spacer.png, 0 kB

alt

             ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
       Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
       ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ
              
       
IANOYAΡΙΟΣ 2015


Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
        1  2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28  29  30 31

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
Δύο στρουθία
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
alt 
ΔΥΟ ΣΤΡΟΥΘΙΑ

Όλα είναι θέμα ευαισθησίας και προσοχής. Με πόσα μέσα, αλήθεια, μιλά σε μας συνεχώς ο Θεός; Τα πάντα τα έφτιαξε για τον άνθρωπο. Στόλισε τη ζωή μας με την μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων, σχημάτων, ήχων και φωτός. Μιλά ο Θεός. Έτσι απλά και όμορφα. Μόνο που δεν υπάρχουν αυτιά. Αυτιά έτοιμα να ακούσουν τη φωνή Του.
Βάρυναν οι ακοές και γαργαλίζονται σε άλλες φωνές, πάχυναν οι καρδιές και τα μάτια θάμπωσαν και έκλεισαν.  Παρ'όλα αυτά ο Θεός εξακολουθεί να μιλά. Ευτυχώς.

Περισσότερα...
 
ΜΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΤΕ ΔΟΥΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
alt
Η ασυδοσία του πολιτικού συστήματος,η  διαφθορά,η ανομία,η πρωσοποληψία,ο άδικος καταμερισμός των βαρών έφθασε στο απροχώρητο.
Αυτοί που μας οδήγησαν στην χρεωκοπία χρεοκόπησαν πρώτα ηθικά, και μετά οικονομικά.
Δεν είναι σε βάρος των πτωχών μόνο, είναι σε βάρος όλων. Πως παρασυρθήκαμε από την ολιγαρχία του συστήματος; Πως γαλουχήσαμε  τα πιόνια που βάζουμε να μας  εκπροσωπούν και αφήσαμε τους χειρότερους,τους ολίγιστους να αυθαιρετούν και να καταδυναστεύουν;
Ήλθε η στιγμή να πάψουμε να είμαστε δούλοι της πολιτικής καρικατούρας και όλων αυτών που την δημιούργησαν,την στήριξαν, την εγκατέστησαν...  
Το γκρέμισμα των πανωσηκωμάτων της αδικίας γίνεται μόνο με ειρηνικά μέσα. Δεν αλλάζει κανένας με βία...Σκοπός μας είναι η δικαιοσύνη και ο καρπός της δικαιοσύνης δεν σπείρεται με βία αλλά εν ειρήνη υπό των ειρηνοποιών.
 Είναι ανάγκη να τολμήσουμε,να πετάξουμε όλα τα τοτέμ πάνω στα οποία στηρίξαμε τις ελπίδες μας κι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο όταν αφήσουμε τον Χριστό να διοικήσει με το πνεύμα Του την ζωή μας. Αυτός είναι ο νικητής ,η βασιλεία Του είναι βασιλεία αιώνιος. Και αυτή η βασιλεία ενεργείται από σήμερα μόνο σ' εκείνους που Τον ακολουθούν και θέλουν εν ελευθερία να βασιλεύει στη ζωή τους.
φ.σ
Περισσότερα...
 
ΠΟΥ Η ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ

tajeideyontas

 


ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,
ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ;


ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ,
ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ,
ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ,
ΜΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΗΝΟ !

" ούτε εις το όρος τούτο ούτε εις τα Ιεροσόλυμα θέλετε προσκυνήσει τον Πατέρα...Πλην έρχεται ώρα, και ήδη είναι,
ότε οι αληθινοί προσκυνηταί θέλουσι προσκυνήσει τον Πατέρα εν πνεύματι και αληθεία
·
" Ιωάν.4:21,23

Αυτό που είπε ο Κύριος ήταν μιά βόμβα μεγατόνων για όλα τα θρησκευτικά κατεστημένα και της τότε εποχής αλλά και τώρα.

Σκεφθείτε τι είπε...
ούτε εις τα Ιεροσόλυμα θέλετε προσκυνήσει τον Πατέρα.,
ούτε στο ναό του Σολομώντα!

Αυτό που βλέπουμε, πλήθη να συρρέουν , να προσκυνήσουν σε διάφορες τοποθεσίες τις οποίες έχουν συστήσει αυτόκλητα και αυτόβουλα οι , αντιβαίνει σ' αυτό που θέλει ο Θεός !
Tι νομίζετε; ισχύει μήπως το Βατικανό; ο ναός του Αγ. Πέτρου; η Τήνος μήπως;

Ας μη αυταπατάται κανείς με
εθελοθρησκείες!

Περισσότερα...
 
Θάθελες μιά άλλη ζωή;
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Κυριακή, 23 Φεβρουάριος 2014 21:35
Ρωτούν πολλοί αν είχες την δυνατότητα να ξαναγεννηθείς,θα ακολουθούσες την ίδια πορεία;Μόνο όσοι δικαιολογούν εύκολα και αβίαστα τα αδικαιολόγητα απαντούν θετικά,είναι οι βολικοί του συστήματος.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που δεν βολεύονται με το τετριμμένο,το φθαρτό,το κάλπικο,το κοινώς παραδεκτό,το προβεβλημένο κατευθυνόμενο,το ελλιπές και το εκκρεμές. Οι ανήσυχοι σκαπανείς της αναζήτησης, οι εραστές της τελειότητος δεν ησυχάζουν αν δεν βρούν την κρυμμένη Αλήθεια .

Αυτοί μόνο θά'θελαν μιά άλλη ζωή,άλλους δασκάλους,άλλους οραματισμούς,άλλη προοπτική. Μόνο όποιος ζητήσει την αλήθεια,θα την βρει...
 
φσ

Περισσότερα...
 
65 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ
 
 

alt
Φέτος συμπληρώθηκαν 65 χρόνια από την πρώτη εκτέλεση αντιρρησία συνείδησης στην Ελλάδα. Θα θέλαμε λοιπόν να αναφερθούμε σε αυτό το έγκλημα που διέπραξε ο στρατός και που αποτελεί μαύρη σελίδα στην ελληνική ιστορία. Επειδή το συγκεκριμένο περιστατικό είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό και επειδή το στρατιωτικό κατεστημένο (ΓΕΣ, ΓΕΕΘΑ) δεν πρόκειται να σας μιλήσει ποτέ για αυτό, θεωρούμε σκόπιμο να σας πούμε εμείς δύο λόγια.

 Οι αντιρρησίες συνείδησης (αρνητές στράτευσης) έχουν αντιμετωπιστεί με τον πιο βάρβαρο και απάνθρωπο τρόπο από την κρατική εξουσία, έχουν καταδικαστεί από τα στρατοδικεία σε εξοντωτικές ποινές, έχουν φυλακιστεί, έχουν ξυλοκοπηθεί μέσα στις στρατιωτικές φυλακές κτλ. Στην Ελλάδα από το 1949 μέχρι σήμερα, δύο αντιρρησίες συνείδησης εκτελέστηκαν (με τουφεκισμό) από το ελληνικό κράτος, 5 βασανίστηκαν μέχρι το θάνατό τους, 42 καταδικάστηκαν σε θάνατο, ενώ πάρα πολλοί εξορίστηκαν ή καταδικάστηκαν σε διάφορες ποινές φυλάκισης, ακόμα και σε ισόβια κάθειρξη.
πηγή ΦΙΠΠΑΚ
Περισσότερα...
 
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
 

Ο νόμος του πνεύματος του Χριστού, αυτός είναι ο αληθινός νόμος της ελευθερίας. Δεν υπόκειται και δεν δύναται να υπαχθεί στους νόμους και τους περιορισμούς των ανθρώπων.
Μόνο η σάρκα μας μπορεί να περιορισθεί μέσα σε πλαίσια, όρια, σύνορα, δεσμά, κι αυτό για λίγο... Όμως το Πνεύμα του Χριστού μας, όπου θέλει πνέει και ζωοποιεί και δεν μπορεί να δεσμευθεί από καμία ανθρώπινη διάταξη. Η αγάπη είναι η πεμπτουσία της ελευθερίας, κατ' αυτής δεν υπάρχει νόμος.
                                                           
   φ.σ
 
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
ΠΟΙΗΣΗ ΣΙΠ
 alt

Κι εδώ-ξανά
-
το λάθος μας βαρύ

να θέλουμε απόκριες
μια μόνο εποχή,


αντί να πούμε ειλικρινά,
με
ντομπροσύνη

πως όλη η χρονιά
απόκριες μας ντύνει


και να ζητήσουμε αντί για    λίγες μέρες
καρναβάλι


νάχουμε αντίθετα μονάχα μια βδομάδα,
χωρίς χάλι

και να' μαστέ σωστοί κι ειλικρινείς
ένας στον άλλο

μονάχα μια βδομάδα χωρίς
ψευτιές και μπάλλο
ΣΙΠ
Περισσότερα...
 
97% ...και καρναβάλι πάσης Ελλάδος
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
alt
Είναι πολλοί οι Έλληνες ...ντυμένοι Ορθόδοξοι; Αν θέλετε μιά απάντηση θα τη βρείτε στις ομιλίες του πρώην  αρχιεπ. Χριστόδουλου που με περισσή καύχηση διεκήρυττε οτι το 97% των Ελλήνων ειναι χριστιανοί ορθόδοξοι, και αυτό βέβαια δεν ήταν καύχηση μόνο του Χριστόδουλου αλλά και όλων των  ταγών της θρησκευτικής άρχουσας τάξης.
Το τι εννοούσε, αυτός μάλλον το γνώριζε καλά, όπως επίσης και την κατάσταση που βρισκόταν και βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία του ορθοδοξεπώνυμου ποιμνίου του...
Καλύτερα να κρατάς μικρό ποσοστό γιατί τα μεγάλα ποσοστά δεν συμφέρουν . Ίσως θάπρεπε να το σκεφθεί καλύτερα και να είχε το θάρρος να κοιτάξει την ουσία,την πραγματικότητα και όχι τις ταυτότητες και τις ταμπέλλες ,θα καταλάβαινε ότι ένα τέτοιο  ποσοστό ανήκει μάλλον σε ανορθόδοξους παρά σε ορθόδοξους.
Περισσότερα...
 
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΧΕΣΗ,ΟΧΙ ΑΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ας μη μιλάμε ανήκοντες σε μία απρόσωπη μάζα προβάλλοντας κάποιο ομαδικό εμείς αυτοί και εσείς οι άλλοι . Ο Χριστός είναι ο μεγάλος προσωπικός μας φίλος αλλά είναι και ο προσωπικός διδάσκαλος, μας μιλάει προσωπικά, μας αγγίζει προσωπικά, μας εμπνέει και μας καθοδηγεί. Δεν επεμβαίνει στους όχλους,το θαύμα Του το κάμει προσωπικά στον καθένα μας, σε έναν-έναν προσωπικά. Δεν είναι σαν τους θρησκευτοπολιτικούς που με λόγους θρησκευτικού ξυλοτύπου εξειδικεύονται στο γαργαλίζειν τις ακοές των αφελών και ευκολόπιστων. Ο Λόγος Του είναι πνεύμα και ζωή και είναι δώρο προσωπικής προσφοράς και φιλίας για τον καθένα μας!

Είναι ανάγκη να μιλάμε προσωπικά, ίσως τότε μόνο μπορούμε να αγγίξουμε τον φίλο μας.
Μπορεί να συνηθίσαμε το σανίδι του facebook ,την κοινωνική υποβλητική δικτύωση που διευκολύνει τον απρόσωπο ρόλο του μαζανθρώπου ,όμως αν θέλουμε διαδραστική ωφέλεια ας αλλάξουμε επιτέλους διανομή ρόλων και ας απαιτήσουμε να  παίξει ο καθένας τον προσωπικό εαυτό του.

Τολμώ να μιλήσω για μένα ,να μη αντιπροσωπεύω καμία ταμπέλα. Αντιπροσωπεύω τον εαυτό μου,την πίστη μου στο λόγο του Θεού και όχι στον λόγο των ανθρώπων. Δεν κρύβομαι πίσω απο τη απρόσωπη μάζα και το πλήθος - δεν είναι άλλωστε ασφαλές και βέβαιο το βασιλεύον θρησκευτικό περιβάλλον - δεν καυχώμαι σε τίποτα άλλο εκτός απο τον Θεό Πατέρα και τον Σωτήρα και Κύριό μου Ιησού Χριστό. Ας παύσουμε να είμαστε ένα ανούσιο ποσοστό στα στατιστικά κατάστιχα των κατακερματισμένων θρησκειών.
Ας αντιδράσουμε στην επιβληθείσα κλασματοποίηση της υπαρξής μας στο δημοτολόγιο του απανθρωποποιημένου τους γκέτο.

φ.σ

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 13 από 27
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB