spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1

 
             ΜΑΡΑΝΑΘΑ
              
             
 ΙΟΥΛΙΟΣ 2014


Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
    1  2 3  4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
΄Ευρωστη Μονή Βουτατοπεδίου !
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Πέμπτη, 25 Μάρτιος 2010 21:53

Προσοχή εισέρχεσθε σε χρυσή ζώνη Βούτα-του-πεδίου!

Άγ. Οφσόρ δεν υπάρχει ...είναι σίγουρο;ούτε  Ρασαντέλ  ; όμως είναι πραγματικά ευρηματικό το όνομα, πιθανόν να βγαίνει απο το  ράσα-delete!
Η μονή "Βούτα το πεδίον" είναι θεμελιωμένη σε αξίες ...και τι αξίες  "δομημένες" , Μον-αστικά ακίνητα αξίας εκατομυρίων ευρώ.
Έυρω-στες Μονές με ειδίκευση στα χρυσ-άγια, Αθω-σαυρίζουσες,
εσφιγμένες απο τους θησαυρούς, χρυσοβαλαντωμένες.
Καλά δεν τους έφτανε η ...χρυσή ζώνη η αποκαλούμενη της μητέρας του Χριστού; ενα μέρος απο το καλάμι (αυτό πιθανόν να μη είναι χρυσό)...με το οποίο έδωσαν ξύδι στον Χριστό; ένα τεμάχιο... Τιμίου Ξύλου, το χρυσό  ποτήρι του αυτοκρ. Μανουήλ που κάνει το νερό... φάρμακο,και πλήθος απο ..."θαυματουργές εικόνες";
Η μονή , διαθέτει και ελικοδρόμιο για να μπορούν να προσγειώνονται τα ελικόπτερα των πλούσιων και διάσημων που την επισκέπτονται,
Τύφλα νάχει ο Soros βλέποντας το άγιο όρος! .
Περισσότερα...
 
ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΝ ΝΑ ΑΚΟΥΝ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΝΑΙ,ΘΕΙΚΑ ΟΧΙ!
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Σάββατο, 12 Νοέμβριος 2011 02:44
- Οι Αθηναίοι αρέσκονταν να ακούν νέα πράγματα...όχι για να μάθουν, μη τρελαθούμε, αλλά για να συζητήσουν...πεθαίνανε άλλωστε για συζήτηση και φιλοσοφία.
Νέα παράξενα ακούσματα στα αυτιά τους για κάποιον Ιησού και κάτι άλλο πολύ παράδοξο, ακατανόητο, εντελώς άγνωστο γι αυτούς και την υψηλή σοφία τους.Κάτι σαν τη φράση "...αναστήσας αυτόν εκ νεκρών..." Ανάσταση από τους νεκρούς! Έ μιά στιγμή,πάει πολύ αυτό Παύλε... είναι πολύ περίεργα αυτά που μας λες, δεν τα έχουμε ξανακούσει μεν, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε οποιαδήποτε καινούργιο θέμα αλλά όλα έχουν και τα όρια τους , δεν μπορείς να μας λες για ανάσταση νεκρών,αυτό είναι για μας πέραν πάσης νόησης και προσέγγισης.Και επειδή εμείς τα ξέρουμε όλα πολύ καλά δεν σου επιτρέπουμε να μιλάς,είσαι άξιος της χλεύης μας,της γελοιοποίησης,της απόρριψης,του εξοστρακισμού.Δεν μπορείς να μιλάς για ανάσταση νεκρών,είναι εντελώς αδιανόητο και εξωπραγματικό για μας. Εμείς πιστεύουμε στην αθανασία των ψυχών...
                                     φ.σ

Περισσότερα...
 
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
 
 

Το επίθετο χριστιανός μετά την παρέλευση των αποστολικών χρόνων προσφέρθηκε ευρέως σε κάθε τυχάρπαστο σαν απαραίτητο γνώρισμα κατάταξης σε ένα δόγμα ή σ' ένα θρήσκευμα.

Ετσι μπορούσαν άνετα να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες τύπου διατάγματος Μεδιολάνων όπου εν μία νυκτί ο λαός μιας αυτοκρατορίας έγινε χριστιανός.

Ακόμη πέτυχαν να καθ υποτάξουν ευκολόπιστες παραδοσιακές συνειδήσεις με σύνθημα <Ο Θεός σώζει την βασίλισσα ή τον βασιλιά>! έφθασε να αποτελέσει και προϊόν εμπορικών συναλλαγών ιδιαίτερα προσοδοφόρου στα χρόνια του μεσαίωνα με τα επαίσχυντα συγχωροχάρτια.

Μπόρεσε ακόμα να γίνει εφαλτήριο τιμωρίας για αποφάσεις ρίψεως βομβών εναντία στους απίστους...

Περισσότερα...
 
WISHES IN CHRIST
IN ENGLISH

As everything around us failed, financially, politically, morally and this world understands that its future is completely dark, so it seeks, protests, revolts without any solution unfortunately, because it is clear….


But the wicked are like the troubled sea; for it cannot rest, and its waters cast up mire and dirt. There is no peace, saith my God, to the wicked(Isaiah 57:20,21)
   
Let us be closer to our Lord
with much prayer and Bible studies, during the whole new year, He allow us to enter by His mercy.

             
MARANATHA
            
Περισσότερα...
 
ΕΠΙΤΥΜΒΙΟΝ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ


"Πέθανες κι έγινες κι εσύ: ο καλός./

Ο λαμπρός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης./

Τριάντα έξη στέφανα σε συνοδέψανε, τρεις λόγοι αντιπροέδρων,/

εφτά ψηφίσματα για τις υπέροχες υπηρεσίες που πρόσφερες. /

Α, ρε Λαυρέντη, εγώ που μόνο το ‘ξερα, τι κάθαρμα ήσουν,/

τι κάλπικος παράς, μια ολόκληρη ζωή μέσα στο ψέμα./

Κοιμού εν ειρήνη δε θα ‘ρθω την ησυχία σου να ταράξω./

(Εγώ, μια ολόκληρη ζωή μες στη σιωπή θα την εξαγοράσω
πολύ ακριβά, κι όχι με τίμημα το θλιβερό σου το σαρκίο)./

Κοιμού εν ειρήνη. Ως ήσουν πάντα στη ζωή: ο καλός,/

ο λαμπρός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης./
Δεν θα'σαι ο πρώτος ,ούτε δα κιο τελευταίος "

Επιτύμβιον 
ένα ποίημα του Μανώλη
Αναγνωστάκη που περιγράφει  πάντα επίκαιρα  το image του κόσμου που φτιάξαμε, και που δεν τολμούμε να αλλάξουμε γιατί έτσι γινόμαστε αποδεκτοί, έτσι λειτουργούμε, έτσι ζούμε μέχρι να καταθέσουμε το κάλπικο σαρκίο μας. Πεθαίνουμε μέσα στην υποκρισία και τη διαφθορά, την παρακμή και αδικία, την θλιβερή αμετανοησία. Μιά εικονική πραγματικότητα που τη σκηνοθετούμε και  βιώνουμε, την συντηρούμε και την αναπαράγουμε μεταδίδοντάς την  στα παιδιά μας . Όλος ο κόσμος σε μια φαύλη παράσταση απελπισίας και  θανάτου.

Μέσα σ'αυτή τη κατάσταση ο Χριστός μιλάει στον καθένα μας  Εαν δεν μετανοήσουμε και δεν τον δεχθούμε σαν σωτήρα μας, θα πεθάνουμε μέσα στις αμαρτίες μας,και δεν το λέει αυτό για να μας απογοητεύσει αλλά γιατί είναι η μοναδική λύση που έστειλε ο Θεός για μας.
Ο φιλόσοφος Σωκράτης είχε καταλάβει την ανθρώπινη ανεπάρκεια  και είχε προβλέψει ότι μόνο αν  ένας Θεός στείλει κάποιον μπορεί να αλλάξει και σώσει τους ανθρώπους...

Ο Χριστός  ήλθε για να μας πει την αλήθεια, ήλθε να μας βοηθήσει να καταλάβουμε ποιοί είμαστε και που βαδίζουμε,δεν ήλθε για να μας καταδικάσει αλλά για να μας ελευθερώσει απο τον δουλοπάροικο κακό εαυτό μας,να αλλάξει το μυαλό μας,να σκεφτόμαστε και να ζούμε  όπως Εκείνος.
                                         
φιλ σωτ

Περισσότερα...
 
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΜΩΝ
ΜΑΡΑΝΑΘΑ BAND
Παρασκευή, 16 Σεπτέμβριος 2011 16:01

Περισσότερα...
 
N.Καζαντζάκης: Η λέξη Θεός και η λέξη Ανήφορος
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ

erimos anavasi

  Όσο έγραφα, δυό λέξεις έρχονταν και ξανάρχονταν, έλεγε ο Νίκος Καζαντζάκης.

Η λέξη Θεός και η λέξη Ανήφορος.

Και για ένα ήμουν σε όλη μου τη ζωή βέβαιος: πως ένας δρόμος, ένας μονάχα οδηγάει στο Θεό, ο ανήφορος.

Ποτέ ο κατήφορος, ποτέ ο δρόμος ο στρωτός. Ο ανήφορος μονάχα.

Περισσότερα...
 
ΕΞΩΓΗΙΝΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ;
ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Εξωγήινοι υπάρχουν, αλλά καλό θα είναι η ανθρωπότητα να μην επιχειρήσει να επικοινωνήσει μαζί τους..."Η πραγματική πρόκληση είναι να βρούμε με τι μοιάζουν πραγματικά. Μπορεί να είναι για παράδειγμα απλώς μικρόβια ή σκουλήκια"! Αυτά είπε ο διάσημος αστροφυσικός Στηβεν Χόκινγκ στο "Discovery Channel"

Στο διάσημο αστροφυσικό... θα τολμούσαμε να πούμε , απλά τα παρακάτω :
Το μαθηματικό μυαλό του δεν μπορεί να αρκεσθεί στα γήινα σκουλήκια και μικρόβια που υπάρχουν άπειρα ,γύρω μας και μέσα μας; Γιατί άραγε ψάχνει στo σύμπαν εξωγήινα σκουλήκια; Αγωνίζεται επίμονα ψάχνοντας στ'άχυρα να βρεί τον πολυπόθητο ψύλλο !
Περισσότερα...
 
ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ
ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ


«Δώσε μου κάποιον ταπεινό, σεμνό, γεμάτο αγάπη και για τον Θεό και τον άνθρωπο, έναν άνθρωπο γεμάτο έλεος και καλά έργα, δίχως διχοστασία ή υποκρισία και άσε τη ψυχή μου να βρίσκεται με τέτοιους Χριστιανούς, όποιοι και αν είναι και οποιανδήποτε γνώμη έχουν. Οποιοσδήποτε κάνει το θέλημα του Πατρός, αυτός είναι ο αδελφός μου …»
                         
Τζον Γουέσλεϋ
                                          (1703-1791)
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 13 από 22
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB