spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1 

 
              ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
       Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
       ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ

    
     ΙΟΥΛΙΟΣ 2016    


Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
           1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
Η ΜΟΝΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τετάρτη, 15 Δεκέμβριος 2010 12:15
 
alt

Το 1974  τα Χριστούγεννα, κυκλοφόρησε ένας μοναδικός δίσκος με τίτλο "Επι γης ειρήνη" πάνω σε ποίηση Ρέας Συλβίας (Μαρίας Φερεντίνου).

Το www.maranatha.gr παρουσιάζει μια οπτικο - ακουστική παρουσίαση   σ' ένα κομμάτι του δίσκου με τίτλο " Η μόνη ειρήνη ". Ερμηνεύει ο Κώστας Τουρνάς
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 15 Δεκέμβριος 2014 02:07
Περισσότερα...
 
ΝΕΚΡΕΣ ΔΙΑΣΗΜΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Ο Αριστοτέλης και ο Πλάτων που έρχονται πρώτοι ως διασημότατοι όλων των αιώνων... σύμφωνα με την κατάταξη του Tεχνολογικού Iνστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), παραπέμπει ότι είχαν καλή διαφήμιση-προβολή-καλή επικοινωνιακή πολιτική…Στην ίδια κατάταξη φαίνεται επίσης να αναρτάται το όνομα του Χριστού στην τρίτη θέση! Η ανεξέλεγκτη αντιδιαφήμιση- δυσφήμιση που έχει υποστεί ο Χριστός απο τις θρησκείες των ανθρώπων έκανε το απίστευτο να οδηγήσει τους ανθρώπους στην αθεΐα...

Η 3η θέση που απονέμουν οι άνθρωπο στον Χριστό δείχνει ότι ο κόσμος αγάπησε την εικόνα του Χριστού,το είδωλο του Χριστού και όχι τον Ίδιο.Την εικόνα του,το άγαλμά Του έβαλαν τρίτο στην εκτίμησή τους,όχι το Λόγο Του,όχι το έργο Του, γιατί αυτό το απέρριψαν βάζοντάς το ανάμεσα στις φιλοσοφίες των ανθρώπων
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 13 Δεκέμβριος 2014 23:28
Περισσότερα...
 
ΜΥΡΟΒΛΗΤΟΛΑΤΡΕΙΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Κυριακή, 26 Οκτώβριος 2014 19:47
Στην ημερήσια διάταξη του βυζαντινού ευσεβισμού δεν ήταν δημοφιλείς οι άγιοι της Παλαιάς αλλά ούτε και της Καινής Διαθήκης. Ήθελε η αγία θρησκευτοκρατορία  δικούς της αγίους ενδεδυμένους την αίγλη του μυστηρίου...

Η συνταγή μαγειροποίησης αγίων στο εκστασιαζόμενο βυζαντι-νιάρικο πλήθος γινόταν ως εξής...ελάμβανε τα υλικά ντόπια,σίγουρα αποδεκτά και προσφιλή απο την λαική αγοραία συνείδηση, απο τις τοπικές δημοφιλείς λατρείες που υπήρχαν διάσπαρτες στο έδαφος της αυτοκρατορίας.

Επέλεγαν οι θρησκευτοί προμηθευτές αγίους που οι πιο πολλοί ήταν του τύπου γνωστών αγνώστων, δηλαδή ατόμων εν σκότει για τα οποία δεν υπήρχαν συγκεκριμένες πληροφορίες περί της εν γένει ζωής τους - είχαν δηλαδή ένα σκοτεινό ομιχλώδες προφίλ ιστορικότητας αφού τίποτε το συγκεκριμένο γιαυτούς δεν ήταν γνωστό.
Αυτή η έλλειψη συγκεκριμένης ιστορικής προσωπικότητας ήταν λίαν επιθυμητή απο το θρησκευτοεμπορικό σύστημα γιατί μπορούσαν να διακοσμήσουν και να υπερφορτώσουν τον κάθε άγιο με όσες αρετές επιθυμούσαν.

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 26 Οκτώβριος 2014 20:22
Περισσότερα...
 
Η ΜΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 11 Δεκέμβριος 2014 15:54
Είναι καλό να συμμετέχουμε στον οραματισμό για ένα κόσμο καλύτερο,για ένα κόσμο πραγματικά αγνό!

Το πρόβλημα του κόσμου ανέκαθεν - η κύρια αιτία της δυστυχίας του- ,δεν είναι άλλο παρά το θέμα της μη παιδείας και της μη διαπαιδαγώγησής του. Δεν είναι το οικονομικό, το πολιτικό,το θρησκευτικό,είναι το εκπαιδευτικό, το ποιμενικό θα λέγαμε...η εικόνα των σκόρπιων προβάτων, είτε χωρίς ποιμένα, είτε με ποιμένες αγνωστικιστές !

Ο μεγάλος φιλόσοφος Αριστοτέλης είχε πει ξεκάθαρα ότι ο άνθρωπος γεννιέται ένα άγραφο χαρτί,γυμνός και πένης,χωρίς καμία αρετή να είναι εμφυτευμένη εντός του,και είναι απαραίτητο να διδαχθεί κατά πρώτον την διανοητική αρετή και κατά δεύτερον την ηθική αρετή δια του πρακτικού εθισμού της διδαχθείσας προς τούτο διανοητικής αρετής!

Τα αποτελέσματα των κοσμικών διδασκαλικών συνομοσπονδιών είναι η κοινώς λεγόμενη και πάντα εις το πυρ το εξώτερον αποδιοπομπαία η αυτού η εξοχότης η Διαφθορά των συνειδήσεων!

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 11 Δεκέμβριος 2014 16:00
Περισσότερα...
 
ΔΙΑΓΩΓΗ ΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ... ΚΟΣΜΙΩΤΑΤΗΣ!
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Τρίτη, 09 Δεκέμβριος 2014 00:29
Η αδέσποτη εξαρχεία του ανέκαθεν οπισθοδρομίου και σήμερα και πάντα παραγγέλει στους ασπόνδυλους παραπαιδευ- όμενους ενηλυκόπαιδας : εισέλθετε στο σοκάκι των ασεβών, και πηγαίνετε στην οδό των πονηρών...διότι αυτοί είναι που δεν κοιμούνται,εάν δεν κακοποιήσουν,και ξαγρυπνούν μέχρι να υποσκελίσουν επειδή τρώνε ψωμί ασεβείας και πίνουν κρασί καταδυναστείας.

Τα παιδία πεζοδρομιεί...η ζωώδης μπαχαλοπαιδεία όζει..
Πάντες οι εξ αχρείων ορμώμενοι μετά επιτυχή δοκιμασία απονέμουν εις εαυτούς το πτυχίον της ευφρόσυνης παράνοιας.
Διαγωγή κοσμία των παμπαίδων της εθνικής ομάδας μπαλαμουτίου-μπαρμπουτίου ,παιδία ενός κόσμου που τους εγγράφει- άνευ εξετάσεων- στην ανωτάτη σχολή εμφιάλωσης μπαρουτίου... με την εντολή: Μολότ-οφ λαβέ! Πάρε και συ μιά μολότωφ και τρέχα,και πέτα τη όσο πιό ψηλά,όσο πιό ωραία ,με κρότο και με λάμψη...έτσι μόνο προωθείσαι και αναδεικνύεσαι ως γνήσιο εκφαυλιστήριο θύμα της διαφθείρουσας κοινωνίας των αθλίων.

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 09 Δεκέμβριος 2014 00:42
Περισσότερα...
 
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΙΔΕΙ ΕΚΓΟΝΑ-Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΩΝΤΩΝ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 23 Οκτώβριος 2014 21:42
Η αγία Γραφή ονομάζει όλους τους λυτρωμένους με το αίμα του Χριστού ως εκγονα Του Χριστού επειδή ακριβώς προκύπτουν απο την προσφορά της ψυχής Του εις τον θάνατο υπέρ αυτών!

Αυτούς θα δει ο αναστημένος Χριστός όπως είναι γεγραμμένο στον προφ.Ησαία 53:10 "Αφού όμως δώσης την ψυχήν Αυτού προσφοράν περί αμαρτίας, θέλει ιδεί έκγονα, θέλει μακρύνει τας ημέρας αυτού, και το θέλημα του Κυρίου θέλει ευοδωθή εν τη χειρί αυτού"!

Συσχέτιση με σπόρο που σαπίζει και πεθαίνει για να βγεί έκγονο δηλ. να φυτρώσει κάτι νέο-απο το πεθαμένο σπόρο. Για αυτό και οι λυτρωμένοι του Χριστού ,οι εν λόγω και έργω πιστεύοντες εις τον Χριστό λογίζονται ως νέα γενιά, ως ζώντες - νέα κτίσματα που προέκυψαν ως συγχωρη- μένοι ένεκεν της θυσίας του Χριστού,του Αγίου Παιδιού του Θεού υπερ ημών των ανόμων.
φ.σ
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 23 Οκτώβριος 2014 23:29
Περισσότερα...
 
ΕΝΕΠΑΙΖΟΝ ΑΥΤΟΝ ...ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΕΣ ΕΥΧΕΣ !
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Ακούω συνέχεια όλους γύρω μου να εύχονται καλά Χριστούγεννα ...δηλαδή λένε δεν έχει γεννηθεί ακόμα ο Χριστός στη ζωή τους και εύχονται κάποτε να γίνει...Τα ευχολόγια δίνουν και παίρνουν αιώνες τώρα , και παίζουν οι άνθρωποι τους χριστιανούς στολισμένοι με κάτι σαν χριστιανικά που τα λένε χριστουγεννιάτικα για να τα διαχωρίζουν απο τα αγιοβασιλιάτικα. Στο μυαλό τους κινέζικα είναι όλα ευτελή και ανάξια λόγου αλλά τη πλάκα τους να κάνουν και να περάσουν οι "άγιες μέρες" όσο γίνεται πιό ατμοσφαιρικά.

Το κατορθώνουν απαξάπαντες όλοι της σύγχρονης Βαβέλ τη περίοδο των Χριστουγέννων να βασιλεύει ο απόλυτος κομφορμισμός. Ειδικεύονται άλλωστε στην υποκριτική - μιμητική τέχνη της θρησκευτοκουλτούρας, της λαοφιλούς θρησκευτικής "Commedia dell’arte"!

φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 13 Δεκέμβριος 2014 23:30
Περισσότερα...
 
ΑΛΑΛΙΑ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δευτέρα, 03 Νοέμβριος 2014 22:01

Ο Χριστός δεν επεμβαίνει στους όχλους,το θαύμα Του το κάμει προσωπικά στον καθένα μας. Αγγίζει πρώτα τα αυτιά μας και μετά τη γλώσσα μας , και τότε μόνο μπορούμε να ακούσουμε και να μιλήσουμε ορθώς. 

Τότε μόνο μπορούμε να μιλάμε ορθά,σωστά γιατί μιλάμε πια όχι τη γλώσσα τη δική μας , την άναρθρη και ψεύτικη, την άλαλη, αλλά τον δικό Του Λόγο , που είναι δύναμη Πνεύματος του Θεού στη ζωή μας.

Αυτή η αλαλία που είναι ιδιότητα των ασεβών, καθόσον γνωστό τοις πάσι το "άλαλα τα χείλη των ασεβών" επιβεβαιώνεται και ιστορικά, όχι απο τους άθεους που δεν είχαν καμία γνώση περί Θεού, αλλά απο εκείνους που θεωρήθησαν πατέρες της εκκλησίας, που πατεροποιή- θηκαν!
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 03 Νοέμβριος 2014 22:10
Περισσότερα...
 
Μ.ΓΚΑΝΤΙ:Μ'ΑΡΕΣΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ...ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΑΣ ΔΕΝ Μ' ΑΡΕΣΟΥΝ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 02 Οκτώβριος 2014 21:05

alt

Σαν σήμερα 2 Οκτωβρίου του 1869 ο Γκάντι γεννήθηκε...

Ο Γκάντι είχε πει ... "ότι η μη βία προϋποθέτει πίστη στον Θεό και πίστη στον άνθρωπο." Και είπε την αλήθεια ότι η ειρήνη είναι εφικτή μόνο όταν ο Θεός συνεργεί με τον άνθρωπο που θέλει το αγαθό!

Ο Θεός αξιοποιεί την προσωπικότητα του ανθρώπου,δεν την απαξιώνει όπως κάμουν οι άθεοι καταφρονητές της αφροσύνης, αλλά την εξυψώνει χαρίζοντας τις θείες πνευματικές αρετές Του ώστε ο άνθρωπος να είναι πάντα ωφέλιμα αγαθοποιός προς τον πλησίον του.

 
φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 02 Οκτώβριος 2014 21:49
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 13 από 33
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB