spacer.png, 0 kB

alt

             ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
       Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
       ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ
              
       
ΜΑΡΤΙΟΣ 2015


Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
1  2  3 4 5  6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
ΣΥΣΤΕΝΑΖΟΝΤΑΣ
ΕΙΚΟΝΟΜΗΝΥΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
 
alt
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 06 Ιούλιος 2014 13:52
Περισσότερα...
 
Η ΝΥΦΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ!
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

alt

Η αληθινή ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα ατελιέ νυφικών και η μέλλουσα νύφη καθώς δοκιμάζει τα νυφικά είχε μία απορία βλέποντας τις ουρές των νυφικών να απλώνονται γύρω της και ρωτάει: - αν θέλω να περπατήσω, θα μπορώ η μήπως κινδυνεύω να πέσω ; λέει η πωλήτρια , δεν θα υπάρχει πρόβλημα! Η νύφη τότε λέει : για μπροστά εντάξει , αλλά τι γίνεται , αν θέλω να περπατήσω προς τα πίσω; Η πωλήτρια μάλλον ξαφνιάστηκε με την ερώτηση και απαντά με βεβαιότητα : κοιτάξτε η νύφη δεν πάει ποτέ προς τα πίσω! εκτός εαν ...θέλει να φύγει απο τον γάμο!

Η νύφη δεν πάει ποτέ προς τα πίσω ! αυτή η φράση με έβαλε σε σκέψη...

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 21 Ιούνιος 2014 15:31
Περισσότερα...
 
Ερχονται κάποιες στιγμές...
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Παρασκευή, 06 Ιούνιος 2014 14:31

 
Έρχονται κάποιες στιγμές που κάμουν την αυτοκριτική τους οι άνθρωποι αλλά μένουν μέχρι εκεί-..nothing else to be changed! ... 

Αυτοσχεδίασα λοιπόν ένα πείραγμα...επι των στιγμών ίσως τις σταματήσω να μη φύγουν και χαθούν στο φύσημα του αγέρα.
..
 
"Κάποια pics αυτοκριτικής που απεγνωσμένα υψώνονται απο τη dead line της ζωής λες και θέλουν ν'αρπαχθούν,να σκαλώσουν ...να βρούν και να μείνουν στην αλήθεια που λυτρώνει αλλά ξεπέφτουν απο το βάρος της  πλάνητας εσωστρέφειας που τα καταβυθίζει μέσα  στον εγωλάσπιο βάλτο...

Απο τις γρίλιες του υπογείου  βγαίνει η μελωδία των κάποιων στιγμών που σ'αναγκάζουν να λες και να κλαις αλλά μέχρι εκεί...show must go on να λες η παράσταση πρέπει να συνεχίσει,να συνεχίσει η μαριονέττα στη μηχανικη της χορογραφία,αδύναμη να αρνηθεί την μοίρα που ο δυνάστης επέλεξε για αυτή...κενή απο πνεύμα ζωής,αυτενεργούς επιστροφής...

Δεν φτάνει ο άνυδρος λεκτικός σκεπτικισμός,δεν φτάνει η εξαίσια λυρικότητα που οι νότες της μουσικής σκέφτηκαν να σπρώξουν λίγο παραπάνω,δεν φτάνουν τα όνειρα  χρειάζεται και ο επιλεκτικός γυρισμός του ασώτου στο σπίτι του Πατέρα."

Η μουσικότητα ενός κομματιού συνίσταται από το μέτρο της πνευματικότητας που εκπέμπει ή όχι.
φ.σ
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 22 Ιούνιος 2014 01:02
Περισσότερα...
 
Ποδοσφαιροθρησκεία των εθνών εν απορία
ΕΙΚΟΝΟΜΗΝΥΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 23 Ιούνιος 2014 11:37
 
alt
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 12 Νοέμβριος 2014 13:20
Περισσότερα...
 
THROW IT AWAY
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Σάββατο, 12 Απρίλιος 2014 23:54
 

Η μουσικότητα δεν με αφήνει ανεπηρρέαστο και τολμώ μιά απόπειρα ερμηνείας...μιά πνευματική προσέγγιση των στίχων του μουσικού βίντεο.


"Σκέψεις θολές ,πικρές για την χωμάτινη ζωή με τα χαμένα όνειρα και τις λεηλατημένες προσδοκίες... μα ένα βλέμμα στο βιβλίο της ζωής που μου λέει ... πέτα την απόγνωση,την θλίψη, τις πεθαμένες έννοιες, υπάρχει ζωή ,υπάρχει ελπίδα!

Δώσε την αγάπη σου ,δώσε νόημα στη καθημερινή ζωή σου. Άνοιξε το χέρι σου πλατιά και άφησε τον ήλιο να λάμπει μέσα σου, για να σου δίνει κάτι που είναι για σένα και κανένας δεν μπορεί να στο στερήσει.

Υπάρχει ένα χέρι να σε κρατήσει ,ένα χέρι να σε βοηθήσει... ένα απαλό χάδι ψάχνει τον καθ 'ένα μας πάνω στη γη...

Ξεκουράσου και άπλωσε το χέρι σου ανοιχτό στο δώρο της ζωής και της αγάπης . Κράτα ανοιχτό το χέρι της καρδιάς σου και θάχεις πάντα δικά σου τα δώρα Του."

Μέσα στη νύκτα του κόσμου ας κοιτάμε ψηλά τον ήλιο της δικαιοσύνης του Χριστού... Είναι ήλιος ο Χριστός ζεστός, που ζει και λάμπει για μας.
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 22 Ιούνιος 2014 01:18
Περισσότερα...
 
ΣΙΩΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
alt

"Σιώπα, και θέλω σε διδάξει σοφίαν" Ιώβ λγ΄, 33.

Λένε πως αν πάρεις στα χέρια σου ένα μεγάλο κοχύλι και το βάλεις στ' αυτί σου τότε μπορείς να ακούσεις τον ήχο των κυμάτων της θάλασσας καθώς σπάνε και ξεχύνονται στην άκρη της αμμουδιάς. Πολύ περίεργο αλήθεια!

Δεν ξέρω αν είναι έτσι, όμως με έβαλε σε σκέψη, ότι για να έχεις κάποια πιθανότητα ν' ακούσεις τα κύματα, πρέπει να βάλεις το κοχύλι στ' αυτί σου και ταυτόχρονα να κάνεις απόλυτη σιωπή.

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 21 Ιούνιος 2014 15:33
Περισσότερα...
 
Πνευματική κατά Χριστόν νεωτερικότητα
ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Σάββατο, 21 Ιούνιος 2014 21:16
Όταν το συναίσθημα κυριαρχεί του πνεύματος δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε τον Θεό. Δεν μπορούμε να οδηγούμαστε από περιρρέοντα συναισθήματα. Μπορεί να μας αρέσει κάτι και το πιστεύουμε εύκολα και αβίαστα, αλλά αυτό που μας αρέσει,είναι σίγουρα αρεστό στον Θεό; Αν δεν είναι αρεστό στον Θεό, τότε ματαιοπονούμε μέσα στις δικές μας αντιλήψεις.

Είναι ανάγκη να εκζητούμε το αρεστό εις τον Θεό και αυτό γίνεται εφικτό μόνο αν αφήνουμε το πνεύμα του Θεού να μας αλλάζει και να μας καθοδηγεί εις πάσαν την αλήθεια.Και αυτό γίνεται μέσα απο την προσεκτική,μετά σπουδής μελέτη του ευαγγελίου του Χριστού.

Η δυναμική της μεταμόρφωσης, η κατά Χριστό πνευματική νεωτερικότητα ανατρέπει την γηράσκουσα πλησίον αφανισμού σαρκική αισθητική μας.

                                             φ.σ
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 26 Ιούνιος 2014 21:44
Περισσότερα...
 
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΙΒΕΝ ΧΟΚΙΝΓΚ "ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ" ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ INTERN. HERALD TRIBUNE ΩΣ ΓΕΜΑΤΟ ΚΑΚΟΗΧΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 04 Ιανουάριος 2011 00:02
 

alt

Κριτική απο την International Herald Tribune / του Dwight Garner πάνω στο βιβλίο του STEPHEN HAWKING και LEONARD MLODINOW "Το μεγάλο Σχέδιο" The Grand Design εκδ. Bantam Books/Random House, σελ. 198

Ο Στίβεν Χόκινγκ,αναφέρεται σαν καταπληκτικός μαθηματικός αλλά και εξίσου καταπληκτικός πωλητής των βιβλίων του...Το βιβλίο του "Σύντομη ιστορία του χρόνου" πούλησε περι τα 8 εκατ.αντίτυπα. Ο σχολιαστής αναφέρει ότι αυτό οφείλεται εν μέρει στην ιδιαίτερη προσωπική του ιστορία και επισημαίνει το γεγονός της εμφάνισής του με  το αναπηρικό καροτσάκι του και το απόκοσμο πρόσωπό του στο εξώφυλλο του βιβλίου και όχι στο οπισθόφυλλο όπως συνηθίζεται στα βιβλία επιστημονικού περιεχομένου. Επίσης αναφέρει το γεγονός  ότι επιδόθηκε στην εμπορική εκμετάλλευση του Θεού (godmongering) αν και δεν είχε καμία θρησκευτική κλίση στη διάρκεια της καριέρας του. Η σύζυγός του σε αυτοβιογραφικό της πόνημα   τον είχε xαρακτηρίσει ως άθεο-όμως αυτός στο τέλος του  βιβλίου του δεν δίστασε να δηλώσει  ότι η ανακάλυψη μιας ενιαίας κοσμογονικής θεωρίας μπορούσε  να βοηθήσει να καταλάβουμε τον νου του Θεού... Τώρα στο νέο του βιβλίο "Το μεγάλο σχέδιο"  θέλει το Θεό νεκρό...και έχει ήδη δημιουργήσει θόρυβο πάλι χρησιμοποιώντας μια διαφορετική τοποθέτιση ή εμπορική εκμετάλλευση σχετικά με τον Θεό.  Προχωρώντας η έγκριτη εφημερίδα  στον σχολιασμό του νέου του βιβλίου το χαρακτηρίζει απογοητευτικά ισχνό και άκομψο -σαν να εξηγεί τα σύνεφα και τη βροχή σε νήπια-. Δεν διστάζει η εφημερίδα να κατανομάσει το μεγάλο σχέδιο του Χόκινγκ ως βιβλίο που είναι γεμάτο κακόηχες ανοησίες...

Μπορείτε στη συνέχεια να διαβάσετε όλο το άρθρο της
International Herald Tribune που δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή  της 31/12/10-2/1/11
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 21 Ιούνιος 2014 15:28
Περισσότερα...
 
ΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΠΑΛΑΤΙΑ
ΕΙΚΟΝΟΜΗΝΥΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Σάββατο, 14 Ιούνιος 2008 10:16
alt
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 21 Ιούνιος 2014 15:26
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 13 από 28
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB