spacer.png, 0 kB

 

             ΜΑΡΑΝΑΘΑ!
       Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ
       ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΞΑΝΑ
              
     
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015


Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
    1  2 3  4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΔΕΛΤΑ
ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Η παναγιά της Τήνου στις εκλογές του 1915 και τι είπε ο Ελευθ.Βενιζέλος περι ειδωλολατρείας και μεσαιωνικής δεισιδαιμονίας !

 Έτος 1915 και η προεκλογική εκστρατεία των Αντιβενιζελικών φιλοβασιλικών   στηρίζεται εκτός των άλλων και στην συστηματική εκμετάλλευση της σοβαρής ασθένειας του βασιλιά Κωνσταντίνου που προκάλεσε οργανωμένες εκδηλώσεις λαικής λατρείας και θρησκοληψίας. Επι του προκειμένου ο τότε πρωθυπ. Γούναρης και η κυβέρνησή του μερέφεραν απο την Τήνο την εικόνα της παναγιάς με  πομπή στο παλάτι για να γίνει καλά ο "λαοφιλής" βασιλιάς Κωνσταντίνος  ...)

Επίκαιρο, γιατί δυστυχώς ισχύει ακόμη αυτό που είπε τότε ο Βενιζέλος ότι "σπρώχνουν τον αγράμματο κοσμάκη στην ειδωλολατρεία και  την  πιο σκοτεινή μεσαιωνική δεισιδαιμονία"! Πηνελόπης Σ. Δέλτα, Ελευθ. Βενιζέλος,Αθήνα 1978,  σελίδα 278.

Παραθέτουμε το αποκαλυπτικό απόκομμα απο τη κριτική ματιά της Πηνελόπης Δέλτα πάνω σ'αυτά που συνέβησαν λίγο πριν τις εκλογές της 31 Μαίου 1915.

Πηγή: TA ΝΕΑ / ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 13 Αύγουστος 2014 00:19
Περισσότερα...
 
ΚΑΝΔΗΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΝΔΥΛΙΑ
ΧΙΟΥΜΟΡ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt

Διάβασα ότι η εικόνα " Παναγία η Δοχειάρισσα" που βρίσκεται στη μονή Βατοπεδίου  φρόντιζε λέει τα δοχεία με το λάδι της μονής να είναι πάντα γεμάτα, για να καίνε ασταμάτητα τα κανδήλια της εκκλησίας.

Απίστευτοι αυτοί  οι μοναχοί... Αυτό κι αν είναι θαύμα...
τα κανδήλια να  εξοικονομούν κονδύλια!   
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 13 Αύγουστος 2014 00:14
 
ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
alt
 
Τα σύμβολα των αριθμών επινοήθηκαν από αρχαιοτάτων χρόνων για να μπορέσουν οι άνθρωποι να λειτουργήσουν μεταξύ τους.

Κοιτώντας το λεξικό για ένα γενικό ορισμό που να ερμηνεύει την έννοια τους, αναφέρεται σαν κάτι δύσκολο, αν μη και αδύνατο.
Κι ακόμη πως η έννοια τους πρέπει να θεωρείται ως "πρώτη", δηλαδή ως μία έννοια που δεν ανάγεται σε άλλες απλούστερες.

Όμως πρόθεση μας δεν είναι ούτε η αριθμητική, ούτε η άλγεβρα αλλά να προσπαθήσουμε να καταγράψουμε την πνευματική τους σημασία κάτι ανάλογο δηλαδή με τα γράμματα και τις λέξεις που εκφράζουν με την σημειολογία τους σκέψεις και προεκτάσεις.
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 04 Αύγουστος 2014 21:52
Περισσότερα...
 
Ο ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Σάββατο, 02 Αύγουστος 2014 00:31

alt

"Εν φυλακή ήμην και ήλθετε προς Με..."

Ναι εκεί μέσα στη φυλακή γνώρισα τον Χριστό ανάμεσα και γω στους δυστυχισμένους  φυλακισμένους όλης της γης…Τιμή μου να είμαι συνκρατούμενος του Χριστού και ακόμη πιό πολύ αν για χάρη Του γευθώ και γω μιά ελάχιστη ατίμωση, παίρνοντας θέση κοντά Του και όχι απέναντί Του.

Έτσι είναι όσοι Τον γνωρίζουν προσωπικά,έτσι βλέπουν τον Χριστό ως φυλακισμένο δούλο μ’ ένα ματωμένο λέντιο στη μέση, όχι σαν βασιλιά του κόσμου τούτου…άλλωστε οι βασιλείς και βασιλεύοντες είναι στα παλάτια τους μέσα στα μαλακά τους ιμάτια. 

φ.σ


Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 02 Αύγουστος 2014 00:51
Περισσότερα...
 
ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΝΑΦΟΝ-ΙΤΙΣΣΑ
ΧΙΟΥΜΟΡ
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

alt

Διαβάσαμε στο Lifo γιά το βιβλίο " μ.Χ." του Μιχ. Αλεξάκη όπου ο συγγραφέας αναφέρεται στο Άγιο Όρος ως μιά πανίσχυρη εξουσιαστική μηχανή με αυστηρούς κανόνες, χρυσούς συμβιβασμούς και μοναδικά προνόμια.

Σε μιά απο τις σελίδες αναφέρει και το εξής: ότι οι σύγχρονοι μοναχοί αποκαλούν σκωπτικά μιά απο τις κρυμμένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας στον Άθω "Παναγία Παναφονίτισσα" !

Λέει ο λαός απο μικρό και από τρελλό μαθαίνεις την αλήθεια, θα πρόσθετα κι΄απο τον σκωπτικό , αν βέβαια διαθέτεις κεραίες αισθητήριες  και μάλιστα γυμνασμένες!

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 13 Αύγουστος 2014 00:13
 
ΑΡΚΕΙ ΣΟΙ...
ΠΟΙΗΣΗ ΣΙΠ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Παρασκευή, 01 Αύγουστος 2014 22:45


Αρκεί σοι...

 

Δεν έχει στράτα πέζουλο,
σκαλί να ζαποστάσεις,
για χωρατά πεντόβολο
το κόσμο να θιαμάσεις.

Δεν έχει η στράτα σου πηγή,
νερό να ξεδιψάσεις,
σκιά να δώσει σου δεντρί,
τον ύπνο να χορτάσεις.

Με το δισάκι αδεινό
κι ασύντροφη τη ρούγα,
ψάχνεις για χέρι αγαπητό
ζεστή πουλιού φτερούγα.

Όδεψε μόνος μαχητή
αϊταίρι μη προσμένεις.
Δίπλα στο Φίλο Λυτρωτή,
σαν πιότερο, τι θέλεις;

ΣΙΠ

Ιούλ.2014
 
Οι εορτάζοντες την κοίμηση της Μαρίας
ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Πέμπτη, 14 Αύγουστος 2014 23:38

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 14 Αύγουστος 2014 23:49
 
Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΣ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
Δεν μπορεί να υπερτερεί το συναίσθημα πάνω στη λογική μας λατρεία.Το σώμα με τις αισθήσεις του είναι επιρρεπές στην συναισθηματική φόρτιση και αρέσκεται να παραστατικοποιεί με ποιητική διάθεση και πολλές φορές με έντονο λυρισμό και λογοτεχνική χροιά τα τεκταινόμενα της ζωής.

Ακούγεται ότι αγάπησε τόσο πολύ ο Θεός κάποιον και γι'αυτό τον πήρε στον ουρανό.Ακούγεται επίσης ο ομιλητής λέγει αντί Θεού προς τον κοιμηθέντα ...έλα πάνω τώρα ,αρκετά ήσουν κάτω...Ακούγεται επίσης ότι ο Θεός κόβει λουλούδια και τα παίρνει κοντά Του...
Όμως αυτές οι εικόνες είναι συναισθηματικής έμπνευσης και δεν αποτελούν στοιχεία λογικής λατρείας και αγιοκειμενικής πνευματικής έμπνευσης.
Όλοι οι άλλοι που μένουν στη γη ,δεν τους αγαπάει τόσο ο Θεός,και γι'αυτό τους αφήνει να ζούν;Μπορεί ο Θεός να αγαπάει κάποιον και εξ αυτού του λόγου να τον χωρίζει απο την σύζυγό του με την οποία ώρισε να είναι ένα σώμα αδιαίρετο ; Μπορεί ο Θεός να κόβει ένα λουλούδι και μάλιστα νεόφυτο;

Παραπέμπει περισσότερο σε απίστευτες συμμείξεις ζωγραφικής ή και κηπευτικής με παραστατική θεολογία η παράθεση τέτοιων ισχυρισμών παρά εμπνευσμένη εκ του Θείου Λόγου θεολογία. Είναι αυθαιρεσία και κινείται στις παρυφές της προσάψεως κατηγορίας για τον Θεό ,αυτού του τύπου οι αυθαίρετες επινοήσεις.
Θυμόμαστε όλοι τους παρηγορητές του Ιωβ. Βγάζανε δικά τους συμπεράσματα και απέδιδαν στον Θεό ενέργειες και πρακτικές που οι ίδιοι επέλεγαν.Δεν μπορούμε να ανακηρύσσουμε εαυτούς συμβούλους του Θεού και να οικοδομούμε ένα δικής μας τεχνουργίας οικοδόμημα γεμάτο αοριστολογίες,ασάφειες που δεν ωφελούν κανένα παρά τη δική μας εξουσιαστική αυταρέσκεια.
                                              φ.σ

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 04 Αύγουστος 2014 22:07
Περισσότερα...
 
Η ΕΙΡΗΝΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Εκδότης   
alt
Έξω απο το κεντρικό κτίριο της γενικής συνέλευσης του  ΟΗΕ στη Ν.Υόρκη υπάρχει ένα γλυπτό  που έχει φιλοτεχνήσει ο Evgeniy Vuchetich, και έχει τίτλο   "Ας σφυρηλατήσουμε τα μαχαίρια  διά υνία". Αποτελεί  δωρεά προς τον ΟΗΕ από την τότε Σοβιετική Ένωση και   πρωτοπαρουσιάστηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1959.
Το χάλκινο άγαλμα αντιπροσωπεύει την εικόνα ενός άνδρα ο οποίος κρατάει ένα σφυρί  στο ένα χέρι, και στο άλλο ένα μαχαίρι που το μετατρέπει σε υνίο, συμβολίζοντας έτσι την επιθυμία για τερματισμό των πολέμων  και τη μετατροπή των όπλων σε δημιουργικά εργαλεία με σκοπό την ειρήνη   ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Στον ΟΗΕ απέξω και όχι μέσα... έχουν γράψει "Ας σφυρηλατήσουμε τα μαχαίρια  διά υνία"! Και δεν είναι μόνο ότι είναι απέξω... αλλά το έχουν γράψει και μισό ! Στέκει έτσι αποκομένο απο την δύναμή του...  Το  έχουν  βίαια αποσπάσει απο  την Βίβλο και συγκεκριμένα απο το βιβλίο του Προφ.Μιχαία κεφ.δ΄εδάφ. 1-3
Ας δούμε όμως τι λέει όλο το κείμενο και σε ποιούς αναφέρετε:

 
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 01 Αύγουστος 2014 22:26
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 13 από 30
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB