spacer.png, 0 kB

alt

             ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
       Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
       ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ
              
       
ΔΕΚEMΒΡΙΟΣ 2014


Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
   1  2 3 4  5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
ΕΙΡΗΝΗ ΔΙΑΠΑΝΤΟΣ ΕΝ ΠΑΝΤΙ ΤΡΟΠΩ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Πέμπτη, 22 Αύγουστος 2013 20:48
“Επι πασιν δε τουτοις την αγαπην ητις εστιν συνδεσμος της τελειοτητος σπουδάζοντες να διατηρήτε την ενότητα του Πνεύματος διά του συνδέσμου της ειρήνης,και η ειρηνη του Χριστού βραβευετω εν ταις καρδιαις υμων εις ην και εκληθητε εν ενι σωματι και ευχαριστοι γινεσθε” Κολοσσαείς 3:14-15

Ίσως μέσω της πνευματικής δικτύωσης να υπάρχει η ελπίδα ένωσης,ενσωμάτωσης του λαού του Θεού.Μπορεί να φαίνεται πολύ τολμηρό και ανήκον στη σφαίρα του ιδεαλισμού. Όμως ο Χριστός δεν ήλθε να συνεχίσει τον ιδεαλισμό του Πλάτωνα και τον πρώιμο αγνωστικισμό των σοφιστών αλλά πρώτα έπραξε την αγάπη και μετά τη δίδαξε. Η αγάπη ,σαν πρακτική και σαν συμπεριφορά δεν είναι ιδεατή,δεν ανήκει στο φάσμα του ιδεατού κόσμου,δεν είναι ιδεοληψίας εγκώμιο αλλά υπηρετική, βιωματική, προσφορά ζωής .

Οι δεσμοί αίματος των αδελφών του Χριστού πρέπει να μαρτυρηθούν στους πάντες,να γίνουν φανεροί,να αναδειχθούν . Το χυθέν αίμα του Χριστού λαλεί καλύτερα απο του Άβελ, μας ονομάζει αδελφούς Του και ζητά να ζήσουμε την αδελφοποίηση ,να ενωθούμε εν τη αγάπη Του,για να δουν οι άνθρωποι live το έργο του Θεού στη ζωή και τη πρακτική μας.

Η δική Του αγάπη είναι ο σύνδεσμος της τελειότητας στον άγιο Ναό Του και μεις λίθοι ζώντες δια του ζέοντος πνεύματός Του συνδεδεμένοι...
Δεν υπάρχουν στο άγιο τόπο των σκηνωμάτων του Υψίστου διαχωρισμοί ανισοτήτων, ιδιοτελείς άνθρωπινες κανονικότητες, ούτε κοινωνικές προσαρτήσεις...
Τέλος στη χαμαιλεόντια κοινωνία της αδικίας, του διαίρει και βασίλευε.


Πρέπει να καταρρεύσει το οποιοδήποτε κοσμικό ψεοδοκονίαμα κοινικοθρησκευτι- σμού που φαντάζει στολισμένο και απαστράπτον,για να μη έχουμε οικιστικές ψευδαισθήσεις και αυταπάτες.

Ο Χριστός είναι ο σταλείς Υιός του Θεού, δεν είναι εκ της γης , είναι εκτός του κοινωνικοθρη-σκευτικού συστήματος και το αναιρεί,το ανατρέπει, συντρίβει τα δεσμά της δουλείας των νομο- παρασκευαστικών στοιχείων του κόσμου , και καλεί ως απελεύ-θερους να βγούμε και μεις έξω των στρατοπέδων συγκέντρω- σης του σύμμεικτου πλήθους.

Πρέπει να κρατήσουμε ανοικτή την θύρα Λόγου της αλήθειας Του που μπορεί να γίνει σήμερα μόνο μέσω της ηλεκτρονικής οδού.Δι' αυτής θα εισέλθουμε όλοι μαζί μέσα στον Λόγο, μέσα στον Χριστό-θα γίνουμε Ένα ,θα γίνουμε επι τέλους εν Χριστώ με την πρέπουσα τέλεια σημασία και μόνον τότε η λειτουργία της πίστης μας θα είναι εν δυνάμει ασφαλής και καρποφόρα. Τότε θα άρουμε πραγματικά το ζυγό Του που είναι ελαφρύς και καλός και θα συνεργασθούμε στον αγρό Του εν υπακοή πίστης.Τότε τα χειρόβολα θα προκύψουν σαν ώριμο καρποί της βιωμένης αγάπης μας

Ο μεγαλύτερος εφιάλτης του κοινωνικο-θρησκευτικού συστή- ματος είναι η επίτευξη ενότητας Χριστού μεταξύ όλων των πιστευόντων Του. Αυτό το θαυμαστό έργο θα γίνει πρακτικά εφικτό μόνο δια του συνδέσμου της ειρήνης μεταξύ μας. Η Ειρήνη του Χριστού θα μας ενώσει! Η αυτοπροαίρετη εκ καρδίας ανταπόκριση στο θείο Του κάλεσμα ,χωρίς βέβαια τους δικούς μας όρους θα δώσει στον Κύριο τη δυνατότητα να μας συγκεφαλαιώσει εν Αυτώ ώστε να φανεί η δική Του δύναμη και ισχύς στους προσμένοντες ιδείν τη δόξα του Θεού εν μέσω των ανθρώπων.

Δεν μπορούμε να ζήσουμε μισοί...Ζωή μισή δεν είναι ζωή.Το αναστημένο και ζων Σώμα του Χριστού είναι άρτιο,πλήρες,δεν έχει μώμο,ούτε κηλίδα,ούτε είναι ελλειπές ή συντετριμμένο ,η έχει θλάυσμα ή τι των τοιούτων.
φ.σ

Περισσότερα...
 
Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ ΜΕΣΙΤΗΣ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Τρίτη, 05 Ιούνιος 2012 01:28
Μόνο ένας μεσίτης είναι μεταξύ των ανθρώπων και του Θεού, ο μεγάλος μας Αρχιερέας όστις διήλθε τους ουρανούς, ο Ιησούς Χριστός ο Υιός του Θεού.

Αυτόν μόνον ο Θεός ανέστησε και έδωσε βεβαίωση εις πάντας και Αυτόν μόνον υπερύψωσε στα δεξιά Του και είναι ο μόνος αναστημένος και δοξασμένος Ιησούς Χριστός ο Κύριος.

Μεσίτες στον ουρανό άλλοι δεν υφίστανται γιατί δεν έχουν αναστηθεί από τον Θεό ακόμη.Η ανάσταση των δικαίων δεν έχει γίνει ακόμη και πρέπει να είμαστε απόλυτοι σ'αυτό.Ας μη ξεχνάμε το θλιβερό ολίσθημα κάποιων την εποχή του απ.Παύλου,του Υμέναιου και του Φιλητού που έλεγαν βέβηλες ματαιοφωνίες ότι έγεινε ήδη ανάσταση!" οίτινες απεπλανήθησαν από της αληθείας, λέγοντες ότι έγεινεν ήδη η ανάστασις, και ανατρέπουσι την πίστιν τινών"

Μεσίτες αποκλείονται γιατί μόνο Αυτός είναι ο αναστημένος στα δεξιά του Πατρός Θεού.

"Χριστός ο αποθανών, μάλλον δε και αναστάς, όστις και είναι εν τη δεξιά του Θεού, όστις και μεσιτεύει υπέρ ημών." Ρωμ. 8:34

φ.σ
 
Όχι ασφαλείς εν μακαριότητι θρησκευτικής ύπνωσης
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Τρίτη, 21 Μάιος 2013 21:34
Αν κάποιος αισθάνεται ασφαλής ενώ είναι στην πραγματκότητα ανασφαλής είναι παθολογικό σύμπτωμα. Μόλις αντιληφθεί κάτι τέτοιο χρειάζεται εργασιοθεραπεία πίστης και όχι αδρανή εσωστρέφεια, όχι καταστολή ύπνωσης αλλά εκζήτηση και επένδυση πνεύματος ,επείγουσα βίωση του κατά το πνεύμα ζέοντες ώστε να γίνει εφικτό... τον Κύριο δουλεύοντες.

Δεν ήμαστε εν αφοβία άποικοι μιας γήινης πατρίδας που κληρονομήσαμε απο ένα παραδοσιακό πατρογονισμό αλλά ξένοι και πάροικοι ,ανήσυχοι νομάδες μιας ουράνιας πατρίδας!Σαν τον Αβραάμ και μεις που πρόκρινε να μένει εν σκηναίς παρότι ήταν στη γη Χαναάν ...γιατί είχε προ των οφθαλμών του μιά άλλη πόλη επουράνια...όχι εδώ διαμένουσα και δεν θέλησε να μένει σε καμία χωμάτινη κατασκευή γι αυτό ακριβώς το λόγο.
Πρέπει να αποδράσουμε από την κλινική του πνευματικού ύπνου,δεν θα υπνοασκηθούμε σε φακιρικά καρφοκρέβατα.Πρέπει να βλέπουμε με τα μάτια της πίστεως ανοιχτά και όχι κλειστά εν υπνώσει. Να φρονούμε τόσο όσο να σωφρονούμε, όταν όμως είμαστε σε ύπνο δε νοούμε, δε σκεφτόμαστε αλλά ονειρευόμαστε.

Η θεραπεία του θρησκευτι- κού ψυχαναγκασμού γίνεται με την παρακίνηση του νου σε αυτά που ο Χριστός θέλει να σκεφτόμαστε και όχι σε ότι εμείς θέλουμε να σκεφτόμαστε.Οποιαδήποτε υπερβολή η υποβολή είναι ανάγκη να απορίψουμε, να διαγράψουμε όλα τα pre-packing πρέπει του κλωβού της θρησκόπηπτης νομοτέλειας.
φ.σ
Περισσότερα...
 
ΣΠΑΣΤΕ ΤΙΣ ΥΔΡΙΕΣ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
alt
Δεν είναι αυτοσκοπός η αγωνία. Η αγωνία δεν μπορεί να αιωρείται, δεν πρέπει να λειτουργεί σαν εκκρεμές. Πρέπει να συνοδευτεί απο την απόφαση για ενέργεια,για δράση,πράξη,εκτέλεση που δεν είναι άλλη απο την πρακτική και όχι θεωρητική υπακοή στο θέλημα του Θεού.Όχι ο λέγων Κύριε,Κύριε αλλά ο ποιών το θέλημα του Θεού.

Βολευτήκαμε μήπως και μεις στο φραστικό "Κύριε ελέησον" και αποστασιοποιηθήκαμε μονώντας τις απολήξεις του Πνεύματος του Θεού που εγείρει τα κεχαυνωμένα χέρια και τα παραλυμένα γόνατα.Ο Θεός μας καλεί να ευθυγραμμιστούμε με τον Λόγο Του,να Τον ακολουθήσουμε πιστά, έμπρακτα, αληθινά κάνοντας συνεχείς διορθώσεις αγιασμού . Λατρεύουμε τον Θεό σημαίνει Τον υπηρετούμε εν λόγω και έργω, με σεβασμό και ευλάβεια,ώστε να είμαστε ευάρεστοι εις Αυτόν.

Οι δραματικές εκφράσεις,οι αγωνιώδεις επικλήσεις είναι καλές και απαραίτητες αλλά είναι μόνο “σάλπιγγες”. Χρειάζεται να μη μείνουμε μόνο σ'αυτές αλλά είναι επιβεβλημένο να σπάσουμε τις “υδρίες” που κρατάμε... να υψώσουμε τις λαμπάδες του Πνεύματος του Θεού και να σταθούμε μαζί ενωμένοι μάρτυρες και εκτελεστές του έργου του Θεού στον κόσμο. Μας θέλει συνεργούς Του, στο έργο που εργάζεται ο Θεός ,όχι άπρακτους,όχι μοιρολάτρες,όχι απαισιόδοξους ,όχι μεμψίμοιρους και αδρανοποιημένους.

Ας θυμηθούμε τις μέρες του Γεδεών με ελάχιστους τριακόσιους αληθινούς Ισραηλίτες που δεν ανήκαν στο μέγα πλήθος των φοβισμένων και δειλών,ο Θεός έκαμε θαυμάσια και μεγαλεία σώζοντας τον λαό απο αναρίθμητους εχθρούς.

φ.σ
Περισσότερα...
 
Ο Υιός του Ανθρώπου όχι ο θεάνθρωπος
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Τρίτη, 16 Ιούλιος 2013 22:02
"Ούτως είναι και γεγραμμένον· Ο πρώτος άνθρωπος Αδάμ έγεινεν εις ψυχήν ζώσαν· ο έσχατος Αδάμ εις πνεύμα ζωοποιούν. Πλην ουχί πρώτον το πνευματικόν, αλλά το ζωϊκόν, έπειτα το πνευματικόν. Ο πρώτος άνθρωπος είναι εκ της γης χοϊκός, ο δεύτερος άνθρωπος ο Κύριος εξ ουρανού" Α΄Κορινθ.15,45-47

Ο Υιός του ανθρώπου, το σπέρμα της γυναικός που συντρίβει το κεφάλι του φιδιού. Ο Υιός του ανθρώπου όχι ο Υιός του θεανθρώπου.

Δεν μπορεί ένας θεάνθρωπος να πληρώσει το αντίλυτρο της σωτηρίας του ανθρώπου.Άνθρωπος αμάρτησε ,άνθρωπος έπρεπε να πληρώσει .Ποιός μπορούσε να εξαγοράσει,να εξοφλήσει το χρέος των αμαρτιών και να σώσει άνθρωπο αφού όλοι μας είμασταν αμαρτωλοί χρεώστες... Μόνο ένας ο μοναδικός άγιος άνθρωπος ,ο Χριστός εξοφλεί το χρέος των αμαρτωλών ανθρώπων .

Η παιδαγωγική διδασκαλία για να είναι καρποφόρα πρέπει να είναι παραδειγματική. Ο Χριστός είναι το παράδειγμα ζωής,το πρότυπο του νέου πνευματικού ανθρώπου τον οποίο πρέπει να αποδεχθούμε για να αλλάξουμε ριζικά ,να μετανοήσουμε και να επιτρέψουμε στον νου του Χριστού,δηλαδή στο πνεύμα του Χριστού να μας κάμει νέους αληθινούς ,ελεύθερους ανθρώπους. Μόνο υπακούοντας στον νου του Χριστού μπορεί να αλλάξει η πονηρή μας φύση.

Η επι γης πορεία του Υιού του ανθρώπου Ιησού Χριστού είναι το διδασκαλικό παράδειγμα για κάθε άνθρωπο που θέλει να ακούσει τη φωνή Του,τον Λόγο ζωής που ο Θεός έστειλε για να πάρουν ζωή οι νεκροί σαρκικοί άνθρωποι και να γίνουν νέοι πνευματικοί άνθρωποι, ζώντες αδελφοί του Χριστού και δι' Αυτού υιοί του Θεού .

Οι φύσεις είναι ξεχωριστές και διακριτές. Υπάρχει η θεϊκή φύση, η αγγελική και η ανθρώπινη φύση. Δεν εμπλέκονται οι φύσεις. Ο Χριστός εκκένωσε τη θεϊκή φύση και πήρε την ανθρώπινη φύση για να κάνει το έργο της απολύτρωσης του ανθρώπου.
Ο Χριστός ελαττωμένος-(τον δε ολίγον τι παρά τους αγγέλους ηλαττωμένον Ιησούν βλέπομεν διά το πάθημα του θανάτου με δόξαν και τιμήν εστεφανωμένον, διά να γευθή θάνατον υπέρ παντός ανθρώπου διά της χάριτος του Θεού) Εβρ.2:9- έχων την ανθρώπινη φύση κάτωθεν της αγγελικής φύσεως, κατίσχυσε την αμαρτωλή φύση μας και αιχμαλώτησε αιχμαλωσία, τη δύναμη της αιχμαλωσίας μας, τουτέστιν την αμαρτία στη σάρκα μας.
φ.σ

Περισσότερα...
 
ΕΧΕ ΠΙΣΤΗ
ΜΑΡΑΝΑΘΑ BAND
Σάββατο, 19 Νοέμβριος 2011 02:27
Έχε πίστη

Μέσα απ'τα δικά Του χέρια
έρχεται η βροχή γλυκά,
ο Κύριος χαρίζει τον ήλιο στα βουνά.
  ο Κύριος, ναι, δίνει
την τροφή τους στα πουλιά!
Αυτός δεν θα φροντίσει
για τα δικά Του τα παιδιά;

Πως μου λες ότι σε ξέχασε
πως μου λες ότι δεν σε ακούει,
πίστεψέ Τον είναι εκεί,
το δικό σου χέρι περιμένει.

Κι όταν η ζωή σε φέρνει
κατευθείαν στα βαθειά,
στις παλάμες Του θυμήσου
έχει την δική σου ζωγραφιά!
Τ'όνομά Του μόνο αξίζει
νάχεις μέσα στην καρδιά,
ο Κύριος γιατρεύει
του συντριμένου την καρδιά.

Πως μου λες ότι σε ξέχασε,
πως μου λες ότι δεν σε ακούει,
πίστεψέ Τον είναι εκεί,
το δικό σου χέρι περιμένει.

Κύριέ μου δεν με ξέχασες,
σαν Πατέρας μ'αγαπάς!
μάθε τώρα την καρδιά μου
να κοιτά μόνο ...σε 'Σένα,
Σε 'Σένα...σε 'Σένα.


Στίχοι και μουσική :
Σταυρούλα Σωτηροπούλου
 
Η ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Τρίτη, 18 Ιούνιος 2013 23:07
Τον Θεό ουδείς εχει δει πώποτε-ποτέ απόλυτο.

Εμείς οι άνθρωποι αν δεν έχουμε δει κάποιον και θέλουμε να αναφερθούμε σ'αυτόν,τον σχηματοποιούμε ως οντότητα στον νου μας. Του δίνουμε μιά συγκεκριμένη υπόσταση ,ένα πρόσωπο,μία μορφή. Έχουμε στον νου όχι μόνο το περίγραμμα αλλά και το εννοιολογικό περιεχόμενο, το σύνολο των ιδιοτήτων που περιέχονται και εκπέμπονται απο την προσωπικότητά του.
Αν δεν τον έχουμε δει ,έχουμε την αντίληψη και αδιάσειστη πεποίθηση ότι είναι ένας άνθρωπος όπως οι άλλοι που υπάρχουν και βλέπουμαι γύρω μας,και βέβαια συμμαρτυρεί σ'αυτό και η γνώση της ύπαρξης του εαυτού μας. Του εαυτού μας που είναι συγκεκριμένος, οριοθετημένος,μιά αυτόνομη ύπαρξη ξεχωριστή απο οποιαδήποτε έννοια μάζας,πολλαπλότητας.

Τον Θεό δεν τον έχουμε δει ,αλλά και εξ ορισμού αποκλείεται η πολαπλότητα,  μιάς και η έννοια Θεός είναι ταυτισμένη με την έννοια του Υψίστου,του Θεού του ζώντος αιωνίως,του μόνου Θεού που σαν Αυτόν δεν υπάρχει άλλος. Είναι ο ΩΝ,ο Αιώνιος Ύψιστος Θεός!

Ο Θεός εξ ορισμού αποκλείει την ισότητα τινός μαζί Του. Ο ίδιος ο Χριστός είπε πολύ καθαρά “ο Πατήρ μου μειζων μου εστιν και ουδεις δυναται αρπαζειν εκ της χειρος του Πατρός μου, Εγω και ο Πατήρ εν εσμεν” Η έκφραση του Χριστού δεν είναι δυνατόν να είναι αμφίσημη και να μη συναιρείται,να αντιλέγεται απο τα συμφραζόμενα  και μάλιστα στην ίδια πρόταση.Εδώ λέγει ότι τα πρόβατα δεν μπορεί να τα πάρει κανένας απο τα χέρια του Πατρός Μου Θεού που είναι μεγαλύτερος απο Εμένα.Και συνεχίζει Εγώ και ο Πατήρ είμαστε εν! Δηλαδή έχουμε ενότητα μεταξύ μας.“Εγώ και ο Πατήρ”-ενότητα πνεύματος όχι σώματος,όχι ύπαρξης γιατί προηγουμένως είχε πει ότι “είναι μεγαλύτερος απο Εμένα”
φ.σ

Περισσότερα...
 
ΝΙΚΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

alt

 Σύμφωνα με τον απόστολο Παύλο ο τίτλος του άρθρου πρέπει να είναι όχι απλά «νικώντας» αλλά «υπερνικώντας». Το όλο σκεπτικό και τα επιχειρήματά του στην προς Ρωμαίους επιστολή του:

« Τις θέλει μας χωρίσει από της αγάπης του Χριστού;  Θλίψις, η στενοχωρία ή διωγμός, ή πείνα,  η γυμνότης, ή κίνδυνος, ή μάχαιρα;

(Καθώς είναι  γεγραμμένον, « Ότι ενεκά σου θανατούμεθα όλην την ημέραν  ελογίσθημεν ως πρόβατα σφαγής» Ψαλμός μδ΄22 ).

Αλλ’ εις πάντα  ταύτα υπερνικώμεν δια του αγαπήσαντος ημάς.

"Επειδή είμαι πεπεισμένος ότι ούτε θάνατος ούτε ζωή, ούτε άγγελοι ούτε αρχαί ούτε δυνάμεις, ούτε παρόντα ούτε μέλλοντα, ούτε ύψωμα ούτε βάθος, ούτε άλλη τις κτίσις, θέλει δυνηθή να χωρίση ημάς από της αγάπης του Θεού, της εν Χριστώ Ιησού τω Κυρίω ημών."  Ρωμαίους η΄35-39.

                  απο Τηλ. Χυτήρη

Περισσότερα...
 
"ΑΓΙΟ" ΣΚΟΤΑΔΙ
ΓΕΓΟΝΟΤΑΟ φακός συνέλαβε μάχη ορθοδόξων και αρμενίων μοναχών μέσα στο ναό στην Ιερουσαλήμ όπου όλοι αυτοί κόβονται περι του αγίου φωτός

Λύκοι βαρείς που δεν φείδονται των προβάτων...εσκοτισμένοι την διάνοια !

Με αφορμή την διαχρονική απάτη του δήθεν αγίου φωτός στα Ιεροσόλυμα θυμίζουμε  ένα γεγονός που έγινε λίγο καιρό πριν στο ίδιο χώρο με τους ίδιους πρωταγωνιστές. 
 
Φανερά παραδείγματα σφετεριστών και βαρέων λύκων  που λυμαίνονται τα πάντα.
 
Άγιο ξύλο  απο αγίους μοναχούς,  με άγιες προθέσεις, για  άγια δικαιώματα και άγιες πρωτακαθεδρίες. Άγιοι θησαυροί, άγια είδωλα, άγια λεφτά , με άγιους διαχειριστές και άγιους χορηγούς. 
 
     
Άγια φούσκα που έχει μέσα μπόλικο άγιο αέρα. Όπως και να τον λένε, ορθόδοξο ή αρμένικο , αέρας είναι και μάλιστα κοπανιστός !
 
 
H ισραηλινή αστυνομία,  στην αναφορά της σημείωνε ότι οι Ελληνορθόδοξοι και οι Αρμένιοι μοναχοί αντάλλαξαν γρονθοκοπήματα και κλοτσιές και δύο μοναχοί από κάθε πλευρά οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα.
 
"Κατά τη συμπλοκή σκίστηκαν υφασμάτινα παραπετάσματα και ρίχτηκαν κάτω μανουάλια και διάφορα διακοσμητικά στοιχεία του Ναού της Αναστάσεως... "
 
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 13 από 26
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB