spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
              ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
       Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
       ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ

    
     ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016    


Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
           1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
ΑΛΑΛΙΑ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 03 Νοέμβριος 2014 22:01

Ο Χριστός δεν επεμβαίνει στους όχλους,το θαύμα Του το κάμει προσωπικά στον καθένα μας. Αγγίζει πρώτα τα αυτιά μας και μετά τη γλώσσα μας , και τότε μόνο μπορούμε να ακούσουμε και να μιλήσουμε ορθώς. 

Τότε μόνο μπορούμε να μιλάμε ορθά,σωστά γιατί μιλάμε πια όχι τη γλώσσα τη δική μας , την άναρθρη και ψεύτικη, την άλαλη, αλλά τον δικό Του Λόγο , που είναι δύναμη Πνεύματος του Θεού στη ζωή μας.

Αυτή η αλαλία που είναι ιδιότητα των ασεβών, καθόσον γνωστό τοις πάσι το "άλαλα τα χείλη των ασεβών" επιβεβαιώνεται και ιστορικά, όχι απο τους άθεους που δεν είχαν καμία γνώση περί Θεού, αλλά απο εκείνους που θεωρήθησαν πατέρες της εκκλησίας, που πατεροποιή- θηκαν!
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 03 Νοέμβριος 2014 22:10
Περισσότερα...
 
Μ.ΓΚΑΝΤΙ:Μ'ΑΡΕΣΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ...ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΑΣ ΔΕΝ Μ' ΑΡΕΣΟΥΝ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 02 Οκτώβριος 2014 21:05

alt

Σαν σήμερα 2 Οκτωβρίου του 1869 ο Γκάντι γεννήθηκε...

Ο Γκάντι είχε πει ... "ότι η μη βία προϋποθέτει πίστη στον Θεό και πίστη στον άνθρωπο." Και είπε την αλήθεια ότι η ειρήνη είναι εφικτή μόνο όταν ο Θεός συνεργεί με τον άνθρωπο που θέλει το αγαθό!

Ο Θεός αξιοποιεί την προσωπικότητα του ανθρώπου,δεν την απαξιώνει όπως κάμουν οι άθεοι καταφρονητές της αφροσύνης, αλλά την εξυψώνει χαρίζοντας τις θείες πνευματικές αρετές Του ώστε ο άνθρωπος να είναι πάντα ωφέλιμα αγαθοποιός προς τον πλησίον του.

 
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 02 Οκτώβριος 2014 21:49
Περισσότερα...
 
Ο ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ κ.ΖΑΚΧΑΙΟΣ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Παρασκευή, 19 Σεπτέμβριος 2014 23:33

Ζακχαίο, τον φώναξε ο Χριστός με το όνομά του!

Δεν ενοχλήθηκε ο Χριστός επειδή ο Ζακχαίος ήταν πολύ αμαρτωλός, σαν αρχιτελώνης που ήταν, αλλά τουναντίον είδε την ιδιαιτερότητά του και τη διάθεσή του να δει τον Χριστό προσωπικά και όχι χαμένος μέσα στο απρόσωπο πλήθος.

Προσωπική λοιπόν η κλήση του Χριστού προς πάντα άνθρωπο.
Ο Χριστός απευθύνεται σε κάθε ένα μας προσωπικά αρκεί να ξεχωρίσουμε από το πλήθος!.
φ.σ

Περισσότερα...
 
ΜΥΡΟΒΛΗΤΟΛΑΤΡΕΙΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 26 Οκτώβριος 2014 19:47
Στην ημερήσια διάταξη του βυζαντινού ευσεβισμού δεν ήταν δημοφιλείς οι άγιοι της Παλαιάς αλλά ούτε και της Καινής Διαθήκης. Ήθελε η αγία θρησκευτοκρατορία  δικούς της αγίους ενδεδυμένους την αίγλη του μυστηρίου...

Η συνταγή μαγειροποίησης αγίων στο εκστασιαζόμενο βυζαντι-νιάρικο πλήθος γινόταν ως εξής...ελάμβανε τα υλικά ντόπια,σίγουρα αποδεκτά και προσφιλή απο την λαική αγοραία συνείδηση, απο τις τοπικές δημοφιλείς λατρείες που υπήρχαν διάσπαρτες στο έδαφος της αυτοκρατορίας.

Επέλεγαν οι θρησκευτοί προμηθευτές αγίους που οι πιο πολλοί ήταν του τύπου γνωστών αγνώστων, δηλαδή ατόμων εν σκότει για τα οποία δεν υπήρχαν συγκεκριμένες πληροφορίες περί της εν γένει ζωής τους - είχαν δηλαδή ένα σκοτεινό ομιχλώδες προφίλ ιστορικότητας αφού τίποτε το συγκεκριμένο γιαυτούς δεν ήταν γνωστό.
Αυτή η έλλειψη συγκεκριμένης ιστορικής προσωπικότητας ήταν λίαν επιθυμητή απο το θρησκευτοεμπορικό σύστημα γιατί μπορούσαν να διακοσμήσουν και να υπερφορτώσουν τον κάθε άγιο με όσες αρετές επιθυμούσαν.

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 26 Οκτώβριος 2014 20:22
Περισσότερα...
 
ΟΝΕΙΡΑ ΖΩΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΓΡΥΠΝΟΥΝΤΕΣ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 23 Σεπτέμβριος 2014 23:41

Ένα κείμενο περί των ονείρων που όμως είναι μόνο για αγρυπνούντες ονειροπόλους μιας άλλης ονειρεμένης ζωής που επίκειται να γίνει πραγματικότητα ....μόνο για όσους την ονειρεύονται και τη προσμένουν.

"Υπάρχουν όνειρα που θέλουμε να δούμε.Υπάρχουν όνειρα που πρέπει να δούμε.Τα πρώτα είναι ανθρώπινα, τα δεύτερα θεϊκά.

Υπάρχουν δρόμοι , άγνωστοι, κλειστοί που δεν τους ανοίγουμε,που φοβόμαστε να διαβούμε. Αν όμως τους ονειρευτούμε ... τους οραματι-σθούμε, τότε μόνο μπορούμε να τους διαβούμε!

φ,σ


Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 24 Σεπτέμβριος 2014 00:34
Περισσότερα...
 
ΟΠΕΡ ΕΔΕΙ ΔΕΙΞΑΙ
ΦΑΚΟΣ ΜΑΡΑΝΑΘΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 15 Σεπτέμβριος 2014 23:10
alt
Περισσότερα...
 
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΙΔΕΙ ΕΚΓΟΝΑ-Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΩΝΤΩΝ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 23 Οκτώβριος 2014 21:42
Η αγία Γραφή ονομάζει όλους τους λυτρωμένους με το αίμα του Χριστού ως εκγονα Του Χριστού επειδή ακριβώς προκύπτουν απο την προσφορά της ψυχής Του εις τον θάνατο υπέρ αυτών!

Αυτούς θα δει ο αναστημένος Χριστός όπως είναι γεγραμμένο στον προφ.Ησαία 53:10 "Αφού όμως δώσης την ψυχήν Αυτού προσφοράν περί αμαρτίας, θέλει ιδεί έκγονα, θέλει μακρύνει τας ημέρας αυτού, και το θέλημα του Κυρίου θέλει ευοδωθή εν τη χειρί αυτού"!

Συσχέτιση με σπόρο που σαπίζει και πεθαίνει για να βγεί έκγονο δηλ. να φυτρώσει κάτι νέο-απο το πεθαμένο σπόρο. Για αυτό και οι λυτρωμένοι του Χριστού ,οι εν λόγω και έργω πιστεύοντες εις τον Χριστό λογίζονται ως νέα γενιά, ως ζώντες - νέα κτίσματα που προέκυψαν ως συγχωρη- μένοι ένεκεν της θυσίας του Χριστού,του Αγίου Παιδιού του Θεού υπερ ημών των ανόμων.
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 23 Οκτώβριος 2014 23:29
Περισσότερα...
 
ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΠΙΚΟΥ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙΟΥ
ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δήλωσε ο Πάπας: ότι αισθάνομαι την ανάγκη να αναλάβω προσωπικά το βάρος και να ζητήσω συγχώρηση για όλο το κακό που προκλήθηκε…όσον αφορά τις κακοποιήσεις των παιδιών απο καθολικούς ιερείς..(πληροφ.απο ΤΑ ΝΕΑ)

Τ'ακούσαμε και απο τον προηγούμενo Πάπα τέτοιου είδους εκδόσεις συγχωροχαρτίου... Τώρα φαίνεται  σταμάτησε η καθολυκοποίηση με  τα ευπώλητα συγχωροχάρτια προς τους ιθαγενείς και πουλάει το δικό του συγχωροχάρτι προς τους καθολικά αφελείς.
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 25 Σεπτέμβριος 2014 14:37
Περισσότερα...
 
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η΄ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Ο χειρότερος εχθρός μου είναι ο εαυτός μου,άρα όλοι οι άλλοι είναι καλύτεροι από 'μένα! Ας το σκεφθούμε λίγο... Γιαυτό είναι απαραίτητο να θεωρούμε αλλήλους υπερέχοντας. Αν υποστηρίζω ότι είμαι καλύτερος, αγιώτερος, πνευματικότερος σημαίνει ότι δεν έχω επαρκή γνώση του εαυτού μου.

Αν ομφαλοσκοπώ συνέχεια το μόνο που επιτυγχάνω να αποκτήσω μιά γενναία κύρτωση... και θα περπατώ όχι όρθιος αλλά σηκωτός
με σωληνάκια τεχνητής υποστήριξης απο τους πάντα πρόθυμους προς τούτο κόλακο-πάροχους...

Δεν είναι καλό ο άνθρωπος να αυταπατάται.Αν βάλω δε και την κατάληξη -ότατος τότε έχω ξεφύγει σε ηλιοθεωρήσεις και αεροσυλέξεις . Ας επιτρέψουμε τον Κύριο να δώσει Εκείνος την αξία στον καθένα μας και όχι εμείς να προβάλλουμε την όποια αξία μας απαξιώνοντας τους άλλους. Οι προκαταλήψεις μας οδηγούν στο να φρονούμε παραπάνω απο όσο πρέπει να φρονούμε.
 

Ο Σωκράτης θεωρούσε ως βάση και κρίσιμη αρχή της προσέγγισης της γνώσης την απαλλαγή όλων των προκαταλήψεων και προδιαθέσεων.Γιαυτό και ξεκινούσε απο το πρώτο βήμα της σοφίας που είναι ακριβώς η επίγνωση της άγνοιάς του.Ένα ξέρω ότι δεν ξέρω τίποτα και πρέπει να πάω να μαθητεύσω παρα τους πόδας του μόνου Διδάσκαλου Ιησού Χριστού για να μπορώ να σταθώ στα πόδια μου ,χωρίς να στηρίζομαι σε κανένα ώμο και σε κανένα δεκανίκι, περπατώντας την οδό της αλήθειας και του φωτός Του.
                                     φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 13 Σεπτέμβριος 2014 23:37
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 13 από 32
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB