spacer.png, 0 kB

 

             ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
       Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
       ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ
              
    
     ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016    


Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
           1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
Ο ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ κ.ΖΑΚΧΑΙΟΣ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Παρασκευή, 19 Σεπτέμβριος 2014 23:33

Ζακχαίο, τον φώναξε ο Χριστός με το όνομά του!

Δεν ενοχλήθηκε ο Χριστός επειδή ο Ζακχαίος ήταν πολύ αμαρτωλός, σαν αρχιτελώνης που ήταν, αλλά τουναντίον είδε την ιδιαιτερότητά του και τη διάθεσή του να δει τον Χριστό προσωπικά και όχι χαμένος μέσα στο απρόσωπο πλήθος.

Προσωπική λοιπόν η κλήση του Χριστού προς πάντα άνθρωπο.
Ο Χριστός απευθύνεται σε κάθε ένα μας προσωπικά αρκεί να ξεχωρίσουμε από το πλήθος!.
φ.σ

Περισσότερα...
 
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΕΤΗΡΙΔΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Ο Χριστός τους μαθητές Του τους έκαμε αλιείς ανθρώπων. Διαλέγει Εκείνος ψαράδες ανθρώπων και καταργεί τους παπάδες των ανθρώπων. Πρέπει να ποιείς την αλήθεια του Θεού για να είσαι πραγματικός ιερέας του Υψίστου. 
Ο απ. Παύλος λέγει στην προς Ρωμαίους επιστολή του ότι έγεινα υπηρέτης του Ιησού Χριστού προς τα έθνη , ιερουργών το ευαγγέλιο του Θεού!Ιερουργός σημαίνει ο θυσιάζων ιερεύς. Τι να θυσιάζει όμως;     Η θυσία του εαυτού μας, η προσφορά του εαυτού μας είναι απαραίτητο στοιχείο αναγνώρισης των λειτουργών του Θεού. 
Η λογική μας λατρεία είναι η θυσία η ζώσα, αγία, ευάρεστη εις τον Θεόν-η υπακοή μας ,η πρακτική διακονία,η υπηρεσία της αληθείας,το δόσιμο,η συνταύτιση με το προσφερόμενο,το θυσιαζόμενο. Οι πνευματικές θυσίες αγιασμού που προβλέπονται στο Λόγο Του έχουν αξία και όχι το θυμιατήρι βδελυγμάτων εθελοθρησκείας. 
Να λατρεύουμε τον Θεό εν πνεύματι και εν αληθεία γιατί τέτοιους λατρευτές θέλει. Πρέπει να ιερουργούμε το ευαγγέλιο του Θεού,τον Λόγο του Θεού και όχι τον λόγο και τις παραδόσεις των ανθρώπων..
Μη γίνεσθε δούλοι ανθρώπων λέγει ο Λόγος του Θεού.Όποιος γίνεται δούλος ανθρώπων δεν μπορεί να είναι ελεύθερος του Θεού. Η ελευθερία του πνεύματος του Θεού γεννάει τις αξίες,η καταδυνάστευση εμποδίζει.Ο Θεός φτιάχνει ελεύθερους ανθρώπους καταρτησμένους με την ελευθερία του πνευματός Του.Ο άνθρωπος φτιάχνει μηχανές,ειδικεύεται στη ρομποτική μηχανική,σε κλώνους αυθαίρετου copy and paste."Εν τη ελευθερία λοιπόν, με την οποίαν ηλευθέρωσεν ημάς ο Χριστός, μένετε σταθεροί, και μη υποβληθήτε πάλιν εις ζυγόν δουλείας." Γαλ.5:1-2
φ.σ
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 03 Σεπτέμβριος 2014 21:10
Περισσότερα...
 
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
alt

Προσπαθώ να φανταστώ τί είδους δικαιολογίες θα προβάλουν στον Θεόν εκείνοι που, ενώ ήξευραν την πρόσκληση του Θεού για τη σωτηρία τους, αμέλησαν να ανταποκριθούν σ’ αυτήν θετικά! Άλλοι για να μη ταπεινωθούν, άλλοι για να μη γίνουν ‘αποσυνάγωγοι’ από το εκκλησιαστικό ή κοινωνικό τους περιβάλλον, άλλοι για υλικά ωφέλη και άλλοι για άλλους λόγους αμελούν ή απορρίπτουν το φως γιατί, στην πραγματικότητα, προτιμούν το σκότος μάλλον παρά το φως διότι είναι πονηρά τα έργα τους... Φως μη χρησιμοποιηθέν ή εφαρμοσθέν γίνεται αργά ή γρήγορα σκοτάδι.

                απο Γιάννη Μπαλτατζή

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 03 Σεπτέμβριος 2014 20:46
Περισσότερα...
 
ΟΠΕΡ ΕΔΕΙ ΔΕΙΞΑΙ
ΦΑΚΟΣ ΜΑΡΑΝΑΘΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 15 Σεπτέμβριος 2014 23:10
alt
Περισσότερα...
 
ΘΡΗΣΚΕΥΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   

alt
Φορολόγηση γονέων ανάλογα με τα πόσα τέκνα έχουν, μυρηκάζεται και καταπίνει ακορέστως  το φοροτεχνικό τμήμα του Υπουργείου οικονομίας... Κυνηγούν και θηρεύουν τους πολύτεκνους και δεν είναι τυχαίο που αυτούς βρήκαν για να αποσπάσουν τα ψιχία των παιδιών τους. Δεν εννοούν και δεν διακρίνουν παρά μόνο την αδικία και την αρπάγη.

Το σύστημα όμως κάνει στραβά μάτια στους ειδικού τύπου μεγαλο-μαυρο-σχήμονες  πολύτεκνους της θρησκευτικής οικογενειοκρατίας...
Οι θρησκευτοπατέρες είναι αυτοί που απαλάσσονται  δόσεων,δεν έχουν καμία υποχρέωση,οικείοι γαρ του συστήματος λήψεων.

Είναι η υπερέχουσα θρησκευτική κάστα των πατέρων με τα πολλά τέκνα που τους ενεχυρίασε αυτόματα το πρόγραμμα ευγονικής της πατρώας φυλής ... Αυτοί είναι οι ενχειριζόμενοι την πατερίτσα ως εργαλείο εξουσίας ,εκμετάλλευσης και καταδυνάστευσης παρά υποστήριξης και καθοδήγησης.

Γιατί άραγε η αμύθητη εκκλησιαστική περιουσία δεν απασχολεί κανένα ,είτε ανιόντα είτε κατιόντα; Το αξιοπερίεργο είναι ότι δεν απασχολεί ούτε τη Τρόικα ,ούτε τους εντολοδόχους προισταμένους της Ευρώπης και του ΔΝΤ. Κανένας δεν έχει πει κουβέντα για τους πεφορτωμένους θησαυρούς των μοναστηρίων και των λοιπών χρυσοφόρων ευαγών θρησκευτικών ιδρυμάτων. Τους τόνους των ταμάτων και των χρυσάγιων.

Όλοι μας εύκολα και αβίαστα καταδικάζουμε και μεμφόμαστε τις αγοραπωλησίες χρυσού και τα φυτρωμένα παντού παραμάγαζα της χρυσοθηρίας που λυμαίνονται αισχροκερδώς τον πένητα,τον φτωχό,τον εν απογνώσει άνθρωπο αλλά πως και δεν μυκτηρίζουμε τα βαρέως τύπου σεντούκια των πλουτο θρησκευτικών ιδρυμάτων ,των προβεβλημένων υπερπαναγιών και κάποιων υπεραγίων έναντι άλλων ολιγώτερον "αξιοτίμων" αγίων και οσίομαρτύρων; Τι τάχα δεν έμεινε ούτε ένα δεκάλεπτο της χήρας στο πάτο; όλα έχουν μοιρασθεί στους φτωχούς,στους κατατρεγμένους,στους πεινώντες ;

                                                                  φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 04 Σεπτέμβριος 2014 00:34
Περισσότερα...
 
ΑΝΑΙΡΕΣΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

earth with light
ΑΝΑΙΡΕΣΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

Βλέπουμε το παρελθόν του σύμπαντος και δεν είναι παρά το φώς των κάθε αστεριών πριν εκατομμύρια έτη φωτός . Οι σχηματισμοί των αστεριών ονοματοδοτήθηκαν , νοηματοδοτήθηκαν και συμβολοποιήθηκαν από τους ανθρώπους. Αυτοί , οι σχηματισμοί που βλέπουμε , είναι πριν από πολλά εκατομμύρια έτη φωτός λόγω το ότι για να έρθει το φώς από εκεί και να διανύσει τόση απόσταση περάσαν εκατομμύρια έτη. .Δεν ανταποκρίνεται στην τωρινή πραγματικότητα .
απο επιστολή θεολόγου κ.Σ Καρυοφύλλη
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 03 Σεπτέμβριος 2014 20:47
Περισσότερα...
 
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η΄ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Ο χειρότερος εχθρός μου είναι ο εαυτός μου,άρα όλοι οι άλλοι είναι καλύτεροι από 'μένα! Ας το σκεφθούμε λίγο... Γιαυτό είναι απαραίτητο να θεωρούμε αλλήλους υπερέχοντας. Αν υποστηρίζω ότι είμαι καλύτερος, αγιώτερος, πνευματικότερος σημαίνει ότι δεν έχω επαρκή γνώση του εαυτού μου.

Αν ομφαλοσκοπώ συνέχεια το μόνο που επιτυγχάνω να αποκτήσω μιά γενναία κύρτωση... και θα περπατώ όχι όρθιος αλλά σηκωτός
με σωληνάκια τεχνητής υποστήριξης απο τους πάντα πρόθυμους προς τούτο κόλακο-πάροχους...

Δεν είναι καλό ο άνθρωπος να αυταπατάται.Αν βάλω δε και την κατάληξη -ότατος τότε έχω ξεφύγει σε ηλιοθεωρήσεις και αεροσυλέξεις . Ας επιτρέψουμε τον Κύριο να δώσει Εκείνος την αξία στον καθένα μας και όχι εμείς να προβάλλουμε την όποια αξία μας απαξιώνοντας τους άλλους. Οι προκαταλήψεις μας οδηγούν στο να φρονούμε παραπάνω απο όσο πρέπει να φρονούμε.
 

Ο Σωκράτης θεωρούσε ως βάση και κρίσιμη αρχή της προσέγγισης της γνώσης την απαλλαγή όλων των προκαταλήψεων και προδιαθέσεων.Γιαυτό και ξεκινούσε απο το πρώτο βήμα της σοφίας που είναι ακριβώς η επίγνωση της άγνοιάς του.Ένα ξέρω ότι δεν ξέρω τίποτα και πρέπει να πάω να μαθητεύσω παρα τους πόδας του μόνου Διδάσκαλου Ιησού Χριστού για να μπορώ να σταθώ στα πόδια μου ,χωρίς να στηρίζομαι σε κανένα ώμο και σε κανένα δεκανίκι, περπατώντας την οδό της αλήθειας και του φωτός Του.
                                     φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 13 Σεπτέμβριος 2014 23:37
Περισσότερα...
 
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt

Στο βιβλίο του Nielsen "η θρησκεία του Σολζενίτσιν" περικλείεται μιά προσευχή που σε ελεύθερη απόδοση είναι κάπως έτσι:

" Πόσο ευχάριστο είναι για μέ να ζω με Σένα Κύριε. Πόσο ευχάριστο για μένα να πιστεύω σε Σε.
Όταν στο πνεύμα μου νοιώθω χαμένος, περιπλεγμένος και απογοητευμένος.
Όταν και ο πιο οξυδερκής δεν μπορεί να δει πιο πέρα παρά την νύκτα.Και δεν μπορεί να ξέρει τι στην αύριο πρέπει να κάνει.
Συ μου δίνεις σίγουρη βεβαιότητα. Πως υπάρχεις, πως με φυλάς. Και δεν θα επιτρέψεις οι δρόμοι της δικαιοσύνης να κλειστούν σε μένα..."
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 03 Σεπτέμβριος 2014 21:17
 
ΠΟΤΕ ΦΕΥΓΟΥΜΕ Ή ΠΩΣ ΦΕΥΓΟΥΜΕ;
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 05 Νοέμβριος 2008 21:02
alt

"Διότι πρέπει πάντες να εμφανισθώμεν έμπροσθεν του βήματος του Χριστού, διά να ανταμειφθή έκαστος κατά τα πεπραγμένα διά του σώματος καθ' α έπραξεν, είτε αγαθόν είτε κακόν."Β΄Κορινθ.5:10

Το ερώτημα της παραπάνω επικεφαλίδας δεν είναι ρητορικό. Είναι πέρα για πέρα πραγματικό.

Είναι ένα γεγονός που αργά ή γρήγορα θα συμβεί σε όλους μας. Είναι όμως πραγματική και η παραπάνω δήλωση του απόστολου Παύλου και καλό θα ήταν να
την λάβουμε σοβαρά υπό όψιν μας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 03 Σεπτέμβριος 2014 20:41
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 13 από 32
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB