαρχή των κεκοιμημένων, ο Κύριος των κυρίων και Βασιλέας των βασιλέων!


Του Χριστού η μεγαλειώδης προσφορά έγεινε για μας και γέννησε μέσα μας την άφθαρτη ελπίδα της ανάστασης και την ακλόνητη πίστη στην υπόσχεσή του, ότι  πάλι θα ξανάλθει ,όχι όμως στη φάτνη , αλλά ένδοξος Βασιλιάς για να μας πάρει κοντά του στη νέα γη της επαγγελίας , στην βασιλεία των ουρανών Του, στη πόλη την αγία που δημιουργός της είναι ο Θεός , εκεί που η αιώνια δικαιοσύνη κατοικεί!
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 28 Δεκέμβριος 2018 22:48
Περισσότερα...
 
Monotheistic is the real Christianity ...not a trinitarian religion of Gentiles!
IN ENGLISH
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 09 Ιανουάριος 2017 22:23

Some Spiritual which are the principles of belief about real Christianity which is Monotheistic and of course not trinitarian!

We must to have the same belief with Abraham to be Children of Faith!Abraham not believed to a trinity but to the One and Only God!

We must have the same faith of Christ Who didn't believe to a trinitarian god! 

The risen Christ says to the Apostles that I am going to my God and your God and to my Father and your Father! The only Father is the God,no one else have not be called Father! 

Phil Sot

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 31 Μάρτιος 2018 09:59
Περισσότερα...
 
Τι είναι η Χάρη του Θεού;
ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 27 Νοέμβριος 2017 15:36
 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;

Η ΑΔΙΑΚΟΠΗ ΕΥΕΡΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΔΙΔΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΔΗΛ. ΠΟΥ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΕΡΓΑ ΥΠΑΚΟΗΣ, ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΤΟΥΣ!
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 27 Νοέμβριος 2017 16:18
 
ΑΛΗΘΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   


Να γνωρίσεις ΑΥΤΟΝ όπως είναι σήμερα όχι ως ένα μωρό στη φάτνη, αλλά ως Αυτόν που έζησε και πέθανε, και πάλι είναι αναστημένος, ζωντανός στον θρόνο Του και βασιλεύει στις καρδιές μας.

Να νοιώσεις την πραγματική ανάγκη όλων αυτών που γνωρίζουν μόνο τα φανταχτερά στολίδια και την βιασύνη αυτού του κόσμου, αυτών που γιορτάζουν μόνο μιά μέρα και τίποτα περισσότερο,που γι'αυτούς αυτός κοιμάται ακόμα στη Βηθλεέμ!


 
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 15 Δεκέμβριος 2018 17:37
Περισσότερα...
 
Alert! Wrong English translation of Greek term "Logos" in the beginning of Creation!
IN ENGLISH
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Παρασκευή, 18 Μάρτιος 2016 20:35
In the ancient Greek text we read in John 1:1: "εν αρχη ην ο λογος και ο λογος ην προς τον θεον και θεος ην ο λογος"

The correct translation is "In the beginning was the CAUSE/REASON,  and the CAUSE/REASON was TOWARDS (instead of "with") God, and the CAUSE/REASON was god"

We read carefully that: god logos was "towards God" not "logos of God".
The preposition "towards" declares direction face to face, person to person in direction, which means that the god Logos is a separate person from God His Father. The meaning of LOGOS in ancient was the primary CAUSE of creation!

 In this case apostle John says that the Logos was god and was also Christ before the world got created by Him. The only Son of God had a position facing God His Father. He was looking to His Farther God. So Logos was not the speech or word of God, because the speech cannot  be separate, looking at a person who is talking!
So the correct translation is: O ΛΟΓΟΣ/LOGOS = THE CAUSE/ REASON and not the WORD/SPEECH.
Logos has the meaning of the Causative Person who is The only-beggoten son of God.  The authorised person who got the command to create the world and who realized the inspiration of the Almighty God His Father.
Christ is the cause of the old creation and also the cause of the new generation, which is the eternal salvation of the sons of God.
"...and being made perfect, he became the cause of eternal salvation to all who obey him, having been addressed by God as the archpriest, according to the order of Melchizedek" (Hebr. 5:9-10).

ph.sot

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 31 Μάρτιος 2018 09:58
Περισσότερα...
 
ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ Ο ΠΑΤΗΡ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ!
ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 27 Νοέμβριος 2017 15:03
 

" Επειδή, αν και υπάρχουν οι λεγόμενοι θεοί, είτε στον ουρανό είτε επάνω στη γη· (καθώς και υπάρχουν πολλοί θεοί, και πολλοί κύριοι)· 6 αλλά, σε μας [υπάρχει] ένας Θεός, ο Πατέρας, από τον οποίο [προέρχονται] τα πάντα, κι εμείς σ' αυτόν· και ένας Κύριος, ο Ιησούς Χριστός, διαμέσου τού οποίου [έγιναν] τα πάντα, κι εμείς διαμέσου αυτού. 
7 Αλλά, δεν [υπάρχει] σε όλους [αυτή] η γνώση..."·A΄Κορινθ. 8,6-7

Αυτή είναι η μονοθειστική πίστη των Χριστιανών περι της οποίας ομιλεί ο Απ.Παυλος , η οποία βεβαίως δεν έχει καμία σχέση με την τριαδοθεική πίστη των εθνών που σήμερα κηρύττεται παγκοσμίως ...

Για του αληθινούς Χριστιανούς τότε στην αρχαία Κόρινθο αλλά και για μας σήμερα υπάρχουν Δύο ξεχωριστά θεία Πρόσωπα τα οποία γνωρίζουμε και στα οποία πιστευουμε. 

Ενας μόνο Θεός ο Πατήρ του Ιησού Χριστού και ένας Κύριος ο Ιησούς Χριστός ο Υιός του Θεού! Τρίτο θείο πρόσωπο δεν υπάρχει για τους αληθινούς Χριστιανούς πιστούς.

φ.σ

 
ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΥΝΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΩΝ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 04 Μάιος 2016 23:29

To Πάσχα δεν είναι επι μαζών θρησκευτική κινητή εορτή αλλά προσωπική διαδραστική πνευματική εορτή.Δεν την πάμε εμείς όπου θέλουμε αλλά το Πάσχα μας κινεί,που σημαίνει μας δίνει ζωή να πορευθούμε την οδό της ζωής και της ανάστασης αν βέβαια συμετέχουμε και μεις ενεργά στη θυσία του Χριστού.

Είναι αυτό που λέγει ο Απ.Παύλος "Μετά του Χριστού συνεσταυρώθην· ζω δε ουχί πλέον εγώ, αλλ' ο Χριστός ζη εν εμοί·" Γαλ.2,20 και επίσης συνεχίζει ο απ.Παύλος προς Γαλ'ατες 5,24-25 να δεικνύει τα χαρακτηριστικά αυτών που είναι του Χριστού ... "Όσοι δε είναι του Χριστού εσταύρωσαν την σάρκα ομού με τα πάθη και τας επιθυμίας.Εάν ζώμεν κατά το Πνεύμα, ας περιπατώμεν και κατά το Πνεύμα.

Το Πάσχα ημών,το Πάσχα των δικών Του συσταυρωμένων δηλ. των αφιερωμένων πιστών του Χριστού διότι πίστη είναι έργο υπακοής δεν είναι θεωρία ή δογματική γνώση,ούτε βέβαια αναχωρητική μοναχικότητα αλλά διαδραστική ζώσα μαρτυρία αγιότητος! 

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 31 Μάρτιος 2018 10:03
Περισσότερα...
 
ΜΟΝΟ ΟΙ ΥΠΑΚΟΥΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ !
ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 27 Νοέμβριος 2017 15:59
 

Χρειάζεται να πούμε μερικά πράγματα για την ονομασία "Χριστιανός", ποιοί ήταν αυτοί που πρωτοονομάσθηκαν έτσι ...και ποιοί σήμερα δικαιούνται να φέρουν αυτό το όνομα και ποιοί όχι.

Η ονομασία Χριστιανός αφορούσε μόνο τους μαθητές του Χριστού και αυτό έγινε για πρώτη φορά στην Αντόχεια. Το διαβάζουμε στις πράξεις των Αποστόλων κεφ 11,εδ.26 που λέγει το εξής: "και πρώτον εν Αντιοχεία ωνομάσθησαν οι μαθηταί Χριστιανοί"

Στην Αντιόχεια τότε δεν υπήρχε ούτε τριαδικός θεός ούτε καμία τριαδοθεία στην πίστη των μαθητών...
Ονομάσθηκαν Χριστιανοί οι μαθητές του Χριστού , οι οποίοι βεβαίως δεν πίστευαν σε ανύπαρκτες έννοιες που ήλθαν μετά την κοίμηση των Αποστόλων... όταν οι λύκοι οι βαρείς ήλθαν και αλλοίωσαν την πίστη την αγία την άπαξ παραδοθείσα στους αγίους δηλ.στους μαθητές- Αποστόλους του Χριστού.

Μόνο υπακούοντες ως πιστοί μαθητές-πιστοί υπηρέτες-πιστοί διάκονοι Αληθείας λαμβάνουμε την τιμή να ονομαζόμαστε και μεις Χριστιανοί...και φέροντες άξια το όνομα του Χριστού ,ως εκτελεστές του λόγου Του εισερχόμεθα στην Εκκλησία του Χριστού και εμείς οι μεταγενέστεροι!

Συνεπώς για τους Χριστιανούς ο Θεός είναι ο Θεός και Πατήρ του Ιησού Χριστού ,ο οποίος βεβαίως δεν είναι τριαδικός αλλά ο Μοναδικός Θεός,ο Υψιστος !

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 31 Μάρτιος 2018 09:53
 
ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΡΑΣΣΑ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΟΧΙ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ
ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 21 Μάιος 2017 22:13
Απο του πάπα ή παπά το ράσσο κρέμμονται είδωλα, αγαλματίδια,ειδώλια,εικονίδια...Αν του πάρουμε αυτά τα κρεμαστάρια τότε ο παπάς η πάπας μεταρρυθμίζεται σε αιδεσιμώτατο...Τότε συμβαίνει άλλαξε ο παπάς και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!
Αλλάζει ρούχα ο πάπας,όχι τη γνώμη του ή τη δόξα του κόσμου που είναι η εθνοτριαδική του αυθεντία!

Μεταρρυθμίζεται εξωτερικά αλλά δεν μεταστρέφεται εσωτερικά δηλ. δεν μετανοεί για την αστοχία περι την πίστη την αγία του Χριστού, αλλά αρέσκεται να αυτομεταρρυθμίζεται εκσυγχρονιστικά κρατώντας πάντοτε το σκήπτρο της αμετανοησίας που είναι η κοινή εθελοθρησκευτική πίστη των ανθρώπων.
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 21 Μάιος 2017 22:46
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 38
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB