spacer.png, 0 kB

alt

" Η έρημος και η άνυδρος θέλουσιν ευφρανθή δι' αυτά, και η ερημία θέλει αγαλλιασθή και ανθήσει ως ρόδον."

Ησαίας 35,1

 
             ΜΑΡΑΝΑΘΑ
              
       
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014


Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
   1  2  3 4  5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΠΟΒΑΠΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΘΕΟΥΣ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
alt

Εκτός απο Άθεοι είναι και αφελείς, πληρώνουν για να αγοράσουν πιστοποιητικά αποβάπτισης . Μου θυμίζουν την ιστορία με τα συγχωροχάρτια, που πληρώνανε οι αφελείς για να αγοράσουν άφεση αμαρτιών με την βούλα του Πάπα.


Τώρα πληρώνουν 3 λίρες για να πάρουν τα ξε-βαπτησιόχαρτα για να είναι άθεοι με την βούλα! Μωραίνει Κύριος ους βούλεται απωλέσει...
Δεν είναι τυχαία η έκφραση της Αγίας Γραφής περι της αφρωσύνης για τον Άθεο" Είπεν ο άφρων εν τη καρδία αυτού, δεν υπάρχει Θεός.. "                            Ψαλμός 14:1
Περισσότερα...
 
ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΘΕΙΚΗ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ;
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

alt

 

"Μη προσθέσης στους λόγους Αυτού, μήποτε σε εξελέγξει, και ευρεθείς ψεύτης". Παροιμίες λ΄,6


Η ορολογία της αγίας Γραφής είναι συγκεκριμένη και ικανή να εκφράσει όλη την αποκάλυψη του Θεού προς τους ανθρώπους.

Όλα όσα ο Θεός θέλει να μάθουμε περιλαμβάνονται στον Λόγο Του, που με λόγια απλά παρουσιάζει το μεγαλείο της σωτηρίας μας μέσω του Υιού Του, αλλά και όλη τη θεολογία που πρέπει να γνωρίζουμε και να χρησιμοποιούμε.

Οι θησαυροί της σοφίας και της γνώσης προσφέρονται απλόχερα και χωρίς προσωποληψία σ όλους εκείνους που ζητούν, για να μάθουν.

Εμείς, αν θέλουμε να είμαστε ακολουθητές του Χριστού, μαθητές Του - αλήθεια πόσο μεγάλος είναι ο τίτλος αυτός - είμαστε έτσι όπως μας θέλει
; Γινόμαστε "κατηρτισμένοι ως ο Διδάσκαλός μας"; Λουκάς στ΄, 40.

Η επιμέλεια, η προσοχή και η υπακοή στο γεγραμμένο της αγίας γραφής οριοθετούν το ουσιαστικό περιεχόμενο του τίτλου " Μαθητής Χριστού".

Περισσότερα...
 
ΠΑΡΑΔΩΣΤΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
 

"Επειδή έτι σαρκικοί είσθε. Διότι ενώ είναι μεταξύ σας φθόνος και έρις και διχόνοιαι, δεν είσθε σαρκικοί και περιπατείτε κατά άνθρωπον;
  Διότι όταν λέγη τις, Εγώ μεν είμαι του Παύλου, άλλος δε, Εγώ του Απολλώ· δεν είσθε σαρκικοί;

 

 Αδελφοί δεν είμαστε σαρκικοί όταν έχουμε ομαδοποιηθεί κάτω απο ταμπέλες και πινακίδες και αυτοπροβαλόμαστε και καυχώμαστε στους πνευματικούς μας πατέρες .

Αν ήταν ο απ. Παύλος τώρα παρών δεν θα έλεγε τα ίδια σε μας ακούγωντάς μας να λέμε , εμείς είμαστε ορθόδοξοι, εμείς καθολικοί, οι άλλοι διαμαρτυρόμενοι .

Εμείς είμαστε πρώτοι και εσείς μεταγενέστεροι γιατί έχουμε τους πατέρες που ήταν μαθητές των αποστόλων και άρα εμείς κληρονομικώ δικαίω είμαστε ο στύλος και το εδραίωμα της αληθείας. 

Περισσότερα...
 
"ΑΓΑΠΗ ΜΗ ΕΧΩΝ, ΟΥΔΕΝ ΕΙΜΙ" άρθρο κατα του θρησκευτικού ρατσισμού
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
 alt

Πόσο μεγάλη τιμή κι αιώνιο βάρος δόξας σ' όλους εκείνους που διάλεξαν να ακολουθήσουν τον Κύριο και μόνο Εκείνον , και μαζί Του να αξιωθούν χάρη της αλήθειας να νοιώσουν τις πληγές και τις οδύνες Του.
 
Δεν ήταν για αυτούς άξιος ο κόσμος... κι ως περικαθάρματα του κόσμου έγιναν , και έλαβαν την απόφαση του θανάτου για να μην έχουν ελπίδα, παρά μόνο στον Θεό που ανασταίνει τους νεκρούς.

Πόσοι άραγε στο πέρασμα του χρόνου,αμέτρητοι,ασυμβίβαστοι, δεν λογάριασαν το οποιοδήποτε κόστος για να είναι πραγματικά μαθητές του Χριστού και μάρτυρες του Ευαγγελίου

Για όλους αυτούς που περιθωριοποιήθηκαν και ένιωσαν τις πληγές του θρησκευτικού ρατσισμού, ας γραφούν αυτές οι σειρές.
Φ.Σ
Περισσότερα...
 
ΜΗ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΝΩΡΙΣ
ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ

 Παντού γύρω παλιοί τερματικοί σταθμοί,μη κατέβεις νωρίς,μη παρασυρθείς από το πλήθος που ήδη έχει κατέβει.
Η αλήθεια και η σοφία δεν έχουν τέρμα όπως ο ουρανός δεν έχει άκρη...όλα όμως ξεκινάνε απο μία αρχή, που είναι ο φόβος,ο σεβασμός του Θεού.
Έχοντας σεβασμό προς τον  Θεό μπορούμε ν΄αγγίξουμε και να γνωρίσουμε τη σωτήρια δύναμη του Χριστού..." Σοφία και επιστήμη θέλουσιν είσθαι η στερέωσις των καιρών μας και η σωτήριος δύναμις· ο φόβος του Κυρίου, αυτός είναι ο θησαυρός μας." απο βιβλίο Ησαία 33:6                                                              
                                                               φ.σ
 
ΘΕΟΣ ΕΓΓΥΘΕΝ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ

Έχω ένα φίλο στην Αμερική  εκεί πέρα απο τον Ατλαντικό... Φέρνοντας στον νου  τον φίλο μου ένοιωσα να μηδενίζονται οι αποστάσεις , σαν  να μην υπήρχε ο Ατλαντικός... μόνο μιά σκέψη μακριά!
  Τελικά πρέπει να είχα λάθος , τον Ατλαντικό τον  είχα δει σαν ωκεανό , μάλλον πρόκειται για μιά μικρή κοντινή  λίμνη...
 Έτσι αυτό που μου συμβαίνει ,
είναι ο φίλος μου να  είναι κοντά , να μην  είναι μακρυά...
Είναι όμορφο να το νοιώθω  αυτό όλο και πιο συχνά ...ένας είναι ο τρόπος,  μόνο αν το ζητάω, αν ζητάω να έχω πάντα στο μυαλό μου τον  φίλο  και αδελφό μου.
Και μετά  όλα γίνονται εύκολα ο  φίλος μου σίγουρα θα ρθεί, θα σταθεί δίπλα μου, θα μείνει κοντά μου... 

Ας σκεφθούμε λίγο το  "Θεός εγγύθεν είμαι εγώ, λέγει Κύριος, και ουχί Θεός μακρόθεν;" Ιερ.23:23
Οι αποστάσεις είναι ηλιγγιώδεις ...εκεί στους ουρανούς που κατοικεί ο Θεός και εδώ στη γη που κατοικούμε εμείς .Όμως τι ευδοκεί ο Θεός.
;... Nα συγκαταβαίνει και να θέλει να κατοικεί στου ταπεινού το πνεύμα! Τι  καλή  φιλική διάθεση έχει ο Θεός!Ο ουρανός γίνεται σπίτι μας και μας υποδέχεται όλους η Πατρική καρδιά Του! Θαυμαστός και Αξιύμνητος είναι ο Θεός μας!Και όλα αυτά χάριν του μόνου μεσίτου μεταξύ Θεού και ανθρώπων, του
μονογενούς Υιού, Του Ιησού Χριστού,που έγεινε για μας Σωτήρας και Κύριος και μας συνδέει και συμφιλιώνει με τον Πατέρα Θεό.
"Διότι ούτω λέγει ο Ύψιστος και ο Υπέρτατος, ο κατοικών την αιωνιότητα, του οποίου το όνομα είναι Ο Αγιος· Εγώ κατοικώ εν υψηλοίς και εν αγίω τόπω· και μετά του συντετριμμένου την καρδίαν και του ταπεινού το πνεύμα, διά να ζωοποιώ το πνεύμα των ταπεινών και να ζωοποιώ την καρδίαν των συντετριμμένων." Ψαλμός 57,15

Το θέμα λοιπόν είναι ένα! να Τον ζητάμε,να Τον σκεφτόμαστε ,να  Τον θυμόμαστε  ,να θέλουμε να Του μιλάμε,να Τον ακούμε, έτσι μόνο μπορούμε  να Τον ψηλαφούμε γιατί δεν είναι μακρυά μας, είναι πολύ κοντά μας.
"...διά να ζητώσι τον Κύριον, ίσως δυνηθώσι να ψηλαφήσωσιν αυτόν και να εύρωσιν, αν και δεν είναι μακράν από ενός εκάστου ημών."Πράξεις 17,27
φ.σ
 
ΕΜΠΙΣΤΕΥΣΟΥ
ΕΙΚΟΝΟΜΗΝΥΜΑΤΑ
<

leon kai arnio mikr

  Εμπιστεύσου

στο Λιοντάρι της Αγάπης.

Στον Σταυρωμένο Χριστό!

Περισσότερα...
 
ΤΟ ΟΛΟΝ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ


Ο πλούτος του Όλου μοιάζει με το αχανές σύμπαν και η ανθρώπινη γνώση ένα βέλος που αιωρείται, που περιφέρεται και θαυμάζει, απορεί και εκστασιάζεται και ολοένα ψάχνει τον στόχο του! Ο στόχος του βέλους είναι το Όλο, ένα Όλο όμως που χάνεται στο άπειρο.

 Αυτό που διαθέτουμε τελικά είναι μια διαρκή κίνηση, που τείνει και οδεύει στο σύμπαν με μια ταχύτητα που ορίζεται και συγχρόνως περιορίζεται δραστικά από την ανθρώπινη έλλειψη. Συναρπαστικότητα χωρίς τέλος.

Αυτή η προοδευτική κίνηση της επιστήμης στο δρόμο για τη σοφία, ξετυλίγει μπροστά μας το θαύμα της δημιουργίας που υπάρχει γύρω μας και οδηγεί αναπόφευκτα σε Εκείνον που έπλασε αυτό το όλον!

 

Περισσότερα...
 
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ

“...καίτοι ων Υιός, έμαθε την υπακοήν αφ' όσων έπαθε, και γενόμενος τέλειος, κατεστάθη αίτιος σωτηρίας αιωνίου εις πάντας τους υπακούοντας εις Αυτόν·” Εβρ. 5:8-10
 Τα παθήματα είναι απαραίτητο να μετουσιωθούν σε μαθήματα, δεν πρέπει να μας προσπεράσουν ... Είναι απαραίτητο να σταθούμε στο καθένα απο αυτά που μας συμβαίνουν, και να μάθουμε από τον Χριστό ,να γίνουμε βιωματικοί μαθητές Του.
Κάθε πάθημα που μας συμβαίνει είναι μάθημα... και εξαρτάται απο την διαχείριση που θα κάνουμε ,κατά πόσο είμαστε επιμελείς,εύχρηστοι και υπάκουοι μαθητές .
Μόνο σαν εν δυνάμει μαθητές βιώνουμε στην πράξη την αλλαγή του Πνεύματος του Θεού στη ζωή μας. Αν γεννηθήκαμε κατά πνεύμα από τον Θεό πρέπει και κατά πνεύμα να περπατάμε σαν εκτελεστές του Λόγου και όχι ακροατές επιλήσμονες.
Γεννημένοι απο τον Θεό σημαίνει έχουμε τα χαρακτηριστικά του Πνεύματος του Θεού και διαχειριζόμαστε πνευματικά, τα παθήματα της σάρκας μας
Μόνο αν πειθαρχούμε, ο Θεός δίνει το πνεύμα Του σε μας. 
                                                              φ.σ
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 13 από 24
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB