spacer.png, 0 kB
alt


             ΜΑΡΑΝΑΘΑ

            ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014

Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
     2  4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28  29 30      
             

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
 
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Τετάρτη, 22 Ιούνιος 2011 00:43


Στο βιβλίο του Nielsen "η θρησκεία του Σολζενίτσιν" περικλείεται μιά προσευχή που σε ελεύθερη απόδοση είναι κάπως έτσι:

" Πόσο ευχάριστο είναι για μέ να ζω με Σένα Κύριε. Πόσο ευχάριστο για μένα να πιστεύω σε Σε.
Όταν στο πνεύμα μου νοιώθω χαμένος, περιπλεγμένος και απογοητευμένος.
Όταν και ο πιο οξυδερκής δεν μπορεί να δει πιο πέρα παρά την νύκτα.Και δεν μπορεί να ξέρει τι στην αύριο πρέπει να κάνει.
Συ μου δίνεις σίγουρη βεβαιότητα. Πως υπάρχεις, πως με φυλάς. Και δεν θα επιτρέψεις οι δρόμοι της δικαιοσύνης να κλειστούν σε μένα..."
 
Δ.Ξ/Δ.Α
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
 

 
Δ.Ξ/Δ.Α
Σας φαίνεται παράξενος ο τίτλος του άρθρου;Τι να σημαίνουν άραγε αυτά τα αρχικά; Τον τελευταίο καιρό είμαι σίγουρος ότι το βλέπετε πολύ συχνά αλλά συνήθως δεν του δίνετε την απαραίτητη προσοχή.
Ωστόσο κάποιους τους απασχολεί όσο δεν φαντάζεστε. Ειδικά τη τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών, τα κομματικά επιτελεία σχίζουν κυριολεκτικά τις σάρκες τους προκειμένου να προσεταιριστούν, το κάθε κόμμα για το ίδιο, αυτήν την μερίδα του κόσμου που δηλώνει στις δημοσκοπήσεις Δεν Ξέρω/Δεν Απαντώ. Είναι αυτοί που δηλώνουν αναποφάσιστοι και το ποσοστό τους είναι μεγάλο.
Περισσότερα...
 
Η ΙΟΥΔΑΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ (66-70 μ.Χ.)
ΙΣΤΟΡΙΚΑ
Τετάρτη, 25 Μάιος 2011 22:24
alt
Η μεγάλη εβραϊκή εξέγερση του 66 μ.Χ. κατά της ρωμαϊκής κατοχής, ήταν αποτέλεσμα του πάθους για ανεξαρτησία  και της λαϊκής δυσαρέσκειας  που προκάλεσε η κακή διοίκηση και η βαριά φορολογία των τελευταίων Ρωμαίων κυβερνητών της Ιουδαίας.

Μετά από  πόλεμο τεσσάρων ετών η πρωτεύουσα  των Ιουδαίων, Ιερουσαλήμ, πολιορκήθηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς, μαζί με τον περίφημο Ναό του Σολομώντα, τον οποίο είχε κτίσει πάλι ο βασιλιάς Ηρώδης ο Μέγας με την άδεια των Ρωμαίων.

Το γεγονός αυτό υπήρξε αποφασιστικής σημασίας στην  ιστορία του ιουδαϊκού λαού, διότι διέγραψε από τον  χάρτη το εθνικό τους κέντρο και προκάλεσε την μεγάλη Διασπορά.
 
Περισσότερα...
 
ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2011 22:55
 
 

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οικονομικό, είναι πρωτίστως ηθικό. Δεν έχουμε ανάγκη να υποστούμε οικονομική αναδιάρθρωση. Κάτι πρέπει να κάνουμε όμως,έχουμε ανάγκη να κάνουμε κάτι,ν' άλλάξουμε κάτι.
Μ'αρέσει το σύνθημα " ότι μπορεί να αλλάξει , αρχίζει απο μας " Ναι θα κάνουμε την δική μας αναδιάρθωση όχι την εικονική αλλά την πραγματική. Πρώτα την εσωτερική μας και μετα την πολιτική και θρησκευτική αναδιάρθωση!Ποιοί είναι αυτοί που διεφθάρησαν; το πολιτικό και θρησκευτικό σύστημα! Πως όμως έγεινε αυτό. Δεν γεννήθηκε εν μία νυκτί,δεν ήταν αυτοφυές ,εμείς το σπείραμε,το κατασκευάσαμε ,το γαλουχήσαμε και αυτό έγεινε ένα έκτρωμα που μας αφανίζει,μας τυφλώνει,μας οδηγεί στη καταστροφή.Η αγανάκτηση κάνει καλό στην αναδιάρθρωσή μας. Εμείς τα κατασκευάσαμε ,εμείς και θα τα γκρεμίσουμε!

Κανένας δεν κατάλαβε ότι μάλλον ήλθε η στιγμή να έλθουμε στον εαυτό μας και να δούμε την κατάστασή μας μέσα στη λάσπη. Δεν φταίνε τα γουρούνια που τρώνε τα ξυλοκέρατα που διαλέξαμε για τροφή πάνω στη λαχτάρα μας να ζήσουμε μόνοι μας. Φύγαμε απο την αγάπη του πατέρα μας και διασκορπίσαμε την περιουσία του, ζώντας ασώτως. Όμως ήλθε η ώρα της αυτοκριτικής και της αυτογνωσίας ..
Περισσότερα...
 
ΔΙΑΚΟΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ


Διάκονος σημαίνει υπηρέτης. Δεν είναι θέση εξουσίας. Η θέση αυτή δεν παρέχει δικαιώματα.

Ο διάκονος είναι υποχρεωμένος να υπηρετεί παντού και πάντοτε τον κύριό του και να εκτελεί χωρίς επιλογή τις εντολές του.

Δεν καθοδηγείται από κανέναν άλλον, είναι αφοσιωμένος στο καθήκον του, δεν βαρυγκωμά στη δυσκολία και δεν οπισθοχωρεί στον κίνδυνο.

Έχει τη διακονία του πάνω από το προσωπικό και οικογενειακό του συμφέρον και αναλώνεται γι αυτήν. Σε περίπτωση αντικειμενικής αδυναμίας του να ανταποκριθεί, όχι μόνο δεν παραιτείται αλλά φροντίζει να βρει συνεργάτες ή αναδείχνει διαδόχους του και βοηθά όσο μπορεί, προκειμένου η διακονία στον κύριό του να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Ξεφυλλίζοντας το Λόγο του Θεού δεν διακρίνουμε πουθενά θέσεις εξουσίας.

 

 
Περισσότερα...
 
ΞΕΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Λίγους μήνες πριν γεννηθώ, ο πατέρας μου συνάντησε έναν ξένο, καινούργιο στη μικρή μας πόλη. Απ’ την αρχή ο πατέρας γοητεύτηκε με τον συναρπαστικό νεοφερμένο και γρήγορα τον κάλεσε να μείνει μαζί με την οικογένειά μας.
Ο ξένος γρήγορα έγινε αποδεκτός και ήταν εκείνος που με καλωσόρισε στο κόσμο λίγους μήνες αργότερα. Καθώς μεγάλωνα, ποτέ δεν διερωτήθηκα για τη θέση του στην οικογένεια. Στο νεαρό μου μυαλό κάθε μέλος είχε τη θέση που του αρμόζει.

 

 

Περισσότερα...
 
ΑΠΟΓΡΑΦΗ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Κυριακή, 12 Ιούνιος 2011 18:08

 


Καθώς έβλεπα το νεαρό απογραφέα να συμπληρώνει τα έντυπα της απογραφής με τα στοιχεία μου, η σκέψη μου ταξίδεψε στα λόγια του Κυρίου Ιησού προς τους μαθητές Του: “… αλλά χαίρετε μάλλον ότι τα ονόματά σας εγράφησαν εν τοις ουρανοίς” (Λουκ. 10:20). Χαίρετε μάλλον..

Να μια άλλη, όχι γήινη, αλλά Ουράνια απογραφή. Μια απογραφή που προκαλεί έκρηξη χαράς σ’ αυτόν που το όνομά του καταγράφεται εκεί. Επειδή “Ο νικών, ούτος θέλει ενδυθή ιμάτια λευκά, και δεν θέλω εξαλείψει το όνομα αυτού εκ του βιβλίου της ζωής, και θέλω ομολογήσει το όνομα αυτού ενώπιον του Πατρός μου και ενώπιον των αγγέλων αυτού” (Απ. 3:5).

Είναι πολύ μεγάλο προνόμιο να γραφτεί και να παραμείνει το όνομά μας στο Βιβλίο της Ζωής του Ουρανού,

 

Περισσότερα...
 
Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΣ
ΚΥΡΙΑ ΑΡΘΡΑ

Απεκαλύφθη ότι τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας,χρόνια τώρα, ήταν μαγειρεμένα απο τις πολιτικές κουζίνες , γιαλαντζί στοιχεία, κάλπικα,ψεύτικα...και μαζί με τα στατιστικά,κατέρρευσε η αξιοπιστία και η αξιοπρέπεια μιάς ολόκληρης χώρας. 

Αισθάνθηκε κανείς  τίποτα σχετικό με ντροπή, προσβολή, ταπείνωση; Μάλλον  ο ελληνοκεντρισμός μας δεν καταλαβαίνει απο τέτοια, και το προσπερνάμε σαν να μη συνέβη τίποτα.Όμως αναπόδραστα είτε εμείς καταλαβαίνουμε,είτε όχι,  ακούσαμε αναπολόγητοι τη κρίση : τώρα σας  καταλάβαμε ποιοί είσαστε!

Μήπως πρέπει κάποτε, να δούμε τον εαυτό μας και να καταλάβουμε όλοι , ότι δεν μπορεί κανείς ,είτε "μεγάλος" είτε "μικρός" να ξεφύγει απο τη μέρα που όλα θα φανούν και θα βγούν στο φως και μπροστά στη δικαιοκρισία του Θεού θα βρεθούμε είτε το θέλουμε , είτε όχι, για να δώσουμε λόγο για τις πράξεις και τις επιλογές μας.

 

Περισσότερα...
 
ΔΟΓΜΑΤΑ
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
brueghel-tower-of-babel

ΔΟΓΜΑΤΑ

Είμαι απλά ένας πιστός οπαδός του Χριστού και κανενός δόγματος. Είμαι ένας αμαρτωλός σωσμένος με τη χάρη του Θεού. Είμαι, απλώς ένας Χριστιανός!...

Στην εποχή μας, όταν κάποιος ερωτηθεί, η απάντηση που δίνει είναι: Είμαι «Ορθόδοξος», «Καθολικός», «Διαμαρτυρόμενος», «Ευαγγελικός», «Πεντηκοστιανός» κλπ....

Ποιό δόγμα σώζει; Κανένα! Μόνον ο Χριστός σώζει! Και σώζει μόνον εκείνους που έδωσαν την καρδιά τους σ’Αυτόν, πίστεψαν στα λόγια Του και Τον έκαναν Κύριο της ζωής τους.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 13 από 20
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB