spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1

 
             ΜΑΡΑΝΑΘΑ
              
       
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014


Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
       1 2  3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
ΕΣΧΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ

Η ζωή είναι δώρο του Θεού. Κανένας δεν μπόρεσε να συμφιλιωθεί με το θάνατο. Ο θάνατος είναι εχθρός. Είναι η ποινή της αποστασίας, της ανυπακοής και της αμαρτίας μας. Η Αγία Γραφή μας αποκαλύπτει, ότι θα είναι ο τελευταίος που θα καταργηθεί. «Έσχατος εχθρός καταργείται ο θάνατος»

Η μόνη ελπίδα που δεν καταισχύνει:

«Ελθέτω η βασιλεία Σου·...» τότε «θέλει εξαλείψει ο Θεός παν δάκρυον από των οφθαλμών αυτών, και ο θάνατος δεν θέλει υπάρχει πλέον, ούτε πένθος ούτε κραυγή ούτε πόνος δεν θέλουσιν υπάρχει πλέον· διότι τα πρώτα παρήλθον». 

 

Περισσότερα...
 
ΚΥΠΡΙΑΖΕΙΝ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Τετάρτη, 27 Μάρτιος 2013 01:34
Οι αρχαίοι είχαν επινοήσει ένα ρήμα για την τρυφηλότητα,την εκπόρνευση των ανθρώπων σε καθεστώς θρησκευτικό με μία λέξη "Κορινθιάζειν". Δυστυχώς δεν ήταν μόνο προνόμιο της αρχαίας Κορίνθου τα διαδραματιζόμενα βιώματα της ιεροδουλείας και ιεροδούλευσης της κοινωνίας των ανθρώπων.

Δεν ήταν μόνο η Κόρινθος η πόρνη πόλη-κράτος ,όλες έτσι ήταν η μία χειρότερη απο την άλλη  αλλά αυτή είχε το ονόρε της αυτοπροβαλόμενης ακατάσχετης απληστίας και ευδαιμονίας με διαφημιζόμενο  πρόθεμα την ιερή πορνεία,την ιεροδουλεία.

«Ου παντός πλειν εις Κόρινθον» ο Στράβων έλεγε περι της Κορίνθου , δεν μπορούσε δηλαδή ο καθένας να πλεύσει στην Κόρινθο διότι έπρεπε να δαπανήσει πολλά για να συμετάσχει στην πολυτέλεια,την τρυφηλότητα της πόλης. Που σημαίνει και εισπράξεις και έσοδα ανυπολόγιστα και τεράστια πλούτη.

Και σήμερα όλος ο κόσμος την αρχαία Κόρινθο έχει για πρότυπο και αγωνίζεται στην επικερδή απληστία πάντα με ιεροφανή και κοσμικό, προσχηματικό,θρησκευτο
φανή πλασάρισμα.

Και η Κύπρος δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω αλλά το λάθος της ήταν η ακατάσχετη απληστία,το εύκολο κέρδος,η μαμωνίαση που την τιμώρησε με χρεωκοπία.Το πιο εύκολο κέρδος, η συμπαιγνία ευλύγιστων τραπεζοκόμων και ευχολόγων θρησκεμπόρων.

Η πιο επικερδής δραστηριότητα είναι οι ιερές μπίζνες- η εκμετάλευση της θρησκευτο-κουλτούρας, της παραδοσιολα-γνείας, της θρησκευτικής ειδωλο-εκμετάλευσης

"Κυπριάζειν" θα μπορούσε αναλόγως να επινοηθεί η παγκοσμίου φήμης θρησκευτο- πλουτοκρατία της.
φ.σ
Περισσότερα...
 
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ

alt

Όταν χανόμαστε και δεν ξέρουμε ποια κατεύθυνση ν' ακολουθήσουμε χρειαζόμαστε βασικά ένα πράγμα...ένα χάρτη να μας δείξει που βρισκόμαστε ,που θέλουμε να πάμε και ποιό δρόμο ν' ακολουθήσουμε για να πάμε εκεί που θέλουμε. Πόσο πρέπει ν' αλλάξουμε,να διορθώσουμε την πορεία μας; Λίγε μοίρες ή μήπως πλήρη στροφή καταργώντας τις μέχρι σήμερα κατευθυντήριες γραμμές που μας οδήγησαν στο πουθενά και στο τίποτα.


Ποιο προσανατολισμό και ποια επιλογή είναι ανάγκη ν' ακολουθήσουμε για να φθάσουμε ασφαλείς και βέβαιοι στο στόχο μας. Στροφή πρέπει να κάνουμε αλλά όχι στροφή πέριξ του εαυτού μας και της χρόνιας εσωστρέφειάς μας. Θυμίζει στρατώνες η στροφή πέριξ του εαυτού μας... μια συνεχή μεταβολή χωρίς κανένα στόχο και χωρίς καμία λογική εξήγηση.

Εγκλωβισμένοι σε ένα φαύλο σύστημα εγωπάθειας και υπερηφάνειας βιώνουμε το απόλυτο της αφροσύνης. Στροβιλιζόμαστε μέσα στους εγωκεντρικούς στρατώνες μας και εύκολα πετάμε  μέχρι τη στρατόσφαιρα της τεχνικής εξύψωσής μας. Όμως η πτώση είναι προδιαγεγραμμένη και το ξέρουμε καλά...

Όλα τα τεχνητά υψηλά είναι προσωρινά, όσο τα καύσιμα της υπερηφανείας. Τα πνευματικά υψηλά δεν μπορούμε να τα προσεγγίσουμε καβάλα σε γειωμένα ελατήρια. Χρειάζεται να ανέβουμε πιο πάνω απο το κοσμικό κενό μας και αυτό γίνεται αν ξεπεράσουμε και πετάξουμε απο πάνω μας τα βαρίδια που μας κρατούν γειωμένους και δουλοπάροικους και αφήσουμε το Πνεύμα του Θεού να μας ανυψώσει εκεί που είναι ο Θεός.
                                              φ.σ
Περισσότερα...
 
AZYMOI
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ

alt

"Ας εορτάζομεν, ουχί με ζύμην παλαιάν, ουδέ με ζύμην κακίας και πονηρίας, αλλά με άζυμα ειλικρινείας και αληθείας" Α΄ Κορ. 5/ε΄ 8. 

Δεν μπορούμε πια να πορευόμαστε στη ζωή μας όπως παλιά. Δεν γίνεται να κρατάμε μέσα μας κακία και πονηρία, αλλά η ζωή μας ολόκληρη να διακρίνεται από ειλικρίνεια και αλήθεια.

Όλη η ζωή μας σαν Χριστιανοί, από τότε που γνωρίσαμε το Χριστό, είναι μια γιορτή, η γιορτή των αζύμων, που ξεκίνησε από το πάσχα μας, τη θυσία του Χριστού για μας, σύναξη αγία, χαρά στον Ουρανό και θα τελειώσει, με το πολύ Του έλεος, τη μέρα της δόξας, στην Ανάσταση των δικαίων. Τότε που σε μεγαλοπρεπή σύναξη, αγία πάλι, θα δώσει ο Κύριος της δόξας το στέφανο της δικαιοσύνης σ' όλους εκείνους που, τον αγώνα τον καλό αγωνίστηκαν, το δρόμο τελείωσαν, την πίστη διατήρησαν και τώρα επιποθούν την επιφάνειά Του (Β΄ Τιμ. 4/δ΄ 8,7).

                              π.σ

Περισσότερα...
 
Η ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
“Διά πίστεως ο Μωϋσής, αφού εμεγάλωσεν, ηρνήθη να λέγηται υιός της θυγατρός του Φαραώ, προκρίνας μάλλον να κακουχήται με τον λαόν του Θεού παρά να έχη πρόσκαιρον απόλαυσιν αμαρτίας, κρίνας τον υπέρ του Χριστού ονειδισμόν μεγαλήτερον πλούτον παρά τους εν Αιγύπτω θησαυρούς· διότι απέβλεπεν εις την μισθαποδοσίαν. Διά πίστεως αφήκε την Αίγυπτον, μη φοβηθείς τον θυμόν του βασιλέως· διότι ως βλέπων τον αόρατον ενεκαρτέρησε.”
Το θρησκόληπτο καθεστώς βασιλεύει στους ανθρώπους. Καμία σχέση με το παράδειγμα του Μωυσή του ανθρώπου του Θεού που προκρίνει να κακουχείται με το λαό του Θεού παρά να έχει πρόσκαιρη απόλαυση αμαρτίας.
Η προσκαιρη απόλαυση!


Χρειάζεται να αρνηθούμε τον εαυτό μας και το σύστημα που συστήσαμε και να αρνηθούμε να έχουμε πρόσκαιρη απόλαυση αμαρτίας. Το ίδιο είπε ο Χριστός και σ'αυτόν που ήθελε να τον ακολουθήσει αλλά η καρδιά του ήταν στην περιουσία και τα κτήματά του..."ύπαγε, πώλησον όσα έχεις και δος εις τους πτωχούς, και θέλεις έχει θησαυρόν εν ουρανώ, και ελθέ, ακολούθει μοι, σηκώσας τον σταυρόν. Εκείνος όμως σκυθρωπάσας διά τον λόγον, ανεχώρησε λυπούμενος· διότι είχε κτήματα πολλά."


Δεν υπάρχουν πωλήσεις των κτημάτων και των ακινήτων της άρχουσας θρησκείας! Τα χρυσά εκμαγεία της θρησκευτικής κενοδοξίας δεν πωλούνται.
Η πλουτοκρατία των αυτοανακηρυχθέντων μεσαζόντων της πίστης ζει και βασιλεύει.
Φ.Σ
Περισσότερα...
 
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΠΟΒΑΠΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΘΕΟΥΣ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
alt

Εκτός απο Άθεοι είναι και αφελείς, πληρώνουν για να αγοράσουν πιστοποιητικά αποβάπτισης . Μου θυμίζουν την ιστορία με τα συγχωροχάρτια, που πληρώνανε οι αφελείς για να αγοράσουν άφεση αμαρτιών με την βούλα του Πάπα.


Τώρα πληρώνουν 3 λίρες για να πάρουν τα ξε-βαπτησιόχαρτα για να είναι άθεοι με την βούλα! Μωραίνει Κύριος ους βούλεται απωλέσει...
Δεν είναι τυχαία η έκφραση της Αγίας Γραφής περι της αφρωσύνης για τον Άθεο" Είπεν ο άφρων εν τη καρδία αυτού, δεν υπάρχει Θεός.. "                            Ψαλμός 14:1
Περισσότερα...
 
ΕΝΕΠΑΙΖΟΝ ΔΕ ΑΥΤΟΝ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
" Και ότε ήλθον εις τον τόπον τον ονομαζόμενον Κρανίον, εκεί εσταύρωσαν Αυτόν... Διαμεριζό- μενοι δε τα ιμάτια Αυτού, έβαλον κλήρον. Και ίστατο ο λαός θεωρών. Ενέπαιζον δε και οι άρχοντες μετ'αυτών ... ενέπαιζον δε Αυτόν και οι στρατιώται, πλησιάζοντες και προσφέροντες όξος εις Αυτόν..." (Λουκ.κγ΄ 35-36)

 
Απο φυλλάδιο διοργάνωσης εκδρομών και προσφορών ξενοδοχείων για τις ημέρες του Πάσχα διαβάζουμε και το παρακάτω

Μεγάλη Παρασκευή:
Μπουφέ, δείπνο με νηστήσιμα.

Μεγάλο Σάββατο:
"Κοκταίηλ Πάρτυ με τσουρέκια, κόκκινα αβγά, λαμπάδες και σοκολατένια αβγά για τους μικρούς μας φίλους. Αναστάσιμο γλέντι και τραγούδι.
Κυριακή Πάσχα:
Λαμπριάτικο πρωινό με ούζο, μεζέδες, ελληνικούς χορούς και τσολιάδες στον ήλιο. Βραδινό γλέντι και τραγούδι από την ορχήστρα..
 

Η παραπάνω καταχώρηση μοιάζει πάντα να είναι επίκαιρη και να επαναλαμβάνεται σήμερα και κάθε χρόνο από τότε, που οι πρώτοι διδάξαντες, οι άρχοντες, ο όχλος, οι στρατιώτες, όλοι μαζί, ενέπαιξαν την θυσία του Χριστού. Ηταν μιά ευχάριστη ατμόσφαιρα, όπου διασκέδαζαν, έπαιζαν, διακωμωδούσαν...

 

Περισσότερα...
 
ΑΡΚΕΤΑ ΤΑΠΕΙΝΗ...
alt
Ο αρχιεπίσκοπος της Καθολικής εκκλησίας της Μάλτας δεν έκανε ρητή αναφορά στα σκάνδαλα παραιδεραστίας -που έχουν συγκλονίσει την βαθιά καθολική Μάλτα- όμως τόνισε πως «η Εκκλησία πρέπει να είναι αρκετά ταπεινή για να  αναγνωρίσει τις αποτυχίες και τις αμαρτίες των μελών της».
                    απο ΤΑ ΝΕΑ on line

 Δηλαδή για να καταλάβουμε τι γίνεται, καυχώνται ότι είναι αρκετά ταπεινοί ;
Ε΄ δεν τρέχει  και τίποτα!... αποτυχίες,αμαρτιούλες , κάποιοι κάποτε, κάπως, γενικά και αόριστα, το έκαναν με σύστημα, με άνεση, με χρόνια, όχι ένας και δύο... και όταν βούηξε ο τόπος τότε ναί  ....είμαστε σεμνοί και  ταπεινοί!
Ιδίως... εκκλησία αρκετά ταπεινή!
Απο τα έργα τους θα καταλάβετε τι είναι; Ψεύτες Επίσκοποι, αντιπρόσωποι ανηθικότητας, φυσικοί λειτουργοί  ραδιουργίας και απάτης. Τρανοί μεγαλοσχήμονες , με έργα άξια της βρωμιάς τους. Έχιδνες που καπηλεύτηκαν το ευαγγέλιο χάριν αισχρού κέρδους.
Περισσότερα...
 
"ΑΓΑΠΗ ΜΗ ΕΧΩΝ, ΟΥΔΕΝ ΕΙΜΙ" άρθρο κατα του θρησκευτικού ρατσισμού
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
 alt

Πόσο μεγάλη τιμή κι αιώνιο βάρος δόξας σ' όλους εκείνους που διάλεξαν να ακολουθήσουν τον Κύριο και μόνο Εκείνον , και μαζί Του να αξιωθούν χάρη της αλήθειας να νοιώσουν τις πληγές και τις οδύνες Του.
 
Δεν ήταν για αυτούς άξιος ο κόσμος... κι ως περικαθάρματα του κόσμου έγιναν , και έλαβαν την απόφαση του θανάτου για να μην έχουν ελπίδα, παρά μόνο στον Θεό που ανασταίνει τους νεκρούς.

Πόσοι άραγε στο πέρασμα του χρόνου,αμέτρητοι,ασυμβίβαστοι, δεν λογάριασαν το οποιοδήποτε κόστος για να είναι πραγματικά μαθητές του Χριστού και μάρτυρες του Ευαγγελίου

Για όλους αυτούς που περιθωριοποιήθηκαν και ένιωσαν τις πληγές του θρησκευτικού ρατσισμού, ας γραφούν αυτές οι σειρές.
Φ.Σ
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 13 από 25
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB